Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Selo nadomak Irine kavane
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Seoske priče by Silent_passenger
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava


Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Seoske priče by Silent_passenger

 Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (4) Thanks(4)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Seoske priče by Silent_passenger
    Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2018 u 01:30

I seoska priča


Epizoda broj 12 - Titlovci, Titluša Donja i Titl Vakuf


Datum:     24.Travanj/Apr.2014.

Broj prijavljenih igrača:     9

Epilog:     poraz Seljana.    

*

U glavnim ulogama / Starring:- Vojana, učiteljica španjolskog jezika i dreserica zmajeva,
- Eden, hrabar i odvažan pustolov iz Titlovog Velesa,
- Bojana, seoska vračara i travarica,
- Cersei, uzgajiteljka kokoši, prodavačica jaja i seoska zavodnica,
- Mandarinko, seoski intelektualac,
- Ljubica, gradska učiteljica,
- Nebojša, seoski zavodnik i ugostitelj u usponu,
- Rambo, ratni veteran,
- Titi, seoski grobar.

**

Uvodna priča:Nekoć davno postojala je šumica u kojoj su u svom tajnom....

Ne, ne - pogrešna uvodna špica.

Dakle, u selu Titlovcima, Titluši Donjoj i Titl Vakufu, živjeli su vrijedni seljani ili bar nekoliko njih koji još nisu pobjegli od stoljetnog prokletstva koje ih je zadesilo.
Svaki puni mjesec u ovom kraju dočekivan je sa strahom - što zbog poštara s računima, a što zbog vukodlaka koji se gostio jadnim seljacima.

No, upoznajmo onih nekoliko preostalih stanovnika:

Vojana, učiteljica španjolskog jezika i dreserica zmajeva koja nikako ne može naći polaznike za svoj tečaj jer, gotovo svi, stanovnici još nisu naučili čitati, a ni pisati.
Sa zmajevima je iste sreće.

Eden, hrabar i odvažan pustolov iz Titlovog Velesa koji je odlučio obići sav poznat svijet. Imajmo na umu da je ipak riječ o 10. stoljeću pa se njegov epohalni put od 12 km do Titlovaca može staviti uz rame s Vascom da Gamom i Magellanom. Tu je odlučio malo odmoriti prije daljnjeg puta - i odmara se već par godina.

Bojana, seoska vračara i travarica (ne rakija!) kojoj posao nije išao jer je poznavala od svih trava samo koprivu i istu prepisivala za sve boljke. Okušala bi se ona i u čitanju budućnosti, ali kava i čaj još nisu stigli do ovog sela.

Cersei je uzgajala kokoši i prodavala jaja, a osim kokošjih jaja, navodno joj nisu bila mrska ni ona od suseljana. Doduše, svi muškarci su je izbjegavali jer se znala previše zaigrati s njima pa i posegnuti za čekićem.

Mandarinko je važio za seoskog intelektualca. Pokušao se zarediti u manastiru, ali ga je iguman izbacio jer je, što popio, a što prodao, manastirsku rakiju. Onda je pokušao u katoličkom sjemeništu, no od tamo su ga potjerali jer je naganjao opatice. Pokušao je i u dalekoj Indiji kao hinudistićki svećenik, ali otjeran je kad je skuhao goveđi paprikaš. Neslužebene priče kažu da ga je čak i Tom Cruise otjero iz scijentološke crkve. No, unatoč svemu, Manda je bio i ostao moralna vertikala, a na povratku iz seoske gostionice, i horizontala sela.

Ljubica je bila gradska učiteljica u glavnom gradu kraljevstva - Titlogradu. U Titl Vakufu je živjela zbog putnih naloga koje je dobivala uz plaću, a i seoska idila je doprinosila njenoj inspiraciji za pisanje njenog prvijenca "Rječnik i gramatika titlovačkog jezika i druge erotske priče".

Nebojša je bio seoski zavodnik i ugostitelj u usponu koji je upravo završio tečaj za "drugog rezervnog pomoćnika zamjenskog konobara 3. klase" i radio je u krčmi poznatog ugostiteljskog lanca "Šljivbucks". Sam je bio svoja najbolja mušterija.

Rambo je bio veteran nekoliko ratova. Po selu je uvijek hodao s dvije medalje za hrabrost koje mu je uručilo Njegovo Veličanstvo nadvojvoda Hamburger von Chewapstein. Osim po medaljama, bio je poznat i po tome što nije volio sjediti jer kad bi sjeo zaboljele su ga ratne rane.

Titi je bio seoski grobar. Uvijek veseo i nasmijan, svakoga bi pozdravljao uz riječi: "Nadam se da ću vas uskoro opet vidjeti". Često su ga znali vidjeti blzu Mande i Nebojše u ranim jutarnjim satima kad je iščekivao hoće li se ovi više ustati iz obližnjeg jarka ili će ostati ležati. Bio je vrlo predan svom poslu.


***

1.krug - linčRambo je taman ustao i ponosno zasukao svoje junačke brčine, okačio svoje ordenje i krenuo da pred kućom malo gusla. Taman je udahnuo svjež jutarnji zrak i zaorio: "More Marko ne ori drumove! More Turci ne gaz..." Kad ga prene vreva i strka seljana koji upadoše u njegovo dvorište.

          - On je vukodlak! Noćas sam ja vukodlaka sprašio svojom kremenjačom u tur zato on i nikada ne sjeda! - vikao je Mandarinko.

          - Jes', jes'! - složi se i Bojana - Meni sve koprive uvenule kad je prošao kraj moje kuće, a to samo vukodlaci mogu!

          - Ma to se meni pripiš... Ali nisu mu dali da dovrši rečenicu već ga je netko kamenom o glavu. A zatim ga pograbiše i odvukoše u Ljubičin voćnjak do kruške da ga objese. Već su ga postavili na tronožac s užetom oko vrata.

          - Zadnje riječi prije izvršenja kazne? - upitala je Cersei.

          - Ma, ljudi, ja sam heroj! Meni je čestitao i izljubio me osobno general Franz Giht von Herpes, ja...

Tu je samo isplazio jezik jer je netko gurnuo tronožac ispod njegovih nogu.


Rambo   je bio   seljanin, a sada je strašilo u voćnjaku u Titl Vakufu.


***

1.krug - žuti kartonA Nebojša je žurio svojim kolima i upregnutim Riđanom da stigne na vješanje, ali, što zbog šljivovice u glavi, a što zbog boce iste te šljivovice kraj njega, umalo da nije s kolima sletio u Markovu provaliju koja je ime dobila po Marku iz Titlovaca koji je tu švalerao s Nadom iz Titluše Donje sve dok ih nije zatekao njen muž i bacio Marka u Debelturov potok koji je dobio ime po...
No, to je druga priča.


Nebojši prvi žuti karton.. Ako opet izostane s glasanja, završit će u provaliji.      
Drug/arica Vukodlak neka se usuglasi sam sa sobom i do 20 h javi koga želi večerati.


***

1.krug - večeraPokupila je i zadnje jaje za sutrašnju prodaju i zaputila se u seosku krčmu. Mjesec je već osvjetljavao put dok je prolazila pokraj napuštenih kuća prvih susjeda Frketića koji su sad već dvije godine radili kao gastarbajteri u Bizantskom carstvu. Noć je bila ugodna topla, a nekoliko bokala ledenog piva sigurno će omogućiti laganiji san.

A možda i uspije dovući Mandarinka ili Nebojšu - ili čak i obojicu - u svoj dom. Ne bi bilo prvi puta da se njih troje i njen bič i mamuze zajedno igraju, štoviše, zato Manda nikad i ne nosi speedo kupaće da se ne vide tragovi. Iz misli je prenu šušanj. Zec ili lisica. Ili, ne daj bože, duh pokojnog Ramba kojem je upravo ona izmakla tronožac. Već se spremala izmoliti 2-3 očenaša kad pred nju bane lik iz sjene.

          - A to si ti! Pa je l' i ti u krčmu? - uz olakšanje se nasmije Cersei.

No, lik ispred nje je pao na tlo. Uz režanje, od nosa nastala je njuška, a tijelo je prekrila gusta dlaka. Cerei je stajala paralizirana od straha dok se, sada već potpuno transformirani vukodlak, uspravio pred njom.

          - Pogodi zašto imam tako velike zube. - zarežao je vukodlak, a onda skočio na Cersei i, prije nego je kriknula, zubima joj rastrgao vrat.

Beživotno tijelo je odvukao u grmlje iz kojeg je netom izašao,a jedino što je ostalo iza njega bile su krvave mrlje na prašnjavom seoskom putu.Cersei je bila seljanka.

Obzirom da je sutra subota, a ja imam nekih obaveza, za linč možete glasati do 16 h.


****

2.krug - linčMarinko Manadarinić bio je omiljen u selu. Nisu ga voljeli samo muški koji su bili ljubomorni na priče kako je on vanbračni sin lorda Edmonda Grape – Fruita. Nisu ga voljele ni žene jer je imao bolji ten od njih. Nekima se zamjerio jer su ga uhvatili kako u večernjim satima virka kroz prozor dok su se u sobama presvlačile snaše, djevojke, a i pokoja penzionerka. Neki su ga optuživali da je pomicao kamene-međaše. Zapravo… Možda ipak nije bio omiljen u selu.

Najviše se zamjerio Bojani koja mu nije zaboravila podbadanje kao travarici da ne razlikuje maslačak od suncokreta. I upravo je ona bila ta koja je prva banula u krčmu u kojoj se uz mamurluk Mandarinko probudio.

           - Vidi ga što je rumen i debeo! Odmah vidiš da je on pojeo Cersei! – galamila je ona.

Iza nje su se već natiskivali ostali seljani mrko odmjeravajući Mandu.

          - Dašta! Samo je u njegovoj kući sinoć bio mrak. Znači, smucao se po vani! – vikao je Titi.

           - A vidi se i da je mamuran! Nema sumnje, on je pojeo Cersei! – zaključila je Vojana.

           - Ponašajmo se u skladu s civilizacijskim normama – upozorila je ljubica – Zavežimo mu kamen oko vrata i bacimo ga u rijeku!

          - Ali, ljudi, pa ja sam tu cijelu noć s Nebojšom raspravljao o bitku i Hegelu… A malo smo i popili. – branio se on.

Ali uzalud, jedini koji ga je mogao spasiti bio je Nebojša, ali njegovo svjedočenje seljani nisu mogli čuti jer je spavao trijezneći se tko zna gdje. Seljani ga zgrabiše i svezaše, a onda mu i objesiše kamen oko vrata pa pravo do Dibiduzovog jezera.

          - Ako je nevin, potonut će, a ako je vukodlak, plutat će na površini! – mudro je zborio Eden.Poslušavši ta najnovija dostignuća u vukodlakologiji, baciše Mandu u jezero, a onda su uz roštilj i pivo do pred sumrak čekali hoće li isplivati.

          - Ili jako dobro roni ili je bio nevin. – rezimirala je Ljubica.

          - Ako izroni, nakapat ću mu ja par kapi soka od kopriva i opet će biti dobro. – rekla je Bojana koju je počela mučiti griža savjest.Kako se sumrak sve više počeo pretvarati u mrak, svi su požurili kućama u strahu od nove noći.Mandarinko   je bio seljak – naravno da ste to i sami znali, krvoloci jedni.


****

2.krug - večeraTišina, muka i strah vladali su u selima Titlovačkog kotara. S novim neuspješnim lovom na vukodlaka, ušlo se u još jednu noć. Oblačna i bez vjetra, oblaci su sakrili mjesec, no vukodlaku ne treba pogled u nebo pa da podlegne svojim iskonskim nagonima.

Vojana je rano legla, no, uz stalno prevrtanje po krevetu, nikako nije mogla zaspati. A onda je škripanje podnih dasaka u hodniku razbilo i ono malo polusna. Rukom je potražila oklagiju na noćnom ormariću (savjet njene bake kako se samo dvije stvari drže na noćnom ormariću; onu drugu samo do udaje, a oklagiju i nakon) i potiho, na vrhovima prstiju odškrinula vrata. Provirila je u hodnik, no pogled joj je uzvratio samo mrak. Okrenula se zatvoriti vrata, a kad se okrenula, licem u lice dočekao ju je dlakavi, nezvani gost.

          - Ai! Lupo!

          - Señorita! Por favor! Hombre-lobo!

Znajući da nema kuda, hrabro se zagledala u vukodlaka mašući oklagijom.

          - Karamba kukarača almodovar vamos! – vikala je Vojana. (u prijevodu: „Nećeš ti mene strašiti u mojoj kući“)

          - Habla nočes kasiljas injesta! – zarežao je vukodlak. (u prijevodu: „Ne plašim se te tvoje čačkalice.“)

          - Sijudad atletiko real dos uno pantalones čivuava alarma loteria bunjel saura! – grmila je ona i zamahnula oklagijom. (u prijevodu: „Odlazi!“)

No, vukodlak je bio i brži i snažniji. Kandže su zaparale po ruci i njeno oružje je palo na pod pred njom. Na trenutak se činilo kao da se vučina podrugljivo hihoće, a onda je zubima navalio na Vojanu.

           - Por tu puta madre! – bile su njene zadnje riječi prije nego su krikovi ispunili gluhu noć.
Vojana je bila vidovnjakinja, no nije predvidjela da će postati večera.
Linč traje sutra do 13 h, a ako opet promašite...


*****

3.krug - linč-    I sad još dodati tri kapi soka od kopriva… - dovršavala je nedjeljni ručak Bojana.

Pržene koprive u umaku od kopriva. Jedan od njenih specijaliteta.

          - Otvaraj! U ime Njegovog Veličanstva nadvojvode Hamburgera von Chewapsteina! – grmio je Titijev glas dok su se vrata tresla od udaraca.

I prije nego ih je stigla otvoriti, vrata se srušiše, a bijesna rulja – ili, točnije, Titi, Ljubica i Eden – nagrne unutra.

          - Što je to u kazanu? Je l' možda ima i koji Vojanin dio? – pitao je Eden.

          - Vojanožderko jedna! – derala se bijesna Ljubica.

          - U kazan i s njom! – povika Titi.

U međuvremenu, Nešo je i dalje spavao i probavljao svoju rakiještinu tko zna gdje (tek da ga ne zaboravimo u ovoj priči).

          - Ma ne bih ja nikad! Možda komad Mandarinka ili Neše, ali Vojanu… Evo, imam ovdje eliksir za govorenje istine. Prvoklasni od kopriva! Sad ću da ga popijem pa me možete ispitati. – pravdala se Bojana, ali seljani je nisu slušali.

Pograbiše je i uguraše u kazan. Predaja kaže da je od tada nastao običaj Titlovačkog kotara da se zadnje nedjelje u četvrtom mjesecu organiziraju Dani čorbe.Bojana je bila seljanka, a sada je ukusan obrok s krumpirom i mladim lukom.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     ---

Linčovani:           rambo975, Mandarinan, bojanadj.

Pojedene:            cersei, VBojana *** .

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Titivillus

** Izdajnik:     NaEdenCovekBratMu aka Eden

*** Vidovnjak:     VBojana

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 17:29


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (3) Thanks(3)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2018 u 02:14

II seoska priča


Epizoda broj 13 - Titlovci 1979.


Datum:     28.Travanj/Apr.2014.

Broj prijavljenih igrača:     11

Epilog:     poraz Seljana.       


*

U glavnim ulogama / Starring:


- Vojana Bojanić vlasnica motela „Frere Žak“,
- Eden Bratkovski, fudbaler FK „Zadnja petoljetka“ Titlovci,
- Bojana Cica Veštičević, apotekarka, vlasnica apoteke u Koprivpoljani,
- Cersei Lanisterović, prva načelnica općine Titlovci od njenog osnutka. Bivša višestruka prvakinja Balkana u bacanju kamena s ramena,
- Dr. Mandarinko Citrusić, ginekolog u Domu zdravlja u Mandarin-brdu, a i jedini liječnik u općini Titlovci,
- Ljubica Espić, učiteljica klavira i frule u općinskoj muzičkoj školi,
- Nebojša Hmeljnjak, vlasnik krčme „Kod veselog infarkta“,
- Rambo Rokanović, ratni veteran,
- Tito Vilko Rus, vozač gradskog autobusa „Titltransa“,
- Novica Folković, pjevač u usponu, sa svojim bendom „Raspjevani mufloni“,
- Sija Esajević, milicionerka.


**

Uvodna priča:Kao što svi znate, selo Titlovci već stoljećima muku muči s dlakavom, zavijajućom pošasti, iliti – s vukodlacima.

Štoviše, Titlovci su toliko poznati po tome da postoji čak i tisućljetni ljetopis poznat pod imenom „Zapisi popa Vukljanina“ u kojima se spominju svi ti događaji – od najranijih dana pa sve do danas.

Stoga vas ovaj puta vodim pričom u jedan od tih zapisa iz novijih vremena. Godina je 1979. i Titlovci su upravo postali općina. Radosna vijest slavila se i u samim Titlovcima kao i pripadajućim im selima: Titl Vakufu, Titluši Donjoj, Titluši Gornjoj, Kaštel Titlovcu, Mandarin-brdu i Koprivpoljani.

Nije to mala stvar; općina ima gotovo 2 000 duša, no nas zanimaju samo glavni akteri ove priče koje ću vam sada predstaviti.

Vojana Bojanić je vlasnica motela „Frere Žak“ koji ima jednu spavaću sobu, no ni nju nikako ne može popuniti jer u Titlovcima nema turista. Osnivanjem općine, nada se da će se i to promijeniti, a već je i osigurala da njen motel postane i službeno mjesto za svečane ručkove novoizabrane načelnice općine. Dok čeka zaradu od turizma, svoj budžet popunjava kao profesionalna narikača.

Eden Bratkovski je novo pojačanje FK „Zadnja petoljetka“ Titlovci, nakon što je najomiljeniji klub svih Titlovčana ušao iz Pete međuopćinske lige u Četvrtu. Igra na poziciji krila, no, u zadnje vrijeme previše vremena provodi s ćevapima, burekom i čašicom u ruci. Neki navijači ga čak optužuju da je prodao nekoliko zadnjih utakmica što bi objasnilo otkud mu novci za ganc novog „Stojadina“.

Bojana Cica Veštičević je apotekarka i vlasnica apoteke u Koprivpoljani. Nitko zapravo ne zna da je njena diploma falsificirana i da niakd nije završila fakultet. Naime, Bojana nije podnosila seciranja i kad god je trebalo secirati biljku, njoj je bilo mučno. Stoga i ne čudi da je većina njenih preparata i lijekova domaće izrade, a po obiteljskoj recepturi njene šukun-šukun-šukunbabe. Štoviše, na zidu apoteke visi stara tabla s obiteljskim motom: „Deset kapi koprive na dan tjera doktora van.“

Cersei Lanisterović je prva načelnica općine Titlovci od njenog osnutka. Bivša višestruka prvakinja Balkana u bacanju kamena s ramena, nakon prekida uspješne sportske karijere, odlučila se za političku. Njen prvi potez nije dočekan s oduševljenjem jer je potrošila pola općinskog budžeta na kupnju „Stojadina“ kako bi parirala Edenu. Doduše, to više govori o veličini budžeta, nego o cijeni „Stojadina“.

Dr. Mandarinko Citrusić je ginekolog u Domu zdravlja u Mandarin-brdu, a i jedini liječnik u općini Titlovci. No, kako Titlovčani nemaju povjerenja u modernu medicinu, uglavnom pomaže u veterinarskim poslovima. Time je postao omiljen među seljanima pa su ga već mnogi uzeli za kuma – trenutno je kum trima kravama, dvjema ovcama, jednoj kozi i desetak svinja.

Ljubica Espić je učiteljica klavira i frule u općinskoj muzičkoj školi. Na posao u Titlovce svaki dan putuje svojim biciklom iz Titl Vakufa, a zbog brzine je mještani zovu i „Leteća Ljubica“, nadimak koji je dobila kada je biciklom iz Vakufa dopedalirala do Titlovaca da pozove vatrogasce, a onda obišla sva sela i pozvala ljude da dođu gasiti požar pa na povratku na cesti prestigla vatrogasni kamion. Doduše, štagalj je izgorio, ali nadimak je ostao.

Nebojša Hmeljnjak, vlasnik krčme „Kod veselog infarkta“. Nastavlja višestoljetnu tradiciju krčmarenja i konzumiranja u obiteljskom stablu. Prema njemu svi stanovnici podešavaju satove. Ako ga vide pred krčmom s praznom bocom šljivovice, onda je podne, a ako ga vide s 3 prazne boce, onda je već 19 sati. Ako ga ugledaju kako spava u jarku kraj crkve, onda je 4 ujutro.

Rambo Rokanović je veteran iz tisuću i jednog rata, čime nastavlja ponosno tradiciju svoje loze. 1941. su ga nasilno regrutirali četnici pa su ga u prvoj borbi zarobili partizani i prešao je u njihove redove. Onda je 1945. zarobljen od ustaša pa je prešao na njihovu stranu, ali ga je zarobila Crvena armija i priključio se njima. U završnim bitkama po Njemačkoj, zarobila ga je jedna njemačka divizija i odmah je prešao na njihovu stranu da bi, nedugo potom, ta divizija bila uništena od strane američkih trupa kojima se Rambo odmah priključio. Obzirom na „miroljubivost“ američke politike, odlučio se zadržati u SAD pa je tako nastavio vojnu karijeru kao marinac u Korejskom ratu gdje su ga, naravno, zarobili Sjevernokorejci na čiju je stranu prešao… Uglavnom, nakon još desetak mijenjanja strana, zamislio se i zaključio da možda vojna karijera baš i nije za njega. No, zahvaljujući svojim kontaktima sa svih strana svijeta, sada se bavi uzgojem egzotičnog voća i povrća.

Tito Vilko Rus je vozač gradskog autobusa „Titltransa“. Njegov neostvareni san je da postane reli–vozač i svako malo se zanese pa potjera autobus po prašnjavim drumovima Titlovaca punim gasom. Zbog toga većina stanovnika izbjegava vožnju gradskim busom, a i ne znaju da li se više užasavaju dolaska noći i vukodlaka ili zvuka autobusa na prašnjavom putu.

Novica Folković je pjevač u usponu koji sa svojim bendom „Raspjevani mufloni“ nastupa diljem Titlovaca – od Nebojšine krčme do Vojaninog motela. Upravo su potpisali ugovor s Džumbus Rekordsom o snimanju prve singlice s njihovim hitom: „Moja Nada digla noge od rada“ i obradom hita Beatlesa „Sve što trebaš je lova“.

Sija Esajević je milicionerka. Jedna i jedina u Titlovcima. Doduše, prometna, ali ona se nada da će jednog dana upisati kriminalistiku, unatoč činjenici da joj pozli od krvi i da se boji pucnjeva. Da bi riješila taj problem, nosi sunčane naočale i naušnjake. Sada joj samo preostaje riješiti problem kako da se kreće po gradu i kako da je ne pregazi Titi s busom.


***

1.krug - linčUpravo je završio jutarnji trening „Zadnje petoljetke“, a Eden je osjećao kako mu šiš-ćevapi poskakuju iz želucu. Možda je ipak ona peta porcija bila previše ovako rano ujutro, pitao se u sebi. Nije otišao ni pod tuš, a niti se presvukao, već, onako, u dresu kluba izašao je iz svlačionice i zaputio se do svog „Stojadina“. Žurilo mu se na novu porciju ćevapa jer ako ovi žele pobjeći van, nema boljeg lijeka nego natrpati još nekoliko porcija u sebe da ih spriječi, zaključio je.

No, na parkiralištu ga je zatekao šok. Sve četiri gume na autu bile su izbušene! Nije se stigao ni sabrati kad začuje galamu.

-        Drž' ga! Ne daj da utekne! – vikala je Vojana.

-        Noge mu treba polomiti! – grmio je Novica svojim tenorom.

-        Nije mu dosta ćevapa, nego je sad prešao i na ljudetinu! – bjesnila je Bojana.

-        Pa što je vama ljudi? – čudio se Eden.

-        Kako što nam je? Eno tvoj prvi susjed napola pojeden, a ti tu izigravaš nevinašce! Uhapsite ga, drugarice Esajić! – odrješito se obratila načelnica Cersei milicionarki.

Sija je otvorila torbicu i počela tražiti gdje je stavila lisice, a Eden, ne čekajući ni trena potrči na makadamski put.

-        Šminka, ključevi od stana, vibr… bomboni, žvake… - tražila je Sija po svojoj torbici.

-        Za njim ljudi, uteći će! – povika Nebojša.

-        Ma prije će ga infarkt! Hajde, svi u bus! – mahnu rukom Titi.

Grmljavina motora proparala je vruć jutarnji zrak, a autobus se zakotrljao niz cestu za već dobrano odmaklim Edenom. Titi nagazi na gas i upali brisače.

-        Daj malo brže! Inače juriš kao da voziš kočiju samog Nečastivog! – bunio se Rambo koji je stajao uz vozačevo mjesto.

-        Idem ja dovoljno brzo, nego on trči kako ga ni na jednoj utakmici do sad nisam vidio! – mrmljao je Titi.

Činilo se da će im Eden pobjeći. I sam je osjećao da mu je ovo najbolja partija u karijeri i već je pomislio kako će se izvući – samo da se dočepa raskršća pa će zamesti tragove. I taman kad je vidio da sve više odmiče nemoćnom autobusu, a jednom nogom je već na raskršću, s lijeve strane dojuri Ljubica na biciklu, a on od udarca odleti dva metra ispred nje. Ona, ne stajući, produži dalje i kotačem prijeđe preko njegovog vrata, a glava, kao da je pilom odrezana, odleti metar dalje. Sad je i ona stala, a i progonitelji iz autobusa su počeli pristizati. Makadamski put se crvenio obojen Edenovim životnim sokom.

-        A, ljudi, pa on je bio običan čovjek. – snebivao se doktor Mandarinko.

-        Tko bi rekao! – čudila se Vojana.

-        Nije bio vukodlak, ali, boga mi, niti nogometaš! Nema tu štete! – prokomentirao je Titi.


Poštovani građani općine Titlovci, ubili ste jednog od svojih stanovnika, ali zato je FK „Zadnja petoljetka“ u lokalnom derbiju pobijedila „Olimpiju Podnapišečvo“ s 3:1.


***

1.krug - večeraČini se da su vukdolaci ogladnili ranije pa evo njihovog menija...
-        … i tako je istragom zaključeno da je Eden Bratkovski počinio samoubojstvo. – završavala je s pisanjem izvještaja Sija o jutarnjem incidentu.

Vani se već smrknulo dok je ona dovršila sve poslove. Namjeravala je još jednom svratiti do službene milicijske mrtvačnice koja se nalazila u prizemlju milicijske stanice – odmah u susjednoj prostoriji do mesnice s kojom su dijelili zajednički hladnjak.

Željela je biti sigurna da Eden možda ipak nije bio vukodlak te baciti još jedan pogled. Drvene stepenice su škripale dok je silazila, a nitko nije upalio svjetlo u prizemlju pa je morala oprezno koračati u polutami koju je samo razbijalo svjetlo njene baterijske lampe. Došavši do podnožja, uhvatila se za kvaku na lijevoj strani i ušla u ledeno hladnu prostoriju sa stolovima na kojima su još stajale svinjske polovice. Ona se uputi do najudaljenijeg od vrata na kojemu je ležalo Edenovo tijelo. Ništa, nema dlaka, nema promjena, definitivno nije bio vukodlak, zaključi ona.

Spremala se izaći kad začuje šuškanje.

-        Mislim… - reče ona skinuvši značajno sunčane naočale – da nisam sama ovdje.

-        Dobro misliš. – presječe je škrgutav glas iza nje.

Okrenula se i našla licem u njušku s vukodlakom.

-        Stani! – zapovjednim tonom i dlanom okrenutim prema njemu zaustavila ga je Sija, a drugom rukom otvorila torbicu. – Krema za ruke, češalj, čekić, novi broj „Svijeta“… Moram definitivno početi bolje sređivati ovu torbicu.

Vidjevši da nema ništa korisno u njoj, baci je na vukodlaka, a onda se maši pendreka i udari ga po glavi pa ga baci na njega. Dok se vučko još branio podignutim šapama, ona pojuri na vrata, no, prije nego je stigla primiti kvaku, vrata se otvore, a pred njom se nađe još jedna dlakava glava. Šape i kandže se sklope oko njenog vrata i uz „kvrc“ slome joj vrat.

-        Ajde, uzmi taj pendrek pa ćemo moći peći ražnjiće od nje. – reče pridošlica vukodlaku na drugoj strani prostorije koji je još pregledavao glavu da vidi ima li gdje koju kvrgu od udaraca.
Dragi stanovnici Titlovaca, milicionerka Sija bila je vaša sugrađanka. Brže sazovite skupštinu općine i izglasajte kojeg vukodlaka ćete objesiti.


****

2.krug - linčRambo je na livadi iza svoje kuće izvodio svoju redovitu jutarnju gimnastiku. Istezao je obje noge, naročito lijevu u kojoj je bila metalna šipak nakon ranjavanja u koreji i desnu ruku koja je operirana nakon ranjavanja u Vijetnamu. I u vratu mu je škripalo, od rane iz Kubanske revolucije.

- Što je miltantu nijedan! - prenuo ga je glas iza njega.
Bio je to dr. Madarinko. koji je u ruci držao metalnu šipku.
- Tko bi drugi mogao biti manijakalni ubojica nego čovjek koji je pucao u svim mogućim ratovima u zadnjih 50 i kusur godina. - pridružio mu se glas Novice koji je isto tako držao metalnu šipku.
- Ljudi, pa vi ste se povampirili! - gunđao je Rambo.
- Nismo se mi povampirili, nego si se ti povukodlačio! - viknula je načelnica općine.

Prije nego je išta stigao reći, svi navališe na njega mlateći ga pajserima i čime su već stigli. Kad se više niej micao, Mandarinko mu zabode metalnu šipku u prsa.
- Rastopio sam svoj prsten da dođem do srebra i premažem ga po ovoj šipci.
- E, pa, ili u tvom prstenu nije bilo srebra ili Rambo nije vukodlak. - zaključi Vojana.Dragi sumještani, čestitam - ubili ste još jednog civila.   


****

2.krug - večeraDr. Citrusić je okačio tablu „Zatvoreno“ na vrata svoje ordinacije. Tek jedna krava koju je morao oploditi i bez nekog drugog ozbiljnijeg posla, dan je protekao brzo, a noć došla još brže. Spustio se u svoj podrum i upalio svjetlo da rastjera mrak i sjene iz prostorije koju je pretvorio u mjesto za hobi i razbibrigu.

Na sredini prostorije stajao je stol s kristalnom kuglom te drvena stolica koja je zaškripila kad je sjeo na nju.

-        Daj, proradi vražja spravo! Jučer si pokazivala da je Rambo vukodlak i opet pogrešno! – bjesnio je Mandarinko na kuglu.

Malo ju je protrljao pa se zagledao u nju.

-        Hajde, sada! Tko je vukodlak? Pokaži mi!

Netremice je promatrao kuglu, a onda se razbjesnio.

-        Kako?! Kakav Michael Jordan?! Pa kakva si ti to pokvarena vražja naprava?!? – derao se na sav glas.

-        Tako mi i treba kad kupujem rabljenu robu koju prodaju na titlovi.com! – jadao se on.

-        Ne morate se više sekirati, dr. Citrusiću. – začuo je glas s vrha stepeništa.

-        Mi smo tu da vas riješimo briga – doda drugi glas.

Šapa pritisne prekidač i ugasi svjetlo, a tada, nakon kratkotrajnog zapomaganja i režanja, nasta tišina.Dr. Mandarinko bio je vaš vidovnjak koji nije slutio da će završiti u…. ZONI SUMRAKA (i u crijevima vukodlaka).


Glasanje seljana traje do sutra 12 h.


*****

3.krug - linč- I kako to da svako rano jutro on spava u jarku? Kako ga vukodlak ne pojede? - razignirano je kometirala Bojana ne obraćajući se nikom posebnom u gomili koja se u 4 ujutro uputila prema crkvi.
- Eno ga! Čujete li kako reži! - uskliknuo je Novica ugledavši Nebojšu u jarku.
- Meni više zvuči kao hrkanje. - sumnjičavo primijeti Cersei koja je počela shvaćati da joj ponestaje stanovnika u općini.
- Na njega! - začu se povik iz gomile i svi navale na Nebojšu koji je i dalje bio u zemlji alkoholnih snova.
- Dodaj taj zadnji komad srebra koji još imamo! - viknu Titi.
Nebojša je i dalje snivao - čak i kad su mu zabili svijećnjak u prsa.

Je li bio vukodlak? Odgovor na ro dala je Vojana:

- Ajoooj! Jadan Nebojša! Gdje te sudba grozna uze! Aoooj! Mladi život utrnu! Aooooj!Dakle, Nebojša je bio običan krčmar, bez žeđi za krvlju.Čestitke vukodlacima i izdajniku. Rezultat je 3:3 - i njihova pobjeda.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     ---

Linčovani:             NaEdenCovekBratMu aka Eden, rambo975, nebojsa66.

Pojedeni:              CSInvestigator, Mandarinan ***.

* Vukodlaci:     Titivillus i Ljubica SP

** Izdajnik:     Novy 78

*** Vidovnjak:     Mandarinan

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 17:37


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (3) Thanks(3)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2018 u 20:24

III seoska priča


Epizoda broj 14 - Pećinski Seljani


Datum:     02.Ožujak/Mar.2015

Broj prijavljenih igrača:     8

Epilog:     pobeda Seljana.      

Fun fact:     Verzija 1: Vukodlak zaboravio da večera i uginuo od gladi.
                  Verzija 2: Vukodlak pojeo izdajicu i otrovao se.   


*

U glavnim ulogama / Starring:- Rambo Džomba Kamenković, glavni lovac-saklupljač plemena „Špiljskog miša“,
- Kamentoni, plemenski klesar i umjetnička duša plemena,
- Eden Kremenović, dizajner interijera,
- Bojana Kvarc-Dračević, plemenska vračara i predvodnica pokreta za emancipaciju pećinskih žena,
- Cersei Škriljevac, udovica poglavice plemena,
- Ljubica Šljunkić, catering i ugostiteljstvo,
- Hogar Mramor-Kamenac, poliglot, političar, delegat plemena u savezu plemena Titl-poljane,
- Vojana Stjenković, slastičarka.


**

Uvodna priča:Mnogo prije „Zapisa popa Vukljanina“ i prije sela (a kasnije i općine) Titlovaca, na ovim prostorima postojala je prapovijesna kultura, jedna od najstarijih u svijetu.Ovi pećinski praljudi smjestili su se u raskošnim spiljama i rupama po okolnim brežuljcima. Uz sva čuda moderne tehnologije, poput vatre i zašiljenih kostiju, već tada ove stanovnika budućih Titlovaca mučilo je jedno krzneno, divlje stvorenje – vukodlak.No, da se pozabavimo stanovnicima iz pećina.Rambo Džomba Kamenković, glavni lovac-saklupljač plemena „Špiljskog miša“. Iako vrlo spretan u rukovanju kopljem i suočavanju licem u lice s razjarenim zečevima, tehnologija mu nije jača strana pa je u više navrata uspio slomiti nogu kad mu je na noge pao kotač s plemenskih kolica ili kad se opekao na vatru. Doduše, zbog ovog s vatrom je izgubio većinu dlaka s tijela pa je to odlučio promovirati kao novu modu što su mnoge ženske pripadnice plemena dočekale s neprikrivenim zanimanjem.Kamentoni, plemenski klesar i umjetnička duša plemena. Najpoznatiji je po svojoj skulpturi/totemu zaštitnika plemena – špiljskom mišu. Doduše, njegov miš je ispao više nalik na dvometarskog mamuta, ali on se branio umjetničkom slobodom. Povijest to nigdje nije zapisala, ali možemo reći i da je Kamentoni prvi strip autor u historiji ljudskog roda. Njegovi stripovi izlaze mjesečno, a suplemenici ih mogu naći po zidovima svojih špilja.Eden Kremenović ne voli Kamentonijeve stripove i smatra to vandaliziranjem životnog prostora. Njegova netrpeljivost ne čudi jer Eden je dizajner interijera. Svatko tko drži do sebe uredio je špilju po njegovim savjetima. Najnoviji „must have“ iz njegovog (na kamenu isklesanog) kataloga uređenja špilja za ovu zimu je krzno sabljastozubog tvora na zidovima, namirisano osušenim tratinčicama.Bojana Kvarc-Dračević plemenska je vračara i predvodnica pokreta za emancipaciju pećinskih žena. Vodila je više protestnih skupova, ali je vremenom od toga odustala jer nositi parole na kamenim pločama pokazalo se ne baš dobrom idejom. Stoga i ne čudi da i danas mnogobrojni historičari pričaju o težini borbe za ravnopravnost žena Kako se radi o dalekoj prahistoriji, njeni lijekovi su još uvijek u fazi ispitivanja. Stoga i ne čudi da je pleme spalo sa stotinu pripadnika na desetak.Cersei Škriljevac je udovica poglavice plemena. Kao takva, uglavnom ništa ne radi osim odlaska na ispijanje tople vode od špilje do špilje i ogovaranja svojih susjeda. Povremeno se bavi i plemenskim povrtnjakom s promjenjivim uspjehom. Iako već duže vrijeme pokušava, nikako da izniknu ona jaja koja je posadila.Ljubica Šljunkić bavi se cateringom i ugostiteljstvom. U njenoj pećini vatra uvijek gori, a ona obilazi okolna brda vukući kolica i vičući: „Koštice, žabe-na-štapiću, zanimacija!“ Prije je prodavala i vegetarijansku hranu, ali već dugo ni jedan vegetarijanac nije zalutao na teritorij plemena Špiljskog miša.Hogar Mramor-Kamenac, poliglot i političar, delegat je plemena u savezu plemena Titl-poljane. Uvijek besprijekorno obučen u najsvježije oderane životinje, veliki je govornik koji nikad nije izgubio ni jednu debatu. Još svi pamte njegovu repliku na upit delegata neandertalskog plemena Sivog bjeloglavog supa: „Ungh harg ha!“. Hogar je replicirao s: „Ha!“ i kamenom u glavu.Vojana Stjenković je slastičarka, sklona eksperimentiranju s receptima i pušenju suhog lišća, zbog čega joj kolači često zagore. Njen san je otvoriti najveću slastičarnu u najvećoj špilji pokraj Pariza. Dok joj se san ne ostvari, mora se zadovoljavati prodajom gušterskih crijeva u glazuri od meda.


***

1.krug - linčToga jutra Rambo je ustao u cik zore čim je začuo pjev pterodaktila. Protegao se i zijevnuo, a onda izašao iz svoje pećine.

-          On je taj! Zašto bi inače uklanjao dlake nego da prikrije dokaze! – galamila je Bojana.

-          Treba mu jednu po jednu čupati! – složila se Vojana.

Rambo podigne glavu i ugleda skupinu svojih suplemenika na brežuljku iznad njegove pećine.

-          Što vam bi, homo sapiensi moji? – čudio se Rambo.

-          Kako što?! Noćas je netko pojeo Metuzalema Kvarcića i razbio njegovo grnčarsko kolo, a znamo tko je protiv napretka u ovom selu! – doviknuo je Toni.

-          Ma ne bi ja ljudi… Svi znamo da je stari Meto žilav i…

Ali već ga je zasulo kamenje i ražnjići sa žabama, a jedan od njih uletio mu je ravno u usta. Rambo se srušio držeći se za grlo, no za njega bilo je prekasno. Ugušio se od žabe.

Rambo je bio tek običan Kremenko poput svih vas i vaš vidovnjak. Noć će biti vrlo neugodna za seljane.


***

1.krug - večeraNoć se nadvila nad pećine naših nesretnih pećinskih ljudi. Doduše, netko će biti još nesrećniji od seoskog prosjeka.

- Večer, kumo! Moram poći do svoje špilje. - pozdravljala je Cersei zadnju od svojih znanica s kojom je ogovarala znanicu s kojom je prije toga bila.

Nije joj bilo baš drago što se ovako dugo zadržala jer je morala proći kroz šumarak na putu do svojeg ognjišta. U daljini je čula zavijanje vukova i režanje prahistorijskih glisti. Taman kad je već vdijela izlaz iz šumarka, nešto šušnu u grmlju. Brže bolje nogu pred nogu pokušala je hrabrim korakom zavarati vlastiti strah. No, novi šušanj natjera je da cikne i potrči. Nije učinila ni tri koraka kad se zaletjela u nekoga. U prvi čas prestrašena, odahnula je kad je mjesec obasjao pridošlicu.

- A to si ti. Sve je u redu. A ja već pomislila...

Šok od metamorfoze iz pračovjeka u vukodlaka nije joj dozvolio da završi rečenicu. A niti zubi istog tog vukodlaka na njenom vratu.


Cersei je završila kao plijen našeg Vučka, a, usto, bila je i izdajica. Poštovani praljudi možete krenuti s potragom za vukom.


****

2.krug - linčLjubica je izvadila svježe ispržene šiš-žabe na kamenu ploču kad opazi da se u njenoj pećini naglo smrklo. Okrenula se da vidi sprema li se kiša, no tamo, pred ulazom, stajali su seljani, šutke, no mrkih lica.

-          Je li, Ljubice, kako to da se Rambo baš na tvoju žabu udavio? Je li to bilo da ga ušutkaš? – upitala je Vojana.

-          A s Cersei si dosta ogovarala ostale. I ismijavale ste moje stajliš gadžete. – bjesnio je Eden – Sigurno si se bojala da se ne izlane pa si je sredila.

-          - Ma, što uopće pričamo s tom vučicom! Drž'te je ! – proderao se Kamentoni.

I prije nego što je Ljubica stigla reći pseudootorinolaringologijahorporonefificerusbiribirčković, već je bila svezana i s jabukom u ustima.


Poštovani seljani, Ljubica je bila jedna od vas, a sada je glavna atrakcija seoskog večerašnjeg roštilj-partija.

A tko će se pridružiti Vuku na njegovom privatnom partiju u četiri oka, saznat ćete uskoro čim mi se Mr. Werewolf javi na PM.


****

2.krug - večeraPriča kaže da napada vukodlaka otkad je pojeo Cersei više nije bilo, a nekoliko dana kasnije seljani su našli Kamentonija mrtvog i napola preobraženog u vukodlaka. Otrovao se od Cersei.


No, shvatili ste da moram poništiti partiju jer nam je vuk neredovit (u prehrani). Od ivig trena kreću prijave za novu po principu "rednu broj. nick", a sljedeći koipejsta prethodno prijavljene i doda svoje ime itd.

Također, molim vas da se ne prijavljujete ako nemate vremena svratiti bar dvaput dnevno (dan-noć)da biste glasali ili kontaktirali moderatorlaka.


***

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     ---

Linčovani:        rambo975 ***, Ljubica SP.

Pojedeni:          cersei **, Kadetoni * .

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Kadetoni

** Izdajnik:     Cersei

*** Vidovnjak:     Rambo 975

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 17:41


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2018 u 15:52

IV seoska priča


Epizoda broj 15 - Zapisi popa Vukljanina 1799.


Datum:     06.Ožujak/Mar.2015

Broj prijavljenih igrača:     9

Epilog:     pobeda Seljana.           

*

U glavnim ulogama / Starring:


- Eden Titloski, mladi znanstvenik,
- Cersei Cirozić , vlasnica krčme,
- Vojana Bojković , bogata udovica
- Bojana Vojković, bogata udovica,
- Rambo Ratimirović , gazda imanja, vojni veteran,
- Kotlotoni Krpić , seoski kotlokrpa i majstor za začepiti razne rupe,
- Ljubica Bubić-Trubić von Titelfalsch , barunica,
- Danilo Šiš-Ćevap , lokalni grobar, brijač i mesar,
- Hogar Prašni , seoski dobošar i poštar.

**

Uvodna priča:Prema „Zapisima popa Vukljanina“, a koji nam je glavni povijesni izvor za Titlovce i okolna sela, 1799. bila je po mnogočemu važna godina za ovaj kraj. Te godine je selo dobilo prvog stanovnika koji je dobio vojni čin. Te godine su rođene i rekordne 22 bebe. Te godine se obilježavalo i 99 godina od zadnjeg napada najveće pošasti Titlovaca još od pamtivijeka – vukodlaka.

U tu 1799. godini vodi nas i ova priča. Titlovci i njegovi zaselci imaju 200-tinjak duša. No, nas zanima njih 9.

Na brdašcu ispod koga se pružala tisućljetna Zekanova šuma (nazvana tako jer su tamo često vrebali vukodlaci pa su seljani, bar imenom, pokušali baciti čini i riješiti ih se) nikla je kućica, svježe sagrađena od dasaka i dobrih želja, a u vlasništvu Edena Titloskog. Mladi Eden je odabrao mjesto gdje će u kasnijim godinama izniknuti cijeli Titlov Veles, a sada je osamljenost mjesta omogućavala mladom znanstveniku da motri zvijezde i noćno nebo. Netom je završio jednogodišnje školovanje u velikom gradu i nakon što je čuo da je neki Galija Galija iz nekog, navodno, dosta dalekog sela postao slavan, odlučio se i on proslaviti. Bar toliko dok ne impresionira neku djevojku iz titlovačkog kraja. Kad ne promatra zvijezde na nebu, promatra ih oko svoje glave i koje mu se vrte nakon dugih, zimskih noći u lokalnoj krčmi „Kod trijeznog Nebojše“.

Navedenu krčmu, nazvanu po bivšem gazdi poznatom po trezvenosti, naslijedila je njegova rođakinja Cersei Cirozić. Iako neki seljani svašta pričaju o tome kako je Nebojša nestao i da tu nisu čista posla, krčma pršti od života i posluje bolje no ikad. To i ne treba toliko čuditi jer Cersei sa svakim satom bliže jutru podiže cijenu za svaku novu narudžbu, a vino postaje sve vodenastije.

Da li je riječ o nečistim poslovima ili je ona obrnuta verzija Isusa Krista, to nitko ne zna.

U središtu Titlovaca je velika kuća bogate udovice Vojane Bojković. Njen pokojni muž bio je trgovac ukradenim konjima, no to nitko ne spominje osim ljubomorne ženskadije jer svi momci priželjkuju postati novi gazde Bijelih dvora. Dok bira i odbija udvarače, Vojana vrijeme uglavnom provodi u šetnjama po selu sa svojim bijelim suncobranom i Packom, pacovom (štakorom za nas odavde) kojeg vodi na uzici. Naime, Vojana je proputovala svijeta i vidjela kako u Beču dame hodaju isto tako sa suncobranima i nekim malim čudnim životinjama pa je odlučila donijeti tu miteleuropeiše kulturu u Titlovce.

Na Vojanu je dosta kivna jedna druga dobrostojeća udovica, njena rođakinja, Bojana Vojković. Njena kuća je na kraju Titlovaca na putu prema Titl Vakufu. Iako ima veliki imetak od travarenja, gatanja i prodaje rabljenih fijakera, udvarači su malo oprezni jer su tri njena prethodna muža umrla pod sumnjivim okolnostima. Ona za te priče krivi rođakinju pa, svako malo, baca čini i kletve na nju, no, za sad, bez većeg uspjeha.

Na imanju gazde Ramba Ratimirovića, koje se nalazi na pola puta do Titl Vakufa, gazda Rambo, vojni veteran, najodlikovaniji Titlovčan u dotadašnjoj historiji Titlovaca, uzgaja maćuhice i visibabe, to jest, onda kada ne paradira po Titlovcima u uniformi rezervnog pomoćnog konjovodca i velikim ordenom „Velereda knezovih papuča za po kući i okolo“. Često ga i čuju kako se dere sam na sebe: „Mirno!“, „U krčmu, marš!“ i tome slično.

U šatoru kojeg svakog dana sklapa i vozi na kolima, živi i radi seoski kotlokrpa i majstor za začepiti razne rupe, Kotlotoni Krpić. Svojim ženskim mušterijama često ni ne naplati usluge, no čini se da to izaziva nerazumijevanje kod muških članova kućanstva pa Kotlotonija često viđaju u krčmi sa slomljenom nogom ili rukom. No, kako on kaže, radi se o radnim ozljedama i riziku njegovog zanimanja.

Ljubica Bubić-Trubić von Titelfalsch, barunica koje je tek pristigla u Titlovce i odsjela u krčmi, došla je vidjeti svoj novonaslijeđeni feud – što će reći, selo i okolicu, te dogovoriti buduće poreze za svoje podanike. Seljani su vidno oduševljeni pobožnošću svoje nove gospodarice jer je često vide na ulici kako se križa uz povike: „Zo Balkaniš! Majn got!“. Ostatak vremena provodi uz pivo i šnaps u čaši sa kišobrančićem – posebno pripremljenoj za nju od strane krčmarice Cersei (a koja se zgraža i čudi zahtjevima barunice da čašu treba prati baš svaki mjesec).

Danilo Šiš-Ćevap, lokalni je grobar, brijač i mesar. Iako savjestan u svojim poslovima, ipak mu se dogodi da ih ponekad pomiješa. No, kako on kaže, ipak je najvažnije da se poslovi međusobno nadopunjuju. Jedini problem, za sada, imao je kad je nezadovoljna mušterija našla u mljevenom mesu prsten. No, kako je on to objasnio gospodinu sucu, bilo je to stoga jer se radilo o mesu titlovačkog prstenastog jelena.

Hogar Prašni, seoski je dobošar i poštar. Kako uglavnom nosi poreze i oglašava nove namete ili pozive na regrutaciju, često ga bijesni seljani mlate. Kako bi izbjegao neželjene batine, odlučio je, ubuduće, donositi pisma i davati proglase samo kad vijesti budu dobre. Već 4 godine čeka da jedna takva stigne.


***

1.krug - linč


Ne zna se tko je prvi našao pastiricu Klamidiju Radodajkić rastrganu u vrbiku pokraj potoka Kaljužnjavca, no poznato je da su se među prvima tu našli i veličanstvenih 9.

-          Je li mrtva? – šapatom je pitala Cersei dok je provirivala iza Rambovog ramena i umalo kihnula zbog opojnog mirisa maćuhica.
-          A ne miče se. I sva je nešto u komadima. – promrmlja Rambo.
-          Pustite naučnika da to provjeri! – nadobudno podvikne Eden.

Prišao je tijelu, preokrenuo ga s lijevog boka na desni pri čemu je otpao ostatak desne ruke, šutnuo dva-tri puta, sagnuo se i prislonio uho polovici lubanje koja je još tu bila pa se ustao, nakašljao i kratko se obratio prisutnima.

-          Nema sumnje, mrtva je.
-          Ah, ja, zer visenšaftlih. – klimala je glavom Ljubica.
-          Ljudi, pogledajte mu ruke! Krvave su! – povika Kotlotoni.
-          Sigurno je on ubojica! – drekne Vojana.
-          Ma čekajte, to sam sada ja…
-          Drž'te vučinu! – viknu Danilo i nasrnu na Edena.

U tren oka svi prisutni baciše se na njega, a onda ga je Kotlotoni umotao s užadi, Cersei mu nabila netom upotrijebljenu maramicu u usta i baciše ga u potok. No, kako je potok bio plitak, morali su ga zatući motkama i kamenjem.Poštovani seljani, Eden je bio izdajnik.


***

1.krug - večera


Cvrčci su cvrčali u travi, a mjesec sijao iznad Zekanove šume. Hogar se vraćao od Kotlotonija sa svojim zakrpanim dobošem. Iako je vjetar povremeno hukao kroz suhe grane žalosnih vrba, a sitne životinje stvarale buku u žbunju, Hogar je neustrašivo kročio u ritmu svog doboša kojeg je čuo u svojim mislima. A onda… koraci.
Zastao je na trenutak i naćulio uši, no oko njega je bila tišina – osim kreketa žaba i mijaukanja jedne od žaba koja je bila poliglota.
Napravio je korak, a u istom trenu čuo korak iza sebe. Ubrzao je hod, no i njegov progonitelj je ubrzao što je vrlo jasno mogao čuti.

-          Ne daj bože da me vukodlak poždere. Evo, platit ću 5 zlatnika za novi zvonik. – mrmljao je sebi i bogu u bradu,
Sada je već trčao.
-          I ogradu oko crkve ću popraviti. Besplatno. – pogađao se on s bogom zapuhan trčeći.
Već su ga samo metri dijelili do kuće.
-          I popu ću platiti sve one dugove od pokopa i krštenja i…
Stigao je do kuće i uletio kroz vrata. Rukama se oslonio o koljena čim je zakračunao vrata.
-          A i ja svašta lupetam čim se uplašim. – promrmlja sam sebi.
Uspravio se i duboko udahnuo, ali ne i izdahnuo kad je pred sobom ugledao dlakavu zvijer.
-          Grrrr! Škljoc! Mljac! – rekao je vukodlak.I tako je stradao seoski poštar i dobošar Hogar Prašni. Seljani, vi ste na potezu.


****

2.krug - linč


-          I, kažeš, vidio si ga kako se šulja noću? – pitao je Rambo Bojanu dok su hodali ispred skupine seljaka naoružanih bakljama, vilama i sjekirama.
-          Nego što nego se šunjao. Tamo oko prozora Cerseine spavaće sobe. Sigurno je gledao je li dovoljno popunjena da bude njegov sljedeći obrok.
-          A možda mu se samo sviđam. - zatreptala je okicama ponosna krčmarica.
-          Ti? Pa zna se za koga se muškarci otimaju! – ljubomorno će Vojana.
-          Mošemo li mi malo šnel s tim fašim fukodlakom! Ja dobila šulj od akst tragen. – bunila se Ljubica.
-          Tu smo! – povikne Rambo.

Stali su ispred grobarsko-brijačko-mesarske radnje.

-          Daaaniiiiiloooo! Izađi, znamo da si vukodlak! – viknula je Bojana.
-          Ako izađem, hoćete li me pustiti? – čulo se iz kuće.
-          Nećemo, ali ne'š ništa osjetiti. Rambo je maloprije naoštrio sjekiru. – viknu Vojana.
-          Radije ne bih! A ako ostanem u kući? Garant nisam vukodlak, ljudi! Jedine dlake na meni su one na obrvama!
-          Onda ćemo roštiljati! – podviknu Rambo i seljani počeše potpaljivati radnju.

Naćulili su uši ne bi li čuli Danila, ali čulo se samo pucketanje vatre. Činilo se da ga je dim već omamio.

-          Čovjek ogladni od mirisa pečenja. – potuži se Bojana.
-          Uzela mi riječ iz usta. – složi se Vojana.
-          Ljudi, 10% popusta na sve narudžbe u mojoj krčmi iz ponude „platiš 3 – dobiješ 2“. – namirisala je svoju priliku Cersei.

I tako su seljani otišli na banket ni ne provjerivši da je izgorjelo tijelo Danila bilo samo obično, ljudsko.Dakle, ubili ste još jednog seljana, bravo za vas.
Vukodlak i vidovnjak, na raport!


****

2.krug - večera


Seljani su se pozaključavali u svojim kućama, a Kotlotoni je svoj šator postavio na najvišu granu stoljetnog hrasta. Strah se uvukao u selo. Samo je iskusni, prekaljeni ratnik Rambo Ratimirović hladno i sabrano oštrio svoj džepni nožić kojeg je dobio od svog podnarednika za sjećanje na zajedničke duge zimske noći u bunkeru.
„Bit će to nož usuda za vukodlaka“, mislio je u Rambo u sebi.
Zvukove noćnih stvorenja prekinulo je kucanje. Rambo je dohvatio svoj nožić i krenuo prema vratima, no ništa ga nije moglo pripremiti na užas koji je ugledao! Netko je izgazio njegove maćuhice. Šoku tu nije bio kraj! I visibabe su bile iščupane – cijela gredica. No, kada je ugledao prevrnute tegle s azalejama, nešto ga je štrecnulo. Uhvatio se za prsa junačka i skljokao.
Vukodlak je provirio iza žbunja i počešao se po glavi. Prišao je Rambu, no ovaj više nije davao znake života. Slegnuo je ramenima, otkinuo Rambu ruku i, polako je grickajući, odšetao svojim poslom.Ode još jedan seljan.


*****

3.krug - linč


-          Gdje je ta alapača! – grmila je Bojana predvodeći seljane u krčmu.
Cersei se šćućurila misleći da se radi o njoj, ali seljani su produžili na kat i zaustavili se pred škripavim podom ispred Ljubičinih vrata. Toni nogom udari vrata, no ona ostanu nepomična. Onda se zaletio pa uz krik bola i očaja konačno dohvati kvaku i otvori ih.
-          Tu li si, grofice fon Vulfenštajn! – galamila je Vojana.
-          Šta fam bi, ljudofi? – prepala se Ljubica.
-          Kako šta?! Otkad si stigla samo ljudi umiru – k'o muhe. – derala se Bojana.
-          Napola pojedene muhe. – nadopunio ju je Toni.
-          Ja s tim nemala nihts. Ja došla ze sfoj feud.
-          Znamo mi da iz Evrope nikad ništa dobro nije došlo! Kroz prozor s njom! – nasrnu Toni.

U naguravanju i nadvikivanju, netko je pograbio svijećnjak i njime odalamio Ljubicu. koja se skljokala kroz prozor uz kratko „Aaaaa!“ i „Tup!“Čestitke, seljani. Uspješno ste ubili vidovnjakinju. Vukodlak neka javi idući obrok.


*****

3.krug - večera


-          Hajde, vazo, pokaži mi tko je vukodlak. – tražila je savjet od svoje kristalne vaze – jer je kuglu izgubila – Bojana.
No, ili vaza nije bila dobro prikopčana na nadnaravno napajanje ili je greška bila negdje drugdje, ali odgovora bilo nije.
-          Možda bi bilo najbolje da spalim cijelo selo pa da barem budem sigurna da se vukodlak nije izvukao.

Uz te riječi duboko je uzdahnula i otišla pripremiti čaj od jedića za svog budućeg muža. Jer baš to jutro je počela pregovore s bogatim udovcem iz Podnapiščeva. A kad sve bude stavljeno na papir, jedan gutljaj i… Nasmiješila se na tu pomisao, a onda i stresla kad je osjetila hladan tračak zraka kako je prolelujao pokraj nje. U kući je bilo mračno, osim svijeća u kuhinji i tek jedne u hodniku. Oprezno je provirila u hodnik i još opreznije pogledala lijevo pa desno. Nigdje nikoga. Odahnula je i kao da joj je kamen pao sa srca…
Ili bi pao da njeno srce nije ležalo iščupano u rukama vukodlaka s kojim se našla licem u lice kad se okrenula.Ode i Bojana u vječna lovišta. Bila je gospođa seljanka ako netko pita.


******

4.krug - linč


Kotlotni, Cersei i Vojana sjedili su za stolom u krčmi očekujući noć. Pred svakim od njih nalazio se dio srebrnog pribora za jelo. Nož pred Cersei, vilica pred Vojanom i žlica pred Kotlotonijem. Osim pokoje muhe, ništa nije remetilo tišinu.
Kako se približavala noć, tako se povećavala i nervoza – Kotlotonijeva jer je morao na WC, Cerseina jer nije pila više od 3 sata, a Vojanina zato jer je Vojana.
Zrake mjesečine provirile su kroz prozor, a prsti naših junaka malo čvršće stegnuli srebrni pribor za jelo.

-          Auuuuu! – ču se od Cersei – Vino koje sam ostavila u spvaćoj će mi se ukiseliti.
-          Auuuu! A je mi sila, majku mu! – ciknu Kotlotoni.
-          Auuuu! Arrrgggh! – reče Vojana prije nego ju počne prekrivati dlaka.
-          Nećeš, razbojnice! – dreknuše Kotlotoni i Cersei i počeše mlatiti srebrninom po Vojani.

I, kad se već činilo da će se Vojana izvući, Kotlotonijeva žlica pronađe put do njenog srca. Uz reženja i grgljanje, vukodlak se skljokao na pod.

-          Znao sam da će kašika zakuhati kašu vukodlaku. – zadovoljno promrmlja Kotlotoni.
-          Ovo treba zaliti! Odoh ja u svoj podrum. – zaključi Cersei.Čiča-miča gotova je priča. Čestitke preživjelom dvojcu.


*****

The End


Uvodna kolateralna žrtva:     ---

Linčovani:           NaEdenCovekBratMu aka Eden **, Danilo-Naissus, Ljubica SP ***, VBojana *

Pojedeni:        Hogar Strašni, rambo975, BojanaDj.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     VBojana

** Izdajnik:     Eden

*** Vidovnjak:     Ljubica SP

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 17:46


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2018 u 18:51

V seoska priča


Epizoda broj 16 - 2001.


Datum:     12.Ožujak/Mar.2015

Broj prijavljenih igrača:     9

Epilog:       poraz Seljana.              


*

U glavnim ulogama / Starring:


- Titlomir Moderatorić, načelnika općine Titlovci, specijalan gost 16.epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.
- Sija Esajević, policajac, specijalan gost 16.epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.

- Kristijan Edenovski, direktor, vlasnik i jedini zaposlenik „Čistoće“, općinske firme za čišćenje ulica,
- Cersei Moderatorić – Edenovski, kćerka je pokojnog načelnika i supruga gore navedenog biznismena i predsjednica vladajuće stranke u Titlovcima – Titlovačke stranke za napredak,
- Ljubica Translatorić, vlasnica je modnog butika „Že Tem – Ža Njem“ i političarka, vođa glavne opozicijske stranke – Napredne stranke za Titlovce, bokser amater,
- Bojana Cicovješitcobegić, sekretarica pokojnog načelnika i još štošta drugo, vlasnica poljoprivredne apoteke,
- Vojana Huvenvotvajver, urednica novinarka „Titlovačkog arlaukala“, najčitanijih (i jednih) novina u Titlovcima,
- Hogar Ogrović, policajac,
- DJ Os-Man, vlasnik i DJ noćnog kluba „Prljava posla“,
- Toni Kadet, službeni šofer općinske uprave, općinskog autobusa i direktor i glavni glumac lokalnog amaterskog baletnog ansambla „Šojkina bara“,
- Dibilber Dusović – Didi, pjesnik i boem, nekad uspješan i hvaljen dramski pisac, danas pijanica, kontrolor i jedini zaposleni u općinskoj nuklearnoj centrali – popularno zvanoj Hirošima.


**

Uvodna priča:


Za promjenu, svrnimo u ne tako daleku prošlost. Godina je 2001. Titlovci su, kao i većina gradova i općina s ovih prostora, poharani „ljepotama“ demokracije: privatizacija, poltronstvo, nepotizam…

I životarili bi naši Titlovci normalnim životom da nije vuk izio magare iliti, točnije, da nije nešto napola pojelo načelnika općine, Titlomira Moderatorića. Inače bi to u svakom mjestu bio razlog za slavlje, ali Titlovci su se odmah sjetili mračnih vremena i napasti koja vreba od pamtivijeka na ovim prostorima – vukodlaka.

Naši likovi su niže navedeno šaroliko društvo.Kristijan Edenovski, direktor, vlasnik i jedini zaposlenik „Čistoće“, općinske firme za čišćenje ulica, a, priča se, i pranja novca koji često nedostaje u općinskom budžetu. Kako je Eden u braku s kćerkom pokojnog načelnika općine, te tvrdnje možda i nisu neutemeljene. U svakom slučaju, nitko se više i ne sjeća kada je smeće zadnji puta odvezeno, ali je zato kuća g. Edenovskog upravo dobila treći kat.

Cersei Moderatorić – Edenovski kćerka je pokojnog načelnika i supruga gore navedenog biznismena. Kada nije na manikuri, u kupnji, na kavici ili ne spava, onda vodi neka od mnogobrojnih udruženja građana koje je sama osnovala: „Žene protiv alkohola“, „Žene protiv seksa“, „Žene protiv protivljenja“ i slične. Brak s g. Edenovskim je med i mlijeko – gotovo nikad se i ne sreću pa nemaju ni vremena za svađe. Važno je spomenuti da je smrću njenog oca postala i predsjednica vladajuće stranke u Titlovcima – Titlovačke stranke za napredak.

Ljubica Translatorić vlasnica je modnog butika „Že Tem – Ža Njem“ i političarka, vođa glavne opozicijske stranke – Napredne stranke za Titlovce. Kad ne kroji u butiku i gradskoj skupštini, bavi se boksom u lokanom klubu. U svakom slučaju, mlate političke protivnike za govornice i u ringu jer je prvak Titlovaca već 10 godina.

Bojana Cicovješitcobegić bila je sekretarica pokojnog načelnika, a, šuška se, i još štošta drugo. Kako je oporuka pokazala, polovina svega što je ostalo iza pokojnika pripalo je njoj (a druga polovina Cersei). Sada je odlučila baciti se u stari obiteljski posao i otvoriti poljoprivrednu apoteku i travarski obrt po uzoru na svoje pretke. Talent da zakuha stvari je već pokazala.

Vojana Huvenvotvajver, urednica je i novinarka „Titlovačkog arlaukala“, najčitanijih (i jednih) novina u Titlovcima. Njena specijalnost su tračevi iz političkog miljea. Samo zahvaljujući njoj, otkrivene su malverzacije o kupnji WC papira iz Podnapiščeva po duplo većoj cijeni od one u Titlovačkoj robnoj kući, a i nepobitni dokazi da pokojni načelnik šuruje s vanzemaljcima kako bi sve Titlovčane pretvorio u kukuruz-ljude kojima se ti isti vanzemaljci hrane. Izvore za svoje vijesti nikad ne otkriva, a nitko se ni ne usuđuje to pitati.

Hogar Ogrović jedini je policajac u gradu nakon što je, slučajno, pregazio svoju kolegicu Siju Esajević. Za sad nije riješio ni jedan slučaj, ali zato vrlo uredno vodi arhivu i svaki zločin zapisuje na papir drugačije boje. Načelnikovo ubojstvo je, za sad, jedino u općini i jedino na crvenom listu papira. U slobodno vrijeme čita „Dylan Dog“ stripove i mašta kako će jednog dana i on loviti čudovišta.

DJ Os-Man, vlasnik je i DJ noćnog kluba „Prljava posla“, a u kojem se okuplja općinska elita i svi koji nešto znače ili misle da znače. Njegovi remiksevi Davida Guette i Safeta Isovića ili Elle Fitgerald i Jelene Karleuše izazivaju histeriju i trans među gostima kluba, a ponekad i prijetnje da će ga razbiti k'o beba zvečku.

Toni Kadet, službeni šofer općinske uprave, općinskog autobusa i direktor i glavni glumac lokalnog amaterskog baletnog ansambla „Šojkina bara“ (nazvanog po njegovom baletu kojeg je komponirao i koreografirao inspiriran Čajkovskim). Čovjek je od povjerenja svake vlasti i uvijek spreman pružiti lijepu riječ za dobru lovu.

Dibilber Dusović – Didi, pjesnik i boem, nekad uspješan i hvaljen dramski pisac, danas pijanica koja pati za ljubavi iz školskih dana – Cersei Moderatorić. Često obilazi mjesta gdje se nalazi njegova draga, a još ga češće od tamo izbacuju. Kad je trijezan, radi kao kontrolor i jedini zaposleni u općinskoj nuklearnoj centrali – popularno zvanoj Hirošima.


***

1.krug - linč


Didi se taman probudio u jarku ispred nuklearke oko 5 ujutro. Bio je to jedan od njegovih omiljenih jaraka za otrežnjavanjem uvijek pomalo ispunjen vodom da ga razbistri, a i blizu radnog mjesta ako se, ne daj bože, počne taliti jezgra u reaktoru. No, ovaj puta, njegovo buđenje dočekalo je šaroliko društvo oko njega.

-          Alo, ekipa, šta ima?

No, nitko nije ništa govorio. Međusobno se pogledavajući, čekali su tko će istupiti i obratiti se začuđenom Didiju koji još nije bio načisto da li mu se to još uvijek priviđa od alkohola ili je sve stvarno. Tada istupi Bojana.

-          Ovdje prisutni smatramo da si ti vukodlak koji napada poštene radne ljude Titlovaca…

-          I korumpirane načelnike! – dobaci Ljubica na što ju Bojana mrko odmjeri.

-          …i stoga te proglašavamo krivim i osuđujemo na smrt. – dovrši Bojana.

-          Ali ja ne bih ni mrava zgazio! Zapravo, vjerojatno bih mu platio pivo ili dva. Cersei, ljubavi, pa ti me bar poznaješ! Mi smo oduvijek bili srodne duše.

-          Kakve srodne duše? Jesam li te tražila da me na maturalno voziš u Mercedesu? A ti došao u Fići. A kad sam tražila da mi kupiš onaj Chanel kompletić i Cartier narukvicu? A ti meni poklonio upaljač kupljen od švercera! I još tome jednokratni! Nemamo mi ništa zajedničko niti smo imali, držite ga!

Tu ga muški dio prisutnih pograbi i zaroni glavu u vodu u jarku sve dok se nije prestao koprcati i mlatarati rukama i nogama.

-          Mrtav je, ali nema promjena. Ubili smo pogrešnog. – promrmlja Toni Kadet.

-          Ali barem imamo manje skitnica na ulici. – slegnu ramenima Edenovski.Dibidus je bio običan stanovnik Titlovaca. Neka mi se vukodlak i vidovnjak jave na PM.


***

1.krug - večera


Prekapajući po svojoj "birkinici" i tražeći ključeve, Cersei duboko uzdahme: bio je to naporan dan. Možda ne baš posve uspješan, ali bar se riješila nekih aveta prošlosti i mogućnosti da se ta avet (čitaj: Dibidus) izlane o nepromišljenim potezima iz mladosti. Još da joj se riješiti muža i one bivše sekretarice i još... Zaključila je da bi pola grada mrtvih ljudi, a koji su joj ovako ili onako stali na put, moglo ipak izazvati govorkanja.

Uz novi uzdah, zatvori ulazna vrata za sobom i upouti se u dnevni boravak i odmah do mini-bara. U kriglu od pola litre natočila je konjaka, apsinta i šljivovice. "Žene protiv alkohola, da ne bi", posprdno se nasmijala u sebi. To može važiti vani, ali ovo je njena kuća i njena pravila. Potegla je iz krigle i okrenula se prema naslonjaču i TV-u koji su stajali na drugom kraju sobe.

S naslonjača su virile crne cipele, a njoj se zacrnilo pred očima.

- Konjino jedna! Nisam li ti rekla da se izuješ prije nego se strovališ na kauč?! Boga mi ako neću tražiti razvod i alimentaciju!

Ali odgovora nije bilo te se stoga bijesno zaputila prema njemu.

- Što sam ja rek...

Tu ju nešto presječe u grlu jer na kauču nije bio njen suprug, već dlakom obrasla zvijer koja je potiho zarežala, a zatim glasnije, a onda, u sekundi, skočila na nju i zubima uhvatila za grkljan.
Uz jedno "Mljac" od vukodlaka, Cersei je završila svoj životni vijek.Cersei je bila vidovnjakinja. Poštovani Titlovčani, krenite u lov na vukodlaka.

****

2.krug - linč


Bojana je upravo primila tužnu vijest kako je vukodlak raskomadao Cersei te je stoga otvorila bocu najboljeg šampanjca… da se utješi, naravno. Uvaljena u fotelju, duboko je uzdahnula – bit će joj teško. Morat će preuzeti i dio bogatstva od nesuđene joj pokćerke. Pa tko će sve to moći potrošiti? Razmišljanje o Havajima, Tahitiju i ostalim tužnim stvarima, prekinulo je zvono na vratima.

-          A tu li si, vuka li ti tvoga! – grmio je Osman koji je odmah nagrnuo u kuću, a za njim i ostali.

-          Trebali smo odmah znati tko će se najviše okoristiti svime. – prijekorno ju je pogledao Edenovski – Ajde, nije sad neka šteta za Cersei, ali kako si krenula… Tko zna tko bi bio sljedeći?

-          Manje priče, više krvi! – koncizna je bila Ljubica mašući bejzbol palicom.

-          A mogao bih ju ja pregaziti autobusom pa bi izgledalo k'o nesretni slučaj? – predložio je Toni.

-          Nemojte ljudi griješiti dušu! Ja sam potpuno nevina – nemojte baš najdoslovnije shvatiti – ali znate na što mislim. Evo, nemam ni dlačice na tijelu! Kako onda mogu biti vukodlak?

Umjesto odgovora, Ljubica ju je zveknula palicom, a onda šakama, Hogarovim pendrekom i tko je čime stigao, navališe i drugi. Nakon što je na podu ostala samo crvena fleka od nje, naši heroji shvatili su da su pogriješili.

-          Opet krivi krivac! Ljudi, pa mi ćemo pobiti više ljudi u ovom gradu nego vukodlak. – rezonirala je Vojana.

-          Ali bar će nam, prije ili kasnije, ponestati sumnjivaca pa ćemo naći i krivca. – mudro je zaključio Hogar.Dakle, Bojana je bila obična građanka – sponzoruša (da prostite na izrazu). Vukodlak neka javi ime obroka.


****

2.krug - večera


„Vanzemaljski vukodlak u Titlovcima“ ili „Moj dragi je vukodlak“ ili „Tko to tamo zavija?“ ili „Tko zavija zlo misli“… Sve su to bili potencijalni naslovi za novi broj „Titlovačkog arlaukala“, ali ni jedan nije imao ono nešto pa su s pisaće mašine odmah završavali u košu. Bila su ovo izvrsna vremena za medije u Titlovcima – ili, bolje rečeno, jedini medij – znala je to Vojana. Tko zna kad će opet imati ovakvu senzacionalnu vijest bez da je mora uljepšavati kao ono kad su babu Stanu uhapsili zbog prodaje sira uz auto-cestu pa je „morala“ dodati da je baba Stana, u stvari, švercala kokain u siru i kako je baš ona glavni narko-boss u ovom regionu. Jeste da je baba Stana zbog toga dobila 10 godina umjesto globe, ali novine su se rasprodale za 10 minuta. I ovaj broj će biti poseban – samo da stigne njen gost – našto je zvono potvrdilo njeno razmišljanje.

Otišla je do vratiju i otvorila ih. U mraku stajao je dlakavi stvor.

-          Uđi, uđi. Odmah sam, znala da si ti vukodlak. Znači, dogovor za intervju vrijedi?

-          Auuuu! – složio se gost.

Smjestili su se u radnoj sobi, a Vojana je odmah počela rešetati s pitanjima.

-          Da li smatraš da su vukodlaci diskriminirana manjina u Titlovcima?

-          Auu, vuf?

-          Shvatit ću to kao da. Zašto si ubio načelnika?

-          Uuuuu!

-          Lopovčina, znam i ja. Ali to je bilo malo preradikalno.

-           Arrrggh!

-          Svatko ima pravo na svoje mišljenje, naravno. Nešto za kraj?

-          Grrrr! Arrrrgh!

Vukodlak se baci na Crven… Vojanu, a zadnja misao koja joj je prostrujala glavom bila je: „Najbolji naslov bio bi ´Vuče, vuče, bubo lenja…´Preživjeli građani Titlovaca, Vojana je bila jedna od vas, vi ste na potezu.


*****

3.krug - linč


Bila je to noć za pamćenje za Ljubicu. Rasplesala se na disko-podiju u „Prljavom poslu“ dok su sva svjetla bila uperena u nju. Čak nije ništa ni slomila pri pokušaju brejkdens pokreta (rotiranje lijevog kažiprsta u zraku iznad glave) i taman se spremala skinuti džemper i baciti ga u publiku a la Đontra Volta, a da nije ni primijetila da je muzika odavno prestala. Tek prestanak treperenja light-showa ju je natjeralo da zastane, a tada se osvrnula po prostoriji i ugledala poznata lica kako pilje u nju.

-          Što je, ljudi? Nisu mi valjda lampe pregorile ili je opet redukcija struje?

-          Ljubice, eto, mi se skupili jer si nam nešto mnogo dlakava u zadnje vrijeme – počne Os-man.

-          Ubrzajmo to, ljudi! – poviče Kadetoni – Oslobodimo grad od ove pošasti!

-          Tako je! Slažem se! – povika Edenovski i dohvati uže sa stola kraj njega.

-          Što vam bi?! Pa ne možete samo tako…

-          Gđo. Ljubo, nedvojbeno smatramo da ste vi taj dlakavi stvor koji je priklao i pojeo nesretnog načelnika i sve ostale stoga vas osuđujemo na smrt. – pročitao je kratku optužnicu Hogar.

-          Ma, nisam ja! Jest da ih nije neka šteta, ali ipak ne bi…

No, prisutni je nisu baš slušali. Muzika je opet počela svirati na najjače da prikrije krikove i buku, a kristalnu disko-kuglu uskoro je krasio Ljubičin leš koji se njihao u ritmu ABBA-e i „You Can Dance“.Na žalost svih stanovnika Titlovaca, Ljubica je bila običan stanovnik Titlovaca, a što znači da su vukodlak i izdajnik pobjedili.


*****

The End


Uvodne kolateralne žrtve Vukodlaka:       Titlomir Moderatorić i CSInvestigator.

Linčovani:             Dibidus41, BojanaDj, Ljubica SP.

Pojedene:             Cersei ***, VBojana.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Hogar Strašni

** Izdajnik:     Kadetoni

*** Vidovnjak:     Cersei

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 20:14


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2018 u 21:32

VI seoska priča


Epizoda broj 17 - Odiseja u svemiru 2345.


Datum:     17.Ožujak/Mar.2015

Broj prijavljenih igrača:     10

Epilog: - pobeda Seljana u krugu br.1:     

*

U glavnim ulogama / Starring:


- IRO 0.9, kompjutor svemirskog broda „Transtranslator Express“, specijalan gost 17. epizode.

- Bojana Travar-Vračarić, kapetanica svemirskog broda,
- Vojana Beskompasić, Navigator i prva do kapetanice,
- Ljubica Pikipikić, brodska liječnica,
- Cersei Plandović, gradonačelnica Titlovaca, ponosna vlasnica krmače Micike - apsolutne šampionke Sajmova poljoprivrede i ponosa Titlovaca.
- Eden Konieden, mali od palube,
- Hogar Rogarović, šef održavanja međuzvjezdanog pogona, bivši automehaničar,
- Osman Mramorkamenželjeznić, osobni tjelohranitelj gradonačelnice.
- Danilo Bata Nišlić, brodski skladištar.
- Daki Vakinaki, brodski kuhar i nagrađivani krumpirolog,
- Gale Galilej, Micikin trener i kušač hrane.


**

Poster:


**

Uvodna priča:


Godina je 2345. Ovo je putovanje svemirskog broda „Transtranslator Express“ i njegove hrabre posade. Njihova misija: dovesti Titlovčane do Jupiterovog mjeseca Io na jubilarni 50. Sajam voća, povrća, žitarica i životinja, najveći u ovom kvadrantu Mliječne staze. Njihov teret: 50 tona najkvalitetnijeg krumpira i paradajza iz Titlovaca, no, ni slutili nisu da se među njima nalazi i netko tko ne bi smio biti.

Uz posadu, najvažniji dio broda je umjetna inteligencija koja kontrolira i upravlja njime – kompjutor IRO 0.9. Pred polazak, novinari „Poljoprivrednog lista“ intervjuirali su i IRO-u koji je o sebi rekao: „Serija 0.9 najpouzdaniji je kompjutor ikad stvoren. Ni jedan nije nikada pogriješio ili iskrivio podatak. Svi smo mi 100% sigurni i nesposobni za grešku.“

No, upoznajmo članove posade i putnike:Kapetanica Bojana Travar-Vračarić, najbolja je kapetanica svemirskog broda u Titlovcima. I jedina. Iako je padala na polaganju vozačkog 42 puta, 43. puta je položila uz pohvale i diplomu za najupornijeg pilota u povijesti Zemlje. Kad ne zapovijeda Transtranslator Expressom, kuha čajeve od trava i rakiju od antimaterijskog goriva iz broda.

Navigator i prva do kapetanice je Vojana Beskompasić, sposobna čitati i najsloženije navigacijske karte, a onda se izgubiti u vlastitoj kupaonici. Iako, kako ona kaže, to se dogodilo samo triput. Dok nije na sjedištu pilota, voli surfati u astronautskom odijelu na oplati broda i mrežicom loviti svemirske leptiriće.

Ljubica Pikipikić brodska je liječnica. Uvijek sa sobom nosi testeru za amputacije i čekić za anesteziju. Nitko nije siguran je li i gdje je diplomirala medicinu, ali mnogi koji su se požalili na glavobolju, prehladu ili tek kašalj, završili su bez ponekog organa. Stoga se svi članovi posade maksimalno trude biti zdravi, čak ni ne kihnuti u njenoj prisutnosti.

Cersei Plandović, gradonačelnica je Titlovaca koja predvodi ekspediciju na Sajmu poljoprivrede. Svi očekuju njezin govor na otvaranju kao i obranu naslova apsolutne šampionke Micike, ponosa Titlovaca, krmače koja je interplanetarni šampion već 3 godine zaredom, a čija je ponosna vlasnica upravo Cersei.

Eden Konieden, mali je od palube. Riba podove po brodu i guli krumpire – kako kada zatreba. Ima iskustva i pri porodima – prije 5 godina je upravo on porodio Miciku kad je njena pokojna majka prasica, Rozika, isto tako putovala na Sajam na Iju.

Hogar Rogarović, šef održavanja međuzvjezdanog pogona, bivši automehaničar – posao od kojega je odustao jer je primao dosta pritužba na nestručno obavljene popravke. Dok nije ne dužnosti, najradije se preoblači i (u brodskom baru) pjeva karaoke svojih omiljenih, danas već klasičnih, izvođača: Jelene Karleuše i Nataše Bekvalac.

Osman Mramorkamenželjeznić osobni je tjelohranitelj gradonačelnice. Vječito sa sunčanim naočalama na očima, crnom sakou, bijeloj košulji s kravatom i kratkim bermuda hlačama narančasto-žutih boja, obilazi brod i priča u slušalice s mikrofonom – uglavno sam sa sobom:“Pirljup, pirljup! Osmane, ovdje Osman, prijem! Čuješ li me?“ „Osman te čuje, Osmane, prijem i over.“

Danilo Bata Nišlić, brodski je skladištar koji uglavnom dane provodi s bocom prepečnice u nekom kutu skladišta gdje ga kapetanica ne može naći, a ako nije u skladištu, onda je s bocom ljute u brodskom baru ili pravi društvo šljivovici u svojoj kabini.

Daki Vakinaki, brodski kuhar i nagrađivani krumpirolog. Diljem Titlovaca, a i šire poznat po tome da zna pripremiti stotinjak raznih jela od krumpira – što je dobro, jer pri utovaru u brod posada je zaboravila utovariti ostale namirnice (osim paradajza i krumpira i Cerseine Micike).

Gale Galilej, Micikin trener i kušač hrane – da je ne bi tko otrovao, jel'te. Godinama je bio jedan od najtraženijih trenera za misice i manekenke, ali nakon tragedije u kojoj se njegova štićenica prilikom dobivanja krune za najljepšu uspjela spotaknuti i zadaviti vlastitom lentom, Gale se odlučio otisnuti u nove (stočne) vode. Sada je, kako on kaže, bar u inteligentnijem društvu.


***

1.krug - linč


-          Fazore u ruke i za mnom! Neće se tu nama u 24. vijeku po brodu šetati neki dlakavci, izvini Micika, nisam mislila na tebe. – zavapi kapetanica Bojana.

Posada ju je slijedila stupajući za nje prema kuhinji. Čak je i Danilo bauljao na kraju kolone pridržavajući se za zidove. Eden je tek jedini povremeno zastajkivao i vadio maramicu kako bi obrisao poneku mrlju sa zida ili poda. Kad su ušli u kuhinju, Daky je taman čistio krumpire.

-          IRO, zatvori sve izlaze. – zapovijedila je navigatorica Vojana, a našto se sva vrata u trenu zatvore.

-          Poranili ste, nije večera još gotova. – odmahnuo je Daky rukom dok je drugom taman uzeo krumpir kapitalac.

-          Jedina večera koju ćemo imati bit će karmine za vukodlaka. – procijedio je kroz zube Hogar.

-          Tvoja tajna to više nije… vučino! – dobaci Ljubica.

No, odgovor na optužbu nisu dobili jer već u narednoj sekundi Daky je pao na pod, a onda se pred njih ustao dlakavi stvor (ne Micika). Danilo i Osman su prvi zapucali, ali osim rasvjete i lonca s krumpirima, nitko nije bio pogođen. Gale i Eden su pograbili stol i nabacili se na Dakyja, no on je k'o od šale razbio stol udarcem šape. Taman se iskezio prema Cersei kad se okliznuo na mrlju od maslinovog ulja te pao na leđa. Na njegovu nesreću, točno na nogu od stola koja mu je sada stršala kroz prsa. Bojana mu je dokrajčila muke s dva hica iz fazora.

-          Živi i zdravi i bez kuhara. – uzdahnu Ljubica.

-          IRO, otvori vrata. – zapovijedi Vojana.

-          Žao mi je, Vojana, ali ne mogu. – odgovori računalo.

-          U čemu je problem? – upita kapetanica.

-          Znaš u čemu je problem jednako dobro kao i ja. – odgovori IRO. – Ovaj mi je Sajam previše važan da biste ga vi ugrozili. Ne mogu to dopustiti.

-          Onda ćemo razvaliti vrata! – bjesnio je Hogar.

-          Bez kisika to će biti vrlo teško. Uključio sam isisavanje zraka i ostat ćete bez njega kroz 60 sekundi.

-          Nećemo se više svađati! Otvaraj! – grmio je Gale.

-          Ovaj razgovor više nema smisla. Zbogom. – reče IRO i isključi se.I tako je cijela posada stradala na putu do Ija, ali našli su vukodlaka , a IRO i Micika su uspješno obranili titulu šampiona.


*****

The End


Uvodne kolateralne žrtve Vukodlaka:     ---

Linčovan:        MrDaky78 *.

Pojedeni:     ---

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Mr Daky 78

** Izdajnik:     ---

*** Vidovnjak:     Bojana Dj

Ažurirao Danilo-Naissus - 11.Prosinac/Dec.2018 u 18:48


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2018 u 22:19

VII seoska priča


Epizoda broj 18 - Titanic 3 (1984.)


Datum:     20.Ožujak/Mar.2015

Broj prijavljenih igrača:     10

Epilog:     pobeda Seljana u krugu br.1:          

*

U glavnim ulogama / Starring:


- Bojana Tričtračarić, gatara i vračara iz Titlovaca,
- Osman Sedmak-Šestić, šofer Titlotrans autobusnog poduzeća,
- Ljubica Plusominusić, profesorica matematike u Titlovačkoj srednjoj školi,
- Hogar Strpljenspasić, monah, isposnik… pripadnik „Reda okruglih trbuha“,
- Eden Malijakimovac, turistički vodič,
- Giovanni Didi Dibidossi, novinar „Coserre serre“,
- Danilo Lakonogić, titlovačka sportska zvijezda, drvoseča,
- Cersei Mlatopraznoslamić, misica, prva pratilja i druga pratilja Alpe – Dunav – Titl Vakuf,
- Kadje Toni, mornar na „Titaniku 3“,
- Vojna Poštić, zastavnica 1. klase.


**

Uvodna priča:


Iz „Dnevnika“, „TV kalendara“, a i od gospdina Orwella možete naći mnoge zanimljive događaje iz 1984., no nas zanima jedan specifičan događaj koji se još i danas prepričava među stanovništvom Titlovaca.

Naime, te godine je skupina Titlovčana odlučila u organizaciji općinske turističke agencije krenuti na krstarenje. Cijene su bile izuzetno povoljne pa su naši Titlovčani masovno pohrlili da se ukrcaju na „Titanic 3“ (dvojka je već potonula kad je udarila u Asylum).

Da li stoga što je na brodu bilo toliko puno Titlovčana ili tek zbog ne baš sretno odabranog imena, brod je potonuo negdje između Mikronezije, Makronezije, Polinezije i Geodezije.

Kažu da svašta ispliva na površinu mora – e pa, ovo je ocean izbacio na pješčane plaže nekog nepoznatog otoka (ostrva).

Bojana Tričtračarić prva se probudila na bijelom pijesku s rakom pored nje – koji je, što od straha, što iz inata, pljucnuo joj u oko. Gatara i vračara iz Titlovaca u svojoj kristalnoj kugli definitivno nije vidjela brodolom, ali to joj ionako nije smetalo jer je znala da su dosad u Titlovcima već otkrili da je na svoje krstarenje ponijela i novac od sindikalnih članarina – koji je sada negdje na dnu oceana.

Do nje je ležao Osman Sedmak-Šestić, šofer Titlotrans autobusnog poduzeća – sada na godišnjem odmoru. On se ionako zabunom ukrcao na brod – mislio je da se nalazi u ribljem restoranu uređenom na starom brodu. Šoku nije bilo kraja kad je poslije ručka shvatio da više nema obale na vidiku. Doduše, sreća ga neprestano prati pa je tako pukom srećom i preživio. Naime, Bojana ga je dovukla na kopno držeći ga za bradu (a sve misleći da joj je to u ruci vuneni ruksak s kovčežićem s novcem.

Ljubica Plusominusić, profesorica matematike u Titlovačkoj srednjoj školi, bila je par metara od njih. Njoj su putovanje platili učenici – u nadi da ih neće rušiti na kraju godine. Vrijedi spomenuti da su učenici obišli sve crkve, džamije, sinagoge i tko-zna-kakve-hramove i molili se svim mogućim božanstvima da brod potone – ili bar profesorica.

Hogar Strpljenspasić, redovnik, monah, isposnik… Pripadnik „Reda okruglih trbuha“ kojima vjera zapovijeda da uvijek moraju dobro pojesti i popiti, a on, kao vrlo pobožan čovjek, toga se strogo pridržava. Njegova omiljena biblijska poslovica je: „Tko pršut traži i dobit će ga.“ A kako su rekli da će za turiste na brodu biti svakodnevni švedski stol…

Eden Malijakimovac, turistički vodič. Ovo mu je bio prvi radni dan i nije baš najbolje počeo. Ali već se naviknuo na lošu sreću. Tako mu je prvi radni dan kao prometniku na željeznici iskočila cijela kompozicija, a dok je radio kao kuhar, gosti u restoranu završili su na hitnoj ili kad je radio na farmi, lisica poklala sve kokoši. Takve sitnice ne mogu pokolebati njegov duh. Već će se naći neki novi posao… I neki novi nesretnici koji će stradati.

Giovanni Didi Dibidossi, s majčine strane Titlovčan, a s očeve Talijan. Novinar „Coserre serre“. Kako je majka radila u Italiji, materinji jezik mu nije jača strana. Došao u Titlovce posjetiti svoju babu Stanu, naći djevojku za oženiti i podići tužbu protiv prvog susjeda što je pobrao šljive iz njegovog šljivika. Rekli su mu da je susjed otišao na krstarenje pa je i on krenuo za njim. Jedina utjeha u ovoj teškoj situaciji za Didija – daleko od mame, od svog plišanog mede s kojim uvijek spava, nemogućnosti gledanja utakmica voljenog Juventusa – činjenica je da se susjed Žikilbert utopio.

Danilo Lakonogić, titlovačka sportska zvijezda. Prvak u bacanju potkove, valjanju bureta s rakijicom na 100 m, ležanju u hladu bez prepona i još desetak disciplina (od kojih još ni jedna – za sad – nije ušla u program Olimpijskih igara). Kad ne obara rekorde, obara drveće u Zekanovoj šumi, a omakla mu se i pokoja bandera. Putovanje je dobio kao najbolji drvosječa u titlovačkoj pilani.

Cersei Mlatopraznoslamić, misica, prva pratilja i druga pratilja Alpe – Dunav – Titl Vakuf (manjak prijavljenih natjecateljica, što ćete). Na krstarenje je pošla da bi poradila na tenu prije izbora za Miss svijeta, a i da bi odmorila od svog posla titlovačkog dimnjačara (odžačara).

Kadje Toni, mornar na „Titaniku 3“. Jedan od mogućih razloga zašto je brod potonuo je i taj što je mlađahni mornar zaboravio spomenuti kapetanu da je u kotlovnici rupa kroz koju ulazi voda.

Inače je neplivač i panično se boji vode, a mornar je postao stoga što je, također, i mazohista.

Vojna Poštić, zastavnica 1. klase na vojnom dopustu. Inače obučava diverzante za najteže i najekstremnije zadatke poput pregrizanja bodljikave žice vlastitim zubima, potkopavanje temelja neprijateljskih snaga uz pomoć motike i lopate, izmicanje atomskim bombama u brišućem trku i slično. Za nju je brodolom tek dječja igra kojoj se ona smije u brk.

Bila je tu i Ana Nimac, ali od nje su našli samo gornji dio trupa uz dosta tragova zubiju i to ne od nekog morskog stvorenja…Dakle, brodolomci, kokosove orahe u ruke i udrite po vukodlaku! Vidovnjak se može javiti s upitom.1 vukodlak, 1 vidovnjak, 1 izdajnik


***

1.krug - linč


-          Ana Nimac nije umrla prirodnom smrću. Ljudi, nešto tu smrdi! – bjesnila je Vojna nakon pregledavanja leša.

-          Ja sam se oprao za Dan republike. Pretprošli. – skrušeno će Hogar.

-          Ajde, muškići, svlačite se! Da vidimo koji sliči vukodlaku. – zapovjedno će Cersei unaprijed slineći na tu zamisao.

-          To je dobra ideja. Svi se svlačimo. Meni je moja prababa pričala da su vukodlaci u Titlovcima uvijek imali madež s unutarnje strane bedra u obliku slova „T“ - složi se Bojana.

-           Hajte prvo vi, ženskadijo. – sramežljivo će Osman dok su Hogar i Eden već sve sa sebe pobacali.

Uz masovni striptiz, kroz par minuta počeo je međusobni pregled. Cersei se ponudila ispipati teren i žrtvovati za opće dobro te je prionula detaljnom pregledu.

-          Au, što ti imaš veliki nos! – pogleda ona Kadje Tonija – Ali ne i ponos.

-          A ti, što ti imaš velike ruke. – reče gledajući Danila.

-          Da te bolje zgrabim. – reče on plazeći joj jezik.

-          A što si dlakav…

-          Da mi ne bude zima dok sjeckam drva u šumi.

-          A što ti je debeo i dugačak…. Rep?! – zaprepasti se Cersei.


U tom trenu, Danilo se već preobrazio u zvijer režeći na okupljene Titlovčane. No, Vojna Poštić se nije dala smesti – kokosov orah u glavu i Danilo je već bio na zemlji, a onda su počeli mlatiti ga čime su stigli da bi ga na kraju odvukli u ocean i zagnjurili mu glavu ispod vode.Pa vi, fakat, niste normalni! Već ste mi 2 partije uprskali s vašom vidovitošću. Najradije bih poslao kanibalsko pleme na vas, ali, ajde, neka vam bude ovaj put…


****

Epilog:Vojna Poštić je od nekoliko palmi, vučje kože i Osmanove brade napravila splav koji je naše Titlovčane vratio u civilizaciju. Zbog svoje hrabrosti, dobila je mnoštvo odlikovanja, promaknuta je u poručnicu i zapovjedništvo nad supertajnom bazom koja je provodila supertajne eksperimente. Zahvaljujući njoj i njenim podređenima, nastala je i „Vegeta“.

Osman je ostao šofer autobusa i nikad više nije nogom kročio na brod. Na njegovu žalost, put ga je odveo i na Floridu, a tamo je nogom kročio u space shuttle, misleći da je to McDonald's… No, to je neka druga priča.

I Ljubica je ostala vjerna svom starom poslu. Priča kaže da su te godine svi u srednjoj školi u Titlovcima pali razred zbog matematike. Također je pokrenula i pokret „Batina je iz raja izašla“, a koji se zalaže za vraćanje fizičkog kažnjavanja u škole.

Hogar se okanio vjere jer mu ništa dobro nije donijela. Putujući svijetom, sprijateljio se s Ronom Jeremyjem i ušao u svijet filmova. Snimio ih je više od 500 i danas se njegova statua nalazi u Porn Hall of Fame – između Jeremyjeve i one Johna Holmesa.

Eden je nastavio tražiti idealan posao za sebe. Radio je neko vrijeme u Černobilu, pa u NASA-i s projektom space shuttlea Challenger, onda kao meteorolog u Indoneziji – sve do tsunamija, pa kao glavni ekonomski savjetnik grčke vlade, a zadnje što se zna je da je krenuo u Švicarsku raditi u CERN-u na LHC-u.

Didi je dobio odštetu za šljivik, oženio Cersei, razveo se i ostao bez ičega. Propio se i živi u siromaštvu proseći ispred Juventusovog stadiona kako bi skrpao pare za sljedeću utakmicu jedine ljubavi koja mu je ostala u životu.

Cersei nije prošla u 2. krug izbora za Miss. Udavala se nekoliko puta i sve muževe dovela do prosjačkog štapa. Bacila se i u glazbene vode – uglavnom turbo-folk i dance (ista stvar, drukčiji naziv). Njen zadnji hit „Nabij me da dobijem komplekse“ ima više od 20 milijuna gledanja na YouTubeu.

Kadje Toni zaposlio se u luna-parku gdje sjedi iznad bazena s krokodilima, a posjetitelji ga trebaju pogoditi za nagradu. Nikad nije bio sretniji u životu.

Bojana je zatražila azil na Kiribatiju i sad dane provodi roneći i tražeći svoj izgubljeni novac. Dok ne roni, radi kao blagajnica najvećeg sindikata u zemlji. Postoje naznake da će uskoro morati napustiti i Kirbati.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtve Vukodlaka:     ---

Linčovan:        Danilo-Naissus *.

Pojedeni:     ---

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Danilo-Naissus

** Izdajnik:     ---

*** Vidovnjak:     Hogar Strašni

Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Prosinac/Dec.2018 u 21:02


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2018 u 23:31

VIII seoska priča


Epizoda broj 19 - Rijaliti šou "Veliki Ujak"


Datum:     22.Ožujak/Mar.2015

Broj prijavljenih igrača:     11

Epilog:     poraz Seljana.       


*

U glavnim ulogama / Starring:


- Tihomir Putnik, voditelj "Velikog Ujaka", specijalan gost 19. epizode, režiser i scenarista "Sela nadomak šume".

- Cersei Vrtirepić, poznata starleta i pjevačica u usponu,
- Didi Buzdovan, starletan i pjevačka nada,
- Eden Munja , profesionalni vozač Formule 1,
- Hogar Bredpitović, glumac, proslavljen u tadžikistanskim, kurdistanskim i inim etabliranim soap operama,
- dipl. oecc. Ljubica Vladarević , bivša predsjednica vlade, Guinnesova rekorderka u zaduživanju države u povijesti,
- Osman Odkamenaodvaljenbegić , Prvi čovjek koji je preplivao zemaljsku kuglu od sjevera do juga – ispod polova,
- Gale Pinky Ružić, modni dizajner, predsjednik udruge modnih stilista Titlovaca,
- Danilo Nilo Išić , vođa Feminističke fronte Titlovaca,
- Bojana Dajdžejić , pobjednica prošlogodišnje Eurovizije, voditeljica, kandidat Titlovačke Stranke Narančastih za novu predsjednicu države,
- Vojana Bajkoškrabić , etablirana književnica, dobitnica aktuelne nagrade za književnost „Nives Celzijus“,
- Toni Kadje, najpoznatiji anonimac u povijesti Titlovaca.

**

Uvodna priča:Dobra večer, dragi gledatelji! Dobro došli u novu sezonu „Velikog ujaka“! Samo za vas, na TV Titlovci, ovog lijepog utorka 2050. godine priredili smo vam „Selebriti“ izdanje s vašim i našim omiljenim zvijezdama. Kao i uvijek do sada, ja sam vaš voditelj, Tihomir Putnik, a uz mene u studiju uskoro će biti 11 turbosupermrakzvijezda.

No, prvo o pravilima. I ove godine imamo 11 natjecatelja koji se bore za 11 milijuna. Novac mogu osvojiti svi preživjeli stanovnici ili svi preživjeli negativci jer, naravno, i ove godine među 11 stanara naše kuće su 2 vukodlaka i 1 izdajnik, a bit će i 1 vidovnjak. Svi će oni zajedno biti smješteni u našoj tajnoj kući u Titl Velesu i kroz krv, meso, seks, znoj i suze, pokušati preživjeti i pobijediti.

Prva natjecateljica je poznata starleta i pjevačica u usponu, Cersei Vrtirepić! Pozdrav, Cersei, i tvojim četvorkama.

-          Petice. Dala napraviti sad kad je dečko imao transfer u „Real Madrid“.

Što možemo očekivati od tebe? Svi znamo za što si sve sposobna, gledali smo onaj filmić koji je završio na netu.

-          Ja sam došla promovirati svoj novi singl i pokazati pamet i promovirati novi singl.

No, dobro, dobro. Pazi da ti pamet ne ispadne iz dekoltea! Pljesak za našu prvu natjecateljicu!

A sad je na redu još jedna starleta i pjevačka nada. Didi Buzdovan! Didi, nakon što si osvojio broncu u boksu u travolakoj kategoriji na Olimpijadi, kako si se odlučio postati starleta ili… stareletan?

- Ja--- sam--- htio---

Da li je na tvoju odluku da postaneš starleta utjecala brakorazvodna parnica i činjenica da ti je žena sve uzela?

-          ---htio---po---zdra---

Vidim da trebaš malo vremena da središ misli. Pridruži se i ti u „Selebriti“ kući našoj Cersei.

-          viti---sve---kod---

Naš naredni natjecatelj je mlad, energičan, svima omiljen Eden Munja! Jedini Titlovčan koji je profesionalno vozio Formulu 1! Edene, kako je bilo provesti tih – koliko ono – aha, 2 kruga kao profesionalni vozač formule?

-          Fantastično, mislim da imam jako puno potencijala i nadam se da će to neka ekipa prepoznati i još jednom izražavam sućut svim 256 stradalih i njihovim porodicama. Ja malo po gasu – svakom se moglo dogoditi!

Dabome, dabome. Edene, kreni u kuću.

Naš idući natjecatelj je glumac, proslavljen u tadžikistanskim, kurdistanskim i inim etabliranim soap operama – Hogar Bredpitović! Hogare, hvala što si odvojio vremena između snimanja najnovije sapunice na nacionalnoj televiziji Naurua, „Ikl hasrta zaka ikl safgharyt ikl hasrtumanka zavikk shafta“ ili u našem prevodu „Ljubavne boli i zapletaj crijeva“. Koja je tvoja uloga.

-          Fascinantna, to još nisam glumio pa je to za mene bio veliki izazov. Ja sam bivši suprug glavne glumice za kojeg se ispostavi da je, ustvari, sin bogatog ribara, a koji misli da sam mu ja nećak koji jer ubio njegovog sina, a koji je oženio moju bivšu za koju ja zapravo nisam bio oženjen, već, dok sam bio u komi, ona je izmislila tu priču da se osveti mojoj baki koja je ustvari majka, a ne baka onog ribara…

Da, vidim… Bolje nastavi do kuće prije nego te… Pljesak za Hogara!

Idući selebriti kojeg ćemo smjestiti u kući je bivša predsjednica vlade, dipl. oecc. Ljubica Vladarević – koja je, osim politikom, poznata i u Guinnesovoj knjizi rekorda kao osoba koja je najviše uspjela zadužiti neku državu u povijesti. Mi je ovdje nećemo pitati zar je zbilja trebalo 20 milijuna ojra tjedno na promociju i 10 za higijenske potrepštine – bar zanmo da nam u državi sada ima dosta WC papira. Otkud vi ovdje, gđo. premijerko?

-          Treba zaraditi nešto za stare dane. Eto, kupujem drugi avion…

Ali već imate 3?

-          Ti su za po vani. Ovaj će biti za odlazak po kruh, mlijeko i tako to…

Molim vas, svakako se priključite ostalim stanarima. Željno vas iščekuju.

Idućeg natjecatelja ne treba posebno predstavljati. Prvi čovjek koji je preplivao zemaljsku kuglu od sjevera do juga – ispod polova, čovjek za ekstremne situacije – dokazao je to i preživljavajući u ovoj zemlji od 15. do 15. – gospodin Osman Odkamenaodvaljenbegić. Osmane, evo, baš prije nego si pristigao, vidjeli smo da te u novinama neka pingvinka tuži za alimentaciju…

-          Sve su to ogovaranja! Ta drolja je bila sa svakim tko je imao kutiju sardina!

No, dobro, dobro. Misliš li da ćeš moći preživjeti u kući „Velikog ujaka“? Ne bojiš se vukodlaka?

-          Nisi ti vidio moju bivšu. Nakon nje, vukodlak mu dođe k'o misica.

Osmane, kreni prema kući. Pljesak i za njega!

Idući natjecatelj – modni dizajner, predsjednik udruge modnih stilista Titlovaca, prisutan na svakom modnom događanju iako nije pozvan – Gale Pinky Ružić! Gale, taj kompletić ti izvrsno stoji ako smijem primijetiti.

-          Hvala, hvala. To mi je poklonio Elton. Ja sam samo dodao ovu roza mašnu – da istakne moj mačizam.

Gale, u kući već ima puno tvojih mušterija kojima uređuješ garderobu i brineš za njihov stil. Sigurno ćeš se dobro uklopiti?

-          Ma, ovaj moj boravak će biti zekica-pekica. Ako tko bude zločest, dobit će po guzi.

Gale, produži u kuću! Pljesak!

U kuću će ući i vođa Feminističke fronte Titlovaca kako bi, citiram: „Probudio ženski ponos u natjecateljima“. Pozdravimo Danila Nila Išića! Danilo, kako to jedna feministica u „Velikom ujaku“?

- Ovaj šou je skandalozan! Žene se degradira na sve načine! Samo se snima kad se koja presvlači ili zadovoljava svoje ine potrebe! „Big brother“ je zlo!

Molio bih te da ne spominješ „Big Brother“, prošle godien smo dobili tužbu zbog plagiranja. Ovo je „Veiki ujak“.

-          Svejedno, je**** se svi! Prostituirate poštene žene i pretvarate ih u objekte! Vi…

Molim zaštitare da odvuku gospodina Danila u kuću pa neka tamo za******. Pljesak i za njega!

Ona je pobjednica prošlogodišnje Eurovizije s pjesmom „Moj je Dane pao s grane“, udana za Milana Popovića (kojeg pozdravljamo u njegovom bolničkom apartmanu i želimo mu ugodan dan na kisiku), moja kolegica voditeljica i kandidat Titlovačke Stranke Narančastih za novu predsjednicu države – Bojana Dajdžejić! Bojana, dobro došla. Nije li možda pretjerano da si ovdje dok je tvoj suprug na intenzivnoj?

-          Ma, dajte, molim vas. On bi sigurno ovo želio. On zna koliko ga volim. Piše u njegovom bankovnom računu. Dragi, ako gledaš, hvala što si sve prepisao na mene, a ništa nisi ostavio onim droljama koje si imao prije mene.

Bojana, molim te, uputi se u kuću. Aplauz, molim vas!

Ona je književnica koju znamo po slikovnicama „Ana ide u školu“, „Ana puši marihuanu“, „Ana ide u Irak“ i brojnim drugima, Vojana Bajkoškrabić! Vojana, što jedna etablirana književnica, dobitnica aktuelne nagrade za književnost „Nives Celzijus“, radi ovdje?

-          Tražim inspiraciju za moju iduću knjigu. Već imam radni naslov „Ana u Al- Kaidi“.

Znači, djevojčice i dječaci diljem svijeta mogu očekivati nove Anine avanture?

-          Sve dok mi to donosi pare, jašta!

Pljesak za Vojanu!

Naš idući natjecatelj je… (Producentu: Tko ti je ovaj? Producent: Ponestalo nam zvijezda, a ovaj je prolazio ispred studija. Improviziraj!) To je najpoznatiji anonimac u povijesti Titlovaca – gospodin Tomi Gdjeje!

-          Toni Kadje.

To sam i rekao. Pa, otkud ti ovdje Timi?

-          Toni. Kako otkud? Zgrabilo me, dovuklo ovamo i reklo da ću dobiti neku paru jer vam fali…

Tako je, fali nam izuzetno zabavnih i originalnih zvijezda poput tebe, Tonko.

-          Toni…

Ajde, dosta više! M'rš u kuću!
Eto, dragi gledatelji, to su naši natjecatelji! A sada idemo uživo u kuću.
„Stanari! Govori vam „Veliki ujak“! Do sutra morate odabrati stanara za kojeg mislite da je vukodlak! Vidovnjak mi se može odmah javiti.“


***

1.krug - linč„Stanari, govori vam „Veliki ujak“! Većinom glasova odlučili ste izbaciti Edena Munju. Eden, pokupi svoje stvari i imaš pet minuta da napustiš kuću.“

-          Što baš ja? Uvijek svi na mene navale!

-          To ti je jer nisi izvršavao dnevne zadatke. Kad se trebalo penjati po one balone na krovu, samo si stajao i pridržavao ljestve, a ja sam se morala patiti i penjati u minici i štiklama.

-          Evo, žao mi je k'o da si mi brat s kojim ne pričam već deset godina, ali moralo se za nekoga. – zagrlio je za utjehu ga Osman.

-          Fuj, jedan testosteronac manje! Tako ti i treba! – prezrivo će Danilo.

„Eden, imaš još minutu.“

-          Ajde, ne p****! Što ćeš mi uraditi ako zakasnim? Upucati me?

Tog trenutka su u kuću ušli naoružani stražari i s tri metka prekratili Edenu muke. Stanari su izbečili oči ne vjerujući.„Stanari, imam 2 vijesti. Dobru i lošu. Od sada je fond dobitaka povećan na 15 milijuna. Loša vijest je da ako ne osvojite novac, ostat ćete bez glave. Vukodlaci neka se dogovore za večeru. Inače, Eden je bio izdajnik. Veliki ujak vam želi ugodan ostatak dana. “


***

1.krug - večeraNoć. Dan 1. Kuća Velikog ujaka.

Stanari spavaju. U ispovjedaonici je Vojana.

-          …ne mogu, brate, s njima! Onaj Danilo mi je poderao sve donje rublje koje nije bilo bijele boje, a Gale mi je, opet, prebojio sve bijele majice u rozo. I sad opet Danilo i njih reže… Ja sam pacifista, ali ima da otkinem obojici ruke!

„Vojana, govori ti Veliki ujak! Rekao sam ti prije pola sata – imam pauzu za kavu i cigarete! Je li mogu bar sad imati malo mira? Izađi van iz te ispovjedaonice i idi leći!“

Vojana izlazi u hodnik, svjetlo je prigušeno. S leđa joj netko prilazi i obara je. Pridružuje se i drugi lik. Vide se vučje njuške i tiho režanje dok se dvojica vukodlaka goste. Petnaestak minuta kasnije, alarm budi stanare.„Stanari, vukodlaci su odabrali Vojanu . Njene ostatke možete pokupiti u hodniku ispred ispovjedaonice. Vojana je bila obična stanarka poput vas. Želim vam ugodan ostatak noći.“

Veliki ujak, očito zaboravivši isključiti mikrofon: „Sad bar mogu dovršiti s kafenisanjem u miru.“


****

2.krug - linčDan 2. Kuća Velikog ujaka.


„Stanari, govori vam Velika ujna. Veliki ujak ima zapletaj crijeva te je prebačen na hitnu. Dok mu ih ne otpletu ili ga ne odvedu u neku od tekstilnih industrija, ja ću vam priopćiti novosti.“

„Stanari, većinom glasova odlučili ste riješiti se Didija Buzodovana. Kako isti spava već 48 sati, morat ćete ga sami iznijeti iz kuće.“

Stanari odlaze u spavaonicu do Didijevog kreveta. Cersei ga drma, ali bez uspjeha. Hogar ga udara dv-tri puta, ali bez reakcijje.

-          Ljudi, šta to zaudara? – po sobi se osvrće Gale.

-          Valjda Didi nije skinuo čarape kad je krenuo spavati. – sliježe ramenima Toni.

Bojana se naginje nad Didija, a zatim ga prima za ruku i opipava puls.

-          Pa on je mrtav!

-          Uvijek je bio usporen. Sigurno mu je mozak tek sad percipirao one udarce koje je primio na Olimpijadi. – zaključuje Osman.Stanari, minuta šutnje za pokojnog Didija – običnog stanara , a zatim neka mi se jave vukodlaci s menijem.


****

2.krug - večeraDan 2. Noć.


Toni Kadje sjedi na WC školjci i muči se.

-          Mmmm! Hrrrgggh! 'Bem ti janjetinu ispod peke i teleće medaljone! Ja navalio k'o sivonja i vidi me sad. Mhrggg!

Vraćamo se s kamerom u mračni hodnik. Puštena voda dokazuje da je Toni uspješno obavio zadatak. Uz uzdah olakšanja izašao je i okrenuo se da zatvori vrata, a tada ga je neka tamna sjena odalamila po glavi. Ubrzo se i druga sjena pojavila i pomogla komadati Tonija.

-          Jesam rekao da su puno bolji kad se isprazne? – prokomentirao je jedan od vukodlaka.Pola sata kasnije.

„Stanari! Govori vam Veliki ujak! Vukodlaci su pojeli Timija ! Bio je vaš vidovnjak . Njegove cipele može dobiti onaj tko prvi stigne do njih. Također, možete početi s novim krugom glasanja.“


*****

3.krug - linčDan 3. Kuća Velikog ujaka.


„Stanari, govori vam Veliki ujak. Većinom glasova odlučili ste izbaciti Ljubicu. Ljubice, imaš 5 minuta da se spakiraš, no, prije toga, objasni svima zašto imaš tako velike zube“

-          Da vas bolje pojedem! – iskesi se ona, a lice poprimi vučji oblik.

-          Znala sam ja da si to ti! – usklikne Cersei i baci joj se u zagrljaj – Jako ćeš nam nedostajati, ali eto, nekoga se moralo izbaciti.

-          Sretno tamo vani. – povikne Gale zavaljen na kauču.

Nakon opraštanja sa svima, Ljubica se uputila prema izlazu iz kuće. Na putu do studija, mnogobrojni fanovi su joj klicali i mahali, no, najveći fanovi su je čekali pred ulazom u studio.

-          Gospođo Vladarević, zbog sumnje u kriminalne radnje moramo vas privesti. Imate pravo šutjeti, zavijati i češkati se šapom iza uha. Stavite joj lisice. – obrati se muškarac u odijelu trojici policajaca u uniformama.I tako je otkriven prvi vukodlak koji je sada iza rešetaka. Molim drugog vukodlaka da javi večeru.


*****

3.krug - večeraDan 3. Noć.


Stanari spavaju. Samo u dnevnom boravku gori noćna lampa kraj kauča, a na kauču Cersei čita:

-          A-na, vi-di I-vo. A-na, I-vo! I-vo, e-to A-ne…'Bem ti čitanje. Bolje da pričeka da snime film! – mrzovoljno sklopi Cersei „Priručnik čitanja za starlete“.

Zijevnula je, a zatim poravnala grudi.

-          Štefica, Katica, idemo li i mi na spavanje? – upitala ih je.

-          Još ne! – hrapavim režanjem reče netko iza nje.

Prije nego se stigla okrenuti i odlučiti što bi bilo prikladno reći ili učiniti, vukodlak se već bacio na nju počevši je gristi i čerupati.

-          Pfuj! Pa ovo je sama plastika! Ni da sam Cher zagrizao, ne bi bilo gore!Kroz pola sata.

„Stanari, govori vam Veliki ujak. Molim vas da uklonite ostatke plastične ambalaže koja je ostala od Cersei! Upamtite, plastika zagađuje naš planet, mislite zeleno!“


Cersei je bila obična stanarka , ofkors. Stanari, vi ste na redu.


******

4.krug - linčDan 4.


„Stanari, govori vam Veliki ujak! Iz kuće ste odlučili izbaciti Bojanu. Bojana imaš 5 minuta da napustiš kuću“

Uz neizostavno grljenje i (neiskreno) tješenje, Bojana je napustila kuću i uputila se u studio gdje ju je dočekala publika i voditelj.

„Bojana, za tebe imamo jedno iznenađenje Tvoj suprug se probudio iz kome i obratit će ti se videolinkom iz bolnice.“

Ubrzo se na ekranu iza nje pojavio bolnički krevet.

-          Draga moja. Evo da te obavijestim da sam te izbacio iz testamenta, a možeš se spakirati i iz kuće. Sa sobom ponesi ono u čemu si i došla – poderane hlače i zelenu bluzu. Misliš da zato što sam ja bio u komi nisam saznao da si s doktorom *piiiiiiiiiip* i još to na mom bolničkom krevetu pored mene živog?! Ti si jedna obična *piiiiip* i zato *piiip* da *piiip*…

„Morat ćemo prekinuti gospodina Popovića jer nam se pokvario uređaj za piiipanje. Bojana, znam da si utučena, ali naš sponzor „TROVAČ d.o.o.“ poklanja ti doživotnu zalihu sredstava za trovanje miševa i ostalih nametnika.“Što se dogodilo s Bojanom , nitko ne zna. Zna se samo da je bila obična stanarka.

Vukodlak neka javi ime obroka.


******

4.krug - večeraDan 4. Noć.


Kasna je noć. Svi stanari spavaju. Svi, osim Galeta koji ne može odlučiti što odjenuti za spavanje – da l' Dolce & Gabbana pidžamu ili bokserice i potkušulju Jean Paul Gaultier.

Gledajući se pred ogledalom, nije ni zamijetio tamnu sjenu iza sebe. A onda je već bilo kasno.

Vukodlak je skočio na njega, a njegove posljednje riječi ući će u anale – odmah uz Richarda III. – „Nemoj mi poderati moj Dior kompletić!“

-          Al' je ovo ukusno i meko meso. Najbolji obrok u ovoj kući do sada. – promrmljao je vukodlak.Kako nije ostavio ni komadić, nema potrebe da budimo stanare – inače, Gale je bio običan stanar . Krenite sa zadnjim krugom glasanja.


*******

5.krug - linčDan 5.


„Stanari, većinom glasova izbacili ste Danila. Danilo, imaš 5 minuta da se oprostiš od stanara i izađeš iz kuće.“

Nakon grljenja, stiskanja i pipkanja, Danilo je izašao iz kuće uz bučne pozdrave navijača. Dočekala ga je crna limuzina u koju je uz mahanje i slanje poljubaca ušao.

-          Helou boj /grl. Vir from si-ja-je end vi saspekt det ju ar akomplise to terorist organizejšn so as privenšn vi'l tejk ju tu van vandrful plejs on kjuba.

Niitko više nije čuo za Danila.Čestitke vukodlaku na pobjedi.


*****

The End


Uvodna kolateralna žrtva:     ---

Linčovani:           NaEdenCovekBratMu aka Eden **, Dibidus41, Ljubica SP *, Bojana Dj, Danilo-Naissus.

Pojedeni:        VBojana, Kadetoni ***, Cersei, Gale.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Ljubica SP i Osman 2510

** Izdajnik:     NaEdenCovekBratMu aka Eden

*** Vidovnjak:     Kadetoni

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 18:24


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2018 u 17:51

IX seoska priča


Epizoda broj 20 - 1001.


Datum:     24.Srpanj/Jul.2015

Broj prijavljenih igrača:     8

Epilog:     pobeda Seljana u krugu br.1:          

*

U glavnim ulogama / Starring:


- Nebojša, dežurni seoski „vidioc“, specijalan gost 19.epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.

- Hogar, seoski dobošar,
- Mando Rinac, starina od 100 i nešto ljeta, gazda krčme „Pri razrijeđenom vincu“,
- Cersei Rinac, praunuka i buduća nasljednica krčme „Pri razrijeđenom vincu“,
- Bojana, pastirica,
- otac Danilo, samoproglašeni seoski svećenik,
- Ljubica, gazdarica, domaćica, kuharica za oca Danila bogobojažljiva žena,
- Eden Guslovski, seoski guslar i glavni osvajač ženskih srdaca,
- Osman Nacijenimuljačić, putujući trgovac.


**

Uvodna priča:


Taman je prošla 1000. godina i stišala se panika oko Y1K i smaka svijeta kojeg je vidio dežurni seoski „vidioc“ Nebojša (a poslije još jedne probdjevene noći u seoskoj krčmi) kad je u ljeto 1001. Titlovce zadesila nova nevolja. 'Em je sunce zapeklo preko 40 u hladu, 'em napadao snijeg do koljena i zatrpao sve izlaze iz sela.Kako se nikom nije dalo čistiti snijeg po takvoj vrućini, ostao je samo Nebojša koji je takvim poslovima otplaćivao svoje dugove u krčmi. No, ni narednog dana snijeg nije bio očišćen, a Nebojša je nestao – sve do podneva kad su njegove ostatke našli krak table s imenom sela.

-          Nema sumnje, ovo je djelo vukodlaka! – zaključio je Hogar, seoski dobošar, odmaknuvši se od tijela. – E, da mi nije moj doboš probušen, sad bih konačno mogao ono „Čujte i počujte…“, a ne da nisam imao što objaviti još od onda kad je barunica von Scheisse izgubila gaće.

-          Tko je uopće vidio da se takvo što nosi na tijelu? U moje vrijeme toga nije bilo. E, kad sam ja bio mlad… - počeo je svojim štapom mahati i prigovarati Mando Rinac, starina od 100 i nešto ljeta, a koji je bio i gazda krčme „Pri razrijeđenom vincu“. Dakako, peklo ga je i to što je ostao bez jedne od svojih ponajboljih mušterija.

-          Ajde dosta, đede! Ti nisi bio mlad ni kad je Noa onaj svoj brod gradio. Idemo otvoriti krčmu. – za rukav ga je vukla njegova praunuka i buduća nasljednica, Cersei Rinac. Duboko je uzdahnula i još jednom u mislima obratila se Bogu: „Što ga već jednom ne uzmeš sebi?“

-          Sveti Ispičuturomire! Ako je vukodlak, onda bi mogao i moje ovce napasti! – uzrujala se pastirica Bojana. Doduše, njene ovce su ionako čvrsto u sebi odlučiule pobjeći od svoje gazdarice jer je ona više vremena provodila s (muškim) pastirima nego pazila na njih.

-           Ne zazivaj ime našeg sveca zaštitnika zalud, dijete! Oprostijojočejerneznaštočinipalaprda… - na brzinu je izmolio otac Danilo, samoproglašeni seoski svećenik – iako nitko nikad nije vidio ni čuo tko ga je ovlastio za to zvanje. Pri tom je poljubio križ na zlatnom lancu oko vrata jer je vidio da tako popovi čine, a onda se počešao po trbušini i odmjerio svoju gazdaricu Ljubicu pitajući se što je spremila za ručak.Ljubica je bila bogobojažljiva žena i sve što je imala od materijalnih dobara, posvetila je Bogu pa je tako ispalo posve prirodno za nju da bude domaćica i kuharica za oca Danila. Doduše, nekad nije bila takva – prije nego je njen suprug poginuo u ratu u vojsci grofa Gluppendorffa, bila je poput oluje. To je više puta na svojim leđima osjetio i njen suprug pa je stoga i pobjegao i inscenirao vlastitu smrt. Dakako, to znaju svi, osim Ljubice.-          Kako tužan kraj. Jadan čovjek. Možda da mu posvetim jednu pjesmu… - naglas je razmišljao Eden Guslovski, seoski guslar i glavni osvajač ženskih srdaca.

-          Da se nisi usudio! Ta tvoja sotonska glazba je i dozvala vukodlaka natrag u selo! Sve te novotarije – gusle, gajde… U moje doba mi smo svirali s dva kamena! A ova demonska muzika… - opet je počeo starina Mando sinkronizirano mašući svojim štapom po zraku dok su Hogar i Cersei pazili da izbjegnu mogući nokaut.

-          Dosta! Idemo! – bjesnila je Cersei i odvukla Mandu u krčmu.

-          A tko će sad snijeg očistiti? Ljudi, ja sam putujući trgovac. Moram sutra biti u Podnapiščevu! – bjesnio je Osman Nacijenimuljačić. Još je više bjesnio što nije u ovih 3 dana u ovom selu prodao ni jedan čudotvorni eliksir za liječenje kurjih očiju i skidanje uroka.I dok su se svi počeli polako razilaziti od Nebojšinog leša, samo je Osman još širio bespomoćno ruke očekujući odgovor.
Dakle, 8 igrača, 1 vukodlak, 1 vidovnjak.

Svi koji nisu dobili moj PP su seljaci, a oni koji su dobili, znaju što su.

Krenite s linčem jer vukodlak će ogladnjeti do noći. Vidovnjak se može odmah javiti.


***

1.krug - linčČvarci i kiselo lijeko, prepelice u pivu, krem juha od gljiva, svježe voće i kolač od marelica, litra crvenoga i 2 bijeloga vina… Sve je to stajalo na stolu našeg veleuvaženog seoskog popa Danila.

Taman kad je zasukao rukave da se primi posla, kao grom iz vedra neba, u trpezariju upadoše seljaci predvođeni starinom (nije Jug Bogdan) Mandom.


-          Evo, vidite li? Samo vučina može imati takav apetit! – mahao je Mando svojim štapom, a oni oko njega izbjegavali mogući udar.

-          Dajte da mu pogledamo smočnicu! – povika Bojana.


Već isti tren Hogar potrči do druge strane sobe i otvori vrata. Sve ih preplavi miris sušenih delicija. Kobasice, šunke, kulen… I Nebojšina noga koja se tek počela sušiti.


-          Gospode Bože! – prozbori Ljubica prije nego se skljokala u nesvijest, a Osman je ulovi prije nego je glavom poljubila tlo.

-          Vidim da je moja mala tajna otkrivena pa stoga – ostanite na gozbi!Te zadnje riječi već kroz režanje prozbori Danilo dok se umjesto zbunjenog popa naglo stvorila dlakava zvijer (ne, dame – ne mislim na TU dlakavu zvijer). Istog trena skoči prema seljanima, a Eden, od straha, rukom pokrije oči, a drugu, s guslama u njoj, bespomoćno ispruži ispred sebe…I kako je to obično sve ludo i neobično u Titlovcima, jadni Danilo – na pravdi Boga – padne u doskoku na gusle koje mu probiše prsni koš i usmrtiše našeg jadnog vukodlaka.
Čiča miča gotova je ova priča.


****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:      Nebojša 66. .

Linčovan:        Danilo-Naissus *.

Pojedeni:     ---

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Danilo-Naissus

** Izdajnik:     ---

*** Vidovnjak:     Mandarinan

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 18:25


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2018 u 19:42

X seoska priča


Epizoda broj 21 - 1945.


Datum:     26.Srpanj/Jul.2015

Broj prijavljenih igrača:     8

Epilog:     poraz Seljana.       


*

U glavnim ulogama / Starring:


- Iro, komandir 1. (i jedinog) Titlovačkog bataljuna, specijalan gost 21.epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.

- Marinko Mandarinčić, bivši politkomesar, napola službeni načelnik Titlovaca
- Cera Sejić, vlasnica krčme „Kod gunđave babe“,
- Bojana Diđejić, bivša šefica saniteta,
- Osman Grilkuhajpirjajčić, kuhar iz njihovog 1. (i jedinog) Titlovačkog bataljuna,
- Eden Bratkovski , nekadašnji kurir, omiljeni recitator i zaštitni znak bataljuna,
- Sija Esajić , bivši puškomitraljezac,
- Hogar Strahimirović, veteran 1. i 2. balkanskog rata, 1. i ovog svježeg 2. svjetskog, bombaš, vojno lice,
- majka Ljubica Sofija Svetoguljaodsardina Pokornostić , glavna kaluđerica manastira svetog Ispičuturomira.


**

Uvodna priča:Sloboda! Konačno je stigla i u naše male Titlovce kad su se najhrabrije kćeri i sinovi vratili u svoj rodni kraj 1945. godine. Iz uniformi, u civil pa na polja, oranice, krčmu…Politkomesar Marinko Mandarinčić odmah je pošao do svog omiljenog mjesta – krčme „Kod gunđave babe“ koju je vodila stara Cera Sejić, poznata po triput razrijeđenom vinu, pljuvanju u čaše mušterija koje su joj se zamjerile te šurovanju sa svima – od Njemaca, Talijana, četnika, ustaša, Bugara, balista, Mađara… Svima koji su imali para. Jer na spomen riječi „novac“, uz ona dva zlatna zuba, zacaklile bi joj se i oči.No, naš politkomesar se nemalo iznenadio kad je ušao u krčmu, a na zidu ga dočekalo – raspelo.

-          Skidaj to, babo! Zar ne znaš da nema boga? – povika on Ceri.

-          Ma jelte? A kako ti to znaš?

-          Rek'o Marx.

-          Što mene briga za tog tvog Maksa. Taj ne pije u mojoj krčmi.Ne želeći riskarati neku od njenih osveta, naš Marinko Mandarinčić, bivši politkomesar, a sad već napola službeni načelnik Titlovaca sa zgužvanim i ovjerenim dokumentom od strane NOV u svom stražnjem džepu, naruči jednu ljutu narančadu i sjedne za stol gdje se već okupilo poveće društvo.-          Vidi ti našeg komesara. Već u civilu. – pozdravila ga je, uz neizbježno dizanje čaša pa naiskap, njegova grijačica u dugim zimskim noćima i za dugih marševa, šefica saniteta Bojana Diđejić.Gotovo joj je suza kanula na oko sjetivši se kako više neće imati tako puno vremena za „grijanje“ u hladnim Titlovačkim noćima kao što je to bilo za rata.-          Poslije ovoga, svi kod mene na ručak. Spremio sam krumpir na 6 načina. – veselo će Osman Grilkuhajpirjajčić, kuhar iz njihovog 1. (i jedinog) Titlovačkog bataljuna.Kako je njegova porodica već generacijama bavila se krumpirima, bila je to jedina stvar koju je znao pripremiti. A kako partizani ionako nisu imali bog zna što za jesti osim krumpira, bilo je to kao da mu je sjekira pala u med.Naravno, ostatak društva je na sam spomen krumpira već počelo dobivati klice.-          Ima kod mene već pripremljen ražanj. Naš kurir, mali Eden Bratkovski upravo vrti janjca i zalijeva ga domaćim vinom. Pa kad bude gotovo, doći će ovdje po nas. – svećano objavi Sija Esajić, gromada od žene, visoka 210 cm i laka 110 kg. Nije ni čudo što je bila puškomitraljezac.Doduše, sad u civilu, odlučila se baviti poslovima primjerenijim za nježni spol – rušenjem i izvlačenjem trupaca iz Zekanove šume. Tradicionalni posao za sve žene iz Titlovog Velesa, a dok su njihovi muževi čuvali djecu, spremali štrudle i prali veš.-          U tom ime – daj još jednu rundu, babo! – pozove Hogar Strahimirović, veteran 1. i 2. balkanskog rata, 1. i ovog svježeg 2. svjetskog, bombaš i jedni koji se nije odlučio za civil, već krenuo tjerati i dalje vojnu karijeru pa možda i dogurati do čina rezervnog pomoćnika konjovodca.Uto se otvoriše vrata krčme, a unutra bane glavna kaluđerica manastira svetog Ispičuturomira, majka Ljubica Sofija Svetoguljaodsardina Pokornostić.-          Sodoma i Gomora! Tako sam i mislila da će biti kad se svi vi neznožnici vratite. A govorila sam ja…No, tu je prekine još jednom buka otvorenih vrata jer u krčmu bez daha uleti sitan momčić od sedamnaest ljeta, nekadašnji kurir, omiljeni recitator i zaštitni znak bataljuna, Eden Bratkovski.

U hladnim noćima, da se tako malen i jadan ne bi smrznuo, Sija ga je znala nositi u svom džepu ili u rancu među municijom.-          Što je? Ražanj gotov? – ponada se Sija.-          Ama kakav ražanj, ljudi! Netko je ubio komandira Iru. Ostala od njega samo ruka, i dio nosa. A svi znate da ga po nosu svatko može prepoznati.Bijaše to istina. Za mnogih ofenziva, nos komandira Ire morali su kamuflirati da svojim virenjem ne bi otkrio položaj neprijatelju.Dok su se polako okupljali u zabačenom djelu selu i s nelagodom promatrali ostatke svog komandira, bili su svjesni da ih i nakon rata očekuju nove – stare nevolje u titlovačkom kraju. Vukodlak je opet među njima.

Dakle - 8 igrača - 1 vukodlak i 1 vidovnjak. Vidovnjak se može javiti odmah na pp.


***

1.krug - linč-          Ljudi, okupili smo se ovdje zbog istrage ubojstva našeg druga komandira Ire… - započeo je svoje izlaganje u sobičku mjesne zajednice, ispred posjedalih seljana, politkomesar Mandarinčić.

-          I zbog janjetine. – javi se iz prvog reda Hogar.

-          I to bez daljnjega. – složi se Mandarinčić – Ali prvo da otkrijemo vukodlaka.

-          Ja mislim da je sve jasno – pa tko nije bio u krčmi kad je Iro nađen? Ha? – zacaklili se zlatni zubi babe Cere.

-          Tako je! Kaluđerica je kriva! – povika Sija i podigne puškomitraljez da opali rafal, no Bojana je potapša po ramenu pa se ova primiri.

-          Nisam ja, ljudi. Gdje ću ja ovako nejaka nekoga zaskočiti. Osim što sam onomad zaskočila našeg igumana… - tu Ljubica zastade shvativši da je rekla i više no što je trebalo, no ionako je nitko nije previše slušao jer su oči većine bile uprte u malog Edena.

-          Je li, Edene, a je li vukodlak pojeo i onu tabakeru što ju je komandir dobio od maršala, ha? – ispod oka ga priupita Bojana.

-          Vidi, vidi! Stvarno, nisam se toga sjetio. A uvijek ju je mjerkao na dok je stajala na stolu u štabu. – naglas je razmišljao Osman.

-          Pa, sad… Znate, bilo bi šteta da se baci… Pa ja…

-          Drž'te ga! – povika Mandarinčić dok je Eden jurnuo prema izlazu.


No, u dva skoka Sija ga dostigne, podigne u zrak i prelomi na pola. Tabakera ispadne iz džepa, no ništa drugo nije nagovještavalo da je Eden bio vukodlak.Ubili ste poštenog čovjeka, druga i komunistu ! Molim da drug vukodlak javi što želi na meniju za večeru.


***

1.krug - večeraDok se mrak spuštao na Titlovce, svi su se razilazili nakon obilne gozbe kod Sije, odavno već zaboravivši na jadnog Edena (već nakon druge čašice), a da i ne govorimo kako su zaboravili da nije pametno smucati se noću po vani.


Ipak su Titlovci malo selo s poprilično razbacanim kućercima od kojih mnogi ostadoše prazni tijekom rata. Tek mjesečina obasjava uske staze koje vode do njihovih domova. Mjesečina punog mjeseca koja je navještala da netko do svoje kuće neće stići.


Šuštanje lišća, pucketanje grančica pod nogama i huk sove brzo su povratili sjećanje Osmanu na sve ono što se dogodilo rano jutros. Kako bi samog sebe ohrabrio, lagano je pjevušio – jer zviždati nije znao.


-          „Po šumama i gorama…“ Ma, kud se baš za šume sjetih? Nešto mi treba vedrije. „Mlada Titlovčanka bombe bacala, haj' nek' se čuje, čuje, haj' nek' se zna…“


Pjesmu mu prekine knedla u grlu kad je opazio sjenu na putu.


-          K-o ko-ko je t-to?

-          A što misliš tko je? Drug vukodlak, naravski! – zareža netko iza njega, a onda ga nešto sruši na tlo i počne komadati.Posljednje misli su mu bile kako neće za večeru moći pojesti svoju krumpir salatu.Osman je bio još jedan od običnih seljana.


****

2.krug - linč-          Priznaj babo da si vještica! – urlao je Marinko Mandarinčić na babu Ceru ispred krčme dok su se oko njih okupljali ostali seljani.

-          Vukodlačica. – ispravi ga Hogar.

-          Jeste, kulak-vukodlak. – ispravi se Mandarinčić.

-          Ja sam poštena krčmarica i ništa više. A da i jedem ljude, pojela bi nekog finog, masnog Nijemca, a ne vas partizane na kojima se još osjeća miris lišća iz šume i vidi se koliko ste žilavi. Pa da polomim svoja dva zlatna zuba.

-          Neka uđe u zapisnik da je priznala da bi jela ljudetinu. – povika Sija.

-          Sakloni bože. – reče Ljubica i skljoka se na zemlju.

-          Onda je treba osuditi na smrt, drugarice i drugovi Titlovčani. I vi klasni neprijatelji što se onesvijestiste! – javi se Bojana.

-          A ja sam čula da vi partizani i silujete žene. Šta ne bi moglo prije smrti… - počne baba Cera, no Sija je već strgnula srebrni križ s vrata onesviještene kaluđerice i, poput bajuneta, s leđa probola babu Ceru.


Svi su s nestrpljenjem čekali što će se dogoditi, no, osim što se baba srušila na zemlju mrtva, drugih reakcija nije bilo.-          Ubismo nevinu ženu. – zaključi Hogar.

-          No, dobra vijest je da je piće besplatno. U ime narodne vlasti, sve vas pozivam u krčmu. – mahnu rukom Marinko.
Vukodlak neka javi večeru.


****

2.krug - večera„Klik“, čulo se kad je Hogar upalio svijeću u svojoj kući. Prvo što je svaku večer učinio, gotovo poput obreda, bilo je da obiđe radnu sobu koju je pretvorio u spomen sobu samom sebi, svojim ordenima i uniformama.


Pažljivo obilazeći svaki orden, brišući makar i zrnce prašine ako koje vidi, ljubeći svoj omiljeni orden iz 2. balkanskog rata (Red jastrebovih jaja na oko s lentom za odvažno i hrabro povlačenje glavom bez obzira) te prizivajući u sjećanje gdje je koji osvojio.


-          Impozantna kolekcija, ha? – začu glas iz mračnog kutka kojeg nije dohvatilo svjetlo lojanice.


A onda ugleda dlakavo stvorenje.


-          Ljudi! Ljudi! Ovamo! Četnik mi upao u kuću! Ljudi! Lju…Tu ga je već dlakavi stvor dohvatio za grkljan i nastavio se gostiti njime duboko u noć…Hogar je bio običan seljak – ratni heroj, ali ipak seljak. Vidovnjak i seljani su na potezu.


*****

3.krug - linčU ovoj partiji (kao i u prethodnoj, čini mi se) stalno ste imali dvojbe - glasanje samo za dvoje seljana.

Kako bi bilo apsudno ponavljati takvo glasanje (drugo da su bili u pitanju 3 pa da 2 imaju isti broj), primjenjujemo pravilo - tko je prvi skupio maksimalni broj glasova.

Znači - 2 u ovom slučaju.

Što znači da je Bojana linčovana.Neću sad pisati završnu priču jer i sami znate kako to ide - seljani po običaju zaj... zeznuli stvar, ubili nevinu seljanku , jest' malo podlakavu, ali ipak seljanku.Stoga čestitke vukodlaku.     


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva:     Iro aka Iromafia111 aka Gazda Iro .

Linčovani:          NaEdenCovekBratMu aka Eden, Cersei, BojanaDj.

Pojedeni:        Osman2510, Hogar Strašni.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Mandarinan

** Izdajnik:     ---

*** Vidovnjak:     Ljubica SP

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 18:28


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2018 u 00:29

XI seoska priča


Epizoda broj 22 - Štrumfovi


Datum:     29.Srpanj/Jul.2015

Broj prijavljenih igrača:     9

Epilog:     poraz Seljana.       


*

U glavnim ulogama / Starring:


- GargIromel, zli čarobnjak, specijalan gost 22.epizode i uvodna žrtva Štrumpfodlaka,
- AzriKadetoniel, GargIromelov mačor, specijalan gost 22.epizode.

- Mandoklop, štrumpf,
- MalerEden, štrumpf,
- HogarBilder, štrumpf,
- Štrumpfhiketa Cersei, štrumpfeta,
- Štrumfiteljica Ljubica, štrumpfeta,
- MrgudOsman, štrumpf,
- Štrumpfračara Boja, štrumpfeta,
- MilitantniDanilo , štrumpf,
- Štrumpfcajka Sija, štrumpfeta.


***

Poster:


**

Uvodna priča:Nekoć davno postojala je Zekanova šumica kraj Titlovaca u kojoj su u svom tajnom naselju živjela malena stvorenja, a zvali su se Štrumpfovi i bili su… svakakvi.


A bio je tu i GargIromel, zli čarobnjak… Dok ga nije pojeo vukodlak.


Dakle, šumica je još uvijek tamo i ako dobro pogledate, ugledat ćete čudnovata plava bića kako stoje pored raskomadanog leša GargIromela, a tu počinje i naša priča.


-          Netko ga je propisno zaštrumfao. – zaključi štrumpf Mandoklop kome apetit ne bi ubila ni još 2-3 ubojstva čak i krvavija od ovog, a što je dokazivao žvačući već drugi kolač koji je “ponio sa sobom da se nađe pri ruci“.

-          A gdje je onaj njegov AzriKadetoniel? – osvrtao se nervozno štrumpf MalerEden, a onda se, po svom običaju, spotakne i odskliže ravno među GargIromelova crijeva koja su se rasula livadom.

-          A u tri štrumpfa! – psovao je on dok mu je HogarBilder štrumpf pomagao ustati.

-          Pa ovo je ustvari dobro za – hik – nas. – zaključi Štrumpfhiketa Cersei pruživši MalerEdenu svoj sok od destiliranih štrumfgoda da se okrijepi, a kojeg nikad nije ispuštala iz vida i ruku (osim kad bi ga popila previše pa više nije znala ni za ruke, a niti vid je nije služio).

-          A, ne, ne. Nikako to nije dobro za nas. Jer ovo znači samo jedno – štrumpfodlak je među nama, a nakon GargIromela, tko zna tko je sljedeći na redu? – mudro je zborila Štrumfiteljica Ljubica, supruga pokojnog Velikog Štrumpfa i učiteljica u Štrumpfoselu.

-          Ma ako ga ja nađem ima da ga štrumfnem s lijeve pa desne pa… - zajapurio se HogarBilder.

-          Ja mrzim s lijeve i desne. – mrzovoljno je kroz zube procijedio MrgudOsman štrumpf.

-          Smutit ću ja jedan napitak pa ćemo naći tog štrumpfodlaka. – predloži Štrumpfračara Boja.

-          Bolje nemoj, zadnji puta je od tvog napitka cijelo selo deset dana trčalo u klozet da se ištrumfa. Nama treba oružje, bombe, puške – bilo što za štrumfnuti štrumpfodlaka! – javi se MilitantniDanilo štrumpf.

-          Ako se među nama sada štrumpfodlak slavodobitno smije… - započne Štrumpfcajka Sija stavljajući sunčane naočale - …onda je vrijeme da mu izštrumfamno taj smiješak s lica.

(OOOOOOOOHHHHHH, YEEEEEEEAAAAAH!!!!!!)
Dakle, 9 štrumpfova - 1 štrumpfodlak, 1 štrumpf-vidovnjak i 1 štrumpf-izdajnik.


***

1.krug - linč-          I jedan kolač od štrumpfbobica, pa puding od štrumpfgoda, dva sendviča od štrumpfparizera i štrumpfonzole… E, da… Malo krastavaca – po' kile će biti dosta, sos od hrena i kuhana krilca od štrumpfrlice… I gajbu piva, mlakog, štrumfnog…


Sve je to Mandoklop štrumpf stavljao na svoj stol – za baciti pod zub, kako reče on.


-          Mislim da će mi ovo biti dosta za marendu da izdržim do ručka. A ako neće, možda da malo ubijem 8-9 jaja na štrumpf pa dodam malo luka…


BAM! Širom se otvoriše vrata.


-          Vidi ga! GargIromel mu nije bio dosta za doručak. – vikala je Štrumpfračara Bojana.


-          Ma, štrumpfodlaci nikad nisu – hik – siti. – potegla je iz boce, da se okrijepi, Štrumpfhiketa Cersei.


-          Pa, moram nešto čalabrcnuti da preživim još ovi sat i po do ručka. Ne znam koji vam je štrumpf. – čudio se Mandoklop.


-          Neš' ti više ništa čalabrcnut'! Ja ću se za to postarat. Rukama je mahao MalerEden i sjurio se na Mandoklopa, no, poskliznuo se i glavom odvalio po stolu.


Uz isplaženi jezik i zvijezde oko glave, tamo je ostao i ležati. Za to vrijeme su Sija i MilitantniDanilo zgrabili Mandoklopa, a HogarBilder mu je, dok kažeš „štrumpf“, golim rukama otkinuo glavu.


-          Nema tu ničega, samo kapka plavo i to po novom prezijskom sagu. – čudila se Štrumpfiteljica Ljubica.

-          Ja mrzim sagove. – mrzovoljno će Osman – Ali volim Mandoklopa u dijelovima – dodao je tiho sebi u bradu.Uštrumfali ste nevinog štrumpfa . Molim da mi štrumpfodlak javi svoje preference.


***

1.krug - večera-          Mišo se malo opustio, ali Pero i Darko su čvršći nego jučer… Morat ću udvostručit porciju sklekova sutra. – komentirao je HogarBilder svoje bicepse, tricepse i štrumpficepse koje je toliko volio da im je i imena podario.


Još se malo osvrtao pred ogledalom da vidi je li mu stražnjica možda prevelika. Nakon onoliko slanine od zadnje proslave Štrumpfodana, sve je moguće, mislio je u sebi.


-          A jesi li ukusniji sprijeda ili straga? – začuo je glas iza sebe.


Okrenuo se i ugledao plavo, dlakavo stvorenje.


-          Dobro da si svratio, štrumpfodlače. Sad ćeš vidjeti tko je alfa štrumpf u ovom selu.


Tu skoče oni jedan prema drugome i pograbiše se. Uz ciku, viku i Hogarove povike: „Ne štipaj me za dupe!“, potrajal je ova borba punih 45 sekundi prije nego je Štrumpfodlak konačno prionuo na zasluženi obrok.HogarBilder bio je običan štrumpf . Vidoviti štrumpf neka se javi.


****

2.krug - linč-        Uuuu, a vidi ovaj štrumfostrel… S time bih mogao ubiti štrumfgodu na 500 metara. – oduševljavao se MilitantniDanilo listajući najnoviji broj časopisa „Guns & Smurfs“.


Iz štrumpfovske opčinjenosti prenu ga galama ispred njegove kućice.


-          Spalite gada! – čulo se od Cersei.


-          Odrežite mu štrumpf! – vikala je Bojana.


-          Neće on nas više štrumfovati jednog po jednog! Tako mi svih mojih četiri plava prsta na ruci! – brundao je Osman.


-          Što je bilo, štrumpfovi? Čemu ova štrumfoalabuka? – čudio se Danilo izašavši pred njih.


-          Kako čemu? Pa tragovi su te odali, crni Danilo, plav ne bio! – ljutio se MalerEden.


-          Pred tvojom kućom nestaju tragovi štrumpfodlaka, a znaš što to znači, za ime štrumpfa? – snebivala se Sija.


-          Ja mogu sve obj… Krgghgh, barrrh, krklj…


Ovo zadnje se čulo jer je netko s leđa nabio omču od užeta štrumpfu Danilu oko vrata, a onda se zanjihao iznad kućnih vrata.No, u štrumpfodlaka se nije pretvorio . Štrumpfodlak neka javi večeru.


****

2.krug - večeraSekunda po sekunda, štrumpf po štrumpf i pao je mrak u Štrumpfoselu – srećom, nije slomio nogu ili ruku dok je padao.


-          Mrzim mrak. – mrmljao je MrgudOsman žureći kući nakon oštrumfavanja njive sa štrumfgodama.


Dok su mu zvijezde osvjetljavale put, a pogledom je već vidio najbliže kuće u Štrumpfoselu, netko podrignu iza njegovih leđa.


-          Mrzim „buuurp“. – progunđa on niti se ne obazrijevši.


„Grrrr!“, začu sad on negdje sa strane.


-          Mrzim i „grrrrr“.


Valjda ti je meso manje gorko od jezika. – zareža vukodlak iskočivši pred njega, a onda, kuku lele i pomagaj.Jadni MrgudOSman štrumpf postade večera, a bio je tek jedan od malih plavaca (ne policajaca).Vidovnjak i seljani su na potezu.


*****

3.krug - linč-          Još krilce od štrumfišmiša i eto ga. – dosipala je svoj tajni sastojak u veliki kazan u kome se sve krčkalo i parilo Štrumpfračara Bojana.


-          Još malo i moj recept za podmazivvanje štrumpfkarburatora na mom Štrumpfići je gotov. – bila je prezadovoljna sobom.


Toliko prezadovoljna da nije ni čula štrumpfove koji su nagrnuli u njenu kuću.


-          Je li to MrgudOsmana kuhaš, ha? – priupite Cersei.

-          To radi sapun i kremu za sunčanje od njega. – zaključi Ljubica.

-          Ma kakvi. Ja to za moj štrumpfauto…

-          U kazan s njom – povikaše štrumpfovi i – buć!I tako strada još jedan običan štrumpf – odnosno štrumpfeta .
Čestitke izdajniku i štrumpfodlaku na pobjedi.   


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva:     Iro aka Iromafia111 aka Gazda Iro i Kadetoni .

Linčovani:          Mandarinian, Danilo-Naissus, BojanaDj.

Pojedeni:        Hogar Strašni, Osman2510.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Cersei

** Izdajnik:     CSInvestigator

*** Vidovnjak:     NaEdenCovekBratMu aka Eden

Ažurirao Danilo-Naissus - 11.Prosinac/Dec.2018 u 18:50


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2018 u 01:08

XII seoska priča


Epizoda broj 23 - Karneval Gazde Ire


Datum:     03.Kolovoz/Aug.2015

Broj prijavljenih igrača:     10

Epilog:     poraz Seljana.       


*

U glavnim ulogama / Starring:


- gazda Iro, vlasnik i direktor istoimenog karnevala, specijalan gost 23.epizode i uvodna žrtva Vukodlaka koji ne jede uši.

- Eden Mišić, najmanji čovjek na svijetu,
- madam Boyanoff, proročica,
- Oktopus Ljubica, žena-hobotnica,
- Cerseiholičarka, jedini pripadnik razreda sisavaca kojemu u žilama ne teče krv već alkohol,
- Osman Kamenković, zadnji pripadnik plemena lijenih ljudi,
- CSI aka Sija, pjevačka diva, statista u više od 100 CSI epizoda,
- starac Mandarinac, šaolinskih redovnika, fakira i ladyboy prostitutka,
- Veličanstveni Danilinni , iluzionist,
- Hogar, snagator,
- Vojana i Vojana, sijamske blizanke.


**

Uvodna priča:-          Samo ovaj tjedan u vašem gradu! Karneval Gazde Ire! Dođite i svjedočite čudima nikad viđenim! Pet bakrenjaka za ulaz, 2 za dijete – roditelji i dvoje djece za obiteljsku kartu samo 20 bakrenjaka! Pogledajte! Tu je najmanji čovjek na svijetu, Eden Mišić, visok samo 45 cm i to kada nosi štikle s visokom petom. Čuvamo ga u terariju s našim kornjačama, ali moramo paziti da ga zabunom ne progutaju.


Naša proročica, madam Boyanoff! Čita iz kristalne kugle, taloga kave, slikovnica iznutrica, rupa na gumama… Liječi i dodirom! Može i na daljinu - bluettoth ili Wi-Fi!


Žena-hobotnica! Oktopus Ljubica! Njeni bivši muževi se kunu da novce troši brzo kao da ima osam ruku! Ona je također i žena s bradom! I to jedina žena s bradom koja je svoju obrijala! Dođite i uvjerite se!


Još jedno nevjerojatno stvorenje! Jedini pripadnik razreda sisavaca kojemu u žilama ne teče krv već alkohol! Cerseiholičarka! Ne približavajte se s malom djecom jer već njen dah vas može ošamutiti!


Tu je još jedan pripadnik izumrle podvrste ljudi! Osman Kamenković. Zadnji pripadnik plemena lijenih ljudi – toliko lijen da ni hranu ne žvače sam već to moraju naši pomoćnici raditi umjesto njega. Ne propustite priliku vidjeti ga prije nego postane prelijen čak i disati!


Tu je i naša pjevačka diva! Bivša glumica koja je statirala u više od 100 CSI epizoda glumivši sve – od žrtve autopsije do skalpela! Sigurno svi znate njene muzičke hitove: „Ljubav moja platila je danak jer sam je vezala uz švicarski franak“ ili „Vani ljeto, a meni zima jer ne da mi se isključiti klima“.


Tu je i starac Mandarinac! S dalekog Orijenta gdje je naučio drevne tajne šaolinskih redovnika, fakira i ladyboy prostitutki! Može dubiti na krevetu sa šiljcima samo na jeziku – da hoće! A, da hoće, može i trepavicama otvarati pivske boce!


Veličanstveni Danilinni! Najveličanstveniji iluzionist kojeg ćete ikad vidjeti! Dok kažete „otorinolaringologija“, on će učiniti da vam nestanu novčanici, prstenje, satovi – čak i zubala sa zlatnim zubima! Toliko je popularan i tražen da je čak i Interpol napravio poseban poster s njegovim likom.


Snagator Hogar! Kida lance, glavom buši tunele i mrvi kamenje, diže konje, magarce, kombajne… U slobodno vrijeme plete i kačka.


Vojana i Vojana! Sijamske blizanke, ali ne bilo kakve jer jedna od njih je nevidljiva! Dođite i vidite! Uvjerite se sami!
Tako je još jutros najavljivao program svog karnevala gazda Iro, a navečer su od njega našli samo klempave uši. Očito, vukodlaku nisu prijale.

Dakle, 1 vukodlak, 1 prorok, 1 vidovnjak. vidovnjak se može odmah javiti.


***

Poruka Gazda Ire Vukodlaku:


Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Važna obavijest:

Navodno me tu neki vukodlaci ubijaju, a ja nemam pojma o tome. Poruka vukodlaku: Je at ću ti tetku tetkinu kad te dohvatim! Visit ćeš mi iznad šanka, a tvojim ću zubima otvarat pivske boce gostima!    ***

1.krug - linč-          „Kad ja pođoh ruuuuuuuuužeeeeeee braaaaatiiii, doš'o friiiiizeeeer koooosuuuu da mi skrati…“


Tako su nekako tekle pripreme u Sijinom šatoru pred večerašnji nastup.


-          Čujete li vi ti, kolege nakaze? Tko može pjevati kad gazda netom preminuo? Samo vukodlak! – grmila je Vojana & Vojana (ova druga nijemo).


-          Naravski! Bivša glumica lako može sve nas navesti na pogrešan trag. – složio se Hogar.


Sad Sija, konačno, primijeti mnoštvo koje je stajalo pred ulazom u njen šator.


-          Dajte, ljudi! Pa ne bih ja nikada mogla takvo što…


-          Ne slušajte je! Još će baciti uroke na nas! – povika madam Boyanoff.


-          Ne'š, bogami! Tako mi ove moje obrijane brade! – zaleti se na nju Ljubica, obori na zemlju i udavi golim rukama.


-          I? Ima li štogod? – priupita Eden pokušavajući se progurati između mnoštva nogu da bi išta vidio.


-          Jok, obična mrtva cirkusantica. – slegne Mandarinac ramenima.Dakle, ubili ste CSI, jednu od vas . Vukodlak neka javi večeru kad ogladni.


***

1.krug - večera-          Laku noć, Pero. Laku noć, Bero. – zaželio je laku noć svojim kolegama kornjačama u terariju Eden, a onda zijevnuo i utonuo u san.


„Opet nije oprao noge.“, požalio se Bero Peri. A onda su i oni zavukli glavu u oklope i zadrijemali. Nitko nije primijetio sjenu koja se nadvila nad njima…U potpunoj tišini – osim mljackanja – živote su izgubili Eden, Pero i Bero, a bili su obični ljudi /kornjače . Vidovnjak neka se javi.


****

2.krug - linč-          Jedina osoba koja je mogla bez traga pojesti gazdu i Edena je osoba kojoj je to posao. Danilinni! – grmio je Mandarinac.


-          Tako je! Tako je! – vikale su sijamske blizanke (ona nevidljiva nešto tiše).


-          U njegov šator! – povede Ljubica bijesnu rulju.


Ali, u šatoru nije bilo nikoga.


-          Ispario. K'o u predstavi. – čudila se madam Boyanoff.


-          Ili kad dođe red da on plati pivo. – promrmlja Hogar.


No, Cersei, znajući sve Danilinnijeve trikove iz vrelih ljetnih noći, odmah je uočila ormar i krenula prema njemu. Naravno, unutra se nalazio dotični.


-          Ubijte ga. Ja sam preumoran. – reče Osman koji je ležao pred ulazom u šator bez namjere da u dogledno vrijeme ustane.


-          Ali nisam ja…


-          A što se onda skrivaš? Nema više tvog haračenja! – u lice mu se iskezio starac Mandarinac.


I tako je Veliki Danilinni izveo svoj posljednji trik – zavezan se zanjihao s grane, ali nikad više nije sišao.Čestitam, ubili ste vidovnjaka. Vukodlak neka javi večeru.


****

2.krug - večera-          Ovu kristalnu kuglu treba poslati na servis. Stalno gubi kontakt. – ljutila se madam Boyanoff na svoju kuglu.


-          Nema meni koristi od nje. A možda je i meni vrijeme za penziju. – duboko uzdahne.


-          Ne znam za kuglu, ali ti ćeš završiti na jednom mjestu još noćas. – začu ona glas iza sebe.


Kad se okrenula, licem u njušku našla se s vukodlakom.


-          Mljac! – obliznuo se vučko, a onda navalio na večeru.


Usput, progutao je i kristalnu kuglu.Madam Boyanoff bila je običan carny. Preživjeli mogu krenuti s linčem.


*****

3.krug - linč-          One su krive! Ili jedna ili druga ili obje! Svojim očima sam ih vidio kako šetaju noću. Ustvari, vidio sam jednu – ne znam da li Vojanu ili Vojanu. – objašnjavao je Mandarinac okupljenim kolegama koji su okružili pred panoramskim kolom Vojanu (i Vojanu).


-          To zbog probavve. Da lakše provarim…


-          Priznala je! Priznala je! – usplahirila se Ljubica.


-          Neka je netko pridavi da se ja ne moram ustajati. – lijeno se javi Osman koji je još ležao pred šatorom pokojnog Danilinnija.


-          Pošteno ćemo joj suditi. I pošteno ćemo izvršiti smrtnu kaznu. – pomirljivo će Hogar.


Kako se grupa počela približavati Vojani, tako je ona, korak po korak, uzmicala. A onda se dogodilo nešto što nitko nije očekivao (osim mene, naravno). Kolo se uključilo, zakačilo Vojanu koja je mlatarala rukama, a onda, dosegavši najvišu točku, počela padati na zemlju uz „Aaaaaaa!!!“ i „Šljop!“ na kraju.Ode još jedna nevina žrtva. Ako vukodlak ne ubije izdajnika, znate što to znači.


*****

3.krug - večeraNaš vukodlak se prebacio u vegetarijance i slistio smežuranu voćku citrusa - pravo čudo koliko je Manda uopće izdržao krugova bez da ga pojedu ili objese.Čestitke vukodlaku i izdajniku na pobjedi.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva:     Iro aka Iromafia111 aka Gazda Iro .

Linčovani:          CSInvestigator, Danilo-Naissus , VBojana.
Pojedeni:        NaEdenČovekBratMu aka Eden,BojanaDj, Mandarinian.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Osman 2510

** Izdajnik:     Ljubica SP

*** Vidovnjak:     Danilo Naissus

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 20:17


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2018 u 02:15

XIII seoska priča


Epizoda broj 24 - Zelengrad


Datum:     06.Studeni/Nov.2015

Broj prijavljenih igrača:     10

Epilog:     pobeda Seljana.           


*

U glavnim ulogama / Starring:


- Iro Bananko, voće, specijalan gost 24.epizode i uvodna žrtva Frutodlaka.

- Eden Paradajz, povrće,
- Jagodica Ljubica, voće,
- Cersei Kupus-Glavica, povrće,
- Osman Kruškić, voće,
- Hogar Lubenica, povrće,
- Bojana Trešnjić, voće,
- Vojana Višnjić, voće,
- Kadetoni Krastavac , povrće,
- Danilo Poriluk-Praziluk, povrće,
- Didi Kelj-Glavica, povrće.


***

Poster:


**

Uvodna priča:Bučna družba voća, povrća i koštunjača pobjegla je jednog dana iz dućana u kojem je živjela. U starom, zapuštenom vrtnom spremištu i oko njega, družba je napravila svoj novi dom – Zelengrad.


Eden Paradajz, crven i bucmast, vječno na suncu osim kad odlazi na spavanje u bijelu PVC vrećicu koju je donio vjetar. Povremeno se žali, u večernje sate, na već pomalo omekšale dijelove svog nabubrjelog tijela uz mrmljanje sebi u bradu kako je došlo vrijeme da ga Veliki Vrtlar na Nebu pozove gore, a on da svoje tijelo preda u Vječni Kečap. No, čim osvane sunce, opet je to vedar, nasmijan, s uredno začešljanom peteljkom, brbljav Paradajz.


Jagodica Ljubica je prva Edenova susjeda, ponekad mrzovoljna zbog Edenovog geganja pri kojem vuče guzicu po zemlji i ostavlja paradajzaste fleke koje ona riba i čisti ispred svoje prazne konzerve sardina u kojoj živi. Kao što je očito, Ljubica je opsjednuta higijenom i izgledom – ostalim mještanima Zelengrada nikako nije jasno kako je uopće izrasla iz zemlje s obzirom koliko zazire od prljavštine.


Cersei Kupus-Glavica (zadržala je prezime bivšeg supruga Didija Kelj-Glavice), živi gredicu dalje od ostalih mještana u plastičnoj kantici pokušavajući kroz pomalo asketsko-pustinjački život povratiti nekadašnju liniju i formu koju je imala kad je izabrana za Najkupus Šestina 1991. Svako jutro se važe i otkine pokoji list sa sebe pazeći na količinu kalorija koju kroz rosu unosi u sebe.


Osman Kruškić ne mari za liniju i težinu. Voli uživati u smrtnim užicima tipičnim za voće i povrće (koji god to bili). Ostali mještani ga malo i ogovaraju iza leđa jer u njegovoj konzervi od kompota u kojoj živi sve miriše na viljamovku.


Hogar Lubenica, najkrupniji stanovnik Zelengrada također muku muči s kilogramima. Pomalo mu je i neugodno izlaziti iz svoje pletene košare jer mu počesto u javnosti zna puknuti zelena kora te provire neprilični crveni dijelovi. A XXL trgovine nema u Zelengradu. Stoga najviše voli igrati šah pred svojom kućom, pljuckajući koštice i mrmljajući kako je sve bilo nekad bolje kad je on bio mlad.


Bojana Trešnjić, preplanula gotovo do crnila trešnja, koja svoj ten duguje danima iz karijere modela gdje je pozirala za najpoznatije časopise poput „Poljoprivrednog lista“, „Vašeg vrta“, „Zdrava prehrana“ kao i mnogobrojnih duplerica o kojima ne želi pričati. Svaki puta kad izađe iz svoje razbijene boce mineralne vode u kojoj živi, muški živalj se nalakti uz svoje ograde kako bi pogledima pratili njenu šetnju povrtnjakom.


Vojana Višnjić, vatrena crvena višnja, o kojoj zlobni ženski jezici pričaju da je živjela „trista na sat“ prije nego se skrasila u praznoj vrećici „Smokija“ na rubu Zelengrada. Ona sama kaže da je radila u avioprijevozništvu gdje je surađivala s raznim koktelima i desertima, ali se odlučila za miran, „zemaljski“ život.


Kadetoni Krastavac, švaler i zavodnik za kojim uzdišu mnoga ženska voćna i povrćna srca, živi u plavoj kanti za zalijevanje. Redovito džogira želeći, zapravo, pokazati svoju figuru. Muški dio Zelengrada iza leđa širi tračeve kako je Kadetoni bio žigolo, krastavac za svaku turšiju, koji se valjao u svakakvom acetu balsamicu i vrhnju po noćnim klubovima u kojima je radio da bi zabavio starije gospođe (on tvrdi da je bio izbacivač). Ne mareći za zlobna ogovaranja, Kadetoni je u fazi otvaranja aerobik škole.


Danilo Poriluk-Praziluk (dijete iz miješane salate), čvrst stup povrtnog društva, sklon avanturizmu i „survivor“ načinu života. Priča se da je jednom preživio prolazak kroz Saharu bez kapi vode deset dana u komadu. Sad živi ispod stare marame od koje je napravio šator, skuplja minerale i vitamine iz zemlje i sprema se na početak zombi-vegetarijanske apokalipse za koju je uvjeren da će se dogoditi prije ili kasnije.


Didi Kelj-Glavica, bivši Cersein suprug, nekad burzovni mešetar - na titlovačkoj zelenoj pijaci, a sad penzionirani kelj koji puši lulu i šeta povrtnjakom oslanjajući se o štap (odbačenu čačkalicu) što ga podsjeća na traumu koju je pretrpjela njegova noga kad ga je onomad krava dohvatila, a zbog čega se i umirovio. Nije slučajno da zbog tog događaja još uvijek pati od kravofobije, štoviše i patološke rogofobije – pa mu strah izazivaju čak i puževi. Sve je to ujedno i bio razlog zašto ga je žena ostavila ne mogavši se više brinuti za njegovo mentalno zdravlje. Unatoč svemu, Didi mirno živi u praznoj konzervi gulaša i mašta kako će opet osvojiti svoju bivšu.Nemili prizor je zadesio naš Zelengrad tog jutra. Nasred gradskog trga, pokraj prazne kutije Marlbora, ugledali su stravičnu scenu – žuta kora banane stajala je odbačena poput stare krpe, a oko nje mrvice bijelog praha. Bilo je to sve što je ostalo od Ire Bananka.-          Živ oderan! Past ću u nesvijest… - izbezumila se Jagodica Ljubica i umalo se onesvijetila, ali kad je vidjela da bi pala na zemlju, odustala je od toga.Hogar Lubenica se nagnuo do praha i kušao ga prstom.-          Šećer! Napravili su od njega voćnu salatu. Jadanik!


-          To znači samo jedno… - tmurno će Cersei.


-          U našem Zelengradu je frutodlak! – dovršio je rečenicu Didi.

Dakle – 1 frutodlak, 1 izdajnik i 1 vidovnjak.

P. S.

Ukoliko je netko prepoznao sam početak ove priče – one uvodne rečenice – i zna gdje se mogu nabaviti navedene slikovnice, neka mi javi.


***

1.krug - linčŠuštanje vrećice „Smokija“ probudilo je našu višnju Vojanu.


-          Što vam bi, povrtni kolege? – začudila se Vojana Višnjić ugledavši gomilu voća i povrća kojima je samo nedostajalo malo začina pa da budu ukusna salata.


Uz „prrrrp“, što je označilo da su mu opet pukle zelene hlačice,Hogar Lubenica napravi korak ispred ostalih, nakašlje se (pri čemu su mu izletjele 2-3 koštice) i s nelagodom, gledajući malo o tlo, a malo u Vojanu reče:


-          Neki kažu da su te vidjeli dosta često zadnjih dana s Irom Banankom i kako ste se posvađali uz teške riječi.


-          Ma to… On me zvao da idemo na ljetovanje u Split, a ja rekla da idem na zimovanje jer nastupam u skijanju za Voćni Kup pa…


No, pogledi voća i povrća dovoljno su govorili da joj ne vjeruju. Odjednom, ona skoči u svoju Smoki-kuću i vrati se držeći mikser u ruci.


-          Prvi koji se približi, završit će unutra! – bijesno prosikta.


No, na njenu žalost, zaboravila je da se izolacija ogulila sa žica miksera, a kako je jednom rukom držala ruku baš na tom mjestu….


„Vuuuuuš! Kvrc-cvrc!“, bili su neki od zvukova naelektrizirane atmosfere i – još i više – Vojane Višnjić, a onda su se crveni komadi razletjeli posvuda, a koštica pogodi jadnog Didija Kelj-Glavicu točno u bolesnu nogu, što ga obori s – nogu.


Bojana licne komad crvenih ostataka pa se ubrzo pridruže i ostali.


-          Nije loše za džem… - naglas će Eden.


-          Ili nešto… žešće. – složi se Osman.


A onda se sjete da to što rade baš i nije prigodno te se svi posramljeni raziđu.No, dobra vijest za njih je da su pogodili izdajicu . Frutodlak je na redu.


***

1.krug - večeraPo povrtnjaku širom, bez staze, puta, Hogar Lubenica povazdan luta.

Uz poneko „Prrrrp“ ili „Kvrc“ u koljenima, u pletenoj košari goste prima.

Jedne noći, šuljajući se gredicom pa preko mosta, Hogar je, kažu, dobio gosta.

Opaka njuška i zelena dlaka pred vratima njeg'vim odaše frutodlaka!

Uz režeći zvuk i zubiju škrgutanje, odvedoše Hogara na Vječno Sanjanje.

Tek koštica poneka i zelene kore šara, nagovješćivale su da je tu bila kuća našeg Hogara.Hogar , pokoj mu povrtnoj duši, bio je obična lubenica.Vidovnjak neka se javi.


****

2.krug - linčTrag soka lubenice naše je voćke/povrćke vodio prema plastičnoj kantici. Ili je to ipak jutros prošao tuda puž? Ili Eden Paradajz koji ima problema s inkontinencijom?


-          Ona je! – zagrmio je Osman Kruškić i prekinuo tišinu kad su se našli pred plastičnom kanticom.


-          Što jest, jest… - slegnu peteljkom Bojana.


No, nitko nije izlazio iz kantice. Danilo se prvi odvaži nešto poduzeti – gurnuo je Didija prema ulazu.


-          Duuuuušooooo! Duuuušiiiiceeee? Jesi li tu? – uz cvokot zubiju upita Didi.


A onda ciknu, a svi se naguraše oko njega da vide što i on. Cersei je sjedila, sva zelenodlakava i grickala komad lubenice.


-          Drž'te je! – poviče Ljubica.


Nitko se ni ne pomaknu. Cersei
ih pogleda, zagrcne se i nakašlje, a onda uhvati za srce (ili što tu kupusu već je) i sruši se.Frutodlak je umro od srčanog udara uzrokovanog pretilošću. Čestitke Zelengradu.


*****

The End


Uvodna kolateralna žrtva:     Iro aka Iromafia111 aka Gazda Iro .

Linčovane:           VBojana **, Cersei *.

Pojeden:        Hogar Strašni.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Cersei

** Izdajnik:     VBojana

*** Vidovnjak:     NaEdenČovekBratMu aka Eden

Ažurirao Danilo-Naissus - 11.Prosinac/Dec.2018 u 18:52


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2018 u 03:02

XIV seoska priča


Epizoda broj 25 - Titanik


Datum:     10.Studeni/Nov.2015

Broj prijavljenih igrača:     11

Epilog:     pobeda Seljana.           

Fun fact:     Jedan od dvoje Vukodlaka izvršio samoubistvo.    


*

U glavnim ulogama / Starring:


- Man-Dan-Rin, pijanist, pijanac, specijalni gost 25. epizode. i uvodna žrtva Vukodlaka.
- Iro, kum kapetana Notswimmer-Dropouta, specijalni gost 25. epizode.

- Hogar Notswimmer-Dropout, kapetan broda,
- Eden Floatingstone, prvi oficir, poručnik,
- Vojana von Untertitel, barunica,
- Cersei Vinsletić, barunicina nećakinja,
- Danilo Zejnich, njen budući suprug, uspješni bankar i vlasnik „First Titlowci Bank of America“,
- Didi Dikaprijić, mladi kicoš u pohabanom odijelu,
- starčić Nebojša Yeremiya, mali od palube i konobar,
- Kadjeje Toni, za prijatelje Kockar Toni.
- Osman Mozartbachbeshlich,multiinstrumentalist: gusle, bubnjevi i truba.
- Ljubica Sing-Sing, pjevačica azijatskih korijena,
- Bojana Cleanandwash, čistačica.


***

Poster:


**

Uvodna priča:-          Isplovljavamo! Svi putnici u salon ili u svoje sobe, ološ u potpalublje! Mornari na svoje pozicije! – derao se u megafon kapetan broda Hogar Notswimmer-Dropout.Bila mu je ovo prva plovidba nakon što je iz 49. pokušaja prošao (ili je dojadio komisiji?) kurs za kapetana. Doduše, u diplomi mi piše da smije upravljati samo čamcima – i to gumenim, ali uz male izmjene u diplomi i preko kuma Ire, koji radi u White Star Lineu, dobio je ovu poziciju. Nekako se nada da će do kraja putovanja svladati strane svijeta (koje ga još zbunjuju), a i navigaciju. Štoviše, možda čak nauči i plivati – uostalom, ako nešto ne bude u redu, okrivit će svog prvog oficira, poručnika Edena Floatingstonea, poletnog i nadobudnog mladića kojemu je ovo, također prva plovidba., a koji je stajao kraj svojeg kapetana. U ruci je držao nautičke karte, kompas i crveni, debeli jastuk – kojeg je morao nositi po kapetanovoj zapovjedi ako ovaj odluči sjesti (jer kapetana muče hemeroidi). Bio je uvijek pri ruci kapetanu, nadajući se da će ga ovaj preporučiti za unaprjeđenje – čak i ako mu je trebalo zakopčati hlače poslije WC-a ili ako se kapetanu nije htjelo gnjaviti s WC papirom… Jednom riječju, pomalo je bio – ulizica.-          Ah, kakaf brot! Kako feličanstven ispraćaj! – oduševljavala se dama u godinama osmatrajući oko sebe sve što se odvijalo na palubi.Primakla je bliže očima naočale s bjelokosnom drškom da bi bolje osmotrila kapetana i posadu koji su stajali poviše njih.-          Pit će to ugotna plofitba, tijete moje. – okrenula se k svojoj nećakinji, popravivši neku nepravilnost oko vrata njene haljine koju je samo ona vidjela.Mlada dama pored nje samo je buljila u palubu – nije bila oduševljena putovanjem, ni činjenicom da je na kraju putovanja čeka brak s brkatim kicošom pored nje – koji je, čini se, samo mario za svoj brk i nauljenu frizuru koje je svaki čas provjeravao u malom ogledalcu i poravnavao češljem.-          Da, gospođo tetka. – pokorno je promrmljala Cersei Vinsletić.

-          Čemu tako smrknuto lice, draga moja? – laktom ju je u rebra bocnuo njen budući suprug, uspješni bankar i vlasnik „First Titlowci Bank of America“, Danilo Zejnich.

-          Ma, ta mlatost! – narogušila se tetka, barunica Vojana von Untertitel. – Itemo u zalon zabafit se!Tu ona i Zejnich ubrzaju korak dok je njenoj nećakinji prišao mladi kicoš u pohabanom odijelu.-          Oprostite mlada damo, nisam mogao a da se ne divim vašoj pojavi pa sam je odlučio ovjekovječiti. Doduše, ovako nabrzinu…Pružio joj je komad papira s njenim portretom što je ozarilo njeno lice.-          Kako ste vi talentirani gospodine…

-          Didi. Didi Dikaprijić. – naklonio se on i usnama cjelnuo njenu ruku našto ona još više porumeni.

-          Ja sam Cersei Vinsletić.

-          Ako poželite da vam pokažem moj… kist, potražite me na brodu. Dugo je putovanje.

-          Što si se zadržala, buoga ti! – začuli su snažan glas, a onda i ugledali Danila.

-          Nemoj se miješati s odrpancima, draga. Siromaštvo može biti zarazno. – oštro će Danilo odvukavši Cersei za ruku u salon.

-          Pivo, konjak, štok! Pivo, konjak, štok! – orilo se odnekud s palube, a onda Didi ugleda sitnog, sklerotičnog, sjedokosog djedicu kako gura kolica s raznim napicima.

-          Pošto, dobri čovječe? – upita Didi.

-          Od 10 penija naviše. Uf, moj išijas. Prokleto kurje oko, a sad još i lumbalni kulenslaninitis na epskom desetercu… - jaukao je mali od palube i konobar, starčić Nebojša Yeremiya.

-          Previše za mene. – promrmljao je Didi.

-          A što me onda zaustavljaš. Sad mi se javio i čir zbog tebe! – bjesnio je Nebojša.

-          Glupost, ja častim, maldi gospodine. Daj nam dva scotcha, starino! – vedrim glasom im se približio kicoš u, nekad, otmjenom odijelu, a sad napola posivjelom.Pružio je Nebojši kovanice, a ovaj im je pružio dvije čaše sa svojih kolica.-          Ja sam Kadjeje Toni, za prijatelje Kockar Toni. – pruži on ruku Didiju, aovaj je srdačno prihvati i protrese.

-          Mi, mali ljudi moramo se držati zajedno. – rekao je Toni podihnuvši čaš u i kucnuvši se s Didijem.Za to vrijeme se plesni salon i restoran, u sklopu njega, punio putnicima i osobljem.


-          Jedan, dva, tri i… - uštimavao je svoje gusle, bubnjeve i trubu multiinstrumentalist Osman Mozartbachbeshlich.


-          La, la, la, la… - upjevavala se Ljubica Sing-Sing, pjevačica azijatskih korijena.


-          Pripremate se za večerašnji nastup, ha? – zastala je pred njima pogrbljena čistačica oslonivši se rukama o svoju metlu.


-          Ne možemo početi s probama dok ne dođe pijanist. Jeste li ga vidjeli? – upita Ljubica.


-          Ne zvala se ja Bojana Cleanandwash ako me je briga za tog pijanca. Eno me prošli tjedan namamio u svoju sobu i….


-          I? – zainteresirao se brzo Osman.


-          I ništa. Zaspala, svinja pijana! Ajde, uživajte u nastupu, a ja odoh odčepiti WC. Valjda neće odmah svi nagrnut poslije večere k'o prošli put. Tom našem kuharu bi trebalo zabraniti da kuha i za životinje, a kamoli za ljude.Uto se prolomi krik i to baš iz kuhinje. Svi nahrupiše na ulaz.-          Čini se da su našli našeg pijanistu. – zaključi Osman ugledavši krvavi prizor i onesviještenog kuhara.

-          Ili bar njegove dijelove. – zaključi Ljubica vidjevši kako jedna ruka još uvijek viri iz lonca.
Dakle: 2 vukodlaka, 1 vidovnjak i 1 izdajnik.

Putnici su prvi na redu, a i vidovnjak se može javiti.


***

1.krug - linč-          Kaaapeeetaneee, pa znate da sam ja profesionalac i da je istraga provedena temeljito. Sve sam učinio da zaštitim naše guz… hoću reći, sve sam učinio da putnici budu sigurni, a da bude tako, moramo se riješiti naše pjevačice. Nema sumnje da je ona pojela pijanista u nastupu ljubavnog zanosa. Znate da je ta vrsta ljudi sposobna za takve stvari. – dodvoravao se Eden kapetanu brišući mi cipele svojom košuljom.


-          Ta vrsta ljudi? Misliš, azijati? – otpuhnuo je Hogar dim iz lule.


-          Ne, mislim na „žene“. – odgovori Eden.


-          Onda nam nema druge. – opet je otpuhnuo dim lule Hogar i nogom odgurnuo Edena dajući mu do znanja da su cipele dovoljno čiste – Idemo zadovoljiti pravdu.


Tim riječima izađe iz svoje kabine i uputi se na palubu dok ga je Eden, poskakujući, pratio. Na palubi se već okupila veća skupina posade i putnika – ai Ljubica Sing-Sing, umotana u konopce poput pršuta i s krpom u ustima.


-          Daklem, gospoDžo, optuženi ste da ste pojeli jadnog Man-Dan-Rina, pijanista. Imate li što reći u svoju obranu? – upitao je kapetan.


-          Mmmffgrhf!


-          Žalim, ne razumijem kineski.


-          Fghhggharhg!


-          Ismijavanjem pravde samo potvrđujete naše sumnje. Daklem, neka vam more sudi i morske gliste gladne ljudskog mesa.Tu svi zbunjeno pogledaše kapetana pa se on odluči brzo ispraviti.


-          Morski labudovi…


I dalje neugodna šutnja.


-          Paunovi, konji… Ma, ono čega se svaki čovjek boji! – razbjesnio se Hogar.


-          Poreznika? – upita Danilo podignuvši dva prsta u zrak poput osnovnoškolca.


-          Ma, dosta više! Obavimo to! – podviknu Hogar, a Eden pojuri gurnuti Ljubicu s daske.Uz „BUĆ!“, Ljubica nestane u sivilu ledenog oceana.Inače, bila je obična pjevačica i izdajnik.


***

1.krug - večera-          Duuušooo? Jesi li unutra? – kucnuo je na vrata kabine Danilo Zejnich.


Kako nije bilo odgovora, ma koliko to bilo nedžentlmenski, odlučio je ući u kabinu. Mrak je nagovijestio da Cersei nije u kabini.


-          Ako je s onim odrpancem, ja ću ga… - rukom je posegnuo prema vratima, no ruka mu je napipala nešto krzneno.


-          Dobra večer, večero. – ne sasvim ljudski glas mu šapnu na uho.


-          Ja… Ja imam novaca i…


-          Mi preferiramo neke druge stvari. – prekine ga glas ispred njega.


Danilo jurne prema vratima, no četiri ruke ga obore na pod. Na krajevima ruku koje su ga zarobile poput okova osjetio je kandže. I to je bilo zadnje što je osjetio jer netom potom vukodlaci su mu kidali utrobu i gostili se.Danilo je bio    običan buržuj . Vidovnjak i putnici/posada su na redu.


****

2.krug - linč-          Ljudi, netko je kriv! – grmio je u salonu kapetan.


-          Bacimo u more nekoga iz niže klaze. Ako i pogriješimo, nema štete. – predlagala je barunica Vojana, hladeći se lepezom od paunovog perja.


-          U 10 dolara da ćemo pogriješiti. – javio se Kockar Toni.


-          Što god radili, nemojte na brodu! Ja više ne namjeravam ribati za vama! – bjesnila je Bojana.


-          A da i ne govorimo kako je potrošila pola mojih kolica s alkoholom na čišćenje. A čime ću ja liječiti svoj paraplegijskodetoksičniantialkoholitis? – bunio se Nebojša uz poneki jauk i žaljanje na bolove u lumbalnošupljeglavitisnom nervu.


Eden na trenutak stane s češljanjem i postavljanjem viklera na kapetanovu bradu našto ga ovaj upitno pogleda.


-          Najdraži kapetane, kako ionako više nemamo pjevačicu, a nitko ne voli instrumentale, riješimo se onda Osmana?


-          Vidi, stvarno. Što će nam nefunkcionalan orkestar. Ovako uštedimo na hrani, a možda nam se i posreći… - mrmljao si je u bradu Hogar.


I prije nego što kažeš „Nekoć davno živjeli…“, Osman je završio u moru.A   nije bio kriv za ništa    osim mučenja instrumenata. Vukovi su na redu pa neka se dogovore.


****

2.krug - večera-          25, 30, 40… - brojao je novčanice Toni na palubi dok je mjesec obasjavao „mrtve predsjednike“.


-          Moglo bi ovo putovanje biti isplativo. Kladim se da će me sutra karta ići još bolje. – zadovoljno je mrmljao za sebe.


-          Ja se kladim da neće. – začu on glas u polutami.Oči su razabirale samo tamnu figuru.


-          Čekajte, gospodo vukodlaci, budimo razumni. Evo, odigrajmo partiju pa ako ja dobijem… - mahao je on kartama dok mu sekundu potom druga prilika nije pograbila ruku i otkinula je s torza.


Što od šoka, a što od izbezumljenosti što su karte pale preko palube, Toni nije stigao prozboriti ni riječ dok su se oba vukodlaka bacila na njega.Kockar Toni bio je tek običan Kockar Toni . Vidovnjak i putnici su na redu.


*****

3.krug - linč-          Dakle, da čujem alibije? Gdje je tko bio? – grmio je kapetan dok mu je Eden brisao znoj s čela jednom rukom, a drugom čistio uši štapićem.


-          Ja sam pila u toprom i inteligentnom truštvu. Zama za zobom. – javil se barunica.


-          Ja sam ribala iznutrice. Ako kome treba dokaz, mogu mu izliti kantu pa da se uvjeri. – bjesnila je Bojana.


-          Neće biti potrebno. – uplašio se kapetan.


-          Ja sam razgledavala… kist g. Didija. – zarumeni se Cersei pogledavši Didija.


-          A ja sam čekao dok mi je poručnik Eden peglao gaće jer ne možeš gol hodati okolo. Zadnji puta me napao galeb jer je mislio da vidi crvuljka na palubi pa… Khm! – nakašlje se Hogar shvativši da je već rekao previše.


-          A gdje je Nebojša? – priupita Eden.


Svi se osvrnuše po salonu, no od starine nigdje ni glasa.


-          Idemo u njegovu kabinu!- zapovjedi Hogar.


Tu on oštrim korakom krene otpuhujući kolutove dima iz svoje lule, Eden pocupkujući iza njega, Bojana iduća s metlom na gotovs (zlu ne trebalo), Cersei i Didi jedno do drugoga šapućući i hihoćući se pa na kraju barunica Vojana, popravljajući si šminku i gledajući se u ogledalcu. Kad su stigli pred kabinu, Hogar nogom udari u vrata i uleti unutra.Nasred kabine, s lustera, visio je Nebojša, a na izlizanom stoliću u kutu stajao je papir – oproštajno pismo, kako se ispostavilo.


„Poštovana bagro,


da, ja sam bio vukodlak. ! I sad se sigurno pitate zašto sam se ubio? Stvar je jednostavna. Uz sve boljke koje su me mučile, zbog vaših masnih i nezdravih tjelesa počeo me gnjaviti i gastritis! Kako mi je ponestalo sode bikarbone, a vi ste prenesposobni da otkrijete vukodlaka, bolje da si sam presudim.


Srdačno vaš,

Nebojša Yeremiya,

pomoćni pripravnik rezervnog konobara 3. klase“
Vukodlak je na redu.


*****

Fun fact: kako je Tihi dobio potpis ispod avataraOriginalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Inače, shvatio sam da doista imam nešto slično s Martinom - obojica volimo ubijati svoje likove.    

"George R. R. Martin"


*****

3.krug - večera


Kucanje u kasne sate prene Cersei iz polusna. Nije bila na krevetu, već u naslonjaču, znajući da će se i večeras igrati s kičicom i bojama s Didijem.


-          Evoooo meeee! – poleti ona prema vratima, usput odbacujući višak odjeće sa sebe.


No, kad je vrata širom otvorila, dočeka je neugodan prizor.


-          Oho, večera se sama servirala! – obliznu se vukodlak i skoči na Cersei (koja je očekivala da će netko drugi skočiti).Cersei   je, naravno, bila putnica .U par riječi – vuk sit, a ovce neka se prebroje i odluče koga će se riješiti.


******

4.krug - linč-          Ajmo, rajo, jedan pokus! Bacat ćemo kocku koga ćemo baciti s palube jer drukčije nećemo otkriti vukodlaka. – obratio se kapetan okupljenima za stolom.


-          Tko će prvi? Gospodine Didi?


-          Ja…šmrc…ne mogu još…šmrc…duboko sam…šmrc…potresen…


-          Ma, ja ću, kad ste svi takve babe! – drekne Bojana ljuto i pograbi kockice.


Uz krik bola, kao da je opečena, brzo ih i ispusti. I, doista, dlan je bio opečen.


-          Posebne kocke g. Tonija. Od srebra. – isceri se kapetan.


-          Neće vam to pomoći. – škrgućući zubima će Bojana.


-          Poručniče, po naređenju!Bojana   urlikne , a po tijelu počeše izbijati dlake, no, netom se skameni, a zatim sruši. Iza nje, a sad iznad nje, stajao je poručnik Eden koji je do malo prije u ruci držao srebrnu viljušku, a sada u Bojaninim leđima.


******

Epilog:Kapetan Hogar je uspješno „navigavajući“ uplovio u Jakartu. Malo odstupanje s kursa nije nikog obeshrabrilo – barunica je utjehu zbog izgubljene nećakinje našla u zagrljaju mladog slikara Didija koji je u njoj vidio bogatstvo svog života. Doslovno. Eden je dobio zapovedništvo nad svojim vlastitim brodom. Dobro, čamcem – prevozi putnike preko potoka Titlovnice – cijelih 5 metara. Hogar je dobio novi brod – sada je kapetan na „Andrea Doria“Nepotvrđeni izvještaji govore da je na santama u Atlantiku zabilježena nepoznata civilizacija koja se sporazumijeva čudnim dijalektom – vjerojatno sličnim nekim jezicima s Balkana.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     Mandarinan.

Linčovani:           Ljubica SP **, Osman 2510, Nebojša66, BojanaDj *

Pojedeni:        Danilo Naissus, Kadetoni, Cersei.

Seoske uloge:

* Vukodlaci:     Nebojša 66 i Bojana Dj

** Izdajnik:     Ljubica SP

*** Vidovnjak:     Hogar Strašni

Ažurirao Danilo-Naissus - 11.Prosinac/Dec.2018 u 18:49


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2018 u 16:21

XV seoska priča


Epizoda broj 26 - Privatizacijski raj


Datum:     17.Studeni/Nov.2015

Broj prijavljenih igrača:     10

Epilog:     nerešeno - publika utrčala na teren, prekinuta partija.          


*

U glavnim ulogama / Starring:- Marinko Darinac, lokalni pastir, specijalni gost 26. epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.
- Hans Iromeister-Schtemer, njemački šampion u boksu, specijalni gost 26. epizode.

- Cersei Metuzalemić, vlasnica hotela zimovališta „Privatizacijski Raj“,
- Osman „Zvijer iz Prijedora“ Razvaljotić, svjetski šampion u boksu u muhapapirnoperolakoj kategoriji,
- Nebojšedvard Kulen, glumac-vampir,
- Bojanabela Kulen-Svon, navodno glumica,
- Vojana Agata Škrabalić, autorica mnogobrojnih krimi-bestselera,
- Eden Čistiribajić, sobar i žigolo,
- Ljubice Majčinadušić, kuharica,
- Hogar Empetrijić, muzički producent i vlasnik Muuu Rekordsa,
- Kadetoni Zlatnojezikić, ministar za istraživanje titlova i gubljenje vremena u vladi Titlovačke Federativne Republike, uspješan biznismen i bogataš,
- Sija Sajić, starleta i glumica u usponu, moguća članica "Podnapiščevskog klana" i drugih sumnjivih sekti.


**

Uvodna priča:U 12. mjesecu (oni koji imaju para) ljudi masovno pohrle na skijanje, a što je bolje nego dočekati Novu 2016. u ekskluzivnom zimovalištu za bogatu elitu? I dok neki hrle u Schladming, Val d'Isere, Vamos a la Playa, naši junaci zatekli su se u najelitnijem odredištu – hotelu zimovalištu „Privatizacijski Raj“ na Titlplanini iznad Titlovaca.Snijeg je zapadao do grla, a to je značilo samo jedno – svi putovi iz hotela (točnije, onaj jedna jedini) su neprohodni i mora se čekati na toplije dane. No, dok šampanjac teče, a cijelo selo šmrče bijelo, nikoga od gostiju ili vlasnika hotela to ne brine.Ili nije brinulo – dok nisu našli iskasapljeno tijelo lokalnog pastira Marinka Darinca koji je svako jutro donosio janjetinu za trpezu. Pokraj njega je tužno zavijao njegov vjerni pas ovčar (pasmine Titlplaninac), no, kad su ga nahranili, veselo je mahnuo repom, podigao nogu i obilježio poziciju leša svog gospodara te veselo otrčao u hotel i smjestio se na fotelju u predvorju ispred recepcije.-          Ma, ništa se vi ne brinite, drugarice i… dame i gospodo gosti! To se naš Marinko zapio pa pao i slomio vrat – nesreća, eto. – pokušala je smiriti situaciju vlasnica hotela oslanjajući se o svoj štap, stara i grintava Cersei Metuzalemić, vječno nezadovoljna 100-i-nešto godišnjakinja kojoj smiješak jedino mogu izmamiti strane valute.

-          Kako je slomio vrat kad je napola pojeden? – čudio se Osman „Zvijer iz Prijedora“ Razvaljotić, svjetski šampion u boksu u muhapapirnoperolakoj kategoriji, koji je svratio malo relaksirati se na skijanju prije brakorazvodne parnice od svoje 5 žene (koja će ga koštati sam bog zna koliko – već je to znao) i prije obrane titule protiv njemačkog šampiona Hansa Iromeister-Schtemera.

-          Krv! Ah, moje napaćeno srce, ne podnosim krv. – zavapi Nebojšedvard Kulen, višestoljetni glumac-vampir, sklon prenemaganju i maloljetnicama.Umjesto da se odmara i uživa u skijanju, veći dio dosadašnjeg odmora provodio je u padanju u nesvijest. Srećom, uvijek je tu bila njegova ljubljena koja bi ga ulovila i zatim nježno odbacila na zemlju – Bojanabela Kulen-Svon (navodno glumica) – za koju mnogi misle da je šlogirana jer govori uvijek jednoličnim glasom bez pokazivanja ikakvih emocija na licu.-          Smiri-se-dušo-bit-će-sve-u-redu. – bezličnim i ravnodušnim glasom pokušala je (valjda?) utješiti muža dok je hvatala u naručje njegovo napola onesviješteno, a napola afektirano tijelo.-          Ubojica je batler! Uvijek je on kriv. – javila se Vojana Agata Škrabalić, autorica mnogobrojnih krimi-bestselera poput „Deset malih Titlovčana“, „Titlvakufski pas“ i kontroverznog „Strah od titlovanja“.-          Nemamo tu batlera, samo onog malog sobara Edena Čistiribajića i kuharice Ljubice Majčinadušić. – ispravi je Cersei pa izvdai pljosku i gutne malo „lijeka“ od šljive.-          Ja sam mijenjao plahte cijeli dan – javi se Eden, sobar i žigolo, zadužen da zabavlja usamljene gošće – ili goste.-          Ja još kuham ručak. – začuli su glasni povik iz hotela.Nedvojbeno kuharica Ljubica, bivša bodibilderica koja je sreću, na kraju, ipak našla u kuhinji.-          Divno, divno! A što ćemo imati za večeru? – povika Hogar Empetrijić, muzički producent i vlasnik Muuu Rekordsa na kojemu su kilogrami pokazivali koliko uživa u hrani.

-          Još ne znam! Janje ispod peke ili čorba, ovisi što ispadne! – izdere se Ljubica.

-          Najvažnije je da ostanemo sabrani i ne paničarimo. Čim se snijeg povuče, doći će policija i sve riješiti, ja vam to garantujem! – busao se u prsa Kadetoni Zlatnojezikić, ministar za istraživanje titlova i gubljenje vremena u vladi Titlovačke Federativne Republike, inače uspješan biznismen koji se (gle čuda!) naglo obogatio 90-ih.

-          Ne znam za vas, ali ja ću spavati sa sjekirom kraj kreveta. Ima… - tu Sija Sajić popravi sunčane naočale - …da nasekiram ovog vukodlaka. (OOOOOOOH, YEAAAAAH!)Inače, spomenimo tek da je Sija starleta i glumica u usponu, povezivana s Podnapiščevskim klanom i mnogim drugim sumnjivim društvima, no i zvijezda Tv-sapunica „Sveta Goga iza nogu boga“, „Dok kamate rastu“ i „Penzionirani i bogati“.

1 vukodlak, 1 vidovnjak, 1 izdjanik.


***

1.krug - linč-          Grudanje-hura-ajdemo-svi. – s možebitnim uzbuđenjem ili razočaranjem ili već nečim pozove Bojanabela Kulen-Svon goste na igre na snijegu.

-          Ah, to je tako weltschmertz. Te pahuljice koje se otapaju. Ne mogu, draga, sad sam u bedu. –otrao je maramicom suzu s oka Nebojšedvard i sruši se na fotelju pored Titlplaninca.

-          Vas dvoje niste na pauzi! Natrag na posao! – izderala se Cersei na Edena i Ljubicu koji su taman počeli navlačiti kapute i rukavice.

-          Ja sam taman počela pisati drugo poglavlje svog novog romana „Zbogom translatorice“. – odsutno objavi Vojana črčkajući nešto u svoj notes.

-          Ja ne želim da ispadnem sama kost i koža! Takve aktivnosti troše puno energije. – javi se i Hogar i navali na svoj treći sendvič u zadnjih petnaest minuta.

-          A jeste svi alavi! – zagrmi Osman – Hajdemo, gospojo da vam pokažem što je to pravo sportsko muško.Tu Osman krene prema vratima, a Bojanabela, Kadetoni i Sija (koji su se još premišljali) za njim. No, čim je otvorio vrata i uskliknuo:-          Kakva divna bjelin… BLJURP!!!!Ovo „BLJURP“ je bilo od snijega koji je pao s krova i ubio Osmana. Inače,   Osman je bio vidovnjak . Na redu je vukodlak.


***

1.krug - večera
-          Vrata zaključana. Sjekirče pokraj noćnog stolića. Silikoni na mjestu – tu ih Sija provjeri, za svaki slučaj – Fejsbuk mesinđer uključen na iPhoneu, Twitter otvoren na Galaksiju, Instagram na laptopu… Spremna sam za krevet.Tu se ona zavuče ispod pokrivača i ubrzo usnu – uz hrkanje na kojem bi pozavidjeli i najokorjeliji šoferi za volanom FAP-a. Niti škripa vrata, a niti, netom potom, šuštanje prekrivača nisu je probudili sve dok…-          Edene, pa rekla sam ti bez štipanja! – prenu se ona iz polusna.No, ruke koje je napipala bile su obrasle dlakom.-          Hogare, ti si? – upita sad već nesigurna.Prigušeni zvuk nalik na režanje natjera je da se opet zamisli.-          Nebojšedvarde?Četvrti pokušaj za pogađanje nije dobila jer joj je jedna ruka prekrila usta dok su se zubi zarili u meso (i plastiku), a kandže je počele komadati poput britava.

Sija je bila tek obična gošća hotela.


****

2.krug - linč - prekid partijeLinčovani izdajnik otvorio karte... i imenovao Vukodlaka. Partija prekinuta.    


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     Mandarinian .

Linčovani:           Osman2510 ***.

Pojedena:        CSInvestigator.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     Kadetoni

** Izdajnik:     Ljubica SP

*** Vidovnjak:     Osman2510

Ažurirao Danilo-Naissus - 09.Prosinac/Dec.2018 u 19:36


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2018 u 18:16

XVI seoska priča


Epizoda broj 27 - Crveni tepih Titlwooda


Datum:     20.Studeni/Nov.2015

Broj prijavljenih igrača:     10

Epilog:     pobeda Seljana u krugu br.1:                   ...al' zamalo.        Pobeda Seljana.                  


*

U glavnim ulogama / Starring:- Tihomor Tričtračarić, voditelj, specijalni gost 27. epizode.

- Eden Jakimovski, glumac,
- C. S. Ajich., glumica,
- Hogar Shpekzhgancijegger, glumac,
- Ljubica Hozntregger, glumica,
- Bojana Fotogeničić, glumica,
- Vojana Fotogeničić, glumica,
- Cersei Cartland- Steele, književnica i scenaristica,
- Toni Kadetti, njen suprug, producent i vlasnik filmske kuće „Tony Bross i sinovi“,
- Nebojša Spielberg-Kusturica, Irin bračni partner i uspješni redatelj,
- Iro Spielberg-Kusturica, Nebojšin bračni partner i uspješni redatelj.


**

Uvodna priča:I evo ih! Stižu! U naše male Titlovce stiže cijela filmska ekipa Kravenđersa koji će ovdje snimati završne scene. Podsjetit ću vas da je prethodni, peti, film iz serije zaradio vrtoglavih 3 milijarde i 12 centi + 234 dolara koje su morali platiti oni koji su skidali piratsku verziju filma na netu prije nego su ih Antiterorističke Snage za Brzu Egzekuciju Sumnjivaca i Terorista (ASBEST) smjestile u Abu Ghraib i Guantanamo. U ovom, šestom po redu, podnaslova Kravenđersi: Age of Kurton, očekuje nas još više eksplozija, prava krv – posebno prikupljena u transfuzijskim centrima od fanova serijala, skitnica i izbjeglica, još više lens flareova (čime će biti oboren rekord zadnjeg J. J. Abramsovog filma) kao i mnoštvo masovnih scena u kojima će nastupati domicilno stanovništvo!Iz prvog, čini mi se Mercedesa, na crveni tepih pred „Zagorjelim ćevapom“, a nasuprot veterinarske apoteke, izlaze glavni glumci Eden Jakimovski, koji glumi kapetana Zbunjolu, prvog Kravenđera. Dok maše okupljenim obožavateljima i našim titlovačkim pripadnicima gradske čistoće koji upravo odvoze smeće, podsjetimo da je za snimanje ovih završnih kadrova morao napustiti rehabilitacijski centar gdje se liječi od ovisnosti o liječenju od ovisnosti. Pokraj njega, u bijelo-zlatnoj „Koko Španijel“ haljini smiješi se i pokazuje rebra i kosti, C. S. Ajich. Što to drži u ruci? Da, da! To je njena nova knjiga: „Kako prepoloviti težinu za sve pedesetkilaške bucke u tjedan dana“. Ona tumači Miss Kostikožić, superjunakinju i fitnes instruktoricu.A, evo, iza njih je i ostatak ekipe: Brutalni Bruno! Ne mogu vjerovati! Dragi moji gledatelji – Hogar Shpekzhgancijegger je došao na crveni tepih obučen u lik koji tumači: Brutalni Bruno, veliko ružičasto čudovište u koje se pretvara modni stilist Bruno Machotti kad dođe u kontakt s ružičastim ružom za usne! Pored njega je Ljubica Hozntregger, koja glumi vanzemaljsku boginju Oborr. Jedan od omiljenih likova Kravenđersa, naročito u borbenim scenama gdje vitla svojom oklagijom. Čekajte! Što to ona radi?! Ljubi zemlju! Sveto titlovačko tlo! Kakva čast, kakva čast za naše male Titl… Ne, čekajte. Upravo mi je kamerman javio da se ona zapravo saplela i pala. Ah, vidim sad i krv. Mislim da je slomila nos – a tek ga je nedavno kupila . Prošli tjedan je bila na plastičnoj operaciji, kao što ste mogli čuti u našem dnevnom magazinu „Žutica“.Sad stiže i druga limuzina. Da vidimo…. Naravno, i njih smo očekivali! Zlatna i Srebrna vještica, zle supernegativke koje tumače sestre u stvarnom životu, Bojana i Vojana Fotogeničić. Vojana nosi zagasitocrvenu do koljena dugu haljinu „Brada“, a njena sestra… Da, mislim da… bocu tekile. No, njen agent nas je uvjerio da su sva ta zlobna pričanja o njenim problemima s alkoholom neosnovani tračevi pa, stoga, mislim da smo zasigurno nešto pogrešno vidjeli. Isto kao što je neosnovana tvrdnja da Vojana šmrče… Javljaju mi iz režije da laprdam. Evo nove limuzine!Čini mi se da je to scenaristica! Poznata književnica i scenaristica svih 6 filmova, Cersei Cartland- Steele. U svilenom kompletiću „Giorgio Armirani“, gornji dio nježnoljubičaste boje, a hlače u ćevapbež nijansi. Kratko je mahnula obožavateljima u prolazu i nešto bilježi u svoj notes. Vjerojatno napad isnpiracije. Iduće godine možemo očekivati i novi nastavak njenog „Sumrak Švargla“ književnog i filmskog ciklusa. Pored nje dostojanstveno korača Toni Kadetti, njen suprug, producent i vlasnik filmske kuće „Tony Bross i sinovi“.Stiže nam i zadnja limuzina. Evo ih! Izlaze i oni! Nebojša i Iro Spielberg-Kusturica. Bračni par i uspješni redateljski par. Obožavatelji ih burno pozdravljaju. Evo, netko je dobacio i koamd donjeg rublja do Nebojše… Ne, čini se da je to ipak bačena pelena za odrasle… Nebojša je odbacio neugodan predmet i nježno obrisao ruku Iri na leđima. Inače, nakon ovoga filma, njihov naredni projekat je više u art vodama. Radit će se o modernoj adaptaciji Shakeapearea pod naslovom „Romeo i Julio“.Eto, toliko u ovom javljanju. Narednih tjedan dana svi ovi selebritiji bit će gosti naših Titlovaca i uživati u prirodi dok budu dovršavali snimanje Kravenđersa 6 i siguran sam da ćemo ih još viđati na ekranima Titlovačke Televizije.Sve gledatelje pozdravlja vaš reporter Tihomor Tričtračarić.   1 vukodlak, 1 vidovnjak, 1 izdajnik


***

1.krug - linč-          Klapa! I, rez! – viknu Iro.

-          Auf! Moj prstić! Prignječio sam ga klapom! – zacvili Nebojša.

-          Dušice, je li ozbiljno? – zabrinuo se Iro dok se ostatak ekipe skupio oko njih.

-          Malo krvi, ali bit će dobro.

-          Krrrvvvv… - zagrgljao je netko.A onda se – da nitko nije znao kako i otkud – među njima našlo dlakavo stvorenje koje je režalo pokazujući zube . Tony se prvi snašao i dograbio stolicu te počeo mlatiti dlakavca, a onda su se i drugi priključili. Kad se stvor srušio na zemlju, dlake su se polako povukle i ugledali su Cersei, više nalik na paštetu nego na leš.-          Oh, jadan ja, ostao sam udovac. Morat ću sam trošit njene milijune od knjiga. – zapomagao je Kadetti.

-          A mogao bi i završiti na električnoj stolici. – primijeti Eden.

-          Ali ako potpišemo ugovor za još 6 nastavaka Kravenđersa… - dometne Ljubica.

-          Tri maksimalno. – pobuni se Tony.

-          Tri, ali ćemo svi biti angažirani u novim nastavcima „Sumrak Švargle“! – dometne Iro.I tako su se svi sretno i zadovoljno dogovorili i nastavili živjeti u svom holivuđanskom svijetu bajki osim Cersei, ali to je ionako dobro jer umjetnička djela više vrijede kad je autor mrtav.


***

U montaži: 1.krug - linč-          Klapa! I, rez! – viknu Iro.

-          Auf! Moj prstić! Prignječio sam ga klapom! – zacvili Nebojša.

-          Dušice, je li ozbiljno? – zabrinuo se Iro dok se ostatak ekipe skupio oko njih.

-          Malo krvi, ali bit će dobro.

-          Krrrvvvv… - zagrgljao je netko.A onda se – da nitko nije znao kako i otkud – među njima našlo dlakavo stvorenje koje je režalo pokazujući zube. Tony se prvi snašao i dograbio stolicu te počeo mlatiti dlakavca, a onda su se i drugi priključili. Kad se stvor srušio na zemlju, ugledali su Cersei, više nalik na paštetu nego na leš.-          Oh, jadan ja, ostao sam udovac. Morat ću sam trošit njene milijune od knjiga. – zapomagao je Kadetti.

-          A mogao bi i završiti na električnoj stolici. – primijeti Eden.

-          Ali ako potpišemo ugovor za još 6 nastavaka Kravenđersa… - dometne Ljubica.

-          Tri maksimalno. – pobuni se Tony.

-          Tri, ali ćemo svi biti angažirani u novim nastavcima „Sumrak Švargle“! – dometne Iro.

Iako su naši junaci pomislili da se radi o vukodlaku, bila je to samo    Cersei Cartland-Steele, nesklona depilaciji, a sklona vidovnjaštvu - šteta što nije predvidjela ovaj događaj.Red je na vukodlaka.     


***

1.krug - večeraSvi su članovi filmske ekipe već spavali u hotelu. Tišina i tama nadvila se nad Titlovce i odvela sve Titlovčane u san – osim pijanog Mande koji je povraćao ispred „Zagorjelog ćevapa“. No, jedna sjena se šuljala hodnicima s nimalo dobrim namjerama, a u što su se stanovnici hotela uvjerili ujutro.-          Netko je uzeo moje papuče – galamila je Vojana.

-          Netko je isprobavao moje haltere! – žalio se Nebojša.

-          Netko je popio moju tekilu… Ne, čekaj, ipak sam to bila ja. – mrmljala je Bojana sebi u bradu.

-          Netko je pojeo moj Munchmallow! – tresao je praznu kutiju Tony.

-          Ljudi, netko je pojeo Ljubicu! – sva zajapurena i zadihana dotrčala je C. S. Ajich.

-          A, ništa. Zovi Megan Fox. – slegnu ramenima Iro obraćajući se Nebojši.Ljubica   je bila    izdajnik. Filmadžije, vi ste na potezu!


****

2.krug - linč-          Samo je jedna osoba veća drama-queen od Ljubice! To je učinjeno iz ljubomore! – ljutio se Hogar, još ružičast od šminke sa snimanja.

-          Sniff, sniff… Hvata me prehlada. Nemojmo nagliti, ljudi. Ne djeluje mi on ipak tako krvoočno. On bi se, možda, počupao s Ljubicom kao u pravom chick-fightu, ali ovo… - odmahivala je glavom Vojana, a onda požurila u svoju sobu da uzme „lijek“.

-          Eno ga, izlazi iz sobe! – viknu Tony.

-          Hej, Nebojša, stani malo! – podvikne C. S. kad je opazila Nebojšu u bademantilu kako se uputio u kupaonu na kraju hodnika.Nebojša, polunag i zbunjen, pače, preplašen, ubrza korak i – tada se dogodilo. Kako je hodnik vrlo uzak, a vrata soba i kupaone se otvaraju prema hodniku i kako je pred kupaonom već dosta vode, ali i sapunice – u tom trenu Iro je izlazio van, otvorio vrata i udario Nebojšu koji se okliznuo i naglavce izletio kroz prozor – ravno na metalnu ogradu sa šiljatim vrhovima.-          Je li odlakavio? – pitala je Bojana pokušavajući se progurati bliže da vidi dvorište.

-          Mislim da mu vidim rep. – usplahirio se Eden.

-          Nije mu to rep. – ispravio ga je Hogar.Iro je, umotan u svoj bademantil, izvukao mobitel iz džepa i počeo pretraživati imenik.-          Halo, Eltone, što radiš večeras?

Nebojša nije bio vukodlak.Real Slim ShadyWolf, please send PM up!    


****

2.krug - večera-          Seeeekooo! Gdje si mi stavila ono moje „bijelo“. Nisi valjda opet stavila u kolače umjesto brašna k'o onda kad si baki odnijela u starački dom – derala se Vojana prevrćući sobu – no bez odgovora.

-          A sigurno je vani. Prazni boce u onom bircuzu preko puta hotela.Taman se zavukla pod krevet da provjeri je li tamo što ispalo kad je osjetila kako je nešto škaklja po stopalu.-          Tko je to? Bojana, vratila si se?Odgovora nije bilo pa odluči izvući se van. No, čim je promolila glavu ispod kreveta, licem u lice našla se s dlakavom njuškom. Lice se zgrčilo u vrisak, ali ništa nije izašlo iz grla jer se čupavi stvor već bacio na nju.Nakon desetak minuta štrcanja krvi po zidovima i ostataka kostiju i neprobavljneog mesa po podu, vukodlak se ustao i zaputio prema izlazu iz sobe. Nesigurnim i lelujavim korakom pronašao je izlazna vrata, no prethdono se očešavši i udarivši glavu par puta u ormar i vrata.-          'Bem ti, al' se sad osjećam haj… - hihotao se.

Vojana    je bila   obična glumica . Filmaši, na redu ste.


*****

3.krug - linč-          Ljudi, ovako više ne može! Kasnimo sa snimanjem, troškovi rastu! Ako se ovako nastavi ja neću čak ni moći kupiti onu novu jahtu koju sam pokazao Iri u „Nautičkoj reviji“ ovaj mjesec nego tek idući! – jadao se Tony.

-          Moramo naći tog vukodlaka ili već nekako smanjiti troškove. – složio se Iro.

-          Je li još nekome sumnjivo što Eden kasni i na ovaj sastanak? – upita Hogar.

-          Misliš da je on… - nije dovršila pitanje C. S., a vrata se otvorila i ušao je Eden.

-          Na njega! – izderao se netko, a svi, u maniri razularene rulje, jurnuše na Edena i ubrzo su od njega ostali samo komadići.

-          Mislim da nije bio vukodlak. – zaključi Bojana pogledavajući ostatke na podu.

-          Ali smo zato uštedjeli 15 milijuna. – ozarilo se Tonyju lice.

Eden    je bio (glavni) glumac, ali to više nije. Vukodlak neka javi svoj menu.


*****

3.krug - večeraIro je u polutami svoje spavaće sobe napipao put do kreveta. Nije htio paliti svjetlo očekujući iznenađenje u krevetu. Pipajući tako uistinu je i napipao iznenađenje.-          Ho, ho, ho! Što to moje plahte kriju?No, uslijedilo je i neugodno iznenađenje.-          Ček', pa ti si sav dlakav? Lijepo sam rekao da mi pošalju „twinka“, a ne „beara“. Bez uvrede, ali svatko od nas ima svoje preferencije.

-          Grrrrghhh.

-          Vidim da se i ti slažeš. Reci im da ću sve platiti, a i tvoje troškove, ali ovu zabunu… Hej! Lakše malo s tim noktima! Zar ih ne podrezuješ?

-          Grrrrgrrrmmmrg!

-          Ništa mi tu ne izigravaj povrijeđenu princezu! Jesmo li sad lijepo sve rekli? Ja ću… Hrgggghhh!Bilo je zadnje što se čulo od Ire, a ujutro je sobarica u njegovom krevetu pronašla samo pola lubanje i „Durex“ kondom.

Iro je bio samo obični   Michael Bay. Ili Gay?


P. S.

Tko god bio vukodlak, ne bih mu savjetovao da tako skoro svraća u kafanu.


******

4.krug - linč-          Čuj, znam da je rano – jest da sam nedavno izgubio ženu… Kako se ono zvala… Nema veze. Ali činjenica je da je ovdje u Titlovcima jako hladno noću, a meni je cirkulacija u nogama slaba i… - brljavio je nešto Tony.

-          Ma, pitaj je više! – drekne Bojana.

-          Da, pa da idemo konačno na ćevape! – složi se Hogar.

-          C. S., hoćeš li se udati za mene. – pao je Tony na koljena.

-          Ja… Da, da, da! – veselo uskliknu C. S. Ajich.Tony izvuče zaručnički prsten koji je čuvao u čarapi i stavi joj ga na ruku. C.S. baci pogled na prsten, onda problijedi pa se zgrči, uhvati rukama za grlo i padne na zemlju presavijajući se. Iz tijela su joj počele izbijati dlake, a zatim i krv. Onda se još jednom zgrčila i smirila.-          Mrtva! Valjda je bila alergična na srebro. – zbunjeno se počeše po glavi Bojana.

-          Po drugi puta udovac u istom tjednu! Pa to mi se nije dogodilo ima već dvije godine. – zbunjen je bio i Tony.

-          OK, možemo li sad na ćevape? – javio se Hogar.

Čestitke na eliminaciji vukodlaka.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     ---

Linčovani:           Cersei ***, Nebojša 66, NaEdenČovekBratMu aka Eden, CSInvestigator *

Pojedeni:        Ljubica SP **, VBojana, Gazda Iro aka Iromafia 111.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     CSInvestigator

** Izdajnik:     Ljubica SP

*** Vidovnjak:     Cersei

Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Prosinac/Dec.2018 u 20:20


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 19:58

XVII seoska priča


Epizoda broj 28 - Noć vještica


Datum:     26.Studeni/Nov.2015

Broj prijavljenih igrača:     9

Epilog:     poraz Seljana               


*

Znamenitosti Titlovaca- Iro B. Gazdić, spomenik Ire B. Gazdića, oca domovine, u gradskom parku,
- Manda Rinac, ulica palog heroja Mande Rinca,
- Darije, ulica žrtava neznanog tajkuna, poznatija kao Darijeva ulica,
- Dr Dragan, ulica doktora Dragana,
- Kneginja, Kneginjin bulevar.


*

U glavnim ulogama / Starring:- Toni Kadnijetuić, stari smetlar, specijalni gost 28. epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.
- Titi Vilić, vozač FAP kamiona, specijalni gost 28. epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.

- Bojana, djevojčica, prerušena u vješticu,
- Hogar, dječak, sa maskom Charlija Sheena,
- Cersei , djevojčica, odjevena u Nives Celzijus
- Vojana, djevojčica, sa maskom Konana Barbarina i sa mačem,
- Nebojša, dječak odjeven u balerinu,
- Giovanni, dječak odjeven u običnu odjeću,
- Eden, dječak odjeven u vampira,
- Sija, djevojčica, sa maskom Horatio Caine-a,
- Ljuba, djevojčica, prerušena u duha.


**

Uvodna priča:2031. godine Titlovačka i Podnapiščevska Federativna Legalistička Republika (TIPFELER), ušla je u Evropsku uniju. Kako to obično biva, zapljusnule su je ljepote zapadne demokracije: broj prono glumica porastao je za 20.000%, oružane pljačke postale su učestalije od „dobar dan“ među susjedima, a životni standard postao je još viši za onih 1% i još niži za preostalih 99%.Uz mnogobrojne druge divote „amerikanizacije“, za našu priču najvažnija je činjenica da je Noć Vještica dobila na još većem značaju pa već godinama djeca obilaze kuće po Titlovcima skupljajući slatkiše.I tu počinje naša priča. 31. 10., petak uvečer oko 19 sati. Đačići-prvašići skupili su se maskirani pred spomenikom Ire B. Gazdića, oca domovine, u gradskom parku.-          Kuda ćemo prvo? – pitala je Bojana, prerušena u vješticu, ali su joj pletenice izvirivale sa strane, a nešto viši dječak od nje povuče je za kiku.

-          Au! Konjino! - izdere se ona na Hogara, koji je nosio masku Charlija Sheena, aktualnog predsjednika SAD-a.Taman je krenula da će ga nogom u koljeno, no Hogar je već trčao oko spomenika.-          Boja i Hogar zaljubljeni par… - rugala se Cersei, odjevena u Nives Celzijus, dobitnicu Nobelove nagrade za književnost tri godine zaredom.

-          Ma, ti si samo ljubomorna što nije tebe čupnuo. – isplazi joj jezik Vojana, Bojina najbolja prijateljica, popravljajući svoju masku Konana Barbarina i počešavši se svojim mačem po leđima.Cersei joj uzvrati isplaženim jezikom i grimasom uz nezaobilazno, tisućljetno „Nja-nja-nja!“-          Što će joj Hogar kad sam tu ja! – javi se sitni, mršavi dječak odjeven u balerinu.

-          Ti joj možeš biti samo prijateljica, Nebojša. – narugala se Vojana dok su Bojana i Hogar sad naganjali jedno drugo oko nje.

-          A zašto smo mi uopće tu? – javi se bucmasti dječak s pjegicama na nosu koji je upravo smazao svoju drugu 200-gramsku čokoladu i koji je bio odjeven u običnu odjeću.

-          Pa idemo po gradu skupljati slatkiše! I zašto se nisi maskirao, Giovanni? – upita ga njegov prijatelj iz klupe Eden, odjeven u vampira.

-          Pa maskiran sam u dijete. – pobuni se Giovanni – Uostalom, učiteljica kaže da moramo biti političko-kroketno maskirani, a kad učiteljica nešto kaže…

-          Štreber i ulizica! – viknu mu Nebojša.

-          A gdje su Sija i Ljuba? – upita Vojana osvrćući se oko sebe.U tom trenutku opaze kako prema njima trče duh (točnije, netko prekrivan bijelim komadom tkanine s otvorima za oči) i Horatio Caine (nesumnjivo da je ispod maske Sija).-          Društvo, nećete pogoditi što smo vidjeli… - sva uspuhana poviče Ljubica.

-          Netko je raskomadao starog smetlara Tonija Kadnijetuića! – prekine je Sija.

-          Gdje ste to vidjeli? – zastao je Hogar.

-          Tamo, kod kuće onog tipa za kojeg kažu da je pedofil. – reče Ljubica.

-          Što je to „pedofil“? – šapatom je upitao Eden Giovannija.

-          Valjda muž od pedagogice. – šapnuo mu je ovaj.

-          To je problem za odrasle, a ne za nas. – reče Bojana – Mi idemo skupljati slatkiše!

Dakle, draga djeco, 1 vukodlak, 1 vidovnjak, 1 izdajnik. Krenite po slatkiše i ubijte nekoga usput svojim glasovima.


***

1.krug - linč-          Kamo ćemo prvo? – pitao je Nebojša popravljajući svoju tutu.

-          Mogli bi do moje susjede. – javi se Hogar – Kad su jučer moj i Edenov tata razgovarali, moj tata je rekao da mu susjeda uvijek da. Valjda će i nama.U razgovoru nisu ni primijetili da su se našli u Ulici palog heroja Mande Rinca. Inače, ulica u kojoj su živjele Sija i Ljuba.-          Meni se piški. Dajte pričekajte da skoknem preko do svoje kuće. – zamoli ih Sija i ne čekajući potrči preko ceste.Na njenu žalost, punim gasom i „pod gasom“ cestom je jurio FAP Titija Vilića i uz „Tup! Fljas!“, od Sije je ostala masna mrlja na cesti. Jedini podsjetnik na Siju bila je Horatiova maska koja je poletjela zrakom, a onda odlepršala u šaht.

Sija je bila   vidovita djevojčica . Red je na vukodlaka.


***

1.krug - večeraDjeca brzo zaborave i prebole sve što im se u djetinjstvu dogodi. Tako i ne čudi da je nestanak Sije bila top tema razgovora svega 5 minuta, a onda je sve to najbolje sažeo Giovanni:-          Ovako ćemo bar slatkiše dijeliti na manje dijelova.

-          Najbolje da se raziđemo i tako pokrijemo već teren. – predložila je Bojana.

-          Meni to zvuči kao priča iz jako lošeg horora. – pobuni se Cersei.

-          Nađemo se u ponoć u parku. – složi se i Vojana.No, između straha od toga da švrljaju sami po Titlovcima noću i mogućnosti da zgrabe veću količinu slatkiša, slatkiši su prevagnuli.Bojana se zatekla u mračnoj, slijepoj uličici sa samo jednom funkcionalnom lampom ulične rasvjete. U sebi se ljutila na Nebojšu koji je jučer praćkom razbio ostale 3. Inače, ulica se zvala Ulica žrtava neznanog tajkuna, ali svi su je zvali Darijeva ulica po jedinom stanovniku.Darije je bio mrzovoljni starac koji je živio u drvenoj straćari na samom kraju ulice, dvorišta prepunog raznog smeća.Bojana s nelagodom nastavi prema njegovoj kući nadajući se da će iskamčiti kakvu čokoladu ili lizalicu, no, istovremeno, bojažljivo se osvrćući na svaki šum kojeg bi proizvele, kako se ispostavilo, lokalne mačke u šetnji prije spavanja.-          Grrrr! – zareža sitna dlakava spodoba iskočivši iz grma par metara prije Darijeve kuće.

-          Aaaaaa! Maaamaaaaa! – derala se Bojana.Dlakavac skoči na Boju i obori je na asfalt. Uz par udaraca glavom o beton, Bojanino tijelo se umiri, a mali vukodlak brže bolje zgrabi njenu vreću sa slatkišima i zagleda se unutra, prevrćući slatkiše kandžama.-          Uuuu! Krašoštarkova čokolada „Toma i Kolinda“, „Milka s parizerom“, Wrigleyeva „Obamina čokoladna jaja“… - oduševljavao se vukodlak svojim plijenom.

-          Sad ću vam policiju zvati, vražja dječurlijo! – začuo je bijesan glas starog Darija koji je mahao svojom štakom – Ne može starac u miru surfati internetom, a da ga ne prekinu u dr… čitanju vijesti!No, mali vukodlak je već šmugnuo u grmlje i uz mljackanje i šuštanje papira, uživao u svom plijenu.

Bojana je bila obična klinka s kikicama. Draga djeco, na vama je red.


****

2.krug - linčCersei je prebacila svoju vrećicu sa slatkišima preko leđa. Bilo je tu već za dobra 2 kg čokolada i bombona, a tek je obilazila drugu ulicu. Osim mijaukanja pasa i lajanja mačaka (2031. godina je – životinje su se emancipirale), bila je to tiha i vedra večer – osim buke djece koja su po gradu skupljala slatke darove.Cersei se uputila u zadnje dvorište u Ulici doktora Dragana. Bila je to manja obiteljska kuća obitelji Larmaj-Belaj. Malo ju je uplašio lik muškarca kod garaže, no ubrzo je shvatila da se tu radi samo o još jednom američkom ratnom posteru za regrutiranje dobrovoljaca u ratu protiv Alfa Centauraca s tipičnim prikazom – nekada ujaka Sama, a sada predsjednika Charlija Sheena i neizbježnom porukom: „Charlie wants you!“.Sada je već zakoračila na prvu stepenicu, pa drugu, a onda stala na prste da bi pritisla zvonce.„Ding-dong-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!!“Ovo „zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!“ je bilo kad su iz zvonca izbile iskrice, Cersei se kosa na glavi digla uz oblak dima, a onda se ona stropoštala pred ulaznim vratima koja su se upravo otvorila.-          Pero, svinjo lijena! Jesam ti rekla da pozoveš majstora, a ne da sam petljaš po zvoncu! Struja je ubila neko dijete! – izderala se žena prema mužu u kuću – Još ćemo završiti u zatvoru!

-          Ma, uzmi ju samo u kuću pa ćemo je staviti u frižider – nitko je neće naći. Ionako se buniš da će uskoro Nova godina, a frižider nam je prazan! – zagrmi hrapavi muški glas iznutra.

I tako je Cersei završila kao zimnica – bila je obična djevojčica. Vukodlak je na redu.


****

2.krug - večera-          Hej, Cersei, stani! Možemo zajedno! – viknula je Vojana vidjevši Cersei u Ulici doktora Dragana, no Cersei je nije čula pa se Vojana nećkala da li da pođe za njom ili produži Kneginjinim bulevarom.Prevagnula je ova druga opcija. Jedina mana je bila ta što je tu bilo malo kuća, a više (zatvorenih) trgovina i radnji. Dok je tako šetala i zirkala lijevo-desno gledajući gdje je koja obiteljska kuća, iz sjene uskog prolaza između dva dućana iskoči dlakavi stvor.-          Slatkiše! Ovamo! – izdere se zvjerka.No, Vojana pograbi svoj mač i odalami vukodlačića dva-tri puta po glavi. No, ni on nije odustajao. U njihovom međusobnom hrvanju i natezanju, Vojana se oklizne i padne naglavce s pločnika na cestu. No, zbog ne baš sposobne titlovačke policije, naš Titi Vilić u svom FAP-u još uvijek je jurio gradom, a sudbina ga je nanijela baš u ovaj dio grada te uz „Kvrc! Šljus“, od Vojanine glave ostade samo mrlja na asfaltu. Uz povraćanje zbog mučnog prizora, vukodlak se ipak sabrao i brže-bolje utekao s vrećicom slatkiša.

Vojana je bila   obična djevojčica – preživjeli, na redu ste.    


*****

3.krug - linč-          Hej, bejb, do ju vona sam? – hvastao se Hogar i trudio oponašati svoj lik/kostim Charlija Sheena vidjevši grupu maskiranih djevojčica kako se smijulje i pregledavaju svoj slatki plijen u vrećicama.No, one su mu samo isplazile jezik pa je on odmahnuo rukom kao da mu nije ni stalo i požurio do ulaza u dvorište iduće kuće.„Pazi oštar pas!“, pisalo je na ogradi. Hogar pažljivo baci pogled po dvorištu, no ne ugleda ništa. A onda začuje sitno „Vau, vau!“ i ugleda čivuavu od dobrih 500 grama. To ga natjera da prsne u smijeh i hrabro zakorači u dvorište. Pogubno po njega – jer čivuava skoči i zubima ga zgrabi za grkljan i ma koliko je on pokušao otresti, nije uspijevao. Uz krkljanje i štrcanje krvi kad je zub zakačio arteriju, Hogar završi s nosom u zemlji – „mrtav i beo“.

Čestitke vukodlaku i izdajniku!


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     Kadetoni

Linčovani:           CSInvestigator ***, Cersei, Hogar Strašni.

Pojedeni:        BojanaDj, VBojana.

Seoske uloge:

* Vukodlak:     NaEdenČovekBratMu aka Eden

** Izdajnik:     Nebojša 66

*** Vidovnjak:     CSInvestigator

Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Prosinac/Dec.2018 u 23:21


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 23:13

XVIII seoska priča


Epizoda broj 29 - Gospodar titlova: Družina translatora


Datum:     30.Studeni/Nov.2015

Broj prijavljenih igrača:     11

Epilog:     poraz Seljana               


*

U glavnim ulogama / Starring:- Bucko Mandarinac, mladac, specijalni gost 29. epizode i uvodna žrtva Vukodlaka,
- Iruon, Mračni gospodar, specijalni gost 29. epizode,
- Titi Drvovilić, starina, specijalni gost 29. epizode,
- TheMahonioden, kralj, specijalni gost 29. epizode,


- Giovanni Bangings, hobit, mali, nedepilirani, s velikim stopalima,
- Osaman Gangi, Giovannijev rođak,
- Pipnitoni Kadjetuku, hobit, Giovannijev rođak,
- Cersei Meri Brendipije, hobitica aka hobitkinja, Giovannijeva rođaka,
- Bojandolfina, stara čarobnica, čarobadminica,
- Edenli, patuljak, Bojandolfin prijatelj,
- Nebojšlas, vilenjak-frizer, Bojandolfin prijatelj,
- Hogaragorn, predsjednika lokalnog kluba izviđača, Bojandolfin prijatelj,
- Vojarven, vilenjakinja, Bojandolfina prijateljica,
- Ljubicomira, pustolovka-ratnica iz Titl-Vakufa, translatorica, Bojandolfina prijateljica,
- Sijasanjalum, siktavo, mršavo stvorenje, Bojandolfina prijateljica,


*

U ostalim ulogama:- Naguzi, biseksualne utvare titla, sluge Iruona, Mračnog gospodara,
- Orci-Titlopotraživači, sluge Iruona, Mračnog gospodara,
- Multiakaunt Spamer, sluge Iruona, Mračnog gospodara,
- Orci-Titlopotraživači, sluge Iruona, Mračnog gospodara,
- 'Bemte, drevna stvorenja, saveznici Družine translatora.
- Dragec, kralja-vješca iz Podnapiščeva.
- Titlesi, čudovište iz jezera Titlovog Velesa.


***

Poster:


**

Uvodna priča:U drevna vremena, toliko drevna da se ni autor ovih redaka više ne sjeća kada je to bilo (ni koliko votke je taj dan popio), legenda kaže da su nastali prvi titlovi.Tri titla za tri pornića – nastali u rukama patuljaka ili u ruci koja je bila slobodna (iako legenda ne precizira jesu li bili MILF pornići, teen, S/M…).

Tri titla za dokumentarce koje su stvorili vilinski vladari-grinpisovci.

Sedam titlova za filomove Stevena Seagala i Jean-Claude van Dammea – u rukama junior-translatora, ljudi.No, tada se dogodila grozota! Kažu da je Mračni gospodar Iruon naučio titlovati i stvorio titl za pravu završnu epizodu „Losta“ koju nijedan smrtnik ni besmrtnik nikad prije nije vidio. Jedan titl da zasjeni sve ostale, jedan titl da bude vječno na prvoj stranici Titlova.com!No, savez translatora, bez obzira na rang i žanrove koje su prevodili, udružio se i porazio Iruona, a njegov titl je nestao – izgubljen u prostoru i vremenu…Sve dok ga nije našao najneočekivaniji od svih translatora, modova i admina – mali, nedepilirani, s velikim stopalima - Giovanni Bangings. Naravno, time je i probudio Iruona koji je brže-bolje počeo s titlovanjem novih monstruoznosti.Kako nije znao o čemu se tu radi jer nikad nije volio „Lost“, Giovanni se obratio svojim prijateljima-rođacima Osamanu Gangiju, Pipnitoniju Kadjetuku i rođakinji Cersei Meri Brendipije. No, ni oni nisu bili nešto pametni pa su upitali staru čarobnicu Bojandolfinu za savjet. Tek pogled na tekst i već je znala o kako strašnoj stvarci se radi. Brže-bolje je organizirala ekspediciju pozvavši u pomoć svoje prijatelje: patuljka Edenlija, iskompleksiranog svojim niskim rastom i bradom koju nikako nije uspijevao urediti pa se i nadao pomoći narednog člana ove ekspedicije – vilenjaka-frizera Nebojšlasa, besprijekorne frizure i manikure koji je znao da se u ratne pohode ne ide bez pažljivo usklađenih boja mača, luka i strijela i štita; Hogaragorna, predsjednika lokalnog kluba izviđača koji je najviše uživao pod šatorom i uz logorsku vatru brojeći svoje značke za različita izviđačka postignuća; Vojarven, razmažena vilenjakinja iz bogate obitelji koja umjesto da uživa u bogatstvu svog oca, više voli juriti „zločeste momke“ AKA Hogaragorn i njeu slični (koji su preinfatilni da bi to pak zamijetili); Ljubicomira, ratnica iz Titl-Vakufa, grada pod opsadom Iruonovih trupa; te siktavo, mršavo stvorenje Sijasanjalum koje je stalno mrmljalo: „Maj horejšššššššo!“.Svi su se oni uputilo do Planine Formatce, jedinog mjesta gdje se zlosretni titl „Losta“ može uništiti, a tako i slomiti moć Iruona i njegovih trolova, spamera i ostalih mračnih bića Međutitlanije.I dok su oni tako na putu prema Planini Formatce, jedan član ekipe je stradao. Bio je to mladac, Bucko Mandarinac – koji je u ovoj Družini Titla bio tek da ga se može ćuškati, vikati na njega ili riješiti se stresa na bilo koji drugi način. Bucko je nađen kraj logorske vatre napola pojeden…I tu počinje naša saga.2 vukodlaka, 1 izdajnik, 1 vidovnjak.


***

1.krug - linčDružina se približila starom smetlištu na kojem su stoljećima patuljci razvrstavali otpadni metal i prodavali ga. No, bilo je to u neka bolja vremena –već dugo se nisu dizali oblaci dima iz dubina Smorije.Mjesec je pičio nebom k'o Usain Bolt, no Giovanniju je pogled privuklo nešto drugo.-          Što je ono na nebu? – upitao je Edenlija koji je hodao uz njega češkajući si bradu.Njegovo pitanje je čuo i Hogaragorn i bilo mu je dosta tek sekunda da shvati što gleda.-          Naguzi, utvare titla! – viknuo je.

-          Brzo! U Smoriju! – povika Ljubicomira i svi potrčaše za njom.

-          Naguzi? Što je to? – bilo je prvo što je pitao Osaman kad su se vrata Smorije zalupila za njima, a zrak ispunio miris tisućljetnog smeća.

-          Sluge Iruona. Biseksualne utvare koje bi nas odvukle u Titlordor i svašta nam radile. – s čežnjom u glasu će Nebojšlas.

-          Tišina, lude! Ne smijemo biti tako glasni u Smoriji! – upozorila ih je Bojandolfina.No, bilo je prekasno. Iz sjena doleti strelica, a zatim još jedna… Ubrzo potom počele su se nazirati njuške cijelog čopora krvožednih stvorenja u službi zla.-          Orci-Titlopotraživači! Glavni oslonac Iruonove armije! – vikne Ljubicomira čvršće stegnuvši svoj mač.

-          Ne! – kriknu Vojarven.

-          Jesi li ranjena?

-          Što je?Svi su na tren zanemarili opasnost koja se približavala i okružili je.-          Ma, pukla mi je očica na čarapi! A prošli tjedan sam ih kupila u Milanu…A tada začuše bubnjanje i sablasni zvuk. Netko je pjevušio neki (nazovi)hit Justina Biebera!

Ogromno demonsko stvorenje predvodilo je Titlopotraživače.-          Multiakaunt Spamer! Brzo! Pojurite preko mosta! – požurivala ih je Bojandolfina prepoznavši strašnog neprijatelja.No, ona sama je stala na mostu visoko podignuvši svoj štap koji je sada već blještao.-          Dalje nećeš moći! – viknu ona.

-          Oćeš se kladiti? – grohotom se namija Multiakaunt Spamer – Zvat ću djecu! Djeeeecoooo!Orci pojuriše prema Bojandolfini dok im je njihov gospodar izdavao naredbe:-          Buši!Tu poletješe strijele, zazveckaše mačevi, koplja, no, Bojandolfinin štap bljesnu, a most i svi na njemu propadoše u tamu bezdana.-          Bježite, nezahvalne budale! – bilo je zadnje što je doviknula ostatku družine.Bojandolfina je bila čarobadminica izdajnik. Vukodlaci, dogovorite večeru.


***

1.krug - večera-          Daaaaaj da vidim, maj horejšššo… Saaaamo maaalo… - umiljavala se Sijasanjalum oko Giovannija.

-          Ne znam o čemu pričaš. – obrecnuo se on.Uz zvuk kao da guta knegle, Sijasanjalum nije odustajala:-          *forum.* *forum.* To što Bangings ima u džepsovima. Maj horejšššššo….

-          Zašto taj titl zoveš „maj horejšo“? – pitao je Pipnitoni.

-          Zato jer ja vidjela pravu zadnju epizodu Losta. A tamo se pojavio u gostujućoj ulozi on. Maj horejšo!Dok su oni tako bili zadubljeni u razgovor, nisu ni primijetili da se Giovanni odvojio i odšetao niz proplanak. No, netko je vidio.-          Trebaš malo tišine, zar ne? – začu on glas iza sebe.Ljubicomira je stajala oslonjena o ruševnu stijenu – nekoć možda bedem, no tko bi to znao. Giovanni nehotice čvršće stegne titl u svom džepu.-          Taj bezvezni titl, a tako puno može promijeniti. Zamisli samo! Da ga pokažemo Orcima Titlopotraživačima svi bi napustili Iruona i stali na našu stranu! S vremenom bi i cijela Međutitlanija možda povjerovala da Damon Lindelof zna pisati scenarije. Doduše, mogli bi i pogrešno zaključiti da J. J. Abrams zna režirati, ali ništa nije savršeno. – zaiskrenih očiju Ljubicomira načini korak prema Giovanniju.

-          Ne! Ne smijemo to učiniti! Titl se mora uništiti. Kraj „Losta“ se ne smije dirati. – pomalo zastrašen Giovanni koraknu unatrag.A tada iz obližnjeg šumarka doleti strelica.-          Orci! – prenu se Ljubicomira iz mračnog stanja začaranosti – Bježi, Giovanni! Ja ću ih zaustaviti.Uz te riječi jurne prema hordi koja je sada već navirala na proplanak.-          Ovo vam je zato što je Rhett ostavio Scarlett! – viknu ona dok je prvog raspolovila jednim zamahom.

-          A ovo jer je ona ludača pustila da se Leo utopi! – proburazila je drugoga.No, unatoč hrabrosti, neprijatelj je bio brojniji što se ubrzo i pokazalo.

Tako je hrabro stradala Ljubicomira , obična pustolovka-ratnica i translatorica-vidovnjak.


****

2.krug - linč


Zadnji put kad smo ostavili našu družinu, došlo je do razlaza. Giovanni i Osaman su odlučili svratiti u bircuz „Kod pripitog Danila“ i još se trijezne. Hogaragorn, Edenli i Nebojšlas su u Rohanu zaglavili u javnoj kući – navodno da ispipaju tragove, a Vojarven je jedva dočekala malo se baciti u šoping. Pipnitoni i Cersei su malo lutali pa zalutali u šumu Panjgornji i naletjeli na neobična stvorenja – 'Bemte.Bila su drevna stvorenja, a i drvena stvorenja. Visine nekoliko puta većih od običnog čovjeka.-          Što… to… moje… oči… vide… - zabrundao je starina Titi Drvovilić.

-          Jeste… li… vi… sluge… Darijamana? – upita on sitne hobite.

-          Ne, mi smo hobiti! – vikne Cersei.No, stari 'Bemti Titi bio je i nagluh pa je umjesto „hobiti“ čuo „pobiti“ i uz „spljoš!“ stao na Pipnitonija.-          Ahhhh! Ubio si ga! Trebala bih te sjekirom srušiti!

-          Popušiti… Polaskan… sam… ali… možda… nije… pravo… vrijeme…I tako je prošlo još nekoliko sati dok je Cersei čupala kosu pokušavajući razgovarati s Titijem Drvovilićem, no za nas je najvažnije da je Pipnitoni „gecrk“, a bio je običan hobit (kojeg nije trebalo pobit).

Vukodlaci, dgovorite večeru pa javite.


****

2.krug - večeraLjubazno se ponudivši kralju TheMahoniodenu da će obraniti njegovu pecaru koju su svaku večer napadali Orci i odnosili rakiju sa sobom, Hogaragorn je poveo Edenlija i Nebojšlasa nedaleko grada gdje je (da izbjegne porez i lokalne pijance) kralj imao pecaru.Noć je protjecalo mirno sve do pred zoru kad je Hogaragorna i Edenlija probudilo jaukanje. Ruke poletješe prema oružju, no, kad se ispostavilo da je to bio Nebojšlas s probavnim tegobama u grmlju, obojica malo odahnu. Ali tada se začu pjesma s prašnjavog puta:-          Kada bijah mlađan Ork Titlopotraživač jaaaaa, jedna me je adminica volelaaaaa….

-          Orci! – siknu Hogaragorn Nebojšlasu koji je taman navlačio hlače u grmlju.

-          Idemo Matilda! Posao za tebe! – tepao je svojoj sjekiri Edenli pojurivši u smjeru neprijatelja.Hogaragornov mač je sjekao nemilice, a Edenlijeva sjekira obarala i najveće dok je Nebojšlas strelicama sijao paniku.-          Pazi! Iza tebe! – povika Edenli Nebojšlasu.Za djelić sekunde, Nebojšlas je bio brži od noža jednog Orka koji mu se prišuljao iza leđa. Parirao je svojim lukom, a onda izvadio bodež i poslao ga u vječna lovišta ili kamo već Orci idu. No, dok je on gubio vrijeme na njega, opkolila su ga četvorica novih. Poletješe noževi, mačevi, no, Nebojšlas gipko izbjegne svaku oštricu dok su mu u pomoć već priskočili prijatelji. Orci, poraženi i zastrašeni, bježali su u smjeru otkuda su maloprije došli.-          Malo je nedostajalo da stradaš. – prekori Hogaragorn Nebojšlasa.

-          Ne! Pčela! Upikla me pčela, a ja sam aler… Khhh! Khhhrgggghh! – srušio se Nebojšlas na zemlju držeći se za grlo i pokušavajući doći do zraka – no, bilo je prekasno.

I tako hrabro pade Nebojšlas, vilenjak i frizer. Družino, vi ste na redu za glasanje.


*****

3.krug - linč-          I? Hoćete li pomoći u borbi s Iruonom? – upitala je Cersei Drvovilića koji je upravo dovršio osmosatno izlaganje na skupštini 'Bemta.

-          Ne… Nemamo… kvoruma… pa… je… zatražena… dvogodišnja… pauza… do… sljedećeg… prebrojavanja…

-          Aaaa!!! Pa vi niste normalni! – čupala je od muke Cersei kosu.

-          I… ne… bi… trebala… tu… stajati…

-          Zašto?

-          Zato… jer… stojiš… iza… starog… Nadraženocrijevića… koji… ima… problema… s…Špljus! Cersei je nestala zatrpana gomilom… nečega.-          …probavom…I tako je stradala Cersei, obična hobitica? Hobitkinja? Nešto…


*****

3.krug - večeraVraćajući se tužni nakon što su bacili Nebojšlasovo tijelo u obližnji jarak i zatrpali ga. Za uspomenu na njega uzeli su neke njegove stvari. Luk i strelice Hogaragorn, a tange Edenli.

Sunce se nije pomaljalo iako je već bilo podne, a magla je prekrila polja i put na putu prema gradu.-          Gadan dan. – promrsi Hogaragorn.

-          Gadan, ove tange me stežu za po*PIIIIIIIP*!Šuštanje prekine Edenlijevu žalopojku, a Hogaragorn prvi primijeti kako se iz magle pomaljaju sablasni jahači.-          Naguzi! – krikne Hogaragorn.

-          Ne mogu! Ako se naguzim stežu još više. – popravljao je tange Edenli.

-          Ma ne to, nego oni drugi Naguzi!Mačem ispred sebe držao je na odstojanju sablasne jahače koji su napravili krug oko njih.-          Ovaj mali bradati će biti dobar. – sablasnim glasom obratio se vođa ostalim jahačima.

-          To je Kralj-Vještac iz Angmara! – procijedi kroz zube Hogaragorn lutajući pogledom koji će od Naguza prvi navaliti.

-          Iz Podnapiščeva, molim lijepo! – uvrijedio se vođa Naguza – I za prijatelje, samo Dragec. – namignuo je pritom Edenliju.

-          Što želite od nas? – upitao je Hogaragorn leđa u leđa oslonjen s Edenlijem ili stražnjicom o glavu (s obzirom na razliku u visini).

-          Od tebe ništa, ali ovaj mali je sav bradat i dlakav i baš podsjeća na moju nikad preboljelu bivšu.

-          Moja sućut.

-          Nije umrla! Pobjegla je s nekim štreberom, Harisom Lončarom u Bosnu, u Hogwarts – negdje kraj Neuma.

-          Onda zakaži kod psihijatra pa se liječi, a ne tu da nas terorizirate. – ohrabrio se Hogaragorn, a onda pao na leđa jer više nije bio oslonjen o Edenlija što je ubrzo i sam shvatio kad ga je vidio u rukama jednog od Naguza.Prije no što se stigao ustati, Naguzi nestaše u magli, a Edenli s njima. Bio je običan patuljak, a sad je supruga Drageca, kralja-vješca iz Podnapiščeva.

Ostatak družine neka krene s glasanje.


******

4.krug - linč-          Ovuda, gazda Bangings! Dobra Sijasanjalum zna putove gdje oko ne vidi. *forum* *forum* – predvodila je Sijasanjalum Giovannija i Osamana močvarnim područjem.Osaman zastane na tren i zagleda se u mutnu vodu.-          Zakleo bih se da sam vidio lice susjeda Mahonija u vodi. – počeškao se po glavi.

-          Onog što je slomio vrat kad se penjao na ljestve brati jagode? – upita Giovanni.

-          Baš toga. Čudno.

-          Ne gledati vodu! Paziti kuda gazi-BUĆ!Nakon ovog BUĆ i nestanka Sijesanjalum pod vodom, iz vode izroni glava čudovišta iz legendi – Titlesi, čudovište iz jezera Titlovog Velesa.Osaman i Giovanni navrat- nanos jurili su prema obali koliko ih kratke noge nose, no Titlesi nije bila zainteresirana za njih – dobila je svoj obrok.


******

Epilog:Titl „Losta“ je stigao u Titlordor, ali ne tamo kamo ste pomislili – već u Blabla Dur u ruke Iruona. Kako?Recimo samo da je Hogaragorn , ustvari vanbračni sin Iruona i Soraje Vučelić, a zna se kome ide prijestolje vladara cijele Međutitlanije nakon tatičine smrti.Giovanni je dobio najbolje hobit-komade i namjesništvo nad Hobititlonom. Osaman je dobio nož u leđa od Giovannija.Vojarven koja je uvijek jurila zločeste momke dobila je zločestog momka – upravo čeka četvorke s Hogaragornom – jer naravnoučenje kaže: „Nije bitno što ti je u srcu, već što ti je na bankovnom računu.“I time smo sretno okončali i ovu priču.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     Mandarinan

Linčovani:           BojanaDj **, Kadetoni, Cersei, CSInvestigator.

Pojedeni:        LjubicaSP ***, Nebojša66, NaEdenČovekBratMu aka Eden.

Seoske uloge:

* Vukodlaci:     Hogar Strašni i Giovanni 1972

** Izdajnik:     Bojana Dj

*** Vidovnjak:     Ljubica SP

Ažurirao Danilo-Naissus - 11.Prosinac/Dec.2018 u 19:35


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 19:08

XIX seoska priča


Epizoda broj 30 - STAR WARS LXXVI: THE FORCE TAKES A NAP


Datum:     08.Prosinac/Dec.2015

Broj prijavljenih igrača:     13

Epilog:     poraz Seljana               


*

U glavnim ulogama / Starring:- Manda Rinac, prva konkubina u haremu moćnog Hutta, specijalni gost 30. epizode i uvodna žrtva Vukodlaka.


- Toni the Hutt, predstavnik kriminalnog Hutt kartela,
- Osman Duet, kapetan broda Millennium Falcon 750 – popularni „Mićo“, praprapranećak Hana Soloa,
- Ugnaughtica Cersei, lijeva ruka Tonija the Hutta,
- Ljubicwacca, Wookieeca, Osmanova supruga,
- Vojana Katarn, jedi učiteljica,
- Twi'lek padawan Đo van Nistelroj, Vojanin padawan,
- Nebojša Yodlo, jedi učitelj,
- 3D-3N, astrobot,
- 64-L3, visoki android,
- strašni Darth Hogar Sklerozis, Sith, ćelavi, pogrbljeni tip,
- Da Nije Illo, Sith, Dart Hogarov učenik,
- Siji Fettsajkić, lovac na ucjene, pilot Dart Hogarovog broda, strastvena skupljačica leptira,
- Bojana Galaksija, najveća zvijezda svemir-folka.


***

Poster:


**

Uvodna priča:Nekoć davno u dalekoj, dalekoj galaksiji – toliko dalekoj da svemirskim brodom letiš i popiješ četiri gajbe piva i još ne bi do tamo stigao – započinje naša priča.

STAR WARS LXXVI:

THE FORCE TAKES A NAPRat između Galaktičke Republike i Carstva Sitha bjesni već godinama. Kako bi stvorili temelje nekakvog primirja, obje strane su poslale svoje izaslanike na Nar Shadaa gdje je mirovnu konferenciju organizirao predstavnik kriminalnog Hutt kartela, Toni the Hutt, Hutt u najboljim godinama – ne ostavlja previše sluzi dok puže, ne podriguje nakon jela, ima se para – ima se s čim… Tako bar piše u njegovom oglasu kojeg možete vidjeti na Galaktičkom Holonetu na stranici „Usamljena srca i drugi organi“.Prvi je sletio Millennium Falcon 750 – popularni „Mićo“. Kapetan broda, Osman Duet, praprapranećak Hana Soloa, izašao je prvi iz broda, duboko udahnuo zrak, a onda počeo kašljati od sveg smoga kojeg je udahnuo.-          Toogi! Toogi! (Dobrodošli!) – pozdravila ih je vedro lijeva ruka (pri odlasku na WC) Tonija the Hutta, Ugnaughtica Cersei - Toong mee cha kulkah! (Imam divno vrijeme danas)

-          Ih šprehe nihts Huteze. – pažljivo je pročitao iz svog notesa Osman.

-          Ah, nema veze. Znam ja i univerzalni titlovački. A to je vaš Wookie kopilot? – upita Cersei ugledavši visoku dlakavu figuru koja je upravo izlazila noseći kofere.

-          To je moja supruga, Ljubicwacca! – obrecnu se Osman – Ja sam staromodan tip. Ne volim ja ove žemskinje što se depiliraju.

-          Urrrgghhhh! – složi se Ljubicwacca.

-          A i živimo na Hothu, zbog poreza. Znate li kakve su tamo temperature? Ali dok se ja stisnem navečer uz nju, nema zime!

-          Nego… - ispod glasa će Cersei i povuče Osmana za rukav – Pita gazda Toni je li došla i roba?

-          Najbolja Tatooinska škija. Tri sanduka. – šapnu Osman, a Cersei samo kimnu.Sada su izašli i putnici. Jedi učiteljica Vojana Katarn, a za njom njezin Twi'lek padawan Đo van Nistelroj.-          Pas m… - povika Đo spotaknuvši se i poletjevši niz silaznu platformu.

-          Đo! Emocije, mladiću! Znaš kamo vodi gnjev?

-          Ma u tri… Hoću reći, na tamnu stranu, učiteljice.

-          Upamti: „Nema emocija, postoji samo mir“.

-          Ah, Jediji! Vi ste predstavnici Republike na pregovorima? – uputi se Cersei prema njima.

-          Da, zajedno s učiteljem Nebojšom Yodlom. Sad će i on, star je pa ga noge malo slabije služe. – objasni Vojana taman kad se niz platformu počeo spuštati i sitni, smežurani lik šiljastih ušiju.

-          Vidjeti lijepo Nar Shadaa opet jest. – reče Nebojša naklonivši se pred Cersei, a ona uzvrati naklon.

-          Pip–čump-ting-tong-brrrrlj. – začu se iz broda, a tada se pojavi mali astrobot.

-          Ne zovi me „zlatno dupe“! To je neprikladno i netočno jer ne posjedujem taj dio anatomije, 3D3N! – ljutio se visoki android i krenuo za astrobotom.

-          Naši roboti to su. – reče učitelj Nebojša Yodla – 3D-3N i 64-L3.

-          Želimo da budu smješteni s nama. – dopuni ga Vojana.

-          Mislim da stiže i izaslanstvo Imperija. – ugleda Cersei brod s imperijalnim oznakama koji je upravo sletio.Na tlo je prvi stupio ćelavi, pogrbljeni tip, s elektroničkim implantatom umjesto lijevog oka – strašni Darth Hogar Sklerozis.-          Pa kud baš ona, 'bem ti Silu! A sad me i leđa počela žigati! – promrmlja kad je ugledao Vojanu.

-          Vaš zakleti neprijatelj, gospodaru? – upita Da Nije Illo, zaobljeni i sitni njegov učenik čija je boja kože odavala da u sebi ima i krvi čistih Sitha.

-          Jok, moja bivša žena! Što misliš, zašto sam prešao na tamnu stranu? Kad smo se razveli, njoj je sve pripalo! I kud nećeš onda završiti kao Sith!

-          Dobro došli! – već ih je pozdravljala Cersei.

-          Daj joj naše akreditacije. – obrati se Darth Sklerozis lovcu na ucjene i pilotu njihovog broda Siji Fettsajkić – inače i strastvenoj skupljačici leptira (dok ne ubija unaokolo ili zamrzava svoje žrtve u ugljiku).

-          Pođite svi za mnom! – pozva Cersei sve prisutne.

-          Osjeća se nešto, učiteljice. – potiho će Đo Vojani.

-          Sila se uvijek jako osjeća. – umiri ona svog padawana.

-          Ma, to sam ja jeo čvarke s lukom pa… - pokuša se opravdati Da Nije Illo, a onda zašuti shvativši da ga nitko ništa nije pitao.Ubrzo su se našli u velikoj palači s jednako grandioznom dvoranom, a na povišenoj tribini sjedio je – ili ležao?- Toni the Hutt, okružen polugolim robinjama i robovima. Na pozornici je upravo pjevala najveća zvijezda svemir-folka Bojana Galaksija:„Moj je dragi šofer zvjezdanog razarača,

Druge cure ljubi, al' se uvijek meni vraća!“-          O grandio lust Toni du Hutt! (Njegova uzvišenost, naš domaćin, Toni the Hutt!) – najavila je Bojana Tonija nakon što je dovršila pjesmu.

-          Hvala, hvala. Dakle, poštovani gosti, prijeći ću odmah na stvar – rat je loš za biznis, a nijedan Hutt ne voli loš biznis. Stoga se nadam da ćete ovdje uspjeti sklopiti dogovor. A ako ne, da ćete bar nešto novca ostaviti u mom kasinu! Opustite se i raskomotite! Pregovori će početi sutra.


2 vukodlaka, 1 vidovnjak, 1 izdajnik


**

Uvodna priča: AppendixPa zar baš moram raskomadati Mandu u svakoj partiji?

OK:

"Taman kad je zabava bila na vrhuncu, krik je natjerao sve da utihnu.
Sluškinja Tonija the Hutta dotrčala je noseći u rukama krvave tange s leopardovim uzorkom. Jedino što je ostalo od Mande Rinca, prve konkubine u haremu moćnog Hutta. Razlog što su znali da je u pitanju Manda bio je natpis sa stražnje strane: 'Hidden Dragon'. "


***

1.krug - linč-          Neeee! Moj Mandica!!! – gorko je ridao Toni the Hutt.

-          Tko je odgovoran za ovo? – sad već bijesan zirkao je po dvorani, a onda su mu oči stale na Cersei.

-          Ti! Ti si moj glas, moja produžena ruka, a nisi učinila najosnovnije! Sačuvala moju imovinu.

-          Uba bolla tah Rancor! (Ideš Rancoru!) – napinjalo se crvoliko Tonijevo tijelo, a onda je pritisnuo dugme na svom prijestolju i otvorila se jama nasred dvorane.Dvojica stražara zgrabila su Cersei koja se otimala, preklinjala, proklinjala, vikala i što sve već ne dok je konačno nisu bacili u jamu koja se zatim zatvorila. Uz krikove iz poda i režanje Rancora, zavladala je neugodna tišina.-          Hajde, malo veselja! Ej, mala je l' znaš onu: „Maaalaaa mojaa neeee trebaaaš Džedaaaajaaa, već ti trebaš od pravog Sitha zagrljaaaaajaaa!“ – počeo je gangu Hogar ne čekajući Bojanin odgovor.

-          Oooooooooj! – pridružio mu se njegov učenik Da Nije Illo.I tako, uz milozvučno urlikanje navedenog dvojca, dočekali smo noć na Nar Shadaa.

Cersei je bila   obična Ugnaughtica – vukodlaci, dogovorite koga ćete srediti.


***

1.krug - večera-          Hrmmmham! Brgggrgaha! (Prvi put dođemo na neko otmjeno mjesto, a on odmah razbaca opuške po sobi i napravi svinjac!) – mrmljala je Ljubicwacca čisteći sobu koja je bila dodijeljena njoj i Osmanu.

-          Brrgahara! Hambrbgrhh! (Prvi me put izvede u deset godina, a onda ode bančiti s muškim društvom, a ja neka skupljam njegove prljave bokserice!)U jadikovkama je prekine kucanje na vratima. Odloživši usisavač, požurila je do vrata i otvorila ih.-          Grrgggh? (Striče Pero, jesi li to ti?)No, bio je to vukodlak koji je navalio na našu Ljubicu na što ga je dočekalo koljeno u bubrege. Ljubicwacca dograbi pepeljaru i zviznu prema vukodlaku koji ju je dočekao glavom – pa se stropoštao na pod,-          Harrgarggah! (Sad ćeš ti vidjeti na koga si se namjerio!) – zajapurila se Ljubicwacca i krenula prema onesviještenom vukodlaku.No, u taj čas uz „zviz“ i „tup“, Ljubicwacca padne na pod. Iznad nje je stajao drugi vukodlak s bejzbol palicom.-          Diži se , šeprtljo! – obratio se prvom vukodlaku, a onda pažnju opet usmjerio na Ljubicwaccu.

I to je kraj za Ljubicwaccu – običnu Wookieecu , a ne vukodlačicu. Neka je Sila s vama.


****

2.krug - linč-          Ajde, nije neka šteta. Jedna Ugnaughtica i jedna Wookieeca – pa ima ih pun svemir. – slegnuo je ramenima Darth Hogar gledajući na koju će anatomsku guziprilagodljivu stolicu sjesti u konferencijskoj Sali.

-          Takvo nepoštivanje života je tipično za Sithe. – prezrivo odmahnu rukom Vojana.

-          Ajde, Sili hvala, bar je moja Ljubicwacca imala životno osiguranje pa će se to nekako pokriti. – uzdahnu Osman.

-          Gospodaru, osjećam opet neko podrhtavanje u Sili. – šapnuo je Da Nije Illo Darthu Hogaru.Ovaj ga upitno pogleda.

-          Pogreška – nije to bilo zbog Sile. Moram na WC. – promuca Da Nije Illo i otrči brzo iz prostorije van.

-          Svi smo tu? – upita Toni the Hutt.Kimanje i mrmljanje potvrdile su njegovo pitanje. Osim starog Jedi učitelja Nebojše Yodla koji je sjedio sklopljenih očiju na svojoj stolici.-          Je li živ? – upita Đo Van.Sija ga bocne prstom na što ovaj poskoči.-          Što… Tko… Togrutica ona što zna raditi jezikom gdje je… Ah, sanjao samo sam…Tada se opet otvore vrata uz škripu metala.-          Aaaa! Vukodlak to je… - poskoči još ne sasvim budni Yodla i pokretom rukom podigne snagom Sile 64-L3-a u zrak (jer to je on ušao), a zatim, stegnuvši šaku u pesnicu, zdrobio limeno tijelo prije nego što je itko stigao ga zaustaviti.-          To samo android bio je, ups. – reče on kad se približio hrpi lima, čipova i tranzistora zajedno s ostalima prisutnima.-          Nema problema, učitelju Yodla, otkad smo izgubili one puzzle nemamo nikakve zabave na brodu. Sad ćemo bar imati što raditi dok se budemo vraćali na Coruscant – tješio je Đo Van Nistelroj starog Jedija.Inače, 64-L3 je bio   običan android . Vukdolaci, na redu ste.


****

2.krug - večera-          Znao sam da se nisam trebao rukovati s onim Da Nije Illom. Sad me tjera na zahoda cijeli dan i noć. A valjda neću sad još dobiti i herpes zbog onoga…Tako je mrmljao Đo van Nistelroj dok je usred mrkle noći tražio najbliži WC u palači. Stisnuvši kvaku i požurivši do separea sa školjkom izmamilo mu je suzu radosnicu. I dok se on predao relaksiranju, začuo je korake ispred vrata.-          Zauzeto, Jedi u punoj ratnoj spremi! – zagrmi on iznutra.Povukao je vodu, a onda brže bolje navukao svoju mantiju i izašao van – no tamo nije bilo nikoga. „Pogledaj gore, budalo!“, vikala mu je Sila u glavi. Naglo podigavši pogled, ugleda iznad sebe vukodlaka kako visi s lustera. Vukodlak skoči na njega, ali on je već izvukao svjetlosni mač i zamahnuo, no tada ga dočeka udarac palicom po ruci – drugi vukodlak je upravo ušao u WC.-          Ne trebam ja oružje! Osjetite moć Sile! – povika on zamahnuvši rukom i odbaci prvog vukodlaka o zid.

-          Osjeti ti udarac nogom u vitalno mjesto. – zareža drugi vukodlak i opali ga nogom u obiteljsku bižuteriju.Previjajući se na podu, bio je laka meta za naše čupavce (ne Liverpoolske).

Đo van Nistelroj bio je običan padawan. Vidovnjak je na redu – a i linč.


*****

3.krug - linč-          Čekaj, jesmo našli u njegovoj sobi dlake, ali to su mu možda od pokojne žene. – bunio se Hogar kad je nebojša počeo mahati dlakama koje je našao na Osmanovom krevetu.

-          Sila vodila me. Slučajno to nije.

-          A gdje je on? – upita Vojana osvrćući se po prostoriji.U taj tren otvore se vrata i uleti sva zapuhana Bojana.-          Ljudi! Stradao Osman!

-          Kako… Što se dogodilo? – upita Toni svoju pjevačicu.

-          Išao je preparkirati „Miću“ jer su mu jučer ostavili kaznu zataknutu zbog pogrešnog parkiranja i taman kad je poletio na njega je s desna dojurio IMT (Intergalaktički automatizirani transporter). Sad ga skupljaju po cijeloj pristanišnoj luci.

I tako ode Osman, običan krijumčar kao i njegov daleki rođak Han Solo. Vukodlaci, izvolite.


*****

3.krug - večera-          Ali svi kažu da je najbolji iz pomirenja… - pravdao se Hogar dok mu je Vojana zalupila vratima u lice.Slegnuo je ramenima zatomljujući bijes u sebi i usmjeravajući ga u Silu.-          Mir je laž, postoji samo strast… - mrmljao je poznatu mantru Sitha – I tko ne bi onda mrzio tu prokletu Republiku i te Džedaje!Tumarajući tako palačom shvatio je da je zalutao.-          Večera stiže sama. – isceri se neko, a onda Hogar ugleda dlakavo stvorenje pred sobom.

-          Vukodlak? Misliš da se bojim takvih kao ti. Čekaj da izvadim iz hlača i pokažem ti što imam…Vukodlak nervozno skrene pogled, no odahne kad je čuo zvuk svjetlosne sablje.-          Dođi, da ti pokažem tko je tvoj tatica! – zareži Hogar mašući mačem dok je drugom rukom pripremao udar munje.I tu je učinio grešku – naime, nije primijetio da stoji ispred WC-a koji je očito bio začepljen jer je stajao u maloj lokvici vode – a struja i voda…Uz „Bzzzzzzzztt!“, Hogar u oblaku dima i svjetlosti padne na pod.-          Reš pečen? – upita drugi vukodlak koji se skrivao iza Hogarovih leđa.

-          Taman. – odgovori prvi otkinuvši komadić i kušajući.

Darth Hogar Sklerozis bio je samo Sith. Vidovnjak i preživjeli, na vama je red.


******

4.krug - linč-          Mlada dama s Tatooinea, noge širi, al' se pravi fina. Dok čeka Džedaja, Sith lorda hvata za…Tu Bojaninu pjesmu koju je uvježbavala za večeras prekinu upad u njenu sobu.-          Na želudac pun pjeva se lakše. – mahao je svojim svjetlosnim štapom (dvostruko korisna stvarca) starina Nebojša.

-          I ja se slažem bar jednom s ovim ludim Jedijima. – kimao je glavom Da Nije Illo.

-          Ali ja…

-          Ti ćeš šutjeti. – zaprijeti prstom Toni the Hutt.

-          Piju-fiju-briju-tu-tu-cvrc! – javi se 3D-3N.

-          Imaš pravo. Da ne odugovlačimo više. Trebamo je izvesti pred sud na Coruscantu. – započne Vojana, no prasak blastera prekine njeno izlaganje.-          Fiju-bang-bang. Cvrc-šmrc. – javi se 3D-3N uvukavši svoj ugrađeni blaster u metalnu šasiju.

I tako jer je Bojana bila   spejs-folk pjevačica i vidovnjakinja, galaksijom su zavladali vukodlaci. U idućem nastavku Star Warsa gledajte „Edward Zvan Cullen i Darth Bella Swan protiv Carstva Vukodlaka“.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     Mandarinan

Linčovani:          Cersei, Gale, Osman2510, BojanaDj ***.

Pojedeni:        LjubicaSP, Giovanni 1972, Hogar Strašni.

Seoske uloge:

* Vukodlaci:     Kadetoni i Danilo Naissus

** Izdajnik:     NaEdenČovekBratMu aka Eden

*** Vidovnjak:     BojanaDj

Ažurirao Danilo-Naissus - 12.Prosinac/Dec.2018 u 01:53


Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Avatar
Mολών Λαβέ

Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015
Lokacija: Niš, Srbija
Status: Offline
Points: 23742
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 21:38

XX seoska priča


Epizoda broj 31 - HTV (Hell TV)


Datum:     16.Prosinac/Dec.2015

Broj prijavljenih igrača:     11

Epilog:     pobeda Seljana                


*

U glavnim ulogama / Starring:- Titi Vilić, strojovođa vlaka "Hell Express"-a, specijalni gost 31. epizode.


- Bojana Stephenie Meyer, književnica,
- Zdravko Nebojša Mamić, sportski menadžer,
- Romeo Danilecchi, plemić iz Verone,
- Julija Cabonemise, plemkinja iz Verone,
- Cerselizabeth Bennet, inteligentna mlada žena iz Meritona u Engleskoj,
- O. O. Abrams, filmski producent,
- Charlie Giovanni Sheen, holivudski glumac,
- Ljubicana Karenjina, ruska grofica,
- Hogarjustin Bieber, pevač,
- Sija Marple, detektivka,
- George Eden Bush, američki predsednik.


**

Uvodna priča:Znam, znam. Sad se svi pitate što radite ovdje i gdje je to „ovdje“. Dozvolite da se predstavim ili možda bolje da kažem: „Pleased to meet you, hope you guess my name“.A to daje i odgovor na drugo vaše pitanje: „Gdje ste?“ Ovi tamo gore su zaključili da ne znaju što bi s vama pa su odlučili da na našoj HTV (Hell TV) sami odlučite svoju sudbinu. Ovo oko vas izgleda kao obično selo, no sve su to samo kulise u kojima će se odviti ovaj vaš igrokaz. Kako ni oni gore, a ni mi ovdje dolje ne znamo što ćemo s vama, imat ćete priliku izboriti se za reinkarnaciju – ili vječno prokletstvo. Ubijajte se međusobno kako želite i koliko želite – ovo su vaše duše pa smrt nije trajna, ali „smrt“ znači da iz ovog šou-programa idete u ruke mojih eksperata: Mefistofelesa, Belzebuba, Moloha, Pazuzua, Adama Sandlera… A od njih više nema povratka! Da stvar bude zanimljivija, među vama su dva vukodlaka koji će također pokušati doći do svoje slobode – ili vječne vatre prokletih, kako to ovi odozgora zovu. Mi to zovemo roštilj-party. Tu je i jedan izdajnik koji zna vukodlake i možda spasi dušu ako zajedno s njima izdrži dovoljno dugo. Vidovnjak će pokušati da se to ne dogodi i da spasi što više vaših grešnih guzica od našeg kazana i paprikaša.Ono od čega tražimo da se suzdržite su psovke i golotinja. Ovaj šou ima PG-12 i gledaju ga moja punica, žena i djeca, također.Što je smiješno tamo straga? Naravno da sam oženjen! Pa nalazimo se u Paklu!Da vidimo sad koga su to oni metroseksualni anđeli poslali…Bojana Stephenie Meyer… Dušo, bez suza! Kod nas ne pali to holivuđansko glumatanje! Zašto si tu? Je l' ti to mene… „Sumrak saga“, dovraga, hoću reći, domene! Još i Amerikanka. Da se mene pita išla bi automatski u 10. krug Pakla! Da, imamo i to. Renovirali smo prije par godina, ali neki papak gore u Raju je očito pronevjerio lovu pa je onaj smoto Gaudi dobio pravo na arhitektosnko rješenje. Sad svako malo strepimo od jačeg vjetra da sve ne ode u tri! Nego, jesam li spomenuo da si Amerikanka? Zadnji Amerikanac koji je završio u Raju bio je… Ček' da nađem… Belzebube? Bubo? Tko je bio zadnji Amerikanac… Što? Nema ni jednog? Nego, Meyerice, jesam li spomenuo da si Amerikanka?Zdravko Nebojša Mamić… Ne trgaj tu košulju! Jesam rekao bez golotinje! Krv, ubojstva i iznutrica – OK; psovanje i golotinja – NE! Iskreno, g. Mamiću, Mefisto je veliki navijač Dinama i jako bi volio da brzo stradate i završite u njegovim rukama. Rekao je da vam sprema svakodnevnu kolonoskopiju – podmorničkim periskopom. Ne, ne morate skupljati novac za kauciju od svojih prijatelja – ionako ćete ih uskoro sve vidjeti ovdje.Romeo Danilecchi i Julija Cabonemise. Tragično, zaljubljeni par iz Verone… Par tinejdžerskih budaletina ako se mene pita! Ubili se zbog ljubavi? Pa zar se niste mogli drpati k'o svi normalni tinejdžeri? Dođeš s „Wartburgom „ po nju, na radiju piči Bijelo dugme „Na zadnjem sjedištu moga auta“ i… Zar mislite da će vam sad biti bolje? Kakav faux-pas!Cerselizabeth Bennet… Ne, ja nisam g. Darcy, već Lucifer. Ne, nećete se onesvijestiti jer ste mrtvi! Kako? Pa ne znam da li se sjećate, ali vaše zadnje riječi bile su, otprilike ovakve: „G. Darcy, kako ste blijedi danas! Oh, ne obrisaste vaša usta, baš nekavalirski da vam pjena izlazi van. Što šapućete? Ha? „Mozga“? Što će vam…. Aaaaaaaaaaaa!!!!!“ – ili tako nekako. Bilo bi bolje da ste umjesto ispijanja čaja i kikotanja pogledali ciklus filmova Georgea Romera!Osman Osman Abrams? O. O. Abrams… Tu ste? Dobro. Ne, ne znam tko ste vi. Ne zanima me. „Lost“, „Star Trek“, „Star Wars“… Aaaa! Znači vi ste taj skrnavitelj umjetnosti! Vjerujte mi, Pakao je pun onih koji vas žele upoznati… I oguliti vam kožu, otkidati prst po prst… Ne, bojim se da je u Raju isto tako. Ako vas to tješi, Hitler je još uvijek omraženiji od vas.Charlie Giovanni Sheen? G. Sheen ne znam što radite ovdje – da se mene pita, postavili bi vas za imperatora Univerzuma, ali oni gore… Čujte, izuzetna nam je čast da ste tu. Imate mnogo fanova ovdje – zapravo, ako vam nije problem, biste li mogli potpisati autograme – zamolili su me. „Samo napišite „Mojem BFF Aleksandru VI. Borgiji“ i isti takav za markiza de Sadea. Ako ostanete s nama, obećavamo vam VIP status. Svaki utorak i petak smo na pokeru kod Caponea ili Ivana Groznog, a vikendom tulumarimo kod Kaligule ili smo na roštiljadi kod Nerona. Svakako svratite, g. Sheen. Ne, ne, meni je zadovoljstvo!Još jedna sa suicidalnim tendencijama… Ljubicana Karenjina? Znate li vi da iz Sindikata radnika u željezničkom prometu spremaju prosvjede zbog vašeg prisustva ovdje? Kažu da ste vi pokrenuli taj trend. Naročito su bjesni ovi što peru pruge. Zar je bilo tako teško baciti se u rijeku ili uzeti za čitanje „50 nijasni sive“ i umrijeti od dosade?Hogarjustin Bieber… Dakle, djevojčice, ne znam… Muško? Sigurni ste? Pjevač, kažete? Torquemada me uvjeravao da ste vi njegova inkarnacija pa mi je teško povjerovati… Ne, ne, molim vas, nemojte pjevati! Nalazimo se u Limbu, a ovo je više za peti ili šesti krug… I sigurno ste muško, kažete?Sija Marple? Detektivka? Bakice, jest li popili lijekove? Ne, nisam bezobrazan! Bez tog „Ou, jeaaa!“, nismo u nekom jeftinom porniću! I ne namigujte stalno iza tih sunčanih naočala! Naći ćemo vam klupko vune pa pletite čarape dok se ne saberete.George Eden Bush? Ah, vi ćete se sjajno uklopiti. Tu imamo mnoge poput vas – Mussolini, Hitler, Franco… Ne zante tko su oni? Ah, da, zaboravio sam s kim razgovaram. OK, govorit ću polako: samo tu sjednite i ništa ne dirajte, glupavo se smješkajte i gestikulirajte. Tako je! Isto kao kad ste bili predsjednik! Sigurno vam je drago što ste jedan od rijetkih kojima je ovdje kompletna obitelj na okupu.Dakle, ubijajte se, žderite jedni druge, a tijekom ove vaše borbe za opstanak shvatit ćete da Pakao nisu vatra i mučenje – Pakao su drugi.Vidovnjak se može javiti s upitom.


***

1.krug - linč-          Najbolje je da ovo odlučimo glasovima svih ovdje prisutnih u ovom nazovi-selu. Eliminiramo vukodlake i opet nas vrate među žive. – dedukcijom je zaključila Sija Marple, prihvativši „dim“ koji joj je ponudio Charlie Giovanni.

-          Uuuuf, kakav je ovo duhan sinko?

-          Mrak. – naceri se Charlie G. – A ti, mala… Mislim da bi imala potencijala u Holywoodu. Samo trebaš doći kod mene… na instrukcije. – namignuo je Juliji.

-          To! Glasanje! U tome uvijek pobjeđujem. Samo što sad tu nema mog brata da broji glasove.

–        uzdahnu G. Eden Bush.Cerselizabeth istrese papiriće na drveni stol i počne prebrojavati.-          Tu je jedan s „X“. – zamijeti Romeo Danilecchi.

-          To sam ja glasao za sebe. Nisam se mogao sjetiti kako se speluje moje ime pa… - slegne Eden Bush ramenima.Svi ga blijedo pogledaju, a Nebojša Maminjo, sad već nestrpljiv i uz stalno šmrcanje požurivao ih je:-          Aaaajmoooo! Broji to, dušo moja draga!No, nije bilo potrebe za brojanjem. Dva rogata tipa s automatskim trozupcima u rukama približavali su se njihovoj grupi, primili Edena pod ruku i odveli – dok se on i dalje smješkao, očito iščekujući da se odnekud stvore Condoleezza ili Dick i šapnu mu što da sad radi.George Eden Bush je osuđen da vječno vuče autobus na kat u siromašnijim kvartovima Pakla u kojima se nalaze duše preminulih pripadnika nacionalnih manjina iz SAD-a.Bio je samo George Eden Bush. I Amerikanac.Vukodlaci, dogovorite se.


***

1.krug - večeraI dok su neki otišli u obilazak Pakla u aranžmanu „Burning Feet Toursa“, neki odlučili prileći – da odmore dušu, Giovanni Sheen poveo mladu (i ne još dugo) neiskusnu Juliju da joj pokaže… kakko da iskoristi svoj talent u tvornici snova, Romeo je ostao zbunjen i sam nasred artificijelnog parka. Doduše i prije je znao biti zbunjen kao ono kad nije znao bi li ubio Parisa i ljubio Juliju ili obratno, ali sad je ostao sam… A nikako mu nije na glavu padalo ništa što bi se rimovalo.-          Vidi ga! O, Romeo, Romeo, sad bih tvoj but pojeo. – začu naš tragični junak i ugleda dlakavo stvorenje s iskeženim zubima koje mu se približavalo.Od straha, noge mu se odsjekoše. Taman kad je mislio potrčati u suprotnom smjeru, licem u ralje sudari se s drugim vukodlakom.-          Jal' je to snijeg ili su labudovi ili… - poče vukodlak.

-           Pogrešan tekst! – sikne prvi vukodlak bijesno na ovoga.

-          Nema veze. Bit će dobar obrok i bez toga.I tako, uz pretjerano puno krvi i brutalnosti, vukodlaci raskomadaše Romea – što znači da je njegova duša također zaglavila u jednom od krugova.Ostatak vječnosti provest će kljukan „Viagrom“, zavezanih ruku i nogu u Domu starijih penzioniranih nimfomanki (one preko 100 godina) u 4 i pol krugu.Inače, bio je običan Romeo Danilecchi. I nije bio Amerikanac.Vidovnjak neka se javi.


****

2.krug - linč-          Priznaj babo da si vučjadlačica! – derao se Nebojša Siji ulice dok su Bojana i Cersei okretale ražanj na koji se zavezali Siju Marple.Za to vrijeme pojedinci su okretali očima, a Charlie G. Sheen je okrenuo Annu Nicole Smith u njenom paklenskom apartmanu.-          Ček'', ček'! Nije dobro. Nema mi „lens flarea“ dok snimam ovo mobitelom. Morat ćemo ponoviti scenu. – uzbunio se Osman Osman Abrams koji je sve snimao svojim mobitelom.

-          Nije ti ovo novi „Star Drek“, već ispitivanje svjedoka! – dreknu Julija.A onda ih urlik i režanje sve natjera da se trznu. Stara i smežurana gospođa postala je dlakava zvijer – srećom po njih još uvijek zavezana na ražnju. Hogarjustin prvi se snašao. Vrišteći, kao što i priliči djevojčicama, dohvatio je letvu i počeo mlatiti vukodlaka – čak i dugo nakon „smrti“ pa su ga morali odvajati rukama, nogama i lopatom od nekadašnje Sije Marple.Sija Marple bijaše detektivka, bakica i vuk, a sad je osuđena da vječno javnim prijevozom ide na bolničke pretrage, a da joj se nitko ne želi ustati – ni u tramvaju, busu, vlaku, kod doktora…Preostali vukodlak je na redu.


****

2.krug - večera-          Nitko mi ne može ništa! Ja sam kralj! Ja sam bog! Ja sam Ja! – urlao je Nebojša trgajući sa sebe košulju nakon što je povukao drugu lajnu (courtesy by Mr. Sheen) sa stola u kućici koju je odabrao za relaksaciju.Problem kod ovih kućica, u ovom kvazi-selu u Paklu, bila je činjenica da se ne mogu zaključati pa tako Nebojša – taman kad je počeo gristi nokte na nogama – nije čuo pridošlicu. Doduše, bio je i toliko urokan da nije ništa ni osjetio dok su ga zubi i kandže čerečili.Svega je postao svjestan tek kad se našao u svom privatnom krugu Pakla – bez ustiju i okružen monitorima na kojima je do daske bio pojačan ton i na kojima su se vrtjeli njegovi „The Best of“ momenti iz života – non-stop. Osim povremene reklame za „bijeli prah“ – „v sodelovanju z naravo“ – i tako u vječnost.Nebojša je bio to što je i ništa više – vidovnjak se može javiti, a glasanje početi.

*****

3.krug - linčLjubicana Karenjina se nakašlja.-          Kako to mislite: „Ti su vukodlak?“ – upita ona O. O. Abramsa.

-          Ne znam ja ništa, ja samo snimam. To su rekli ovi ovdje. – pokaza on palcom na društvo do sebe.

-          Ili se ne depiliraš ili si vuk. – mrzovoljno odmahne rukom Cerselizabeth.

-          Pa, ako ste i pogodili… - počne Ljubicana - …neće vam koristiti.Već narednog trena umjesto Ljubicane na istom mjestu stajala je dlakava zvijer. Režanje i priprema na skok natjeraše ostale paklo-seljane da se povuku korak unatrag.No, u taj čas, začu se „Hu! Hu!“ i od nikuda projuri vlak i pregazi Ljubicanu – bio je to Hell Express koji ne treba tračnice ni išta više doli svog strojovođu Titija Vilića – koji je također završio u Paklu jer je tamo negdje 2031. pogazio nekoliko klinaca.

Preživjeli seljani vratili su se svojim životima – fiktivnim i stvarnim, a Ljubicana je kažnjena da do kraja života u Paklu glumi u trećerazrednim američkim i meksičkim „sapunicama“.


*****

The EndUvodna kolateralna žrtva Vukodlaka:     ---

Linčovani:          NaEdenČovekBratMu aka Eden, CSInvestigator *, Ljubica SP *.

Pojedeni:        Danilo Naissus, Nebojša 66,

Seoske uloge:

* Vukodlaci:     Ljubica SP i CSInvestigator

** Izdajnik:     Bojana Dj

*** Vidovnjak:     Giovanni 1972

Ažurirao Danilo-Naissus - 12.Prosinac/Dec.2018 u 01:52


Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.