Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Upisivanje naslova filma pri uploadu "po IMDb-u" |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
darije ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator ![]() ![]() Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38970 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 22:41 |
Neki su već sigurno primetili novu opciju pri upload-u prevoda a za one koji nisu, evo samo malo pojašnjenja koje možda i nije potrebno ali...
Naime, kada otvorite stranicu sa obrascem za upload i kliknete na polje za naslov filma, pojaviće vam se pop up prozor: ![]() Ovde praktično pretražujete IMDb a sve u cilju što tačnijeg unosa podataka u vezi sa prevodom. Primetićete da sam namerno uneo pogrešan naslov ali je pretraživač odmah, kao prvi rezultat izbacio tačan naslov: ![]() klikom na podvučeni naslov, tj, na naslov koji vam treba za prevod koji upload-ujete, program automatski ubacuje ima filma i godinu u odgovarajuće polje u obrascu. Ukoliko film ne postoji na IMDb-u ili želite da upište i AKA naslov pored originalnog, jednostavno kliknete na "Niste našli to što tražite. Kliknite ovde za nastavak" i ostatak "procesa" se nastavlja po starom sistemu uz ručni unos podataka. Inače, slična opcija pretrage je postojala i ranije ali ju je mali broj korisnika koristio, pa su mnogi svašta upisivali u polje za naslov. Baš iz tog razloga smo ubacili ovo i nadamo se da vam se sviđa? |
|
![]() |
|
![]() |
|
prijatel-MKD ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4667 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odlicna ideja.
![]() |
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Slepac ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 09.Studeni/Nov.2008 Status: Offline Points: 160 |
Lepo i korisno.
Hvala, darije! |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38970 |
Hvala celom timu sa Titlova a ponajviše Nikoli koji je ovo sproveo u delo.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Colle ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader ![]() ![]() Pridružen: 09.Svibanj/May.2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 5 |
Odlican posao Darije, ovo ce smanjiti i problemcice o kojim smo ti i ja "caskali" neki dan.
Nastavite odlican posao... Pozdrav Colle |
|
May the force be with us!
|
|
![]() |
|
ExtraJa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 23.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: BiH Status: Offline Points: 183 |
Imam pitanje za nadređene koje može biti smiješno jer nisam bio prisutan na forumu neko vrijeme pa nisam upoznat ali muči mi sledeće:
kada dodajem prijevod - naslov pa se onda vrši pretraga po imdb-u rezultate koje dobijem nakon par sekundi pređu u plavu boju i skoro ništa ne vidim pročitati dok to sve ne selektujem. Nije znači nikakav problem ali iritira me opasno pa me zanima može li se to vratit na bijelu ili neku oku ugodnu boju?? |
|
![]() |
|
icemaher ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
ExtraJa, ovde u prvom postu ces videti kako izgleda, ne znam kakva ti je ta plava boja?
|
|
![]() |
|
Movie Master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5670 |
To se isto javlja i meni, ako ne kliknem za sekund na ime filma koje se pojavi, sve to prelazi u link ka IMDB stranici (vidi se plavom bojom) i sledeće je otvaranje stranice u onom prozorčetu. Tada moram da ugasim prozorče i ponovo kliknem u polje za unos imena filma, otvori se opet prozorče za IMDB i onda kao lud lovim ime filma da kliknem na njega pre nego što opet poplavi. To mi se dešava i na kućnom kompu i na lapu.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
realpetko ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 24.Svibanj/May.2008 Status: Offline Points: 457 |
Hm, koji browser koristite?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
heller ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: hell Status: Offline Points: 297 |
Kad nađem koji je film i kliknem na njega, umesto da automatski popuni polja učita mi imdb stranicu u tom malom prozorčetu. Win 7 32 bita, poslednji FF.
|
|
![]() |
|
Sentinel ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
klikas na krivo mjesto btw: Ažurirao Sentinel - 20.Studeni/Nov.2010 u 12:19 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 08.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: hell Status: Offline Points: 297 |
A gde da kliknem? Pre sam isto radio, pa je bilo ok. Primetio sam da ako opteretim net, onda imam fore da na brzaka kliknem dok linkovi ne poplave, kad poplave dešava se to što sam naveo.
|
|
![]() |
|
Sentinel ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator ![]() Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
ja ovdje kliknem i popuni mi polja, bez beda:
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Tako je i meni radilo pre. Nešto u firefoxu, javi ili greasemonkey-u pravi probleme sa tom opcijom, tako da kad se klikne na ime filma umesto popunjavanja polja, krene u tom malom prozoru da se učitava imdb stranica od tog filma.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5670 |
Ako na vreme kliknem, ne stigne da poplavi i lepo sve popuni gde treba. Ako budem spor, ili ima više naslova koje pronađe, dok ja kliknem na pravi, svi poplave i... možda je do greasemonkey-a i onih skirpti za linkove.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Definitivno je do Firefox-a, evo radim u Operi i nema problema.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Probajte sad u FF-u istu stvar.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
I dalje je isto, sekund čekanja i evo kako izgleda. Verovatno neki od addona pravi problem - Pirated IMDB najverovatnje. Edit: definitivno je Greasemonkey, šta god od skripti bilo. Isključio sam ga i sve je u redu. Sporo razmišljam ali dostižno. Ažurirao Movie Master - 21.Studeni/Nov.2010 u 23:43 |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zdragor ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 27.Listopad/Oct.2005 Status: Online Points: 43 |
mene zanima kako upevaju da se pojave u listi prevoda filmovi za koje ne postoje podaci na IMDb-u ili su pogresno uneti, a prosli strogu kontrolu, na primer sat vremena sam pokusavao na IMDb da njadjem film pod imenom: SCHOOL'S OUT... FOREVER! (2005) 1 CD
> DVDRip.Xvid.Directed.by.M0l0cH (Cinemageddon) i nije mi uspelo. Radim li sta pogresno? Molim nekog da me uputi. Hvala! |
|
Zdragor
|
|
![]() |
|
bojanadj ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Ne radiš ništa pogrešno. Stvar je u tome što je IMDB - The Internet Movie Database.
Dakle baza koju članovi "pune". Za nju se kaže da je "the biggest, best, most award-winning movie site on the planet", ali je svejedno baza i nema sve podatke. Ukoliko određenog naslova nema u bazi imdb-a onda (i samo onda) članovi upisuju naziv sa nekog zvaničnog sajta ![]() |
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |