Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Grapes of Wrath (1940)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Grapes of Wrath (1940)

The Grapes of Wrath

The Grapes of Wrath (1940)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Plodovi gnjeva

Godina:

1940

Žanr:

drama, povijesni

Trajanje:

129 min

Režija:

John Ford

Scenarij:

Nunnally Johnson
, John Steinbeck

Glavne uloge:

Henry Fonda
  >  Tom Joad
John Carradine
  >  Jim Casy
Jane Darwell
  >  Ma Joad
Dorris Bowdon
  >  Rosasharn
Frank Darien
  >  Uncle John
Charley Grapewin
  >  Grandpa
Darryl Hickman
  >  Winfield
Roger Imhof
  >  Thomas
Shirley Mills
  >  Ruthie
John Qualen
  >  Muley Bates
Eddie Quillan
  >  Connie
Russell Simpson
  >  Pa Joad
Frank Sully
  >  Noah
Zeffie Tilbury
  >  Grandma
O.Z. Whitehead
  >  Al

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Grapes of Wrath (1940)
    Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2011 u 22:37

The Grapes of Wrath (1940)

Žanr: Drama

Režija: John Ford

Jezik: Engleski

Uloge: Henry Fonda, Jane Darwell, John Carradine

Trajanje: 128 min

U vreme velike ekonomske krize u Americi, osiromašena farmerska porodica Džoad iz Oklahome ostaje bez zemlje.

Džoadovi su prisiljeni da, u potrazi za poslom, a uprkos glasinama da nigde nije idealno, ipak krenu u Kaliforniju. Pred polazak priključuje im se i sin Tom (Henri Fonda), koji je pod uslovnom kaznom pušten iz zatvora. Na putu umire deda, a Tomovu trudnu sestru napušta suprug. Po dolasku u Kaliforniju završavaju u vladinom kampu za nezaposlene i nalaze slabo plaćene sezonske poslove. Tom prihvata ideje propovednika Kejsija i odlučuje da se posveti borbi za prava siromašnih. Ali, ovu porodicu pogađaju i druge nedaće...

Izvor: http://www.tvprogram.rs

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0032551/

TITLOVI

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2015 u 18:42
Nisam pročitao istoimeni roman tako da ne mogu uporediti roman sa filmom, ali generalno, koliko ljudi vole roman toliko nisu oduševljeni filmom.   

Čini mi se da je film dosta politički cenzurisan, da ima tu i propagande, da me sve podseća na psa koji juri ukrug svoj rep. Mislim da nije odgovoreno na neka ključna pitanja u ovom filmu. Mislim da i danas postoje ista ili bar slična pitanja u Americi ali da se više ne snimaju filmovi poput ovog.

Bez lične ocene filma. U svakom slučaju film koji vredi pogledati i uporediti sa filmovima današnjice.   

HINT: verzija filma - 1080p.Bluray.x264.anoXmous (2,1 GB)
prevod - chordy (HRV, autorski) uz sinhronizaciju start-end.

PS.mislim da je naziv romana potpuno pogrešan. Gneva nema ni u mikrogramima. Samo pomirenost sa sudbinom. I bespotrebno pominjanje "crvenih" u "belom" svetu.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.