| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Krađa prevoda |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bokachos pa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2011 Lokacija: Nis Status: Offline Points: 2 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Krađa prevodaObjavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 10:15 |
|
Sinoć je ponovo na Pink Sc emitovan film Teenage Mutant Ninja Turtles sa mojim prevodom koji sam vama ustupio. O čemu se radi gospodo? Ovo je već ko zna koji moj prevod koji Pink emituje.
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51204 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 10:31 |
|
Nažalost, tu ne možemo ništa i nisi jedini. Svojevremeno smo otvarali i teme, ali ne možemo da tužimo TV kuće. Svi smo mi viđali svoje titlove na raznim programima. Evo vidi: |
|
|
|
![]() |
|
MetalikeOperiteKose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Hollywood Status: Offline Points: 2654 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 13:19 |
|
Da li ovo uopšte podleže zakonu o zaštiti autorskih prava?
Sećam se da sam pre desetak godina čitao o tome (ako me pamćenje služi - Press Magazin). Prevodioci se žale da im televizije (i ne samo one) kradu prevode i da je problem u tome što nisu zakonski zaštićeni i pozivaju državu da uradi nešto tim povodom. Ne znam da li se od onda šta promenilo, ali ne bi me iznenadilo da nije. Inače, u članku je bilo bisera (po tome sam ga i zapamtio) kad televizije ćape amaterski prevod bez da ga provere, pa im svašta osvane na ekranu. Vrh sa bosanske televizije - Ja sam osoba, a ne gracija (I am persona non grata).
|
|
![]() |
|
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51204 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 13:35 |
|
Naravno da ne podleže zaštiti autorskih prava jer smo ih dobrovoljno stavili na internet i nemamo nikakav ugovor. Čak i da imamo, misliš da je moguće tužiti TV Pink ili neku agenciju? Jedino možemo da zaštitimo svoje članove od prisvajanja titlova na ovom sajtu i to je sve. PS. Meni je najveći TV biser iz serije Isabel, kad neko vikne otprilike: Odlazi! a u prevodu: Van mog prisustva! ![]() E, da je samo to...
|
|
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 17:50 |
|
Moj je prijedlog da po jednu rečenicu ili dvije u filmu uvijek
prevedete na način koji će ubosti oko TV gledateljima, a nama ostalima nije bitno jer znamo zašto je tako. Pa kad se spomene nečija rodbina na ekranu u ne baš lijepom kontekstu u ninđa kornjačama, Pink će bolje razmisliti.
|
|
![]() |
|
MetalikeOperiteKose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Hollywood Status: Offline Points: 2654 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2022 u 18:27 |
|
Iskreno, da mi se desi šta slično, gledao bih na to kao da me je stigla karma
![]() Realno, koliko puta sam se, što prevodeći što gledajući, neovlašćeno napio vode sa izvora... nema smisla kukati ako neko srkne sa mog...
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |