| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dual audio |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: "Western" zona Status: Offline Points: 1095 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Dual audioObjavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:25 |
|
|
Postoji li mogućnost da se u mkv. fajlu "iskljuci" dual audio? Da objasnim: Desilo mi se da film koji prevodim ima "dual audio" - engleski i italijanski zvuk. Kada se film pusti na običnom playeru on normalno pušta engleski, ali kad se ubaci u program za titlovanje mesaju se engleski i italijanski. Ako neko zna, da li postoji mogucnost da se iskljuci jedan audio od ta dva u mkv fajlu, a da ne moram da "odelepim" jedan audio od mkv fajla? Pozdrav. Snajp |
||
|
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
|
||
![]() |
||
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:42 |
|
|
Pa kod mene se to dešava kada skidam anime,bude dual audio engleski i japanski,a baš mi nije uživancija gledati anime na engleskom samo prebacim na japanski u Gom-u,ides na ono gore stopalo,između G i M (to stopalo dođe kao O
) zatim Audio ----> Select Stream i tu bi ti trebalo pisati Italian a ispod English ili kako već i namjestiš koji jezik hoćeš,valjda si na to mislio
Ažurirao Rea - 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:43 |
||
|
|
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:43 |
|
|
Resenje se naziva "MKVMerge". To je programcic s kojim mozes raspakovati .mkv kontejner i manipulirati s njime kako god zelis.
Mozes na kopiju obrisati jedan audio i raditi titlove tako, pa kad zavrsis imas original koji ima 2 audio a ovaj sto je radna kopija samo obrises. Meni se nadje koristan kad u .mkv ima ukljucene i titlove pa SW mi se rusi i s njime udarim metlu na viska filmske prevode. Ažurirao prijatel-MKD - 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:49 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: "Western" zona Status: Offline Points: 1095 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:58 |
|
|
Nisam Rea, ali ne mogu da odolim da ti ne kažem i da ti zahvalim što si me nekako od srca nasmejala jer sam te nekako zamislio kako gledaš anime film na japanskom. Inače, nemam problem sa GOM pleyerom i ostalim "običnim" playerima (ali informacija koju si dala svakako može nekom da koristi). Problem se javi u programu za titlovanje koji učita oba zvuka, dok player normalno pušta samo jedan stream. Zadnji film sam preveo tako što sam pustio film u GOM playeru, a kucao u programu za titlovanje, jer nekako nisam bio raspoložen da se igram sa podešavanjima mkv fajla
Toga sam se i plašio. Da moram da odvojim (odlepim) zvuk, a to nisam hteo. U svakom slučaju, puno hvala na odgovorima i Veliki pozdrav za oboje. Snajp Ažurirao snajp - 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:59 |
||
|
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
|
||
![]() |
||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:13 |
|
|
p.s. Ne volim kad sam ovako umoran, pa može da se dogodi da napišem neku glupost, pa bolje da se dopunim. Rea, nisam mislio ništa loše - za mene su japanski anime filmovi isto što i "španska sela" jer me to samo asocira na gomilu malih japanaca koji skakuću po ekranu. Moraću jednog dana da odvojim malo više vremena da pregledam nešto od tih anime serija. Veliki pozdrav. Snajp |
||
|
|
||
![]() |
||
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:20 |
|
Ovo je One Piece koji mi se uopće ne dopada ![]() Ako se odlučiš da pogledaš neke anime serije preporučujem ti Gungrave,Soul Eater,Berserk,Ghost In The Shell,Cowboy Bebop,Basilisk i Ninja Scroll ,ima još nekih zaista dobrih,ali ovo je ono što mi trenutno pade na pamet ![]() Ažurirao Rea - 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:21 |
||
|
|
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:23 |
|
Ovde treba da na prvo mesto ide Ghost In The Shell.... Btw... MeGUI_2112_x86 program...
|
||
|
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
||
![]() |
||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:25 |
|
Da ništa ne obećavam, ali ću se stvarno potruditi da saznam o čemu mi pišeš Hvala još jednom puno Rea i Veliki pozdrav. Snajp |
||
|
|
||
![]() |
||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:28 |
|
|
Opet dopuna - dok sam postovao nisam video poruku od Dee Monka. Probacu i taj program, čim se malo odmorim. Hvala još jednom svima puuno. Snajp |
||
|
|
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:35 |
|
|
Pa sa mkvtoolnix(mkvmerge) to bude za par minuta, izbacis nepotrebni audio, srt i snimas pod drugog imena i to je to.
|
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 21:07 |
|
Ostaj ga, nek lupa malo glavu i nemoj mu ni slucajno reci za ovu temu da postoji. Ažurirao prijatel-MKD - 19.Ožujak/Mar.2012 u 21:08 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 19:54 |
|
|
"isto kao kad detetu daš novu igračku
"A šta, mi to kao nešto ozbiljno radimo ovde, mlatimo pare? (čast izuzecima koji potvrđuju pravilo) Naravno da se igramo svojim igračkama, ko šta ima i koga šta zanima. ![]() |
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 20:03 |
|
|
A sto, pa ja sam se na pocetku igrao a evo sad zivim od igranja. Igranje mi postalo profesionalan hobi
Joj, kad sam prvi put video uputstvo od 1600 stranica, zamalo da padnem u bezsvest. Pa kad sam prvi put pogledao interface DVD-Lab a. sa onim milijun dugmica
Tako igrajuci, i ovaj ne tako malisa pod imenom Fade Alvarez iz Urugvaja postao pricu poznatu kao "$300 Robot video = $ 30 million Hollywood deal" Ažurirao prijatel-MKD - 20.Ožujak/Mar.2012 u 20:12 |
||
|
||
![]() |
||
sipa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 21:12 |
|
|
Ripovanje titla iz mkv fajla u kome je zalepljen prevod Potrebni programi 1. MKVTools 2. MKVextractGUI Postupak rada Prvo se instalira MKVTools, potom se MKVextractGUI.exe iskopira u direttorijum gde je instaliran MKVTools, po osnovi je ta putanja C:Program Files: MKVtoolnix/. Za svoje potrebe sam napravio precicu na ekranu. Skinuo sam fajl BladeRunner.mkv, I u njemu se nalazi nalepljen titl. Sa DVD sam titl skidao uz pomoć SUBRip-a. Ovo je mnogo brže I jednostavnije.
Klikne se na input i izabere film. Potom se odabere destinacija gde će til biti smešten.
Sledeći korak je da se selektuje titl koji želimo da dobijemo (ponekad ih ima više) i pritisne se dugme Extract.
I program radi nekih 5-6 sekundi i isačuva titl Blade.Runner.crazy_track3_eng.srt Znači ne trba baza reči kao u SUBRipu i sve se odradi za manje od minut vremena. Razlog zašto skidam titl je taj, jer za tu verziju mkv fajla je to prilagođen prevod. Otvorim SubtitleWorkshop i u sistemu za prevođenje doteram naš prevod za moju verziju filma. |
||
|
bolje golub na grani, no guska u krevetu
|
||
![]() |
||
sipa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 21:15 |
|
|
Ispravljanje ’puknutog mkv fajla’ Skinuo sam mkv fajl i pustio sam ga u KMPlayeru kada sam hteo da ga premotam KMPlayer mi je izbacio iz filma. Potreban program MKVTools. Učita se fajl u MKVTools i označi se mkv fajl, potom se pritisne dugme Start Muxing
Program je počeo da izbacije greške u mkv fajlu I posle 13 sekundi je ispravio sve greške u filmu koji traje oko 2h. Sad opet mogu da uživam u gledanju filma. |
||
|
|
||
![]() |
||
sipa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 21:17 |
|
|
Skinuo sam film Easy Reader u mkv formatu. Javila su mi se dva problema. Prvi je bio taj da je prevod bio zalepljen na film, a drugi problem je bio format 4:3 (648x464). Probao sam VirtualDub-om, ali bezuspešno. Čak nije hteo ni da mi učita *.mkv. Skinuo sam MKVTools i rešio sam jednim potezom sve probleme.
Slika gde se vidi da su likovi izduženi. Instalirao sam i pokrenuo MKVTools.
Kako se radi sa MKVBTools-om: Pojavio mi se prozor Kliknuo sam na add
I onda sam pronašao film i Open.
Tu su mi se otvorila 3 fajla (može ih biti još, neki drugi jezici ili chapteri).
Samo sam deštiklirao subtitl
Posle toga sam prešao na video fajl, tako što sam kliknuo na njega I on je poplavio. Tu sam prešao na drugi jezičak Format specifition options. Kao što se vidi rezolucija je 4:3 tj 648x464. Pošto je to neprirodna slika u ovom slučaju. Uzeo sam kalkulator....
I preračunao rezoluciju tako što sam zadržao visinu slike 464. 16:9=1.77777. 1,7777*464=824.8888. Pa sam upisao 825
I kao poslednja operacija je bilo start muxing.
I posle samo par sekundi imao sam fajl koji nije imao zalepljen prevod i bio je odgovarajuće rezolucije.
Ovo nije prepisano uputstvo i nigde ga nisam našao na internetu. Rađeno je na osnovu ličnog iskustva. Oduševljen sam brzinom konvertovanja. Ceo postupak od otvaranja MKVToolsa do završnog filma je trajao manje od minut vremena. |
||
|
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 22:03 |
|
|
U svemu opisanom nema ama baš nikakve konverzije.
Sve što si radio je izvlačenje ili preraspoređivanje materijala u mkv-u, kao i promena podešenja slike, tj odnosa visina : širina, što je tako jednostavno moguće samo u mkv-u. Realni odnos slike i dalje ostaje originalan samo ga mkv drugačije prikazuje, što se lako vidi izvlačenjem video stream-a iz mkv kontejnera. Kao što si i sam napisao, titl nije bio nalepljen već je kao poseban stream bio deo mkv kontejnera, koji si prostim odbacivanjem iz prvog mkv-a odstranio u novom mkv-u. A to, da li VDub može ili ne može nešto sa mkv-om je već druga priča. ![]() |
||
![]() |
||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 23:13 |
|
|
Iz ove teme su izdvojeni postovi sa opisom programa koji mi je pomogao da rešim problem, pa to sad možete da pronađete u ovoj temi: http://forum.titlovi.com/mkvtoolnix-540-uputstva_t46682.html |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |