| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
El secreto de sus ojos (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Stalke®
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 17.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Split Status: Offline Points: 147 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: El secreto de sus ojos (2009)Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 19:53 |
|
Kako vas ne bih zamarao subjektivnošću, evo kritike nakon premijere filma na festivalu u Torontu: “Izrazito vrijedan osvrt na nesamosvjesne dane kad se film još uvijek trudio biti čaroban, Tajna u njihovim očima je jednostavno hipnotizirajuća. U kombinaciji dvije životne ljubavne priče, noir-trilera, ponešto zanosne komedije, jasne političke kritike i obilja hrane za razmišljanje u više od dva sata napete, zrele zabave, film je ipak više od zbira tih svojih dijelova. Za razliku od Nevjestina sina, u kojem je također glavnu ulogu igrao Ricardo Darin, ovaj film Juana Josea Campanelle je mnogo mračnije, mnogo složenije djelo i dosad najbolji Campanellin film. Odnedavno umirovljeni Benjamin (Darin), bivši zaposlenik kaznenog suda, odlučuje napisati roman zasnovan na slučaju silovanja i ubojstva koje se dogodilo prije 20 godina – slučaju za koji on vjeruje da nikad nije bio razriješen. Svoju namjeru povjerava sutkinji Irene (Soledad Villamil), prema kojoj odavno njeguje pritajenu ljubav i koja – uskoro će se pokazati zašto – nije sigurna je li to pametna zamisao. Flashback nas odvodi u kasne 70-te, u vrijeme početka vladavine vojne hunte i njenog već dubokog zahvata u pravosudni sustav. Film ne govori izravno o tome, ali daje dovoljno političke pozadine da bi gledatelj shvatio što je na stvari. Žrtva zločina je mlada žena Moralesa (Pablo Rago). Dvojica uhićenih radnika-imigranata očito su pod batinama natjerani na priznanje. Uz pomoć svoga kolege pijanca Sandovala (poznati argentinski komičar Guillermo Francella), Benjamin kreće u potragu za istinom. Njihova nespretnost stvara neke veličanstvene komične prizore. Tajna se glatko prebacuje iz burne povijesti i sadašnjosti, s dosta kvalitetnih produženih kadrova, poput onoga u kojem Benjamin i Irene zavodljivo raspravljaju o promjenjivoj moći sjećanja, ključnoj temi iz argentinske povijesti 20. stoljeća. Tempo filma je vrhunski izabran i prelazi iz prizora prepunih napetosti u delikatan provokativan dijalog, a vrhunski glumci stvaraju pravu kemiju, dajući sebi sve potrebno vrijeme da se izraze, ali nikad ni sekundu previše…” Naravno, ne treba spominjati kandidaturu za Oscara 2010. u kategoriji stranog filma. Ostale nominirane filmove još nisam stigao pogledati, ali ovaj je sigurno zaslužio nominaciju. Zbog svega ovoga, i drugoga što vam ne želim još otkriti, unatoč tehnički relativno zamornom engleskom prijevodu, ipak sam uživao prevodeći ga. Nadam se da ćete dijeliti moje mišljenje... The Secret in Their Eyes (2009)
|
|
|
Stalke®
Stalkering through frames. |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 20:00 |
|
Stalke® hvala na iscrpnoj informaciji, kao i na prevodu, jedva cekam da pogledam film
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 20:06 |
|
Pored mnogo dobrih kritika, evo još jedne. Svakako ne sumnjam u tvoj ukus i recenziju, tako da očekujem odličan film.
|
|
|
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2010 u 01:20 |
|
Od mene ovaj film dobiva 10.
Full me potakao na razmisljanje a to volim kod filmova. Na momente sam morala vracati film jer nisam mogla iskulirati misli pa tako ni pratiti film. Takodjer zagovara moje misljenje o tome da putem oci/pogleda posebice u trenucima kad je osoba nesvjesna sebe mozes skuziti jako puno toga o osobi. Jedna od najjacih scena mi je kad Sandoval objasnjava Espositu: "..Zar ne vidiš, Benjamine? Taj tip može sve promijeniti: lice, kuću, obitelj, djevojku, vjeru, Boga ali nešto ne može promijeniti. Ne može promijeniti svoju strast.." Ažurirao asvalttina - 10.Ožujak/Mar.2010 u 01:22 |
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2010 u 01:28 |
|
Kraj je po mom ukusu, ma cijeli film je genijalan...
|
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2010 u 08:33 |
|
Čak su i glupi Ameri ukapirali i dali mu Oskara. Najbolji film koji sam gledao u poslednjih godinu dana!
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 03:28 |
|
Odličan film.
Volim kada mi u filmu ponude toliko različitih osećanja, a tako lepo ukomponovanih u priču i naravno, ne iskazanih kroz reči, već kroz poglede, muziku i sliku. Bez suvišnih dijaloga, bez izveštačenih američkih baljezgarija, nego baš ono lepo, iskreno, ljudski... Svi mi u životu mnogo više prećutimo nego što kažemo, a to se uvek u očima vidi... Obožavam filmove koji su u tom smislu realni i koji mi dozvoljavaju da sama vidim/osetim/doživim. Ovo je definitivno jedan takav film! |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 11:00 |
|
Sjajan film, ko ga nije pogledao obavezno da to ucini.
|
|
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
|
![]() |
|
Bardem
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 14.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: Srbija,Novi Sad Status: Offline Points: 603 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2010 u 16:25 |
|
El secreto de sus ojos-Solidan film mada sam imao malo veca ocekivanja. Malo je razvodnjen ali je kraj vrlo upecatljiv a i Ricardo Darin je na svom nivou.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2015 u 13:51 |
|
Pozdrav svima,
Zbog najave američkog rimejka SECRET IN THEIR EYES (2015), ponovo sam posle 5 godina odgledao ovaj sjajan argentinski film.
Verzija: 720p.BluRay.x264.anoXmous, izuzetan Titl: KVRLE
Dragi Kvrle, SVAKA ČAST na extra prevodu. Ocena: 5+ od mene.
Jedan od bisera argentinske kinematografije, izuzetan, slojevit film.
Najviše su mi se (opet) svidele i komične opaske - Rikardo Darin (ide na uviđaj CSI) "Srećan sam kao pas sa 2 repa" i Giljermo Fransela (javlja se na telefon) "Halo, banka sperme. Donirate ili podižete???"
Svaki lik je vrlo lepo i detaljno odrađen, a posebno bih pohvalio glumu Pabla Sandovala (Giljermo Fransele). Film koji je apsolutno zaslužio Oskara 2010 (Best Foreign Language Film of the Year).
Naravno, ključ uspeha ovde je pored odlične glume, scenografije i režije - odličan transkript zasnovan na istoimenom romanu Eduardo Saćerija "Tajna u njihovim očima".
Preporuka od mene za sve koji još nisu gledali ovaj odličan film.
Lična ocena: 9,3
Za sve one koje vole i odličan film ali i odličnu knjigu: ![]() Sve najbolje!
Dnilo Naissus |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2016 u 22:17 |
|
Dobitnik oskara. Izuzetan film. Ocena 9.5/10
|
|
![]() |
|
StefanHD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Svibanj/May.2017 u 23:07 |
|
Ricardo Darin ponovo kida. Zbog njega sam i pogledao. Dobra i jaka prica, narocito kraj. Nije dzabe "popio" oskara.
|
|
![]() |
|
bracaco
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2018 u 20:07 |
|
Dobar film, koji drži pažnju i ima solidnu priču. Preporučujem za gledanje.
|
|
![]() |
|
protectore
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2020 u 22:02 |
|
Odlican film,prakticno u ravni sa najboljim Holivudskim ostvarenjima sa jednom malom zamjerkom na ... pomalo zamrsenom odnosu glavnih karaktera na pocetku filma. Medjutim, kad se to pohvata ostaje samo uzivanje u ostatku filma.
Ažurirao protectore - 18.Lipanj/Jun.2020 u 22:07 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |