Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dual audio
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dual audio

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dual audio
    Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:25

Postoji li mogućnost da se u mkv. fajlu "iskljuci" dual audio?

Da objasnim:

Desilo mi se da film koji prevodim ima "dual audio" - engleski i italijanski zvuk. 

Kada se film pusti na običnom playeru on normalno pušta engleski, ali kad se ubaci u program za titlovanje mesaju se engleski i italijanski. 

Ako neko zna, da li postoji mogucnost da se iskljuci jedan audio od ta dva u mkv fajlu, a da ne moram da "odelepim" jedan audio od mkv fajla?

Pozdrav. Snajp

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:42
Pa kod mene se to dešava kada skidam anime,bude dual audio engleski i japanski,a baš mi nije uživancija gledati anime na engleskom samo prebacim na japanski u Gom-u,ides na ono gore stopalo,između G i M (to stopalo dođe kao O LOL ) zatim Audio ----> Select Stream i tu bi ti trebalo pisati Italian a ispod English ili kako već i namjestiš koji jezik hoćeš,valjda si na to mislio Smile

Ažurirao Rea - 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:43

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:43
Resenje se naziva "MKVMerge". To je programcic s kojim mozes raspakovati .mkv kontejner i manipulirati s njime kako god zelis.
Mozes na kopiju obrisati jedan audio i raditi titlove tako, pa kad zavrsis imas original koji ima 2 audio a ovaj sto je radna kopija samo obrises.

Meni se nadje koristan kad u .mkv ima ukljucene i titlove pa SW mi se rusi i s njime udarim metlu na viska filmske prevode.

Ažurirao prijatel-MKD - 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:49
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:58

Originalno postovano od strane Rea Rea piše:

Pa kod mene se to dešava kada skidam anime,bude dual audio engleski i japanski,a baš mi nije uživancija gledati anime na engleskom samo prebacim na japanski u Gom-u,ides na ono gore stopalo,između G i M (to stopalo dođe kao O LOL ) zatim Audio ----> Select Stream i tu bi ti trebalo pisati Italian a ispod English ili kako već i namjestiš koji jezik hoćeš,valjda si na to mislio Smile

Nisam Rea, ali ne mogu da odolim da ti ne kažem i da ti zahvalim što si me nekako od srca nasmejala jer sam te nekako zamislio kako gledaš anime film na japanskom. LOL (o, stvarno izvini, izvini, ali pojma nemam kako mi je to palo na pamet, a ne mogu da ti ne kažem Embarrassed).

Inače, nemam problem sa GOM pleyerom i ostalim "običnim" playerima (ali informacija koju si dala svakako može nekom da koristi). Problem se javi u programu za titlovanje koji učita oba zvuka, dok player normalno pušta samo jedan stream. Zadnji film sam preveo tako što sam pustio film u GOM playeru, a kucao u programu za titlovanje, jer nekako nisam bio raspoložen da se igram sa podešavanjima mkv fajla LOL (verovatno je poznato svim prevodiocima kad se nekako udube u prevod, pa ih "okolina" ne interesuje, po cenu i ovakvog načina prevoda)LOL

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Resenje se naziva "MKVMerge". To je programcic s kojim mozes raspakovati .mkv kontejner i manipulirati s njime kako god zelis. 

Meni se nadje koristan kad u .mkv ima ukljucene i titlove pa SW mi se rusi i s njime udarim metlu na viska filmske prevode.

Toga sam se i plašio. Da moram da odvojim (odlepim) zvuk, a to nisam hteo. russianroulette Znam da je jednostavno, i ako se dobro sećam nekad davno sam se igrao sa tim, ali sam se sve nekako nadao da postoji neki drugi način...

U svakom slučaju, puno hvala na odgovorima i Veliki pozdrav za oboje. drugari

Snajp

Ažurirao snajp - 19.Ožujak/Mar.2012 u 19:59
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:13

p.s. Ne volim kad sam ovako umoran, pa može da se dogodi da napišem neku glupost, pa bolje da se dopunim.

Rea, nisam mislio ništa loše - za mene su japanski anime filmovi isto što i "španska sela" jer me to samo asocira na gomilu malih japanaca koji skakuću po ekranu. 

Moraću jednog dana da odvojim malo više vremena da pregledam nešto od tih anime serija.

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:20
Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

p.s. Ne volim kad sam ovako umoran, pa može da se dogodi da napišem neku glupost, pa bolje da se dopunim.

Rea, nisam mislio ništa loše - za mene su japanski anime filmovi isto što i "španska sela" jer me to samo asocira na gomilu malih japanaca koji skakuću po ekranu. 

Moraću jednog dana da odvojim malo više vremena da pregledam nešto od tih anime serija.

Veliki pozdrav. Snajp

Ovo je One Piece koji mi se uopće ne dopada LOL
Ako se odlučiš da pogledaš neke anime serije preporučujem ti Gungrave,Soul Eater,Berserk,Ghost In The Shell,Cowboy Bebop,Basilisk i Ninja Scroll ,ima još nekih zaista dobrih,ali ovo je ono što mi trenutno pade na pamet LOL

Ažurirao Rea - 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:21

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:23

Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

Veliki pozdrav. Snajp

Ovo je One Piece koji mi se uopće ne dopada LOL
Ako se odlučiš da pogledaš neke anime serije preporučujem ti Gungrave,Soul Eater,Berserk,Ghost In The Shell,Cowboy Bebop,Basilisk i Ninja Scroll ,ima još nekih zaista dobrih,ali ovo je ono što mi trenutno pade na pamet LOL

Ovde treba da na prvo mesto ide Ghost In The Shell....

Btw... MeGUI_2112_x86 program...
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:25

Ovo je One Piece koji mi se uopće ne dopada LOL

Da ništa ne obećavam, ali ću se stvarno potruditi da saznam o čemu mi pišeš LOL Ja kao nešto ovako umoran surfujem, pa mi je sve "anime" pred očima LOL Izgledam sebi kao ovaj mali japanac kog sam pronašao malopre:

Hvala još jednom puno Rea i Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:28

Opet dopuna - dok sam postovao nisam video poruku od Dee Monka. Probacu i taj program, čim se malo odmorim. 

Hvala još jednom svima puuno. Snajp

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 20:35
Pa sa mkvtoolnix(mkvmerge) to bude za par minuta, izbacis nepotrebni audio, srt i snimas pod drugog imena i to je to.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2012 u 21:07
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Pa sa mkvtoolnix(mkvmerge) to bude za par minuta, izbacis nepotrebni audio, srt i snimas pod drugog imena i to je to.

Ostaj ga, nek lupa malo glavu i nemoj mu ni slucajno reci za ovu temu da postoji.

Ažurirao prijatel-MKD - 19.Ožujak/Mar.2012 u 21:08
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 19:54
"isto kao kad detetu daš novu igračku LOL"

A šta, mi to kao nešto ozbiljno radimo ovde, mlatimo pare?
(čast izuzecima koji potvrđuju pravilo)

Naravno da se igramo svojim igračkama, ko šta ima i koga šta zanima.suadnovic

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 20:03
A sto, pa ja sam se na pocetku igrao a evo sad zivim od igranja. Igranje mi postalo profesionalan hobi

Joj, kad sam prvi put video uputstvo od 1600 stranica, zamalo da padnem u bezsvest. Pa kad sam prvi put pogledao interface DVD-Lab a. sa onim milijun dugmica

Tako igrajuci, i ovaj ne tako malisa pod imenom Fade Alvarez iz Urugvaja postao pricu poznatu kao "$300 Robot video = $ 30 million Hollywood deal"

Ažurirao prijatel-MKD - 20.Ožujak/Mar.2012 u 20:12
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 21:12

Ripovanje titla iz mkv fajla u kome je zalepljen prevod

Potrebni programi

1.       MKVTools

2.       MKVextractGUI

Postupak rada

Prvo se instalira MKVTools, potom se MKVextractGUI.exe iskopira u direttorijum gde je instaliran MKVTools, po osnovi je ta putanja C:Program Files: MKVtoolnix/.

Za svoje potrebe sam napravio precicu na ekranu.

Skinuo sam  fajl BladeRunner.mkv, I u njemu se nalazi nalepljen titl. Sa DVD sam titl skidao uz pomoć SUBRip-a. Ovo je mnogo brže I jednostavnije.

01.JPG

Klikne se na input i izabere film. Potom se odabere destinacija gde će til biti smešten.

02 copy.jpg

Sledeći korak je da se selektuje titl koji želimo da dobijemo (ponekad ih ima više) i pritisne se dugme Extract.

03.JPG

I program radi nekih 5-6 sekundi i isačuva titl Blade.Runner.crazy_track3_eng.srt

Znači ne trba baza reči kao u SUBRipu i sve se odradi za manje od minut vremena.

Razlog zašto skidam titl je taj, jer za tu verziju mkv fajla je to prilagođen prevod. Otvorim SubtitleWorkshop i  u sistemu za prevođenje doteram naš prevod za moju verziju filma.

bolje golub na grani, no guska u krevetu
Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 21:15

Ispravljanje ’puknutog mkv fajla’

Skinuo sam mkv fajl i pustio sam ga u KMPlayeru kada sam hteo da ga premotam KMPlayer mi je izbacio iz filma.

Potreban program MKVTools.

Učita se fajl u MKVTools i označi se mkv fajl, potom se pritisne dugme Start Muxing

Program je počeo da izbacije greške u mkv fajlu

I posle 13 sekundi je ispravio sve greške u filmu koji traje oko 2h.

Sad opet mogu da uživam u gledanju filma.

Na vrh
sipa View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sipa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 21:17

Skinuo sam film Easy Reader u mkv formatu. Javila su mi se dva problema. Prvi je bio taj da je prevod bio zalepljen na film, a drugi problem je bio format 4:3 (648x464).

Probao sam VirtualDub-om, ali bezuspešno. Čak nije hteo ni da mi učita *.mkv.

Skinuo sam MKVTools i rešio sam jednim potezom sve probleme.

Slika gde se vidi da su likovi izduženi.

Instalirao sam i pokrenuo MKVTools.

slika1.JPG

Kako se radi sa MKVBTools-om:

Pojavio mi se prozor

Kliknuo sam na add

slika2.JPG

I onda sam pronašao film i Open.

slika3.JPG

Tu su mi se otvorila 3 fajla (može ih biti još, neki drugi jezici ili chapteri).

slika4.JPG

Samo sam deštiklirao subtitl

slika5.JPG

Posle toga sam prešao na video fajl, tako što sam kliknuo na njega I on je poplavio. Tu sam prešao na drugi jezičak Format specifition options. Kao što se vidi rezolucija je  4:3 tj 648x464. Pošto je to neprirodna slika u ovom slučaju. Uzeo sam kalkulator....

slika6.JPG

I preračunao rezoluciju tako što sam zadržao visinu slike 464. 16:9=1.77777.

1,7777*464=824.8888. Pa sam upisao 825

slika7.JPG

I kao poslednja operacija je bilo start muxing.

slika8.JPG

I  posle samo par sekundi imao sam fajl koji nije imao zalepljen prevod i bio je odgovarajuće rezolucije.

Ovo nije prepisano uputstvo i nigde ga nisam našao na internetu. Rađeno je na osnovu ličnog iskustva.

Oduševljen sam brzinom konvertovanja. Ceo postupak od otvaranja MKVToolsa do završnog filma je trajao manje od minut vremena.

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 22:03
U svemu opisanom nema ama baš nikakve konverzije.

Sve što si radio je izvlačenje ili preraspoređivanje materijala u mkv-u,
kao i promena podešenja slike, tj odnosa visina : širina, što je tako jednostavno
moguće samo u mkv-u. Realni odnos slike i dalje ostaje originalan samo ga mkv
drugačije prikazuje, što se lako vidi izvlačenjem video stream-a iz mkv kontejnera.

Kao što si i sam napisao, titl nije bio nalepljen već je kao poseban stream bio
deo mkv kontejnera, koji si prostim odbacivanjem iz prvog mkv-a odstranio u
novom mkv-u.

A to, da li VDub može ili ne može nešto sa mkv-om je već druga priča.Wink

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2012 u 23:13

Iz ove teme su izdvojeni postovi sa opisom programa koji mi je pomogao da rešim problem, pa to sad možete da pronađete u ovoj temi:

http://forum.titlovi.com/mkvtoolnix-540-uputstva_t46682.html

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.