| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Tuđi titlovi ali poboljšani |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |||
iwasateenagewerewolf
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 14.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Pančevo, Srbija Status: Offline Points: 33 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Tuđi titlovi ali poboljšaniObjavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 05:00 |
||
|
Zanima me postavljanje titlova koje je neko drugi preveo, ali ako su šturo odrađeni i ja ih poboljšam. Na primer, nalazio sam neke prevode gde su čitave sekvence neprevedene, zatim filmovi sa nekim fantastičnim soundtrackom bi trebali da imaju i prevod pesme... Da li se stavlja ime prvobitnog prevodioca, iako on nije preveo ceo film?
< id="gwProxy" ="">< ="jsCall;" id="jsProxy" =""> |
|||
![]() |
|||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 06:57 |
||
|
Ako uradiš prepravak prevoda tj dodao si neke delove koji nisu prevedeni (ne sad jedna ili dve rečenice), ti zakači taj prevod za naznakom u rls polju da je dopunjen, ali ne brišeš prevodioca (ako ima napisan), nego napišeš da si ti dopunio prevod.Znači, prevodilac, plus tvoje ime jer si dopunio prevod
|
|||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|||
![]() |
|||
todornesha
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 17.Svibanj/May.2010 Lokacija: Kragujevac Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 17:50 |
||
|
Hteo sam da pitam jel postoji neko pravilo u vezi "krađe" titlova?
Mislim, neko downloaduje titl koji sam ja preveo, napravi neke sitne izmene i postavi kao svoj? U suštini nije ni bitno toliko, bitno je da postoji titl i da ljudi mogu lepo da odgledaju film, ali ipak nije u redu da neko dobija ocene i poene na tuđ rad, i uopšte ne navede da je preradio titl oko kojeg se neko drugi potrudio i uložio vreme... Evo konkretno ja sam preveo engleski titl za film Ip Man 2 (2010) i postavio najpre na drugi sajt za titlove (da ne pišem koji možda nije dozvoljeno, nisam čitao pravila foruma) - a kada sam hteo i ovde da postavim vidim već ima. Downloadovao sam i pustio i video da je moj titl - u pitanju je korisnik zaja68, koji je prepravio određena slova, ali je ipak bio korektan i nije obrisao poslednju rečenicu u titlu u kojoj je navedeno da sam ga ja preveo i preradio (~nesha~), dok je korisnik linuxpoint preradio titl na hrvatski - dobra stvar je što je ubacio prevod kada je u filmu razgovor na engleskom jeziku - ali je uz to i obrisao da sam ja preveo i postavio titl - titl ima čak iste greške koje sam ja napravio, a primetio nakon uploada :) trebao je malo bolje da gleda... Ažurirao todornesha - 17.Svibanj/May.2010 u 17:57 |
|||
![]() |
|||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 18:52 |
||
Ne znam koliko dugo se bavis prevodjenjem, vidim da si taj titl postavio na |
|||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|||
![]() |
|||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 18:56 |
||
Kolega, kad si 10.05.2010. u 22:45 postavio svoj prevod na "na drugi sajt za titlove" (pročitaj pravila, nije na odmet), tj Podnapise, trebao si odmah da staviš i ovde, ne zato što ti se mi mnogo sviđamo ( ), nego da izbegneš ovakve situacije. Kao drugo rešenje si mogao, čim si video da je TVOJ prevod postavljen, da kontaktiraš nekog od "osoblja", da zamenimo prevode.Sa jedne strane si u pravu i greška je ispravljen, što možeš proveriti ali dodatih 130 redova je dovelo do toga da stavim baš ovakav tekst kakav je sad. Nadam se da ubuduće neće biti ovakvih neslaganja. |
|||
|
|||
![]() |
|||
todornesha
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:32 |
||
Ne bavim se prevođenjem titlova uopšte :) ovaj sam preveo jer je drug hteo da gleda film, a nije bilo titlova na srpskom :) , video sam ta pravila oko prerade titla i lepo je što je zaja68 odradio to što je odradio Hvala na odobravanju :D p.s. Hvala za dobrodošlicu - a znam za oba sajta nisam vas tek sad otkrio
Nisam naveo da su u pitanju Podnapisi jer sam mislio da je kao na većini foruma zabranjeno reklamiranje drugih foruma, sajtova itd :D hehe a iskreno mrzelo me je da čitam pravila xD... hteo sam odmah isto veče da uploadujem titl i ovde ali mi je pukao net i ostavio sam za kasnije... i naravno zaboravim... i eto danas sam se setio :D i ujedno i danas otkrio druge prevode... pa eto otud i moji postovi na forumu...
Da, da, za to ste u pravu - jeste trud ubaciti nove redove i još obraćati pažnju na to kad počinju rečenice i kad se završavaju... ali palo mi je malo krivo što je izbrisao rečenicu u kojoj sam napisao ko je uradio prevod... mogao je da napiše - coautor nesha U suštini, kao što sam rekao u prvom postu, najbitnije je to da ljudi imaju titl i mogu lepo da odgledaju film... VELIKI POZDRAV ;) Ažurirao todornesha - 17.Svibanj/May.2010 u 19:33 |
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:36 |
||
|
E, da je barem više novih ljudi ovdje na forumu kao što si ti...
|
|||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|||
![]() |
|||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:39 |
||
|
Izgleda da su sve Nesice po defoultu dobrice |
|||
|
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:39 |
||
Hvala! ![]() |
|||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|||
![]() |
|||
todornesha
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:45 |
||
|
Na osnovu postova rekao bih da je u pitanju kompliment :P
![]() HVALA ;) |
|||
![]() |
|||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:52 |
||
|
dobro dosao ti nama i sad kad je sve ovo reseno prosvrckaj malo forumom zabavi se hvala na prevodu i sad kad si poceo nemoj da stajes sa prevodjenjem |
|||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
todornesha
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:54 |
||
|
Hvala Luka ;)
|
|||
![]() |
|||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:54 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 23:08 |
||
Jes da smo MI SVI ISTI NA TITLOVIMA, ali globalno, kao celina, smo apsolutno drugačiji od drugih. ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Sebastijan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 25.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 3347 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 23:45 |
||
|
Dobro ti nama došao, samo nastavi sa prevođenjem divan je to posao
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Svibanj/May.2010 u 02:02 |
||
|
Svi smo mi isti ovisnici titlovima, ali ovde kao dopuna imas neverovatan update za filmske recenzije, filmske novosti, filmske gluposti, filmski spam efekt ko niko drugi na netu, filmsku dobrodoslicu ko nikad u istoriji, neverovatnu NEW AGE spam filmsku i kavansku sekciju koja "ce" nece biti nadminuta jos najmanje 1k godina i naravno na kraju ako imas neke probleme sa titlovima = administracija koja ce resiti sve probleme za manje od par sati. Te nekolko nespomenutih sajtova su jedini na planeti koji postuju prava i pruzaju zastitu imena prevodioca, jedini.
Jedan od njih.Ažurirao prijatel-MKD - 18.Svibanj/May.2010 u 02:06 |
|||
![]() |
|||
Alex74
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 12.Lipanj/Jun.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 40 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Svibanj/May.2010 u 21:20 |
||
|
Što je više adaptacija, to je titl prilagođen većoj populaciji. Meni je recimo krivo što moje titlove niko ne ispravi za ijekavicu.
![]() Evo jutros up-loadujem svoj autorski titl za film PRNTHOUSE (2010) koji sam radio za verziju: The.Penthouse.DVDRip.x264-REMALiA i već se u istom danu pojave dve adaptacije: Penthouse.2010.DVDRip.XviD-MoH i The.Penthouse.(2010).DvdRip.[Xvid].{1337x}-X , a niti jedan ispravljen na Hrvatski ili Bošnjački. ![]() E, da... na onom "drugom sajtu" , autorski titlovi su obeleženi, a ovde to nije slučaj koliko sam ja primetio. Možda grešim? |
|||
![]() |
|||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Svibanj/May.2010 u 21:31 |
||
I ovdje su autorski titlovi obelezeni, samo sto nasa skripta to jos ne moze da pokaze jer svi titlovi nisu jos sredjeni. Kad se to sredi, vidjece se ko je autor a ko uploader odredjenog titla. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Alex74
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 12.Lipanj/Jun.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 40 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Svibanj/May.2010 u 21:53 |
||
|
Odlično, nadam se da će to uskoro biti rešeno kao nagrada autorima.
|
|||
![]() |
|||
snajp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 13.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: "Western" zona Status: Offline Points: 1095 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2010 u 16:55 |
||
Bitno je da krajnji korisnici na kraju imaju dobar titl, a oba foruma sarađuju i pomažemo se međusobno kada su u pitanju titlovi, zaštita autora, prenos vlasništva titla i slično (za one koji me ne znaju - ja sam igrom slučaja trenutno editor na "onom drugom sajtu"). Pravila su uglavnom u 99% ista ili slična na oba foruma. Ako je neko uploadovao vaš titl i prijavio ga kao autor na drugom forumu - to nije problem, javite se meni i ili bilo kom drugom editoru sa drugog sajta, pa ćemo da prenesemo vlasništvo nad titlom, isto to uopšte nije problem ni na ovom forumu. Kada se uploaduje titl - on takoreći postaje javno vlasništvo, pa je podložan adaptacijama i ispravkama. U principu se ime autora ne briše, a postove koji editori dostavljaju ili prenose sa foruma na forum i sa raznih drugih sajtova se uvek dostavljaju u izvornom obliku (onako kako je autor uploadovao), pa, ako je napisano ime autora na kraju titla, tako će i titl i biti dostavljen. I, da - koleginica Kneginja, koju i ovog puta srdačno pozdravljam, je i meni pomogla da shvatim kako funkcioniše ovaj sajt (mada se još "prilagođavam" i učim) , pa još uvek ne postujem koliko mogu, ali, ako želite da zamenite titl koji ste poslali boljom verzijom na ovom forumu to možete da uradite tako što objavite post u temi: Brisanje i ispravak titlova. ili tako što pošaljete titl koji menjate boljom verzijom nekom od moderatora ovog foruma, ali preporuka je objavljivanje titla u temi jer je to brži način obzirom da zamenu titla vrši bilo koji moderator koji je trenutno prisutan. Veliki pozdrav. Snajp Ažurirao snajp - 21.Kolovoz/Aug.2010 u 17:03 |
|||
|
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
|
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |