Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > PRAVILA
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Upisivanje naslova filma pri uploadu "po IMDb-u"
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Upisivanje naslova filma pri uploadu "po IMDb-u"

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Upisivanje naslova filma pri uploadu "po IMDb-u"
    Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 22:41
Neki su već sigurno primetili novu opciju pri upload-u prevoda a za one koji nisu, evo samo malo pojašnjenja koje možda i nije potrebno ali...

Naime, kada otvorite stranicu sa obrascem za upload i kliknete na polje za naslov filma, pojaviće vam se pop up prozor:

Ovde praktično pretražujete IMDb a sve u cilju što tačnijeg unosa podataka u vezi sa prevodom.
Primetićete da sam namerno uneo pogrešan naslov ali je pretraživač odmah, kao prvi rezultat izbacio tačan naslov:

klikom na podvučeni naslov, tj, na naslov koji vam treba za prevod koji upload-ujete, program automatski ubacuje ima filma i godinu u odgovarajuće polje u obrascu.

Ukoliko film ne postoji na IMDb-u ili želite da upište i AKA naslov pored originalnog, jednostavno kliknete na "Niste našli to što tražite. Kliknite ovde za nastavak" i ostatak "procesa" se nastavlja po starom sistemu uz ručni unos podataka.

Inače, slična opcija pretrage je postojala i ranije ali ju je mali broj korisnika koristio, pa su mnogi svašta upisivali u polje za naslov. Baš iz tog razloga smo ubacili ovo i nadamo se da vam se sviđa?
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2010 u 23:06
Odlicna ideja.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Slepac View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Slepac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 11:24
Lepo i korisno.

Hvala, darije!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 11:38
Hvala celom timu sa Titlova a ponajviše Nikoli koji je ovo sproveo u delo. Wink
Na vrh
Colle View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Colle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 23:56
Odlican posao Darije, ovo ce smanjiti i problemcice o kojim smo ti i ja "caskali" neki dan.
Nastavite odlican posao...
Pozdrav
Colle
May the force be with us!
Na vrh
ExtraJa View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ExtraJa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2010 u 19:28
Imam pitanje za nadređene koje može biti smiješno jer nisam bio prisutan na forumu neko vrijeme pa nisam upoznat ali muči mi sledeće:
kada dodajem prijevod - naslov pa se onda vrši pretraga po imdb-u rezultate koje dobijem nakon par sekundi pređu u plavu boju i skoro ništa ne vidim pročitati dok to sve ne selektujem.
Nije znači nikakav problem ali iritira me opasno pa me zanima može li se to vratit na bijelu ili neku oku ugodnu boju??
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2010 u 20:01
ExtraJa, ovde u prvom postu ces videti kako izgleda, ne znam kakva ti je ta plava boja?
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 01:04
To se isto javlja i meni, ako ne kliknem za sekund na ime filma koje se pojavi, sve to prelazi u link ka IMDB stranici (vidi se plavom bojom) i sledeće je otvaranje stranice u onom prozorčetu. Tada moram da ugasim prozorče i ponovo kliknem u polje za unos imena filma, otvori se opet prozorče za IMDB i onda kao lud lovim ime filma da kliknem na njega pre nego što opet poplavi. To mi se dešava i na kućnom kompu i na lapu.
Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 10:33
Hm, koji browser koristite?
Na vrh
heller View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj heller Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 12:11
Kad nađem koji je film i kliknem na njega, umesto da automatski popuni polja učita mi imdb stranicu u tom malom prozorčetu. Win 7 32 bita, poslednji FF.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 12:13

Originalno postovano od strane heller heller piše:

Kad nađem koji je film i kliknem na njega, umesto da automatski popuni polja učita mi imdb stranicu u tom malom prozorčetu. Win 7 32 bita, poslednji FF.

klikas na krivo mjesto

btw:
opera 10.63 - sve normalno radi
firefox 3.6.12 - sve normalno radi

Ažurirao Sentinel - 20.Studeni/Nov.2010 u 12:19
Na vrh
heller View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj heller Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 12:34
A gde da kliknem? Pre sam isto radio, pa je bilo ok. Primetio sam da ako opteretim net, onda imam fore da na brzaka kliknem dok linkovi ne poplave, kad poplave dešava se to što sam naveo.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 14:27

ja ovdje kliknem i popuni mi polja, bez beda:

Na vrh
heller View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj heller Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 15:08
Tako je i meni radilo pre. Nešto u firefoxu, javi ili greasemonkey-u pravi probleme sa tom opcijom, tako da kad se klikne na ime filma umesto popunjavanja polja, krene u tom malom prozoru da se učitava imdb stranica od tog filma.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2010 u 15:16
Ako na vreme kliknem, ne stigne da poplavi i lepo sve popuni gde treba. Ako budem spor, ili ima više naslova koje pronađe, dok ja kliknem na pravi, svi poplave i... možda je do greasemonkey-a i onih skirpti za linkove.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2010 u 02:20
Definitivno je do Firefox-a, evo radim u Operi i nema problema.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2010 u 20:24
Probajte sad u FF-u istu stvar.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2010 u 23:40

I dalje je isto, sekund čekanja i evo kako izgleda. Verovatno neki od addona pravi problem - Pirated IMDB najverovatnje.

Edit: definitivno je Greasemonkey, šta god od skripti bilo. Isključio sam ga i sve je u redu. Sporo razmišljam ali dostižno.

Ažurirao Movie Master - 21.Studeni/Nov.2010 u 23:43
Na vrh
Zdragor View Drop Down
Active member
Active member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zdragor Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2011 u 08:04
mene zanima kako upevaju da se pojave u listi prevoda filmovi za koje ne postoje podaci na IMDb-u ili su pogresno uneti, a prosli strogu kontrolu, na primer sat vremena sam pokusavao na IMDb da njadjem film pod imenom: SCHOOL'S OUT... FOREVER! (2005) 1 CD
> DVDRip.Xvid.Directed.by.M0l0cH (Cinemageddon) i nije mi uspelo. Radim li sta pogresno?
Molim nekog da me uputi. Hvala!
Zdragor
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2011 u 10:01
Ne radiš ništa pogrešno. Stvar je u tome što je IMDB - The Internet Movie Database.
Dakle baza koju članovi "pune". Za nju se kaže da je "the biggest, best, most award-winning movie site on the planet", ali je svejedno baza i nema sve podatke.
Ukoliko određenog naslova nema u bazi imdb-a onda (i samo onda) članovi upisuju naziv sa nekog zvaničnog sajta Wink

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.