| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Hair (1979) |
Odgovori
|
| Korisnik | |||
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Hair (1979)Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2011 u 01:26 |
||
|
Hair (1979)
![]() http://www.imdb.com/title/tt0079261/ komedija drama mjuzikl SAD, Zapadna Njemačka, 1979 Režija: Miloš Forman Scenarij: Michael Weller, Gerome Ragni, James Rado Uloge: John Savage, Treat Willilams, Beverly D'Angelo, Nicholas Ray, Annie Golden, Dorsey Wright Distributer: Continental Film Sadrzaj: Nakon velikog uspjeha"Leta iznad kukavičjeg gnijezda", za koji je pored ostalog nagrađen Oscarom za režiju, veliki češko-američki redatelj Miloš Forman (Gori moja gospođice, Amadeus) posegnuo je za glasovitim kazališnim mjuziklom "Kosa" (više od 1750 izvedbi samo na Broadwayu), režirajući 1979. godine njegovu filmsku verziju. Claude Hooper Bukowski (J. Savage) napušta rodni dom u Oklahomi i odlazi u New York, kako bi se prijavio u vojsku i borio u Vijetnamskom ratu. U njujorškome Central parku Claude sretne grupicu hipija koji žive njemu posve nepoznatim načinom života. Hipije predvodi karizmatični buntovnik duge kose George Baker (T. Williams). Claude se sprijatelji s hipijima no spazi i lijepu djevojku iz visokog društva Sheilu Franklin (B. D'Angelo). George nagovori Claudea da nepozvani odu na zabavu organiziranu u Sheilom domu, gdje će izazvati skandal. Iako pod utjecajem hipija, Claude svejedno odlazi u Nevadu kako bi prošao vojnu obuku, no njegovi mu prijatelji niti ondje ne daju mira... Formanova "Kosa", u znatnoj mjeri različita od kazališnog originala, jedan je od najpoznatijih filmskih prikaza hipijevske kulture i filozofije. Sklon dokumentarističkom stilu i otvorenoj društvenoj kritici, Forman je poprilično zanemario konvencije klasičnog mjuzikla, uprizorivši pritom osebujno djelo koje će osim hipijima, nostalgičarima i poklonicima popularne glazbe biti zanimljivo svim pravim filmofilima. Ažurirao titlovi.com - 27.Ožujak/Mar.2015 u 14:03 |
|||
![]() |
|||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2011 u 09:49 |
||
|
Ovaj film sam gledala ne znam ni ja koliko puta. I opet bih mogla.
|
|||
![]() |
|||
pidjin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2015 u 12:34 |
||
|
Remek delo
|
|||
![]() |
|||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 14:22 |
||
Ja tek sada vidim da je film žanrovski: KOMEDIJA, drama, mjuzikl. Čudan neki spoj. Mjuzikle ne volim (jer ne kapiram kako neko može neku ozbiljnu temu da ispeva i ispleše) a naročito ne ratne tj. antiratne teme. Da su bili u Vijetnamu bila bi sasvim druga priča. Ali ako ga posmatram kao KOMEDIJU onda mi je utisak znatno bolji i drugačiji. Nije bilo nijedne komične scene pa ga nisam ubarajao u ovaj žanr. "Rođen 4.Jula" sam odgledao odavno ali mi je daleko smisleniji film od ranije navedenog. ima sled radnje, tok, uzroke i posledice. Ali dobro, ima ljudi koji stvarno obožavaju ovaj film, koji su odrasli uz njega i to stvarno poštujem. Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Srpanj/Jul.2017 u 14:24 |
|||
![]() |
|||
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 15:02 |
||
|
Sad će opet Hogi po meni,ali reći ću pa šta bude istrpit ću,ha.
Kao prvo usporedba "Kose" i "Rođen 4...." nije u istom žanru. Kao drugo Ovo je očito mjuzikl i to iz razdoblja hipi generacije i nije za svakoga. Treće ovo je kao više za vrijeme Juge kada je vojska bila obavezna,samo tada u Americi su se i dragovoljci javljali u rat u Vijetnamu.(kao podloga priče,be free) Četvrto pa kada vidiš sami plakat filma vidiš i sam da je to neka hipi-muzička zajebancija. Osobno mi se sviđa ovaj mjuzikl,jedan jedini koji mogu pogledati do kraja,osim "Gubec Bega". Film ni u svoje vrijeme prikazivanja nije bio za svakoga a kamoli danas. ![]() Ovo malo vutra pukla(medicinska,naravno) |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 15:07 |
||
|
Slažem se.
* nije isti žanr ali je tematika ista ("biti ili ne biti" u Vijetnamu). Hipi pokret, priča za sebe. Vijetnam - sudar velikih sila, u senci, na neutralnom terenu. ** i nije mi baš jasna odrednica "comedy" na IMDB sajtu. Tema uopšte nije smešna. Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Srpanj/Jul.2017 u 15:18 |
|||
![]() |
|||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 15:17 |
||
Pa šta? Dobio šampon da opere. ![]()
Da mi je znati koji je genijalac proglasio komedijom. Inače Danilo, mislim da imaš "problem" sa gledanjem američkih filmova, jer donosiš sud iz ugla današnjeg vremena i savremene američke globalne politike. Ažurirao kadetoni - 10.Srpanj/Jul.2017 u 15:22 |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
sinna
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 15.Travanj/Apr.2017 Lokacija: Dalmatia Status: Offline Points: 5570 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 15:27 |
||
|
Pa očito je nekom moderatoru ili administratoru na IMDBU bio smješan,pa čovjek stavio svoje mišljenje kao i mi ovdje što dajemo.
Kao što je negdje Danilo napisao za Hogijev humor tako i mi ostali imamo različiti smisao za humor. Eto meni je prdac smiješan,ono ozbiljno smiješan,ja prnem svi je smiju,ozbiljno prdac mi je smiješan. Eto toliko o komediji kao žanru.Za mene "Kosa" ostaje mjuzikl i gotovo.TOČKA |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2017 u 16:11 |
||
Pa kad su ljubavni, avantura, trileri,... politički trileri u pitanju ne bih baš rekao. Ameri ili bilo ko nemaju samo oni licencu za tu tematiku. A ako misliš na aktuelne, sveže ratne drame koje su propagandni pamfleti za opravdanje vojnih intervencija za domaću javnost - onda si u pravu. Ameri ih vide kao patriotske i pravedne filmove a mi ostali (ne Ameri) kao propagandne ratne rambo filmove. Ukratko, filmove delim samo na dobre i loše. Ma ko god da ih snima. Holivud već 6,7 godina ako ne i duže pati od nedostatka originalnih ideja i kreativnosti. Ili ređaju nastavke, ili rimejkove, nešto originalno i novo vidim 1,2 do 3 puta godišnje ako je dobra godina. Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Srpanj/Jul.2017 u 16:18 |
|||
![]() |
|||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77205 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2017 u 06:42 |
||
|
Uz Flash Gordona (
) definitivno film koji sam najviše puta gledao samo u detinjstvu a tek potom...Prosto su neke ljubavi takve da im ni vreme, uprkos uvraženom mišljenju, ne mogu baš ništa. ![]() |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |