Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ratovi zvijezda: Sila se budi

Godina:

2015

Žanr:

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

136 min

Režija:

J.J. Abrams

Scenarij:

George Lucas
, Lawrence Kasdan
, J.J. Abrams
, Michael Arndt

Glavne uloge:

Harrison Ford
  >  Han Solo
Anthony Daniels
  >  C-3PO
Carrie Fisher
  >  Princess Leia
Mark Hamill
  >  Luke Skywalker
Max von Sydow
  >  Lor San Tekka
Peter Mayhew
  >  Chewbacca
Andy Serkis
  >  Supreme Leader Snoke
Oscar Isaac
  >  Poe Dameron
Domhnall Gleeson
  >  General Hux
Lupita Nyong'o
  >  Maz Kanata
Adam Driver
  >  Kylo Ren
Gwendoline Christie
  >  Captain Phasma
John Boyega
  >  Finn
Daisy Ridley
  >  Rey
Joonas Suotamo
  >  Chewbacca Double

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 21:53
Hajd' da reknem i ja koju.

Za početak da citiram Osmana.
Originalno postovano od strane osman2510 osman2510 piše:

ljudi, ne znam što ste očekivali?
Nije to Kum 4 niti je iko probao da napravi nastavak Bekstva iz Šošenka. To su Zvezdani ratovi.

I da dodam nešto Danilu.
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Tačno je da nisam gledao ali sam lično čuo vrlo negativne kritike od okorelih fanova SW - tipa najslabija epizoda SW do sada. Nadam se da svi greše a da je Hogar u pravu i da je ovo remek delo svetske kinematografije i najbolji deo ovog serijala do sada. Film koji će biti ovenčan brojnim Oskarima.
Je l' to isto kao kad si čitao recenzije vrhunskih kritičara pre nego što je ijedan od njih objavio bilo šta? Nikada nisam tvrdio da će film biti "remek delo svetske kinematografije i najbolji deo ovog serijala do sada. Film koji će biti ovenčan brojnim Oskarima". Nema potrebe za takvim komentarima. Samo mi smeta da se pored budalaština poput serijala Transformers nečemu što očigledno nije na tako niskom nivou daje nula i da se unapred proglašava smećem. Ne kažem ni da bi ga trebalo unapred hvaliti, niti sam očekivao da bude remek delo, ali postoji širok spektar ocena između smeće i remek delo.

O filmu u spojlerima.

Ako bih već morao da dam filmu brojčanu ocenu, bilo bi između 7 i 8.
Mnoge Atrahasisove zamerke su na mestu. Scenario je pomalo šupljikav. Ne zalazi u neku novu teritoriju (manje-više Nova nada na drugi način.) Likovi nisu dovoljno izdefinisani, ali mi deluje kao da se produkcija odlučila da ide stopama Pitera Džeksona i zapravo ispriča jednu priču kroz tri filma
Sa LotR bilo genijalno, sa Hobitom promašaj. Videćemo kako će ovo proći, pa ću sačekati Epizodu VIII.  I neke stvari u filmu se dešavaju bez valjanog razloga, da ne kažem da su malo nelogične. Npr. Rej, super zajebani Džedaj bez dana obuke. Ili Kajlo Ren, opaki posrnuli Džedaj koji može da zaustavi laserski pucanj, ali se muči u dvoboju s običnim jurišnikom, pa makar bio i ranjen.

Muzika je definitivno slabija nego u dosadašnjem serijalu. Nije loša, ali nema upečatljivih melodija kojih su prvih šest filmova bili puni. Srećom, išao je Binary Sunset na kraju. Da to nisam čuo, bio bih veoma razočaran.

O Snouku još uvek nemam neko definisano mišljenje. Ne smeta mi to što je CGI, ali tek kad budem gledao u visokoj rezoluciji mogu utvrditi da li je CGI dovoljno kvalitetan da opravda takvu odluku za negativca. (Projekcija je bila neki jadni 3D i Snouk mi je bio previše mutan).
Što se tiče Atrahasisove teorije, nadam se da nije Plegas. Ne sviđa mi se što je Dizni poništio Prošireni univerzum. Nekako mi ne ide da Palpatin nije bio 100% siguran da je dokusurio svog učitelja, a i Plegasova priča mi je bolja sa takvim krajem. Ukoliko jeste Plegas, drago mi je što više nije Muun. Ne znam jesu li mogli goru rasu da mu nađu. Sad mi deluje kao Kaminoanac, što nije neka sjajna rasa za Sita, ali je bolje nego Muun.

I pored svega toga, film je dobar. Svi koji misle drugačije neka ponovo pročitaju citiranu Osmanovu rečenicu. Bolji mi je od epizoda I - III. Osveta Sita je mogla biti na nivou Imperija uzvraća udarac, ali su je neke Lukasove odluke dosta koštale. Ali to je već neka druga tema.
Može da se nosi sa Povratkom Džedaja, ali su Imperija i Nova nada ispred.

Glumci su sjajno obavili posao, stari i novi. Likovi su zanimljivi. Nadam se da će ih u narednim filmovima detaljnije razraditi. Pogotovo onog papka Kajlo Rena, jer me bez poznavanja motivacije i lične istorije nervira žestoko. BB-8 je pun pogodak, iako je "okrugli R2D2".LOL Humor je sjajan, pogotovo delovi sa Finom.

Efekti su odlični, ali i za njih moram čekati Blu-ray. Režija je takođe na nivou. Nisam nešto lud za Ejbramsom, ali je što se tiče režije odradio dobar posao. Onima koji ga ne vole može da bude lakše, jer neće režirati naredne dve epizode.LOL

Sve u svemu, dobar film, Mislim da je problem sa utiskom kod mnogih to što je Dizni digao preveliku famu oko njega. Izvikali su ga previše, a znali su da film ne može to da isprati. Možda bi reakcije bile bolje da nije pravljena tolika frka oko svega. Ali pare su pare, čak i kod Miki Mausa.LOL
A ima i onih što preterano idealizuju originalnu trilogiju, jer su je gledali kao klinci, mrze prikvele i pene na svaki pomen Džar-Džar Binksa. Njima nema pomoći.LOL

Svakome ko voli žanr ga i te kako preporučujem.Thumbs Up

Ažurirao Hogar Strašni - 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:54
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:02
Slažem se sa Hogarom Strašnim 100% i izvinjavam se i njemu i ostalima za svoje ishitrene komentare o filmu koji nisam ni pogledao već sam bio pod tuđim utiskom.   

Hvala Hogare Strašni na tačnoj i dobronamernoj kritici. Primljeno k znanju. I korigovano moje ponašanje ubuduće (u vezi sa bespotrebnim davanjem ocena unapred i napamet).    

PS.Inače, mislim da nam se mišljenja što se tiče filmova poklapaju 99,9% (za razliku od tvog muzičkog ukusa koji poštujem ali nisam u tim vodama).   

Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:07
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

PS.Inače, mislim da nam se mišljenja što se tiče filmova poklapaju 99,9% (za razliku od tvog muzičkog ukusa koji poštujem ali nisam u tim vodama).   
Moj muzički ukus delimo samo ja i još jedan čovek u Japanu.LOLLOLLOL
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:08
Lepo napisano, druže... Ok film, ali sam ja lično očekivao BUM.
Ja sam kriv. Imam sve jači utisak da čuvaju šok scene za drugi deo (mislim da će Rajan Džonson da zamuti priču samo takoSmile Da je zabiberi, kako se to obično kaže), a pošto Kolin Trevorou režira poslednji deo, za njega su verovatno rezervisali maksimalnu akciju...

Originalno postovano od strane Hogar Strašni Hogar Strašni piše:

Moj muzički ukus delimo samo ja i još jedan čovek u Japanu.LOLLOLLOL

LOLLOLLOLLOLLOLLOL

Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:14
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:16
Možda je još bitnije ko će pisati scenario. Pomalo počinje da mi smeta trend u savremenim Sci-Fi filmovima i serijama da se mnoge stvari objašnjavaju principom "eto tako je" i da se neke očigledne rupe ne krpe.

Mislim (Nadam se) da će ova trilogija na kraju biti solidna. Više me brine da oni spin off filmovi ne dovedu do zamora kod publike.

Ažurirao Hogar Strašni - 24.Prosinac/Dec.2015 u 23:09
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:19
Scenario i režija za osmicu: Rajan Džonson

Scenario za devetku: Rajan Džonson (opet), a režija dragi nam Kolin Trevorou (najnoviji remake Parka iz doba jure). 

Ažurirao Atrahasis - 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:45
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:25
Okej, ima Džonson potencijala da odradi dobar posao.

Do tada se kljukamo ostalim spektaklima koji su pobegli od Buđenja sile u 2016-u.LOL
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2016 u 22:11
Još pre dve nedelje smo odgledali film u bioskopu (2d, a ne 3d), a nikako da napišem utisak. Embarrassed

U globalu, potpisala bih sve što su Osman i Hogar napisali. Kao neko ko nije odrastao na Ratovima, niti je fan/ljubitelj/nerd, a pogotovo što sam se sa serijalom upoznala tek nedavno i u kontinuitetu, mogu reći da je meni ovaj nastavak odličan i 100% u skladu s ostatkom serijala. Tako smo se lepo ismejali (BB-8 je sjajan), zabavili, uživali u scenama, u priči (slažem se da nije originalna, ali je pitka i lepo teče). Pravi porodični film. Meni nije čudno što Dizni radi filmove, jer je i Lukas sam rekao da je i prvi film (iz 77) bio namenjen deci i porodicama. Možda je baš zato sklopio dogovor s Diznijem, da bi ga oni zadržali u tom nekom porodičnom duhu.
Normalno je da se film ne svidi svima i da razočara mnoge obožavatelje, ali, ponavljam, meni je sasvim u duhu prethodnih.
Uostalom, napraviti nešto revolucionarno i u priči i u režiji i u glumi danas je veoma, veoma, veoma teško. Meni iskreno to ne treba. Nek i naredna dva dela budu ovakva, ja ću biti zadovoljna. Big smile

Što se zamerki tiče, meni navedene rupe nisu toliko smetale, jer sam filmu pristupila kao prvom delu trilogije, što je podrazumevalo rupe koje će kasnije popunjavati. Jedinu zamerku koju je moja porodica (kompletna) imala je izbor glumca za Kajlo Rena. Svi ostali su nam bili super, ali on nam nikako nije legao. Ni jednom od nas. LOL

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2016 u 16:51
Star Wars: Episode VIII možda će se snimati u starom delu Dubrovnika.
Konačna odluka još uvek nije donesena.

Više info.
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2016 u 16:23

Arbok hvala za prevod uzdravlje

Titl mozete preuzeti OVDJE

Na vrh
Simon View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Simon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2016 u 22:01
Zašto su sve upropastili i kako su to uspeli?
Kajem se što sam pogledao ovaj nastavak.

Ažurirao Simon - 23.Ožujak/Mar.2016 u 22:03
Neka sila bude s vama
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2016 u 00:18

Hvala i clanovima Bambula  TITL i soskic71 TITL  na autorskim prevodima bubba2

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2016 u 19:28
Odgledah i ja konačno sve delove, pa i ovaj.
Meni je bio baš zabavan i lagan za gledanje, a onaj novi robotić je presladak. LOL
Svakako da nije remek-delo, jer crpi priču iz prethodnih delova, a znamo da je original ipak original.
Valjda će se iskupiti malo za scenario u narednim delovima. Tongue
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Alexd40 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alexd40 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2017 u 21:24
Sjajan film . Sa mnogo tehnicki odradjenih detalja , da deluje nestvarno. Naravno i prevod ja tom nivou. Svaka cast samo nastavite.
Na vrh
dupin View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dupin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2017 u 18:06
Gledao sam sve filmove Star Wars i svi su mi se sviđali.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2017 u 21:53
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, danas sam odgledao. Moram da priznam da iako nisam fan ali STAR WARS spada u kultne filmove, mislim na one pre delove. I moram priznati da sam pre one delove i odgledao kasnije ono i nisam redovno i 'aj kao da pogledam. I mogu priznati da nije toliko lose. Bas cu onda odgledati ''ovih dana'' Rough One a mozda i te neke sto sam preskocio ali ''mozda'')
Na vrh
sinna View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sinna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2017 u 09:30
Ne treba žaliti za onim što ste odgledali,nego za onim što niste gledali.Kako komentirati ili se uključiti u razgovor ako ne razumiješ što se priča i o čemu se priča.Ponavljam se opet,ova trilogija je više za mlade generacije koje se trebaju navući na SW franšizu,stari su već navučeni i ovisni o njoj.Zato treba biti korektan od strane nas starijih prdonja i ne pljucati. HAIL STAR WARS ! ! !Geek(jer emoji sliči malo meni)
Everything is a joke !
Na vrh
dejan-brankovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-brankovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 17:09
Mi stariji smo zadovoljni, manje - više, dok ovo neće baš proći kod mlađih
Na vrh
Lazarus74 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lazarus74 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Svibanj/May.2018 u 09:31
Nije ni cudo sto ima ovoliko podeljenih misljenja,kao i neki slusao sam komentare drugih ali kad sam pogledao film te komentare sam bacio u vodu.Nije ovo film koji se samo gleda ima dublji smisao nego sto se vidi.Ko nije gledao prethodne delove nece primetiti da ga kopiraju sa smenom junaka.Tj idemo iz pocetka.Za mene je prica strava samo cekam da se razradi u narednih 5 delova.

Lazarus74
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.