| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Atonement (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Atonement (2007)Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2011 u 23:03 |
|
Atonement
(Pokajanje) ![]() Žanr: drama, misterija, ljubavni, ratni Zemlja: Velika Britanija Jezik: engleski Režija: Joe Wright Scenario: Christopher Hampton (po romanu Iana McEwana) Uloge: James McAvoy, Keira Knightley, Saoirse Ronan, Romola Garai, Vanessa Redgrave Uoči II svetskog rata, trinaestogodišnja Briony (Saoirse R.), koja voli da piše i želi postati spisateljica, pogrešno protumači scenu između starije sestre (Keira K.) i kućepaziteljkinog sina Robbie-ja (James M.); njena bujna mašta i detinjasta povređenost postaju pokretač brojnih nesporazuma i događaja s dugoročnim posledicama. Nagrade: 24 nagrade i 68 nominacija, među njima 7 nominacija za Zlatni globus (osvojio je dva: za najbolju dramu i najbolju muziku), 14 za nagradu BAFTA (osvojio dve: za najbolji film i produkciju) i 7 nominacija za Oskara (između ostalog i za najbolji adaptirano scenario i sporednu žensku ulogu - Saoirse Ronan). Zanimljivosti: - Mnogi kritičari su ga uvrstili među deset najboljih filmova u 2007. godini. - Petominutna scena s pripremom vojnika za evakuaciju na plaži Denkerk snimljena je samo jednom kamerom. - Sa 35 godina, Joe Wright je najmlađi reditelj koji je imao čast da njegov film otvori festival u Veneciji. IMDB WIKIPEDIA TITLOVI Ažurirao VBojana - 21.Srpanj/Jul.2011 u 23:04 |
|
![]() |
|
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 02:33 |
|
Stilski besprekoran, poetičan film o velikoj ljubavi u vihoru rata kakvu svi podsvjesno želimo da doživimo i jedan događaj koji tu situaciju nepovratno mijenja.
Srceparajuće uloge Keire Knightley i James McAvoyja. |
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 11:08 |
|
Ja, inače, nisam baš luda za Keirom, ali ova uloga joj je baš pasala. Celokupna glumačka postava briljira, a režija je fantastična.
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 19:05 |
|
Ovaj mi se film baš gleda, i gledao mi se kad je izašao, ali ne mogu da pređem preko onog žabolikog McAvoya
Al' mi je tip antipatičan, i to žestoko. Spada u istu grupu kao i onaj Spiderman i onaj odvratni Jake Gaykauboj
|
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2011 u 21:05 |
![]() ![]() A eto vidiš, meni je James ljubimac, ali znam kako je to kad propustiš neki film jer ne možeš nekog glumca/glumicu očima da gledaš. No može da se desi da ti ovaj film promeni mišljenje o njemu, kao što je meni o Keiri. ![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 00:09 |
|
Vrhunski film, pravo remek delo, lična ocena 9,6
Film koji se snima jednom u 10 godina. Nepredvidljiv, realan, stvaran, višedimenzionalan,... predivan. Od početka do kraja. Preporuka. Must watch movie. Denkerk, plaža, kultna scena. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |