Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Martian (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Martian (2015)

The Martian

The Martian (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2015

Žanr:

drama, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

144 min

Režija:

Ridley Scott

Scenarij:

Andy Weir
, Drew Goddard

Glavne uloge:

Sean Bean
  >  Mitch Henderson
Matt Damon
  >  Mark Watney
Jeff Daniels
  >  Teddy Sanders
Chiwetel Ejiofor
  >  Vincent Kapoor
Aksel Hennie
  >  Alex Vogel
Kate Mara
  >  Beth Johanssen
Michael Peña
  >  Rick Martinez
Benedict Wong
  >  Bruce Ng
Kristen Wiig
  >  Annie Montrose
Jessica Chastain
  >  Melissa Lewis
Sebastian Stan
  >  Chris Beck
Donald Glover
  >  Rich Purnell
Nick Mohammed
  >  Tim Grimes
Shu Chen
  >  Zhu Tao
Mackenzie Davis
  >  Mindy Park

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Chuck Norris View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chuck Norris Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Martian (2015)
    Objavljeno: 26.Svibanj/May.2015 u 16:15

Žanr: Avantura, Drama, Sci-Fi 
Trajanje: 144 min 
Zemlja: SAD 
Režija: Ridley Scott 
Scenario: Drew Goddard, Andy Weir 

Uloge:
Matt Damon ... Mark Watney
Jessica Chastain ... Melissa Lewis
Kate Mara ... Beth Johanssen
Michael Peña ... Rick Martinez
Kristen Wiig ... Annie Montrose
Chiwetel Ejiofor ... Venkat Kapoor
Jeff Daniels ... Teddy Sanders
Mackenzie Davis ... Mindy Park
Sean Bean ... Mitch Henderson
Donald Glover ... Rich Purnell
Naomi Scott ... Ryoko

Opis:
Radnja filma prati snalažljivog Marka Watneyja, koji se nalazi u skupini prvih astronauta koji su stupili na tlo Marsa. No, uslijed velike oluje nešto krene po zlu i on ostaje zatočen na negostoljubivom planetu bez mogućnosti kontaktiranja Zemlje. Zahvaljujući svojoj snalažljivosti i znanju uspjeva preživjeti usprkos svim preprekama, ali ako ubrzo sa Zemlje ne stigne spasilačka misija Mark Watney će, osim toga što je prvi čovjek koji je stupio na Mars, postati prva osoba koja je na Marsu preminula. Izvor: mojtv.hr

Ažurirao Chuck Norris - 15.Listopad/Oct.2015 u 20:28
Na vrh
angels View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj angels Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2015 u 22:07

Ažurirao angels - 25.Veljaca/Feb.2016 u 13:32
Na vrh
Muri86 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Muri86 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2015 u 23:18
Pozdrav!
Svojedobno sam pisao prijevod za American Sniper, tehnički relativno loše, ali u globalu mislim da sam imao prolaz...
Uglavnom, ne znam jel' se netko želi hvatati prevođenja ovog filma? Za sad sam jedino našao neki CAM online, ali mislim da bi kroz mjesec dana trebao biti neki kvalitetni rip gore...
Uglavnom, ako netko to želi u tandemu odraditi, ja bih možda imao volje/vremena, a najveći support bi mi trebao u već spomenutom tehničkom djelu...
Na vrh
fAzazel View Drop Down
Administrator
Administrator
Nečastivi

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj fAzazel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2015 u 23:45
Nije problem. Obrati se meni kad budeš prevodio.
My name is Legion, for we are many
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2015 u 19:00
Slab je Marsovac; lišen sukoba i drame, prava uravnilovka; postiže iste autogolove kao Interstellar kad se napravi jaz između realizma i sf-a; neke scene su sramotne kao ona kad objašnjavaju efekat praćke što treba da bude smešno a samo je jadno, a mizanscen je na nivou pavićevskih serija. 
Scott je prestar da iskontroliše tako kompleksnu radnju kao što je snimanje filmova, nek ide u penziju da se hvali Alienom i Blade Runnerom.
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2015 u 19:34
Ne bih se ja složio sa poslednjom rečenicom. Skot imam kvaliteta, a godine su nebitne. Gledao sam Marsovca i slažem se sa rečenim, ali moram napomenuti da su mnogi tehnički aspekti filma na visokom nivou. Ono što je problem sa ovakvim tipom filma je to što je već sve viđeno i sve je klišeizirano. Nolan je daleko mlađi, a opet je napravio krupne greške kada je Interstellar u pitanju, zašto onda da penzionišemo Ridlija, a ne i Nolana? Ridli Skot je vizuelni perfekcionista i čovek ima viziju i ume da je pretoči na platno, ono što mu je slaba strana svakako je izbor scenarija i usmeravanje priče. On čovek ne zna da prepozna kada je priča nekoherentna. Film nije ništa lošiji od Interstellara! Met Dejmon je ok, kao i Mekonahi u Interstellaru, a priča je u istom rangu (ni bolja ni lošija)... malo je Marsovac u nekim segmentima realniji! Mene sada interesuje kako će se Ridli izboriti sa svojim idućim filmom Alien: Paradise Lost. Taj film mu je sada pečat karijere i ne sme da izneveri!

Moja lična ocena za ovaj film je: 7,9
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2015 u 21:18
Ne može čovek od 77 godina da izdrži tako naporan posao kao što je režiranje filmova.
Niko to ne može... sem ako se ne zove Sidney Lumet.  Žalosno je što on snima originalan scenario (dobro, ajde ekranizaciju), a autorima u naponu snage poput Blomkampa nude n-ti nastavak Aliena. 
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2015 u 21:45
Blomkamp je dobar režiser, ali usran scenarista. Pravi sve filmove po uzoru na District 9 i to je sve što ume. Ridli je hiperaktivan čovek i mnogo grešiš povodom tog aspekta. Nemoj pogrešno da me shvatiš, ja se slažem sa tobom kada kažeš da kvalitet njegovih filmova opada. The Counselor je knjiški primer posrnuća jednog režisera, a onda opet nikakav scenarijo u Exodus-u. Prometej ima kraterske rupe u priči, ali  smatram da taj film ima ogroman potencijal (jako su mi se svidela filozofska pitanja u filmu, na koja Ridli može da odgovori na fenomenalne načine u nastavku; ima tu dosta toga što može da bude fantastično i što može da popravi utisak iz prvog dela).
Likovi u ovim "posrnulim" ostvarenjima su slabašno konstruisani, ali nazire se tu sićušna svetla tačka (npr. android Dejvid i dr. Šo su sasvim solidni likovi u Prometeju). Ono što ja smatram za glavnog uzročnika Ridlijevog pada jeste loš odabir scenarista i uopšte definisanja scenarija. Ridli se isuviše unosi u vizuelnu realizaciju da zaboravlja na priču i likove, a ljudi koji sarađuju sa njim na scenariju su nedorasli zadatku. Dakle, krivica nije u potpunosti njegova, već su krivi njegovi saradnici i produkcijske kuće koje jednostavno po svom nahodjenju dovode i odvode scenariste. Ono što ja znam, jer sam to video u dokumentarcu o snimanju filma Prometej (Pobesneli bogovi/Furious Gods) koji traje 3 sata, jeste da Ridli uvek prvi ustaje na setu i da on radi na svakom frontu produkcije, od snimanja do dizajna, specijalnih efekata, pa do najsitnijih detalja. To bi možda bila njegova najkrupnija greška, i to je upravo suprotno od onog što ti kažeš. On čovek mora da uzme vrhunskog scenaristu koji će natenane da formira priču i likove, a onda Ridli treba to da vizuelizuje i prepusti ostatku ekipe da urade svoj deo posla. Ne može on da bude režiser, dizajner, scenarista,... A što se tiče matorih reditelja, bilo ih je na pretek. Nije to tako presudan faktor u tom biznisu. Nemoj da misliš da ga branim, već jednostavno verujem da on ima jošpar vrhunskih ostvarenja da nam ponudi i ostavi kao svoju zaostavštinu. 

Ažurirao Atrahasis - 09.Listopad/Oct.2015 u 21:46
Na vrh
tetejactt View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tetejactt Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2015 u 22:42
Au bre koliki tekst, dajte mi ambis ipak...
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2015 u 14:30
Ako je neko zainteresovan za kolaborativno prevođenje ja sam mu na raspolaganju. Sada već ima nekoliko iole upotrebljivih video snimaka, pa može da se uradi nešto. Zainteresovani za grupni rad, mogu da se jave!
Pozdrav.postovanje
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2015 u 01:21
Izašao je i pristojan transkript. Ja prevodim Mr. Holmsa, ali za zajednički rad imam vremena!
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2015 u 01:55
Odgledao Marsovca (2015) malopre.   

Čuveno NASA "bratstvo-jedinstvo" (belci, crnci, latino, kinezi) sada pojačani uz Nemce. Da je SFRJ i dalje na geografskoj mapi to bi bilo ovako: kapetan Hrvatica, astronaut na Marsu Srbin koji gaji šljivu i peče rakiju na Marsu, i još Crnogorka programer, Makedonac, Bosanac i Slovenac.

Od ovog filma nisam mnogo očekivao, jer kad sam video Matt Damon na naslovnoj strani knjige na štandu kioska sam prvo pomislio da je knjiga Interstellar i zašto Matthew McConaughey nije na naslovnici već zli čika Met Dejmon. Već viđeno. Sažvakana i prevaziđena priča u fazonu "Robinson Kruzo" na Marsu. Režija je OK, scenario je onakav kakav je i morao da bude u okvirima istoimenog romana. Pozitivno je da se širi bratstvo-jedinstvo širom Sveta iako spoljnopolitički svako gleda prvo sebe i svoje dvorište i svoje gazdinstvo (što je sasvim OK).

PS:mislim da su u međuvremenu (navodno) otkrili vodu na Marsu.

PS2.dobra vest je da je Sean Bean preživeo ceo film i da ga nisu skratili za glavu, ali je popio otkaz.

PS3.odličan HRV autorski titl jale46. Od mene ocena odličan (5) i "zahvali".

Ukratko, lična ocena 5,0
Ko ga gleda neće se kajati, ko ga ne gleda neće se kajati.
Ako bih ovaj film uporedio sa Interstellar - mrtva trka. Ista ocena.   

Vel.pozzz.
D.N.

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2015 u 15:10

yazavats  ( TITL )  i jale46   ( TITL )  hvala za prevode bubba2

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2016 u 22:30
Za razliku od momaka, meni se film skroz dopao. Mislila sma da ću zaspati, jer nisam ljubitelj filmova o preživljavanju, ali mi je držao pažnju sve vreme. Većinu stvari koje ste spomenuli sam videla, ali mi ništa od toga nije smetalo, za divno čudo. Muž, ja, dve zdjele kokica, a deca kod babe. Kako da mi išta zasmeta? LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2016 u 23:53
Meh, film je prosek proseka. Predugo traje, ali to vreme trajanja uopšte nije iskorišćeno kako treba. Met Dejmon ne vidim čime je zaslužio Zlatni globus i nominaciju za Oskara. Osim što je na početku filma drastično nabildovan, a na kraju kost i koža. A izgleda da vole da nagrađuju fizičke promene, iz debelog u mršavog i obrnutno, iz lepotice u zver i obrnuto, iz muškog u žensko i obrnuto... Tongue
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2016 u 02:53
Knjiga je extra u odnosu na film! Preporuke za citanje.
Vladika
Na vrh
Markos84 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Markos84 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2016 u 18:44
Film totalno ubistvo bez zrna baruta, ko je citao knjigu zna o cemu pricam.
I od mene preporuke za citanje.
Na vrh
antun-letic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj antun-letic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2017 u 09:55
Žao mi je što nisam pročitao knjigu, inače film je da prođe vreme. Ocena 4
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2017 u 16:46
Dovoljno je reci, ili u ovom slucaju napisati Ridley Scott i narod ce pohrliti ili u bioskope ili da ''skinu'' njegov film. A uglavnom okupi takvu glumacku ekipu da su to neka zvucna imena i to je jos jedan razlog kako on ''prodaje'' ''svoja ostvarenja''. 99% ljudi gledaju ko igra i ko je rezirao, a na zalost, mali broj gleda ko je napisao scenario. U ovom slucaju, oaj film je radjen po knjizi, koju nisam citao, niti imam zelju, jer mi i nije neka tematika. A Ridley Scott, kao i inace i ovoga puta ''puca'' sa minutazom. Iskren d a budem dosta dugo sam izbegavao ovaj film, ali sam se odlucio ipak a ga pustim i odgledao sam ga do kraja, iako sam mislio da cu ga prekinuti, ali nisam. Recimo ''ostvarenje'' istog rezisera ''Prometheus'' sam prekinuo. ''The Martiane'' moze da se odgleda a i ne mora, ali ukoliko ste fan sf filmova, slobodno ga odgledajte.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2017 u 17:04
Ridley Scott (uz Ron Howarda) mi je ubedljivo najbezličniji "autor" (zanatlija pre) u Hollywoodu, decenijama već  (valjda se nećemo sada vraćati na Alien-a i Blade Runnera, to je bilo pre 35+ godina),
oduvek sam smatrao da je pokojni Tony Scott talentovaniji, voleo njegovo oko kamere, dinamiku, stil, um, ma prosto je meni bliži reditelj...avaj do njega su dolazili lošiji scenariji, te mu je brat daleko cenjeniji.

No kako suviše volim fiziku/astrofiziku, izazove kosmosa, pogotovo crvene planete, ljudski duh, NASA-u (uopšte sve razvijene svemirske programe, NASA mi je najbliža tek), SF, posebno one kojima se priđe sa naučne strane (uprkos propustima u filmu na toj strani, nisu strašni kakvih ima)...Martian mi je bio sasvim ok, ne odličan, ne sasvim ni vrlo dobar, ali eto OK filmić, svakako mi se dopao.  Gledao sam ga nekoliko puta čak.

Ažurirao puppet_master - 08.Rujan/Sep.2017 u 17:07
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,762 sekundi.