| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
|
Odgovori
|
Stranica <1 325326327328329 1635> |
| Korisnik | |
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 18:36 |
|
stide se ljudi, kao da ćemo ih pojesti
![]() a svi su dobrodošli, od membera do gace![]()
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 18:36 |
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 18:39 |
|
A... zato ti treba World without end
Čisto da obnoviš gradivo ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 18:41 |
|
Ken follett? lajkam ga
seriju nisam gledala, knjige su odlične
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 18:42 |
|
pa gledaj
|
|
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 18:49 |
|
Odavno fali "Selu nadomak šume" i ovaj seljanin...
Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Studeni/Nov.2015 u 18:59 |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 19:04 |
A ti kao da ih nećeš pojesti, vučice.
|
|
![]() |
|
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 19:59 |
|
- Isplovljavamo! Svi putnici u salon ili u svoje sobe, ološ u potpalublje! Mornari na svoje pozicije! – derao se u megafon kapetan broda Hogar Notswimmer-Dropout.
Bila mu je ovo prva plovidba nakon što je iz 49. pokušaja prošao (ili je dojadio komisiji?) kurs za kapetana. Doduše, u diplomi mi piše da smije upravljati samo čamcima – i to gumenim, ali uz male izmjene u diplomi i preko kuma Ire, koji radi u White Star Lineu, dobio je ovu poziciju. Nekako se nada da će do kraja putovanja svladati strane svijeta (koje ga još zbunjuju), a i navigaciju. Štoviše, možda čak nauči i plivati – uostalom, ako nešto ne bude u redu, okrivit će svog prvog oficira, poručnika Edena Floatingstonea, poletnog i nadobudnog mladića kojemu je ovo, također prva plovidba., a koji je stajao kraj svojeg kapetana. U ruci je držao nautičke karte, kompas i crveni, debeli jastuk – kojeg je morao nositi po kapetanovoj zapovjedi ako ovaj odluči sjesti (jer kapetana muče hemeroidi). Bio je uvijek pri ruci kapetanu, nadajući se da će ga ovaj preporučiti za unaprjeđenje – čak i ako mu je trebalo zakopčati hlače poslije WC-a ili ako se kapetanu nije htjelo gnjaviti s WC papirom… Jednom riječju, pomalo je bio – ulizica.
- Ah, kakaf brot! Kako feličanstven ispraćaj! – oduševljavala se dama u godinama osmatrajući oko sebe sve što se odvijalo na palubi.
Primakla je bliže očima naočale s bjelokosnom drškom da bi bolje osmotrila kapetana i posadu koji su stajali poviše njih.
- Pit će to ugotna plofitba, tijete moje. – okrenula se k svojoj nećakinji, popravivši neku nepravilnost oko vrata njene haljine koju je samo ona vidjela.
Mlada dama pored nje samo je buljila u palubu – nije bila oduševljena putovanjem, ni činjenicom da je na kraju putovanja čeka brak s brkatim kicošom pored nje – koji je, čini se, samo mario za svoj brk i nauljenu frizuru koje je svaki čas provjeravao u malom ogledalcu i poravnavao češljem.
- Da, gospođo tetka. – pokorno je promrmljala Cersei Vinsletić. - Čemu tako smrknuto lice, draga moja? – laktom ju je u rebra bocnuo njen budući suprug, uspješni bankar i vlasnik „First Titlowci Bank of America“, Danilo Zejnich. - Ma, ta mlatost! – narogušila se tetka, barunica Vojana von Untertitel. – Itemo u zalon zabafit se!
Tu ona i Zejnich ubrzaju korak dok je njenoj nećakinji prišao mladi kicoš u pohabanom odijelu.
- Oprostite mlada damo, nisam mogao a da se ne divim vašoj pojavi pa sam je odlučio ovjekovječiti. Doduše, ovako nabrzinu…
Pružio joj je komad papira s njenim portretom što je ozarilo njeno lice.
- Kako ste vi talentirani gospodine… - Didi. Didi Dikaprijić. – naklonio se on i usnama cjelnuo njenu ruku našto ona još više porumeni. - Ja sam Cersei Vinsletić. - Ako poželite da vam pokažem moj… kist, potražite me na brodu. Dugo je putovanje. - Što si se zadržala, buoga ti! – začuli su snažan glas, a onda i ugledali Danila. - Nemoj se miješati s odrpancima, draga. Siromaštvo može biti zarazno. – oštro će Danilo odvukavši Cersei za ruku u salon. - Pivo, konjak, štok! Pivo, konjak, štok! – orilo se odnekud s palube, a onda Didi ugleda sitnog, sklerotičnog, sjedokosog djedicu kako gura kolica s raznim napicima. - Pošto, dobri čovječe? – upita Didi. - Od 10 penija naviše. Uf, moj išijas. Prokleto kurje oko, a sad još i lumbalni kulenslaninitis na epskom desetercu… - jaukao je mali od palube i konobar, starčić Nebojša Yeremiya. - Previše za mene. – promrmljao je Didi. - A što me onda zaustavljaš. Sad mi se javio i čir zbog tebe! – bjesnio je Nebojša. - Glupost, ja častim, maldi gospodine. Daj nam dva scotcha, starino! – vedrim glasom im se približio kicoš u, nekad, otmjenom odijelu, a sad napola posivjelom.
Pružio je Nebojši kovanice, a ovaj im je pružio dvije čaše sa svojih kolica.
- Ja sam Kadjeje Toni, za prijatelje Kockar Toni. – pruži on ruku Didiju, aovaj je srdačno prihvati i protrese. - Mi, mali ljudi moramo se držati zajedno. – rekao je Toni podihnuvši čaš u i kucnuvši se s Didijem.
Za to vrijeme se plesni salon i restoran, u sklopu njega, punio putnicima i osobljem.
- Jedan, dva, tri i… - uštimavao je svoje gusle, bubnjeve i trubu multiinstrumentalist Osman Mozartbachbeshlich.
- La, la, la, la… - upjevavala se Ljubica Sing-Sing, pjevačica azijatskih korijena.
- Pripremate se za večerašnji nastup, ha? – zastala je pred njima pogrbljena čistačica oslonivši se rukama o svoju metlu.
- Ne možemo početi s probama dok ne dođe pijanist. Jeste li ga vidjeli? – upita Ljubica.
- Ne zvala se ja Bojana Cleanandwash ako me je briga za tog pijanca. Eno me prošli tjedan namamio u svoju sobu i….
- I? – zainteresirao se brzo Osman.
- I ništa. Zaspala, svinja pijana! Ajde, uživajte u nastupu, a ja odoh odčepiti WC. Valjda neće odmah svi nagrnut poslije večere k'o prošli put. Tom našem kuharu bi trebalo zabraniti da kuha i za životinje, a kamoli za ljude.
Uto se prolomi krik i to baš iz kuhinje. Svi nahrupiše na ulaz.
- Čini se da su našli našeg pijanistu. – zaključi Osman ugledavši krvavi prizor i onesviještenog kuhara. - Ili bar njegove dijelove. – zaključi Ljubica vidjevši kako jedna ruka još uvijek viri iz lonca.
Dakle: 2 vukodlaka, 1 vidovnjak i 1 izdajnik. Putnici su prvi na redu, a i vidovnjak se može javiti. |
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:25 |
|
A brate, dok pročitam... I ja opet konobar! Dugo nisam bio!
![]() ![]() ![]()
A ček, di je tu šuma? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ažurirao nebojsa66 - 10.Studeni/Nov.2015 u 20:26 |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:25 |
|
I nećeš dugo
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:26 |
|
Pa kad sam star i bijedan!
![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:34 |
Na kopnu, ne vidiš je od drveta (jarbola)
![]() |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:40 |
|
jes, jes, slab mi nešto vid pod stare dane. Bit će od sitnih slova u SW-u.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
|
osman2510
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass Pridružen: 08.Listopad/Oct.2012 Lokacija: Prijedor Status: Offline Points: 2089 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:44 |
|
I što ćemo ponovno brez kuhara? Ja vam nemren produzirat glazbu prazna stomaka.
Sade se mošemo samo kolektivno..., ovaj zaplesati. (uh, što če ofo biti zanimljifo!)
|
|
|
لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:54 |
|
Ne znam koji mi je draži lik.
Možda Bojana Dj. I kako nam se zvao pijanista ??? Daj opet da pročitam ali pažljivije. Kapetan broda Hogar Notswimmer-Dropout je van svake sumnje. Kao i lepotinja od moje verenice - Cersei Vinsletić. Sumnjiva 0%. ![]() |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:55 |
|
Pazi ti Danila kak on odmah počeo optuživati ljude... Cccc, meni se čini da on nije vukodlak. Al ova cersei... Sve smrdi na krv kad prođeš pored nje... A to ne mislim an krv s palube od sinoćne tučnjave!
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 20:57 |
|
Naravo! Em oni bogataši toliko žderu po ceo dan, da mi treba po sat vremena da im otpušim WC, koliko se... Brišu papirom.
Em sad ne mogu na petominutnu pauzu pre ribanja potpalublja, jer je neki mamlaz smak'o kuvara. (Bar nije šteta što je kuvra smako, jer ako nad kapetan ne podavi do kraja putovanja, taj bi nas garant sve otrovao)
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 21:04 |
|
Ni Bojana Cleanandwash mi nije sumnjiva jer bi celo mesto zločina mirisalo na... sredstva za dezinfekciju WC-a.
Bojana - skinuta sa spiska sumnjivih. Kuća.... ![]() Poso'... ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Studeni/Nov.2015 u 21:15 |
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 21:21 |
|
Jao bre, Danilo! Posle ofe slike mi je sfejedno što je der Koch kaput.
Sfakako ništa fiše neću jesti do kraja putofanja. |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Objavljeno: 10.Studeni/Nov.2015 u 21:23 |
|
Sad verovatno treba da jurnem na "niži" stalež i golim rukama udavim bata Didija aka Didija Dikaprijića.
ALI na mestu zločina nije nađen ni mikrogram boje. Znači - precrtan. Nije vukodlak. ![]() Tetka barunica Vojana von Untertitel ni u ludilu ne bi ulazila u tu kuhinju. Znači - precrtana. Nije vukodlak. EDIT: draga Vojana, nastradao nam je (zasada) bezimeni pijanista, raznesen u komade u kuhinji, a naš KUVAR se samo onesvestio od takvog prizora. Ne saranjuj nam kuvara pre vremena. Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Studeni/Nov.2015 u 21:26 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 325326327328329 1635> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |