Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Atonement (2007)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Atonement (2007)

Atonement

Atonement (2007)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Okajanje

Godina:

2007

Žanr:

drama, povijesni, misterij, ljubavni, ratni

Trajanje:

123 min

Režija:

Joe Wright

Scenarij:

Christopher Hampton
, Ian McEwan

Glavne uloge:

Brenda Blethyn
  >  Grace Turner
Keira Knightley
  >  Cecilia Tallis
James McAvoy
  >  Robbie Turner
Alfie Allen
  >  Danny Hardman
Harriet Walter
  >  Emily Tallis
Julia West
  >  Betty
Peter Wight
  >  Police Inspector
Juno Temple
  >  Lola Quincey
Patrick Kennedy
  >  Leon Tallis
Benedict Cumberbatch
  >  Paul Marshall
Saoirse Ronan
  >  Briony Tallis, aged 13
Felix von Simson
  >  Pierrot Quincey
Charlie von Simson
  >  Jackson Quincey
Leander Deeny
  >  Police Constable
Ailidh Mackay
  >  Singing Housemaid

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Atonement (2007)
    Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2011 u 23:03
Atonement
(Pokajanje)

Žanr: drama, misterija, ljubavni, ratni
Zemlja: Velika Britanija
Jezik: engleski
Režija: Joe Wright
Scenario: Christopher Hampton (po romanu Iana McEwana)
Uloge: James McAvoy, Keira Knightley, Saoirse Ronan,
Romola Garai, Vanessa Redgrave

Uoči II svetskog rata, trinaestogodišnja Briony (Saoirse R.), koja voli da piše i želi postati spisateljica, pogrešno protumači
scenu između starije sestre (Keira K.) i kućepaziteljkinog sina Robbie-ja (James M.);
njena bujna mašta i detinjasta povređenost postaju pokretač brojnih nesporazuma i
događaja s dugoročnim posledicama.

Nagrade:
24 nagrade i 68 nominacija, među njima 7 nominacija za Zlatni globus (osvojio je dva:
za najbolju dramu i najbolju muziku), 14 za nagradu BAFTA (osvojio dve: za najbolji
film i produkciju) i 7 nominacija za Oskara (između ostalog i za najbolji adaptirano scenario
i sporednu žensku ulogu - Saoirse Ronan).

Zanimljivosti:
- Mnogi kritičari su ga uvrstili među deset najboljih filmova u 2007. godini.
- Petominutna scena s pripremom vojnika za evakuaciju na plaži Denkerk snimljena je
samo jednom kamerom.
- Sa 35 godina, Joe Wright je najmlađi reditelj koji je imao čast da njegov film
otvori festival u Veneciji.

IMDB
WIKIPEDIA
TITLOVI

Ažurirao VBojana - 21.Srpanj/Jul.2011 u 23:04
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 02:33
Stilski besprekoran, poetičan film o velikoj ljubavi u vihoru rata kakvu svi podsvjesno želimo da doživimo i jedan događaj koji tu situaciju nepovratno mijenja.

Srceparajuće uloge Keire Knightley i James McAvoyja.
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 11:08
Ja, inače, nisam baš luda za Keirom, ali ova uloga joj je baš pasala. Celokupna glumačka postava  briljira, a režija je fantastična.
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 19:05
Ovaj mi se film baš gleda, i gledao mi se kad je izašao, ali ne mogu da pređem preko onog žabolikog McAvoya Angry Al' mi je tip antipatičan, i to žestoko. Spada u istu grupu kao i onaj Spiderman i onaj odvratni Jake Gaykauboj Dead
What can change the nature of a man?

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 21:05
LOLLOLLOL A eto vidiš, meni je James ljubimac, ali znam kako je to kad propustiš neki film jer ne možeš nekog glumca/glumicu očima da gledaš. No može da se desi da ti ovaj film promeni mišljenje o njemu, kao što je meni o Keiri. Wink
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 00:09
Vrhunski film, pravo remek delo, lična ocena 9,6         Film koji se snima jednom u 10 godina.     

Nepredvidljiv, realan, stvaran, višedimenzionalan,... predivan. Od početka do kraja. Preporuka. Must watch movie.    

Denkerk, plaža, kultna scena.     

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.