| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Dry (2020) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 243 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Dry (2020)Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2021 u 00:11 |
|
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2021 u 01:44 |
|
Vrlo interesantno urađen whodunnit. Pri tome ne mislim samo na prirodu koja ne prašta (suša). Glavnom se liku po glavi motaju crnjaci iz prošlosti i izjedaju ga iznutra, što gledamo kao kratke flashbackove. Koji nemaju puno veze sa trenutnim slučajem koji istražuje. Ili imaju? Neću spoilati. A istražuje smrt negdašenjg prijatelja i njegove žene. Tu ženu nikad prije nije vidio. Autor ne da ni nama da ju vidimo. Pa
iako priča nije nekakvo presavršeno ludilo, samo je dobra, režiser je
htio film učiniti posebnim i odradio je posao kako treba. Osim nekoliko neispeglanih scena koje valja oprostiti. Meni se film kao cjelina baš sviđa. Voljeli vi krimiće ili ne, pogledajte, neće vam biti žao. Ne očekujte čuda doduše. ![]() Ažurirao JoxerTM - 06.Travanj/Apr.2021 u 02:05 |
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2021 u 12:49 |
|
U oskudici kvalitetnih trilera poslednjih godina, ovaj je pravo osveženje. Vidi se da je rađen prema knjizi (istoimeni bestseler Džejn Harper) jer obiluje dramskim elementima karakterističnim za adaptacije. Radnja se odvija u australijskoj zabiti, u za njih, karakterističnom sušnom ambijentu. U fokusu priče je zločin koji se dogodio na izolovanoj farmi a isti treba da rešava odlikovani policajac iz Melburna, koji se igrom slučaja zatekao u tom mestu koje je zapravo njegov rodni grad. No i pomenuti pandur ima repove iz prošlosti i neprijatne uspomene koje ga opterećuju a dodatnu teškoću mu predstavlja palančki mentalitet meštana sa kojima nije lako sarađivati u rešavanju ubistva. U filmu se prepliću trenuci iz prošlosti i sadašnjosti sve do samog kraja, kada se fragmenti ove teške priče uklope u celinu. Sam rasplet mi nije legao baš najbolje, previše je trivijalan za moj ukus. Sve u svemu, ovo je film za preporuku. ![]() p.s. Nikad pre nisam čuo za izraz "prečekati". Proverim na internetu i vidim da je to arhaičan izraz koji je odavno izašao iz upotrebe a zapravo znači "pričekati". Baš neobično. ![]() |
|
![]() |
|
Tom Brady
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Bela Palanka Status: Offline Points: 35 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2021 u 17:47 |
|
Veoma dobra triler-drama. Prepoznaje se taj "šmek" koji imaju australijski filmovi. Preporuka za gledanje.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23762 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2021 u 10:18 |
|
Pogledao sam film zbog 3 gore postavljena komentara.
I potpuno se slažem sa komentarima i ocenama. U poplavi loših filmova ovaj prosečan film štrči iznad proseka. Kraj filma je dobar iako je solidan plottwist. Ali sama scenografija Australije uz dobar krimić je pravo osveženje. * i da, zamislite da ste čitali knjigu. Onda i nije tako loš krimić,drama triler. IMdB: trenutno 7,0 Lična: 6,3 |
|
![]() |
|
DurmitoracŠljivo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Svibanj/May.2021 u 21:01 |
|
Mnogo dobar film , drži pažnju do kraja.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77253 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2022 u 06:06 |
|
Gle, i meni se svideo iako nije moj tip filma. Pored toga što svakako volim iznad pomenuti šmek australijskog filma, ima nečega i u svim tim tajnama, mentalitetu unutar male sredine što me je dodatno držalo u priči koju nam film pokušava ispričati. Eric Bana dobar, ovde tumači nešto specifičnijeg lika, kao da je pisan baš za njega, tih, predan svojim mislima, svedene spoljašnosti, taman se fino uklopio u sredinu i ton filma. Ista ekipa (režiser, Bana, opet i po romanu Jane Harper) nam spremaju Force of Nature, pretpostavljam za sledeću, 2023. god. Kako bilo, slažem se sa većinom komentara iznad pa da ne drvim dulje ovako sabajle nepotrebno.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 181 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2022 u 14:08 |
|
Dobar film
|
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1945 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2022 u 14:12 |
|
Iznenadjujuce dobar!
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |