Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zaljepiti titlove na avi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zaljepiti titlove na avi

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2008 u 16:11
E pa dobro jutro devojke....

Originalno postovano od strane bejbe bejbe piše:

Mene zanima,kako ja u taj film koji sam skinula sa neta,da ubacim titl sa normalnom velicinom slova,kao npr. na orifinalu.Jer to ljudi rade ,koji dobavljaju klubovima filmove,i slova su normalna.

Rešenje tvojih problema je:
1.ConvertXtoDvd 3!!! Ti si skinula film u DivX formatu, a "propuštanjem" kroz ovaj program ćeš dobiti DVD, kao kad iznajmiš u DVD klubu... Font ćeš podestiti po sopstvenom nahođenju... Kad učitaš taj fajl koji si skinula imaš napisano (po difoltu)
+ DVD Options...
+ Titleset...
Klikneš na ovaj plusić kod Titleset i pronađeš pri dnu Source file(s). klikneš na + i vidiš dva fajla: film i prevod, + na prevod i onda imaš Subtitle text style editor. E tu možeš da namestiš i veličinu i font i sve živo kako tebi odgovara.

2. Na forumu imaš detaljno uputstvo kako da "zalepiš" titl na DivX film (avi fajl) za dobijanje takođe avi fajla:

http://www.divx-titlovi.com/Forum/forum_posts.asp?TID=11455&PN=1

Skini uputstvo i dobro obrati pažnju na ovaj deo, gde se govori o fontu...

Citiraj ...Tu klikneš na SUB STATION ALFA !!! Na tom mestu pod KOZMETIČKI podešavaš koji font hoćeš i koju boju (sl.3). Za veličinu ti ne bih preporučio veći font od 25, jer će biti preveliki! Pod OSTALO ne diraš ništa izuzev VERTIKALNE MARGINE. Ako ti je slika filma 4:3 ( film na celom ekranu) tada stavi VERTIKALMU MARGINU na 40. BIće spuštena taman pri dnu. Ako ti je film formata 16:9 tada stavi na 0. Tada će ti titl biti na samom dnu slike (napomena NEĆEŠ MOĆI DA ZALEPIŠ TITL NA CRNOJ TRACI ISPOD FILMA U FORMATU 16:9, jer ovim postuplom lepiš titl na SLIKU a crna traka ispod i iznad filma NIJE SLIKA !!! ). POD KOD TEKSTA moraš da namestiš EAST EUROPE, da bi imao naša slova š,đ,ž,č,ć, , ... Bez toga će ti na lepljenju ispisivati neke kuke i kvake! (sl.4)...

Izaberi jedno od ova dva, ili izdvoj oko 2.000,oo dinara i kupi DVD Player koji ima "normalna" slova i nemaš potrebe da se mučiš sa svim ovim zajebancijama....

Na vrh
bejbe View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bejbe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2008 u 18:15
Hvala Darije...Inace,gde da nadjem ConvertXtoDvd 3 (free).
Samo da znas unapred sam ti zahvalna na odgovoru!!
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2008 u 19:35
http://www.divx-titlovi.com/Forum/forum_posts.asp?TID=17990&KW=
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Kolovoz/Aug.2008 u 20:29
Hvala Icemaher-u...

@bejbe: sve za tebe...Wink
Na vrh
bejbe View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bejbe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 03:38
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Hvala Icemaher-u...@bejbe: sve za tebe...

ako je tako mi lepo objasni .
Sala mala-posalica...
Hvalaaaaa
    Objasni jos,ako ja hocu da prevedem neki film sa engleskog...koja je procedura?Skidam prvo,titl na engleskom...i sta dalje..
I kako ga na kraju postavljam...
Da budem malo korisna

Ažurirao bejbe - 11.Kolovoz/Aug.2008 u 04:47
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 09:00
E što se tiče prevoda, ovde ima stručnjaka za to.... Ja ti nisam baš kompetentan da pričam....
Na vrh
bejbe View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bejbe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 12:09
ne mogu da skinem Convert..stalno mi izbacuje
imam free
premium,kliknem na free,on mi pokazuje nesto sto ne razumem...I sta sad???
Pomozi mi
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 12:45

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 12:55
@bejbe ovako:

prvo skini ConvertXtoDVD 3 v2.99.9.500 sa ovog linka:
http://rapidshare.com/files/144462100/ConvertXtoDVD_3_v2.99.9.500.rar.html

kad skines, onda otpakuj to sa winrar-om u neki folder, i startuj vsoConvertXtoDVD3_setup_299_500-avangate_679.exe

kod video format, ja postavim My Device can handle both formats

sacekas da se instalira komplet i kad te pita dali zelis Launch ConvertXtoDVD ti deselektiraj to(znaci ne startuj nikako program) i  klikni finish.

vrati se u folder gde je otpakovan program prethodno i udji u folder Crack
Kopiraj oba dva fajla i sad idi na desktop gde imas ikonicu od ConvertXtoDvd 3, klikni na njoj desnim klikom i odaberi Properties, onda klikni na Find Target

kad ti se otvori C:\Program Files\VSO\ConvertX\3 samo ides desan klik i paste, pitace te replace files, ides na Yes to All i onda imas registriran ConvertxToDVD.

Srecno!Wink

Ažurirao icemaher - 11.Rujan/Sep.2008 u 21:12
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 13:36

ne mogu da skinem Convert..stalno mi izbacuje
imam free
premium,kliknem na free,on mi pokazuje nesto sto ne razumem...I sta sad???
Pomozi mi

Jesi li uspela?
Na vrh
bejbe View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bejbe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 15:37
upravo pokusavam..
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 18:55

Objasni jos,ako ja hocu da prevedem neki film sa engleskog...koja je procedura? Skidam prvo,titl na engleskom...i sta dalje..
I kako ga na kraju postavljam...
Da budem malo korisna

Postoji više varijanti. Ako radiš sa Subtitle Workshopom (2.51), otvoriš engleski titl, zatim "Edit - Translation - Translation mode" ili CTRL+U i otvorit će ti se još jedan stupac u koji pišeš prijevod. Druga je varijanta da učitaš engleski titl i pišeš prijevod preko njega, dakle bez "Translation moda". Klikneš na liniju koju želiš prevesti i napišeš prijevod u prozor na dnu ekrana, a engleski obrišeš.
Na vrh
bejbe View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bejbe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 22:29
Hvala icemaher-uspela sam...
Hvala Darije-sto brines
Hvala iromafia-kao i uvek dobro objasnjenje
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2008 u 22:49

Hvala icemaher-uspela sam...

Nema na sta, Bejbe Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,207 sekundi.