Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problemi, predlozi, sve u vezi sajta - deo sa TITLOVIMA
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problemi, predlozi, sve u vezi sajta - deo sa TITLOVIMA

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 52>
Korisnik
Poruka
Žakuj View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Žakuj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2015 u 16:23
Posto ne znam u koju tacno sekciju da se obratim ispisacu ovde, pa neko od modova neka prebaci post u odgovarajucu temu.

Elem, mislim da bi bilo dobro, ako vec ne postoji tema, da se otvori nova, gde prevodioci koji su rezervisali neki film mogu da isti otkazu. Mislim da bi ta tema dosta pomogla moderatorima radi sredjivanja sekcije ''prevodi koji ce se uskoro pojaviti'' i dr., te ce moci na mnogo laksi nacin da azuriraju pomenutu sekciju a ne da se vijaju po forumu i gledaju ko je otkazao prevod i zbog cega. Naravno i da se iznese argument zbog cega se neki prevod otkazuje.

Uzgred, kada smo vec kod toga, molim da me izbrisete sa prevoda filma - Starship:Rising (2014) koji sam nedavno najavio.

1. Film je presmesno uradjen. U smislu, da je sve jedna velika, losa kompjuterska montaza. Efekti, gluma, prica i ostalo je po meni ocena ravnna 0 od mogucih 10. 
Te mislim da film koji sam trebao prevoditi ne zasluzuje paznju i zato odustajem. Jer ovaj posao radim iz razloga sto sam veliki filmofil. Volim da uzivam gledajuci zanimljive filmove, dokumentarce pa cak ponekad i crtane filmove i iste prevodim. Ali preko nekih stvari ne mogu da predjem i da u sustini prevodim nesto ''na silu''. Nesto sto ne mogu preporuciti drugima da pogledaju, sto nema nikakvu zanimljivu fabuli i ostalo.

Tako da, bas ukoliko neko od kolega zeli da se pozabavi - niskobudzetnim Skaj Fajom, moze slobodno da se ubaci i rezervise se umesto mene.

Srdacan pozdrav.
Na ovom forumu vlada harmonija, i svi smo jedna srećna familija.
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2015 u 16:35
Tema u kojoj se vrše najave prevoda ujedno služi i za otkazivanje prevoda. Dakle:
http://forum.titlovi.com/titlovi-koji-ce-se-uskoro-pojaviti-opsta_t13719_n998.html
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
leBon View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj leBon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2015 u 22:18
http://postimg.org/image/609oyu7b5/  sta  je ovo, neki malware?

Ažurirao novy78 - 29.Svibanj/May.2015 u 22:27
tika-taka
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2015 u 09:22
Nažalost nije Ouch ali koristimo AdBlock
Na vrh
Žakuj View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Žakuj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2015 u 00:39
Da se još jednom na ovoj strani oglasim.
Pre svega hvala Dariju i infinu koji su mi omogućili da promenim ''nick'' na sajtu. Iz legendofme26 u Žakuj. Ali bih ukazao na problemčić koji nadam se može da se reši. 
Dok sam bio pod nazivom legendofme26, odradio sam nekoliko titlova sa tim imenom i sada po menjanju u Žakuj, kada pogledam svoje titlove imam samo 1. Tj. ovaj poslednji i jedini koji sam uradio pod imenom Žakuj. 
Te ukoliko može, da se i oni titlovi koje sam uradio sa starim nikom, prebace na ovaj akaunt, pošto i jeste to u stvari jedan akaunt što se tiče foruma, a deo sa titlovima ga vidi kao 2 različita akaunta. Pozdrav.
Na ovom forumu vlada harmonija, i svi smo jedna srećna familija.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2015 u 14:35
SredjenoWink
Na vrh
stesho View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stesho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2015 u 04:42
Pozdrav, drugari. :)
Nešto me zeza odavno, i konačno reših da se požalim nekom odgovornom i/ili uticajnom, pa se možda nešto i završi... Smile Odgledao sam malopre odličan poljski film Ida, i titl je bio odličan ali me je (po ko zna koji put) opasno smorio potpis v(n)ašeg sajta ''Preuzeto sa www.titlovi.com'' koji se pojavljuje odmah nakon poslednje izgovorene rečenice u filmu. To ne bi bio naročit problem da nema barem još 5 minuta radnje filma do kraja po prikazanom potpisu. Automatski znam da će uskoro kraj filma i da niko više ništa neće da izgovori... malo je bezveze, zar se ne slažete? Ubije mi ceo doživljaj i ubrzava zaokruživanje priče. 
Zato molim nekog uticajnog da se, ako je ikako moguće, bar malo iskontroliše ovo potpisivanje. Znam da je suludo skidati razne verzije filmova da bi se videlo koliko toga još ima do kraja, ali da postoji bar neki vremenski prozor od par minuta (makar na imdb-u imamo vreme trajanja filmova, kao kontrola da se ne premaši to, recimo), čisto zbog ovakvih slučajeva, bilo bi jako lepo.
Hvala u svakom slučaju, pozdrav!!!
Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2015 u 08:15
  ehhhh da su meni tvoji problemi na dan-dva, da se malo odmorimLOLLOL ovo mi se čini kao 
Deja Vu.. kao da već identičan post vidjela tu, mislim baš identičan skrozTongue
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2015 u 08:45
Tu liniju ubacuje skripta/program koji radi automatski. S obzirom da se većina snimaka serija/filmove završava nekoliko sekundi posle titl, ne možemo podesiti program drugačije.
Najjednostavnije bi bilo da prevodioci dodaju liniju "KRAJ" na kraju filma i onda će skripta ubaciti potpis sajta posle te linije. Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2015 u 13:04
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Najjednostavnije bi bilo da prevodioci dodaju liniju "KRAJ" na kraju filma i onda će skripta ubaciti potpis sajta posle te linije. Wink

Ili to što kaže Bojana, ili jednostavno pre gledanja filma obrišite tu liniju. Big smile
Na vrh
stesho View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj stesho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2015 u 13:33
Ma, ja obično i obrišem te redove, ali ponekad mi se omakne. Ouch
Svestan sam da niko ručno ne ubacuje te redove, ali isto tako znam da može ta skripta da se podesi da ubaci taj red 2 minuta posle poslednjeg u titlu, a ne 3 sekunde... ima dosta onih koji ne edituju niti šteluju titlove, već traže samo onaj koji odgovara njegovoj verziji rip-a, oni sigurno ne brišu linije, razmišljajmo i o njima (al' sam postao empatičan, moram nekako da isteram svoje) LOL

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2015 u 15:24
Upravo tako, bila je ova tema ranije, možda na stranicama ispred.
Sećam se da se većina prevodilaca složila sa tom kritikom/dobronamernim savetom.
To se odlično sećam jer od tada i ostali i ja vodimo računa o tome (Reach Me (2014) npr). Posle zadnjeg izgovorenog reda sačekao sam da krene odjavna špica i stavio Prevod: XY i onda nema problema.
Mada mi se sviđa i opcija da se na početku odjavne špice stavi "KRAJ" i gotova priča. Onda ide ime prevodioca i "preuzeto sa www.titlovi.com".

Inače, sve zavisi od filma. Mene mnooogo više iznervira kada se na kraju iseče film (onda ni odličan titl ne pomaže) ili kad shvatim tek na kraju da taj film ima hipotetički još milion nastavaka. Poput filmova "The Maze Runner" ili "Seventh Son" koji mogu da se snimaju još 1000 godina ko indijske/turske serije.

I cenim da je mnogo lakše da sam prevodilac to odradi pri formiranju titla nego da se dira (podešava) skripta (program) koja inače prati titl a ne dužinu trajanja filma.

Pozdrav svima!

Na vrh
jura123 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jura123 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2015 u 21:36
moze li se sredit da se ne pokazuju reklame ,kad očem da idem na stranicu za skidanje titlova , ovo stvarno smeta 
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2015 u 22:03
Može. Instaliraš Adblock.

Reklame su sastavni dio života. Ima ih na televiziji, radiju, internetu... Ne možete očekivati da se vlasnik stranice odrekne reklama, ali možete instalirati Adblock.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2015 u 19:31
Darije je radio na tome. Javi mu se.
Na vrh
Tony098 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony098 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2015 u 20:31
Pozdrav, gdje je topik u kojem se ocjenjuju titlovi?
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2015 u 20:39
Na vrh
NikolaJe View Drop Down
Master translator
Master translator
Ćino

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NikolaJe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2015 u 01:27

Da li i vama izbacuje Server Error kad pokušate da dodate titl?

Edit: Sad je proradilo. Cool

Ažurirao NikolaJe - 03.Srpanj/Jul.2015 u 01:37
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2015 u 11:21
Jok more. Dobijam samo prvu stranicu sa titlovima.
Bilo kakav pokušaj prelaska na sledeću ili na neki titl završava se ovako:

Server Error

404 - File or directory not found.

The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2015 u 11:26
I kod mene:

Server Error in '/' Application.

Could not load file or assembly 'System.Windows.Forms, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies. Not enough storage is available to process this command. (Exception from HRESULT: 0x80070008)

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 52>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.