Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - El secreto de sus ojos (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

El secreto de sus ojos (2009)

El secreto de sus ojos

El secreto de sus ojos (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Tajna u njihovim očima

Godina:

2009

Žanr:

drama, misterij, ljubavni, triler

Trajanje:

129 min

Režija:

Juan José Campanella

Scenarij:

Juan José Campanella
, Eduardo Sacheri

Glavne uloge:

Mario Alarcón
  >  Juez Fortuna Lacalle
Ricardo Darín
  >  Benjamín Esposito
Guillermo Francella
  >  Pablo Sandoval
José Luis Gioia
  >  Báez - Inspector
Pablo Rago
  >  Ricardo Morales
Soledad Villamil
  >  Irene Menéndez Hastings
Javier Godino
  >  Isidoro Gómez
Mariano Argento
  >  Romano
Rudy Romano
  >  Ordóñez
Kiko Cerone
  >  Molinari
Sebastián Blanco
  >  Pinche Tino
Carla Quevedo
  >  Liliana Coloto
Bárbara Palladino
  >  Chica Piropo
Alejandro Abelenda
  >  Pinche Mariano
Juan José Ortíz
  >  Agente Cardozo

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Stalke® View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stalke® Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: El secreto de sus ojos (2009)
    Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 19:53

Kako vas ne bih zamarao subjektivnošću, evo kritike nakon premijere filma na festivalu u Torontu:

“Izrazito vrijedan osvrt na nesamosvjesne dane kad se film još uvijek trudio biti čaroban, Tajna u njihovim očima je jednostavno hipnotizirajuća. U kombinaciji dvije životne ljubavne priče, noir-trilera, ponešto zanosne komedije, jasne političke kritike i obilja hrane za razmišljanje u više od dva sata napete, zrele zabave, film je ipak više od zbira tih svojih dijelova. Za razliku od Nevjestina sina, u kojem je također glavnu ulogu igrao Ricardo Darin, ovaj film Juana Josea Campanelle je mnogo mračnije, mnogo složenije djelo i dosad najbolji Campanellin film.

Odnedavno umirovljeni Benjamin (Darin), bivši zaposlenik kaznenog suda, odlučuje napisati roman zasnovan na slučaju silovanja i ubojstva koje se dogodilo prije 20 godina – slučaju za koji on vjeruje da nikad nije bio razriješen. Svoju namjeru povjerava sutkinji Irene (Soledad Villamil), prema kojoj odavno njeguje pritajenu ljubav i koja – uskoro će se pokazati zašto – nije sigurna je li to pametna zamisao.

Flashback nas odvodi u kasne 70-te, u vrijeme početka vladavine vojne hunte i njenog već dubokog zahvata u pravosudni sustav. Film ne govori izravno o tome, ali daje dovoljno političke pozadine da bi gledatelj shvatio što je na stvari.

Žrtva zločina je mlada žena Moralesa (Pablo Rago). Dvojica uhićenih radnika-imigranata očito su pod batinama natjerani na priznanje.

Uz pomoć svoga kolege pijanca Sandovala (poznati argentinski komičar Guillermo Francella), Benjamin kreće u potragu za istinom. Njihova nespretnost stvara neke veličanstvene komične prizore. Tajna se glatko prebacuje iz burne povijesti i sadašnjosti, s dosta kvalitetnih produženih kadrova, poput onoga u kojem Benjamin i Irene zavodljivo raspravljaju o promjenjivoj moći sjećanja, ključnoj temi iz argentinske povijesti 20. stoljeća. Tempo filma je vrhunski izabran i prelazi iz prizora prepunih napetosti u delikatan provokativan dijalog, a vrhunski glumci stvaraju pravu kemiju, dajući sebi sve potrebno vrijeme da se izraze, ali nikad ni sekundu previše…”

Naravno, ne treba spominjati kandidaturu za Oscara 2010. u kategoriji stranog filma. Ostale nominirane filmove još nisam stigao pogledati, ali ovaj je sigurno zaslužio nominaciju. Zbog svega ovoga, i drugoga što vam ne želim još otkriti, unatoč tehnički relativno zamornom engleskom prijevodu, ipak sam uživao prevodeći ga. Nadam se da ćete dijeliti moje mišljenje...

The Secret in Their Eyes (2009)

Ažurirao kvrle - 22.Sijecanj/Jan.2016 u 23:15

Stalke®
Stalkering through frames.
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 20:00

Stalke® hvala na iscrpnoj informaciji, kao i na prevodu, jedva cekam da pogledam  filmkiss

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 20:06
Pored mnogo dobrih kritika, evo još jedne. Svakako ne sumnjam u tvoj ukus i recenziju, tako da očekujem odličan film.
Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2010 u 01:20
Od mene ovaj film dobiva 10.
Full me potakao na razmisljanje a to volim kod filmova. Na momente sam morala vracati film jer nisam mogla iskulirati misli pa tako ni pratiti film. Takodjer zagovara moje misljenje o tome da putem oci/pogleda posebice u trenucima kad je osoba nesvjesna sebe mozes skuziti jako puno toga o osobi.
Jedna od najjacih scena mi je kad Sandoval objasnjava Espositu:
"..Zar ne vidiš, Benjamine? Taj tip može sve promijeniti: lice, kuću, obitelj, djevojku, vjeru, Boga ali nešto ne može promijeniti. Ne može promijeniti svoju strast.."

Ažurirao asvalttina - 10.Ožujak/Mar.2010 u 01:22
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2010 u 01:28
Kraj je po mom ukusu, ma cijeli film je genijalan...
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2010 u 08:33
Čak su i glupi Ameri ukapirali i dali mu Oskara. Najbolji film koji sam gledao u poslednjih godinu dana!
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 03:28
Odličan film.
Volim kada mi u filmu ponude toliko različitih osećanja, a tako lepo ukomponovanih u priču i naravno, ne iskazanih kroz reči, već kroz poglede, muziku i sliku. Bez suvišnih dijaloga, bez izveštačenih američkih baljezgarija, nego baš ono lepo, iskreno, ljudski...
Svi mi u životu mnogo više prećutimo nego što kažemo, a to se uvek u očima vidi... Obožavam filmove koji su u tom smislu realni i koji mi dozvoljavaju da sama vidim/osetim/doživim.
Ovo je definitivno jedan takav film!
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 11:00
Sjajan film, ko ga nije pogledao obavezno da to ucini. 
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2010 u 16:25
El secreto de sus ojos-Solidan film mada sam imao malo veca ocekivanja. Malo  je razvodnjen ali je kraj vrlo upecatljiv a i Ricardo Darin je na svom nivou.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2015 u 13:51
Pozdrav svima,

Zbog najave američkog rimejka SECRET IN THEIR EYES (2015), ponovo sam posle 5 godina odgledao ovaj sjajan argentinski film.
Verzija: 720p.BluRay.x264.anoXmous, izuzetan Titl: KVRLE

Dragi Kvrle, SVAKA ČAST na extra prevodu. Ocena: 5+ od mene.   

Jedan od bisera argentinske kinematografije, izuzetan, slojevit film.
Najviše su mi se (opet) svidele i komične opaske - Rikardo Darin (ide na uviđaj CSI) "Srećan sam kao pas sa 2 repa" i Giljermo Fransela (javlja se na telefon) "Halo, banka sperme. Donirate ili podižete???"   

Svaki lik je vrlo lepo i detaljno odrađen, a posebno bih pohvalio glumu Pabla Sandovala (Giljermo Fransele). Film koji je apsolutno zaslužio Oskara 2010 (Best Foreign Language Film of the Year).
Naravno, ključ uspeha ovde je pored odlične glume, scenografije i režije - odličan transkript zasnovan na istoimenom romanu Eduardo Saćerija "Tajna u njihovim očima".

Preporuka od mene za sve koji još nisu gledali ovaj odličan film.

Lična ocena: 9,3   

Za sve one koje vole i odličan film ali i odličnu knjigu:

TAJNA U NJIHOVIM OČIMA (Kontrast, 2013)

Sve najbolje!
Dnilo Naissus

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2016 u 22:17

Dobitnik oskara. Izuzetan film.

Ocena 9.5/10
Na vrh
StefanHD View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj StefanHD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2017 u 23:07
Ricardo Darin ponovo kida. Zbog njega sam i pogledao. Dobra i jaka prica, narocito kraj. Nije dzabe "popio" oskara.
Na vrh
bracaco View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bracaco Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2018 u 20:07
Dobar film, koji drži pažnju i ima solidnu priču. Preporučujem za gledanje.
Na vrh
protectore View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj protectore Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2020 u 22:02
Odlican film,prakticno u ravni sa najboljim Holivudskim ostvarenjima sa jednom malom zamjerkom na ...  pomalo zamrsenom odnosu glavnih karaktera na pocetku filma. Medjutim, kad se to pohvata ostaje samo uzivanje u ostatku filma.
Za ovaj film dugujem zahvalnost clanu @bgvracar koji ga je predlozio u temi Relatos Salvajes.

Ažurirao protectore - 18.Lipanj/Jun.2020 u 22:07
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.