| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
>>Dnevnik gledanja Filmova<< |
Odgovori
|
Stranica <1 694695696697698 771> |
| Korisnik | |
Michko_prom
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 06.Veljaca/Feb.2015 Lokacija: Aleksinac Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2015 u 00:46 |
|
Upravo odgledao
Pobesneli Maks: Autoput besahttp://www.imdb.com/title/tt1392190/?ref_=fn_al_tt_4 KATASTROFA...... Moja ocena 2 / 10
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2015 u 02:30 |
|
SAN ANDREAS QUAKE (2015)
OMG. WTF. Jedan od retkih slučajeva kada IMDB i ja imamo istu ocenu: 2,0
Ideja je OK, ali moglo je još 100 puta bolje. Klasičan TV movie sa smešnim specijalnim efektima. Zemljotres je kada kamerman počne da trese kameru dok glumci ladni ko špricer stoje u mestu. Znam ja da je kriza (SEKA) i u Americi, znam da uvek uzađu po 2-3 filma slične tematike u isto vreme, znam da mora malo da plaši narod jer je već deficit u Rusima, Srbima, Bosancima, Hrvatima,... Ali, realno efekti su im kao u obdaništu (nilski konj - od gume kao šatro riče, ekspolzija na 2-3 metra i nikom ništa, kataklizma a ljudi "glume" - evociraju uspomene,.... Bar da su ubacili neku Hot Sexy Girl / Boy (pa da nam nije krivo). Ako je A produkcija vrh, a Z produkcija home video/YT onda je ovo neka S (S##T) klasa TV filma. Hičkok je pravio napetije filmove u jednoj sobi i kupatilu.
Film sam gledao na sluh sa talibanskim ENG.srt ali.... perfektan EX-YU titl bi podigao ocenu za 0,5 Znači, film je smešan. Odlična ideja, puno potencijala a onda ravna linija. Gluma - katastrofalna. Seoska glumačka liga.
Film dobar za izbegavanje. Nadam se da je onaj drugi film San Andreas (2015) bar oko ocene 5,0. ali ni taj triler ne obećava mnogo.
PS.napetiji mi je neki XXX film kada je neki Baja sa 2-3 full ribe pa ne znaš redosled radnje (ali znaš bar svršetak filma). Veća drama, drži pažnju više od ovog p#### of s### movie-ja.
PS2.nisam našao podatak koliko su potrošili dolara za ovo "remek delo" ali ga cenim da prosečan američki student za ovaj film kao diplomski rad na "Megatrend USA" može da se provuče sa desetak 'iljadarki (od stipendije) i lanč (lunch) pakete za glumce tokom snimanja od Ministarstva kulture USA.
PS3.Preporuka - MARTY (1955). Lična ocena: 7,5
Nadam se da ću uskoro odgledati neki film preko 7,0. (da ne ispadne da sam neki namćor gledatelj sa visokim prohtevima).
Vel.pozzzz. za sve !!!
Danilo (NI) Ažurirao Danilo-Naissus - 30.Lipanj/Jun.2015 u 18:06 |
|
![]() |
|
Pilipenda
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2015 u 08:39 |
|
De helaasheid der dingen
http://www.imdb.com/title/tt1075110/ Својим тајним филмофилским каналима дошао сам до овог белгијског наслова. Право освежење, хард кор што би рекли наши велики пријатељи Енглези. Шаком у главу, без упозорења. Гинтер је клинац који иде у основну школу и живи са бабом, татом и 3 стрица. Е, сад, не би то био толики проблем да отац и стричеви нису тотални промашаји у сваком смислу. Алкоси, коцкари, пропалитети, руине... Њихови највећи домети су одлазак у локалне кафане и такмичење у испијању пива. Слика капиталистичке Белгије дата из другог угла. Нема оног сјаја који нас запљусне на националној телевизији док се приказује чувени атомијум са бриселског трга, а спикер и његови гости одушевљено причају о некаквим недосањаним европским вредностима. Гинтер је проблематичан ђак, наравно. Какав би и био у оним условима? Међутим, он воли да пише. То је његово бекство од ужасне реалности која га окружује. Режисер ове мучне животне сцене представља без икакве патетике, онако, сирово, црнохуморно, директно, и то је оно што ми се свиђа. Значи, нема кмечања и зумирања уплаканог детета како би тексашки домаћин схватио да је ситуација очајна. Филм обилује заиста духовитим сценама, али по мом дубоком уверењу има и сјајан подтекст који се тиче генерално система вредности и друштва које се распада. Ако режисер и није имао у виду овакав подтекст, мени није промакао Гинтер ће у једном моменту напустити кућу и отићи у ђачки дом, али да ли се може побећи од корена и усуда који они носе са собом? Препорука. |
|
|
Мисли храбро, осети слободу!
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Lipanj/Jun.2015 u 14:20 |
|
Pilipenda, hvala na preporuci.
Baš me zainteresirao film... ![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2015 u 01:59 |
|
Pozdrav svima,
nisam ni veliki ljubitelj horor filmova ni expert u toj oblasti,
čak su mi mnoge scene naivne, predvidljive i smešne ,
ali za gledanje ovog horora, ONE MISSED CALL (2008), postoji samo jedan jedini prelepi razlog: SHANNYN SOSSAMON (3.Okt.1978 Honolulu, Havaji)
Odgledao ovaj film. Gluma - solidna, kadriranje - odlično, priča - katastrofa. Ukupan utisak - lična ocena: 3,5 / od 10. Sa boljim završetkom bila bi ovo bar jaka petica (5,5-6,0) ali su ubili kraj filma. Ipak vredelo je bar zbog odmora za oči - Šejnin Sosamon, odlična gluma, uloga idi begaj. Znači ko odgleda OK, ko ne odgleda neće ništa bitno propustiti. Detaljnije u spojleru.
Priča - sačuvaj i zakloni. Nema ni glavu ni rep. Do kraja ne ukapiraš zašto zli duh klinke proganja i ubija osobe koje (sem jedne) nikada nije ni srela u životu. Gomila gluposti i nelogičnosti. Zvoni telefon, ko se javi na##bao ga je. Razlog? Ma ko pita za razlog. Samo da je pandur izvukao pištolj i počeo da puca po duhovima i utvarama - bila bi ovo JEDINICA ko vrata. To je kao pljuvanje uvis dok NATO avijacija preorava teren oko tebe. Ili efekat skidanja gaća pred TV-om samo da pokažeš nekom belosvetskom ili lokalnom političaru šta misliš o njemu. Dobro, nadao sam se da će LEPOTA spasiti i Svet i ovaj nazovi horor. EPIC FAIL. Iskreno, ne verujem da je i japanski original imalo bolji od ovoh USA rimejka.
![]() Ps.a i za pripadnice (lepšeg), slabijeg i nežnijeg pola ima SLATKIŠ (E.B. 1968) , EB-1, EB-2, EB-3. Saving Private Ryan (1998) .
Trenutno (27 minut), gluma IZNAD PROSEKA, scenario klasika. Videćemo...
PS.na ovaj film sam slučajno naišao OVDE i apsolutno se ne slažem sa ocenama koje su iznete. Npr. USA (2010) - lična ocena 9,5 (mnogo smešniji od) GB aka UK (2007) - lična ocena 7,0 (iako IMDB pokazuje suprotno, uz malu razliku u boju usera 83 tisuća (2007) naspram 33 tisuće (2010). PS2.setih se vica - tisuća. :) Odličan. Postaviću ga u Temi Ultra Vicevi.
PS3.Toni, onaj film - V.S. '55 će morati da sačeka. Shannyn Sossamon je ipak bila neodoljiva.
Vel.pozzz.
Danilo (NI) Ažurirao Danilo-Naissus - 27.Lipanj/Jun.2015 u 00:24 |
|
![]() |
|
H_a_M
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Jupiter Status: Offline Points: 266 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2015 u 22:50 |
|
Pogledao sam Grimm 4u, opet se fino zapliće, fora mi je serija.
Pogledao sam Forever, e taj pomalo počinje smarati. Nisam još outlander nigdje našao, nema ga na redovitim torentima :s GOT je odličan kao i uvijek, ova sezona bolje od prošle zbog XY stvari :) A sada filmovi koje sam propustio tu staviti a eto nakupili se. Vežite se, polećemo :D Avengers Age of Ultron (2015) 7.5/10 Na žalost, niti približno prvom dijelu... je*emu mater, prvi dio mi je perfekcija dan danas, teško će uskoro akcija izaći a da je toliko savršena :s Blended (2014) 7.8/10 OK komedija, obiteljska. Adam Sandler, prava mala tvornica komedija. Chef (2014) 7.5/10 Ako nemaš šta pametno za pogledati, pogledaš ovo i nisi ništa pametniji al eto... prođe vrijeme a da nisi nervozan da na kraju kažeš "Kakva retardacija od filma!" :) Cindarella (2015) 7.2/10 Nikakav twist niti ništa, samo bajka dobro napravljena :s Home (2015) 8.9/10 E je*iga, teško crtićima dam lošu ocjenu. Ovaj nije iznimka. In bruges (2008) 10/10 Ma ovo su svi gledali, vrlo vjerovatno. Osim mene. Do sada :) Jupiter ascending (2015) 8.4/10 Očekivao sam smeće od novoga SFa. Hvala bogu da jesam, ne bi mi bio ovako "ok" :D Kundo age of the rampart (2014) 9.2/10 Hebemu, dobri su mi akcijski kinezi! Let's be cops (2014) 8,9/10 Dobra komedija. Max manus man of war (2008) 9,5/10 Ovo je valjda po istinitome događajima? Uglavnom, impresioniran sam europskom kinematografijom u nekim trenucima. Ovo je bio jedan od njih. Strange magic (2015) 8.2/10 Još jedan ok crtić. The giver (2014) 8,4/10 Sf međutim... ono... bo. Nemam neki komentar. Pozzz Ažurirao H_a_M - 26.Lipanj/Jun.2015 u 23:07 |
|
|
Moj kanal sa 432 hz muzikom: https://www.youtube.com/AndrejŠunko
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2015 u 21:21 |
|
Pozdrav svima,
Ovaj vikend sam počastio sebe sa 2 stara klasika koja sam odavno planirao da pogledam.
Prvi film, REAR WINDOW (1954), IMDB ocena 8,6 - Alfred Hitchcock, dvoje izuzetnih i harizmatičnih glumaca tog vremena James Stewart i Grace Kelly - 3 sasvim dovoljna razloga za gledanje ovog filma.
Dobre strane: izuzetna scena, ambijent, gluma, glamur Holivuda tog vremena, odlična gluma, odlična režija, preteča i rani počeci starleta u USA (70 godina smo iza USA po tom pitanju).
Loše strane: površna priča, površna obrada likova, Storyline u jednoj rečenici (6 reči, 1 veznik, 2 glagola) Lik ubije ženu i provali ga komšija. . Par nelogičnosti u filmu
Žena je nepokretna (vezana za krevet) a kreće se. Ubistvo iza spuštenih roletni a provalio je komša, raskomadani delovi tela po celom gradu a malo i u bašti, nejasan odlazak žene, plitko ko Nišava. Ona je bogata ali voli siromašnog novinara (kude je klozet), on se kao otima, a ona ubava, ubava, lepa ki boginja. Grej bate Keli. Da gu izedeš sa sve haljinku. Kratak vodič: kako se (ne)odbraniti od pomahnitalog ubice sa 4, pardon sa samo 2 fleš lampe. WTF!
Lična ocena: 5,0
Ps.ko nije gledao nije ništa propustio, ko odgleda neće se kajati.
Drugi film, VIOLENT SATURDAY (1955), IMDB ocena 6,9 - Lee Marvin (Legenda), Ernest Borgnine (Marty 1955), Virginia Leith - 3 sasvim dovoljna razloga za gledanje ovog filma.
Dobre strane: opet - izuzetna scena, ambijent, gluma, glamur Holivuda tog vremena, odlična gluma, odlična režija, malo bolja i slojevita priča od prethodne, storyline u više rečenica, životni preokreti, dinamične scene, nepredvidljivost radnje. Kako (ne)smuvati žensku a oženjeni ste. Kako da ti riba uvali korpu a da ne osetiš. Kako sačuvati svetost domaćeg ognjišta.
Loše strane: dobar početak i sredina - loš kraj. Pouka: bogate čike su manje srećne u životu od onih prosečnih koji rintaju dan i noć za te bogate čike. Lik objašnjava detetu tešku životnu filozofiju - zašto neke čike idu u rat (što je inače super) a druge čike kao on sede kući, liju bakar i prave oružje, metke, kamione i avione da bi one prve čike imale čime da pucaju i da se voze. Amiši su jagnjad sve dok ne polude i uzmu pravdu u svoje ruke. Dobri momci su svi na broju, živi i poranjavani. Loši momci i grešna žena (antisocijalni likovi) su pobijeni - ima Boga aka boga! Visoka moralnost u društvu. Crno beli likovi. Pokazna vežba kako ne treba opljačkati banku: čuvaš taoce grđe nego ovce, e moramo da begamo baš tim kami(j)onom - sva ostala vozila su zauzeta, kad izađeš iz sobe ne ostavlja otiske - možda naiđe Horejšo i CSI ekipa a onda smo ga na##bali svi - ima da utvrde da je ta prašina na tepihu sa jedinog mesta na svetu jer ima ostataka cirkonijuma i zolfijuma + alge koje rastu SAMO u močvarama Floride - a onda ima da utvrde rodoslov svakom kriminalcu ponaosob
Lična ocena: 7,5
Ps.malo realniji kraj bez patosa i otišla bi ocena preko 8,5. Ostaje mi da ovih dana odgledam u celini, a ne parcijalno odličan film u najavi MILER'S CROSSING (1990) IMDB=7,9 lično očekujem ocenu između 8,5 i 9,5. Nadam se da ne grešim. O tom potom u ovom istom postu.
Sve najbolje
Danilo Naissus (JT) Ažurirao Danilo-Naissus - 30.Lipanj/Jun.2015 u 17:33 |
|
![]() |
|
Jims
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 14 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2015 u 01:51 |
|
Midnight In Paris.
Sva su vremena dobra kada pripadnu prošlosti... Ali prošlost nije prošla... A jedino u sadašnjosti možemo živeti...
|
|
![]() |
|
Agata
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 16.Lipanj/Jun.2015 Lokacija: YuHosting forum Status: Offline Points: 18 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2015 u 13:58 |
|
nocas sam vilenila i pogledala film
Dracula Untold film je dobar, nije uopste totalna izmisljotina, osim onog kad se svi povampire, na istorijskim činjenicama je postavljea osnvna radnja ( princ Vlad, turci, odbrana od turaka, turski harač i naravno mesto radjnje, a najglavnije Vladova pravičnost kao i surovost za vreme vladavine. Lična preporuka, pa pogledajte ga, mozda ce te imati drugacije misljenje p.s. ako ima neko dobar predlog sličnog zanra , bila bih zahvalna vilenicu ja josjoj najglavnije, cure obavezno pogledajte ima materijala za uzdisaje ![]() |
|
![]() |
|
Agata
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 16.Lipanj/Jun.2015 Lokacija: YuHosting forum Status: Offline Points: 18 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2015 u 14:08 |
|
zaboravih ponuditi protuslugu
![]() na vasu preporuku filma ide moja peporuka knjige tante za tante .....zar nisam bine Maja...priznajte da jesam ![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2015 u 17:07 |
|
Pozdrav svima,
Odgledao sam još 2 klasika Alfreda Hičkoka. Sa sasvim suprotnim ocenama.
Prvi film, DIAL M FOR MURDER (1954), IMDB ocena 8,2 - Alfred Hitchcock, dvoje izuzetnih i harizmatičnih glumaca tog vremena Robert Cummings i Grace Kelly - 3 sasvim dovoljna razloga za gledanje ovog filma.
Dobre strane: opet - izuzetna scena, ambijent, gluma, glamur Holivuda tog vremena, odlična gluma, odlična režija, bolja i slojevita priča, storyline u više rečenica, životni preokreti, dinamične scene, nepredvidljivost radnje.
Loše strane: nema ih. Maestralno odrađena ekranizacija jednog napetog trilera i krimića. Lična ocena: 9,5
Ps.Najbolji film Alfreda Hičkoka. Obavezna filmska lektira.
Drugi film, VERTIGO (1958), IMDB ocena 8,4 - Alfred Hitchcock, James Stewart, Barbara Bel Geddes - 3 sasvim dovoljna razloga za gledanje ovog filma.
Dobre strane: samo 2 stvari - izuzetna scena/scenografija/ambijent i gluma.
Loše strane: O kako je lepo biti glup? :) Možda 1958 se nije znalo u psihijatrijskim krugovima ali treba razlikovati racionalan i iracionalan strah. Urođeni i naučeni strah. Film počinje sa 2 velike mudrosti: kad juriš kriminalca po krovovima San Franciska ne skači kao divokoza sa krova na krov, ako želiš pomoći drugome prvo pomogni sebi da ne padneš sa vrha zgrade. Očigledno je da Ameri te 1958 nisu kapirali da je strah od visine urođen i racionalan strah sa zaštitnom funkcijom da sačuva život. Neverovatna je scena kada naš junak Džon Dkoti Ferguson objašnjava kako ne može da radi u kancelariji jer ako mu ispadne olovka na pod dobiće osećaj akrofobije a možda i panični napad. Potpuna nebuloza kao i penjanje na stoličicu visine 30cm i 90cm kao uspeh (organizam ne vidi to kao opasnost) i pogled na ulicu sa druge strane stakla/prozora što opet nije opasnost za organizam. Naravno, ako je to izgovor da se da otkaz i napusti posao - druga stvar. Lajt motiv u nekim filmovima Džejmsa Stjuarta je pominjanje rata (WW2), ratnih drugova, misija,...
Drugo, kad mu taj ratni drug nudi posao kao panduru u penziji - on kaže "To nije moj delokrug (praćenje osoba)?!? A jeste akrobatika po vrhovima zgrada i hvatanje sitnih uličnih kriminalaca?
Zatim priča je u startu providna: žena je prebogata i luda ??? Terapija: razvod. Naravoučenije 2: kad pratiš nekog ne čitaj novine. :) Potpuno nepravilno praćenje: nikako 1 osoba već tim od minimum 3 pratioca
sa preuzimanjem (smenama) na odeređenim deonicama. Potpuno čudno ponašanje žene: zna da je neko prati, ne gleda oko sebe, vuče za nos i naivnog pandura (sa odgovarajućim psiho problemom) i publiku.
Šatro glupost: duh (mexicano donne Lude Karlote, sasvim prikladno) uđe u telo neke žene, jadne multimilionerske bogatašice. Masovna halucinacija publike - ušla u hotel ali nije ušla? Detektiv u penziji sa značkom (može da prođe).
Bar sam naučio u Hičkokovim filmovima da se viski pio drugačije: u kofu vode sa ledom sipati 1 kafenu šoljicu čistog viskija, osvežava a ne obara/udara.
Kim Novak = meksikansko poreklo? Pre bih rekao ŠVEDSKA! Ebi ga. :) Inače Kim je stotinama hiljada milja daleko od harizme i šarma Grejs Keli.
Vrhunac cccc: pratiš osobu, ona skoči u vodu i pokuša samoubojstvo. Vodiš je: a.)u prvu bolnicu, b.)njenoj kući i mužu, c.)svojoj kući na čaj i suvu posteljinu???
Pitanje: ko je Šveđanka koju je odveo u svoj stan? I od tada su počeli vicevi o nama pandurima. Prigodno odvlačenje pažnje telefonskim pozivom da ne bi vratio lažnu suprugu svom prijatelju. PROVIDNO i naivno.
Predvidljivost 300%. On je uvek prati sa hotelskog parkinga? oh, neeeeeee. Glupi Džoni aka Skoti. Kineska poslovica: ako spasiš nekoga odgovoran si zauvek za tu osobu. Kakva glupost.
Više mi se sviđa - ko ti spasi život, njegov si dužnik. Kim Novaka wanna be Merlin Monro. Ali, ne ide, ne ide,... Sunce moje malo nije nam se dalo da zajedno gradimo svoj dom.
A onda je naš junak Džoni skinuo policijsku uniformu i obukao beli mantil - brucoš psihijatar amater laik - "uradi sam". Sve do velikog finala! I brda nelogičnosti! Identifikacija leša? Ma neeeeee.
Lična ocena: 2,0 (samo zbog glume i scenografije).
Pardon - ispravka: Lična ocena: 1,0 (samo zbog ogrlice na kraju filma, pogrešno vreme i pogrešno mesto).
Ps.inače notorna glupost je da se klin klinom izbija u medicini. To nema veze sa mozgom bar kod akrofobije. Vel.pozzz.
Danilo NI Ažurirao Danilo-Naissus - 30.Lipanj/Jun.2015 u 18:03 |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 17:23 |
|
MILLER'S CROSSING (1990)
Sasvim pristojan gangsterski film, braća Koen, IMDB ocena: 7,9 lična ocena: 7,1
Moglo je još malo bolje da se doradi transkript, ali u ono vreme i za ono vreme (1990) ovo je verovatno bio veliki bioskopski hit. Ipak u poređenju sa filmovima Kum 1, Kum 2, Sicilijanac, Road to Perdition koji su ipak jači od Milerovog raskršća, realno, ocena je oko sedmice (7,1). Preporuka od mene.
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 18:54 |
Imamo temu za takve preporuke. Ako ti se svideo Drakula, prebacujem te na moju preporuku za knjigu, ali svakako pregledaj celu temu Posljednja knjiga koju ste pročitali i napiši svoje preporuke. ![]() OT: Non-Stop (2014) Tipična akcija, tipičan Lijam, tipičan lik. Mnogo kokica ili veša za peglanje, ne očekivati ništa posebno i možete se opustiti uz tipičan filmić. Asteriks i naselje bogova (2014) Simpatični Asteriks i obeliks. Devojkama se baš dopao, a meni je ok, zabavan i vedar, ali ništa specijalno. Sad skidam sve redom Asterikse, jer se devojkama baš dopao. ![]() Big Hero 6 (2014) Odličan crtić. Gledali smo hrvatsku sinhronizaciju i super je. Lik robota je fenomenalan (kao hodajući šlag ), a i celi crtić. Za njega ide preporuka.![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
H_a_M
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Jupiter Status: Offline Points: 266 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2015 u 19:08 |
|
Mad max: Fury Road 8/10 Solidno. Ništa posebno ali niti potpuni trash.
Omfg Hvaaalaa Bojana! Evo idem staviti Asterixa, pojma nisam imao da je izašao noviji a da ga nisam gledao aaaaa lud sam za Asterixom :D :D :D
|
|
|
Moj kanal sa 432 hz muzikom: https://www.youtube.com/AndrejŠunko
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2015 u 03:47 |
|
Pozdrav svima,
Film: THE WATER DIVINER (2015), IMDB ocena: 7,2 Prvo: odličan prevod tj. titl Kumeka (autorski SRB) i Zaboravka2 (obrada HRV). To je najbolja stvar u ovom filmu.
Izabrao sam titl Zaboravko2 za gledanje ovog filma jer je stvarno perfektno odrađen. Tačnije - perfektna obrada autorskog titla Kumeka.
Rasel Krou, odličan glumac, vrlo loša i površna uloga. Film je crno-beli (dobri momci protiv loših momaka) uz dodatak nadprirodnih sposobnosti glavnog junaka.
Površno baratanje istorijskim činjenicama u vezi Grčko-Turskog rata (1919-1922), posledicama toga rata za obe zaraćene strane. Površno poznavanje kulture i običaja/tradicije kod Turaka. Bled lik Russell Crowe-a sa puno nelogičnog ponašanja, već pomenuto posedovanje super nadprirodnih moći,.... Verujem da je Raselu Krou naglo porasla popularnost u Turskoj, a da mu je naglo opala u Grčkoj.
Svaki rat je težak za obe zaraćene strane i uglavnom ima zločina na obe strane. Ova ratna priča na žalost favorizuje samo jednu stranu u pomenutom ratu i posmatra rat samo iz jednog ugla.
Tanka, neubedljiva, pristrasna / jednostrana / površna ratna priča.
Neuspeo pokušaj anti-ratnog filma.
Ps.jedino mi se sviđa običaj za koji nisam znao da postoji (ili je postojao) u Otomanskom Carstvu / Turskoj: kada dolaze mladu da prose ona skuva kafu i u zavisnosti koliko je skuvana kafa slatka - toliko se potencijalnoj mladi sviđa potencijalni mladoženja. Što slađa kafa - veća ljubav. Kafa bez šećera - odbijanje prosidbe.
Lična ocena: 2,2
Vel.pozzz.
Danilo NI Ažurirao Danilo-Naissus - 04.Srpanj/Jul.2015 u 11:10 |
|
![]() |
|
Pilipenda
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2015 u 21:36 |
|
Force Majeure
http://www.imdb.com/title/tt3630276/ Muž i žena, Tomas i Eba, sa dvoje dece, odlaze na skijanje u jedan luksuzni hotel, na elitnoj destinaciji. U pitanju je vrlo dobar film, sa odličnom idejom, prelepim planinskim predelima, sasvim pristojnom glumačkom postavom, izuzetnim muzičkim sekvencama, ali sa traljavim poentiranjem, tačnije, sa izrazito neuverljivom i usiljenom poslednjom scenom koja je trebala da bude šlag na torti. Na ovakav način, poenta celog filma je značajno osakaćena, a mi, filmofili, ostajemo uskraćeni za onaj katarzični osećaj, koji nam se javi kada pogledamo vrhunski film. Kada bi ovo preveo na fudbalski rečnik, bila bi to situacija kao da si sjajno, u Barseloninom maniru odigrao veći deo utakmice, i kada si trebao dati gol, umesto Mesija, u napadu se zatekne Andrija Kaluđerović ili slična boranija, i naravno promaši čitav gol. Motor ovog filma je scena koja se odvija na terasi hotela dok naši malograđančići ručaju. Gorska služba je bacila mine, kako bi izazvala kontrolisanu lavinu, koja se u jednom momentu otima kontroli i ide pravo ka terasi na kojoj ovi, mislim Šveđani, jedu svoj parmezan i ostrige. I, kako reaguje naša junačina Tomas, glava porodice? Pa on se dohvatio svojih skijaških rukavica i Ajfona, te uhvatio maglu u nepoznatom pravcu, dok je naša sirota Eba, ostala sa decom. Srećom, bio je to samo snežni dim od lavine, tako da je sve prošlo kako treba. Nije bilo žrtava. E, ali sada se žena, logično, počne pitati, sa kakvom ja to jajarom živim i tu počinju problemi jer naša junačina nije spremna da se suoči sa svojim kukavičlukom. I, ajde da i probamo da razumemo instikt za preživljavanje i te stvari, ali zašto si pobogu pokupio Ajfon sa stola? Ovo mi je izvanredan potez režisera. Dakle, Ajfon je nešto što se povezuje sa samim bivstvom našeg malograđanskog kukavca. Bez Ajfona, on nije to što jeste. Eba svoju frustraciju zbog neprijatne scene, jasno ispoljava pred svima sa kojima su posle toga bili u kontaktu. Deca su tu da odstatiraju i režiser se nije mnogo bavio njima, ali jasno je da su u pitanju razmažena deca vaspitana po novoj evroformuli po kojoj su oni ustvari autoritet roditeljima. Kada ne skijaju, drndaju tablet i kukaju što su izgubili wi-fi domet. I, tako, film ima šmekerske kadrove, scene i dijaloge i jako lepo kotrlja do te poslednje scene sa autobusom, koja, da se pravnički izrazim, nije u logičkoj vezi sa ostatkom filma. Nikako. Apsolutno odstupanje od svega što je film do tada bio. Kao da si na Zidanove noge stavio telo Jerka Leka. Ne ide. 2 ocene manje... |
|
|
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2015 u 23:26 |
|
Film THE LONGEST RIDE (2015), IMDB ocena 7,2
Ekranizacija istoimenog romana Nikolasa Sparksa full u njegovom fazonu. Ona je apsolvent umatnosti, on je cowboy koji jaše bikove i uživa u samopovređivanju. Da sam upola mlađi, da želim smuvati drugaricu iz OŠ, izabrao bih ovaj film definitivno. Mada bih se opet više fokusirao na to kako da joj prebacim ruku preko ramena i pokušam da je poljubim. Da sam duplo mlađi dao bih ocenu kao IMDB. Ovako - lična ocena duplo manja: 3,6 Ali zbog harizme Skota Istvuda i šarma Brit Robertson ocena ide za +1. Konačna lična ocena: 4,6 Ko odgleda - neće se kajati, ko ne odgleda - neće se kajati. Vel.pozzz. Danilo NI |
|
![]() |
|
Pilipenda
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2015 u 00:42 |
Не, ништа нисам промашио. Филм јесте добар генерално, освежење у новије време и јако добро котрља до сцене у бусу. Та сцена је исфорсирана и као да је убачена из неког другог филма. Поента, да је и она ,,таква" морала се градити на некој другој основи. Та сцена је просто усиљена и апсолутно се не уклапа у карактер Ебе, макар не кроз овакву реализацију. Е, управо то зихерашење и јесте проблем. Да му не би неко замерио? Шта га бре има бити брига да ли ће му неко замерити? Онај ко је истински разумео филм, не би му замерио, зато што је до тог момента већ имао снажну поенту са Ебом која је одглумила пад на планини како би мужу повратила мушкост. И, онда оно у бусу, не, дефинитивно одступа од врло доброг курса који је филм имао. али, понављам, упркос томе филм је одличан. Ažurirao Pilipenda - 10.Srpanj/Jul.2015 u 00:52 |
|
|
|
|
![]() |
|
Pilipenda
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2015 u 07:47 |
|
Ацо, све се ја слажем с тобом око филма.
Све што си изнео стоји, али то цртање на крају, то зихерашење, учинило ме је да се осећам као неки дебели продавац тепиха из Мичигена. Можда себе прецењујем и стављам изнад мичигенских продаваца, али и фудбалски тренер који иде стално на сигурно, без ризика, никада не освоји титулу. |
|
|
|
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2015 u 10:05 |
|
Ja se ne sjećam uopšte šta se desilo na kraju Force Mejure. Sjećam se tog vozača i da su svi izašli iz autobusa ali se ne sjećam aktera filma. Očito za mene kraj nije bio upečatljiv. Ako možete da me podsjetite malo, ako vam nije mrsko.
Bio je jedan slučaj na internetu, tada kad sam gledao film, iako se ne može baš povući paralela jer nema ajfona i bio je čisti instinkt za preživljavanje. Ženu je pojeo lav a njen izabranik je pobjegao. Znam da su me nervirali silni internet heroji koji su ga osuđivali, kao oni bi drugačije postupili. Sve heroj do heroja, a ovamo da ih pothera pas, bježali bi. Mislim riječ je bila o lavu, taj tip je onako goloruk, mogao jedino da postane plijen zajedno s njom. Ja ne vidim da je on nekako mogao pomoći. Malo mi je taj slučaj pokvario film, jer sam zbog njega previše sažaljevao lika u filmu a realno je ispao papak. Da nije ajfona, njegov grijeh bi bio to što nije heroj, a ne možemo svi biti heroji. Zapravo, većina smo kukavice kad je smrtna opasnost, da nismo, heroji ne bi bili ništa posebno. |
|
|
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 694695696697698 771> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |