Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=63438 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 13:47 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)Objavio: Chuck Norris
Tema: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2014 u 19:20
Scenario: Lawrence Kasdan, J.J. Abrams, Michael Arndt
Uloge:
Harrison Ford ... Han Solo
Mark Hamill ... Luke Skywalker
Carrie Fisher ... Princess Leia
Adam Driver ... Kylo Ren
Daisy Ridley ... Rey
John Boyega ... Finn
Oscar Isaac ... Poe Dameron
Lupita Nyong'o ... Maz Kanata
Andy Serkis ... Supreme Leader Snoke
Domhnall Gleeson ... General Hux
Anthony Daniels ... C-3PO
Peter Mayhew ... Chewbacca
Opis:
Epizoda VII nastavlja se tamo gde je stao film iz 1983. godine, "Povratak Džedaja", i nastaviće priču o Luku Skajvokeru, Hanu Solou, Princezi Leji, R2D2, C-3PO...
-------------
Odgovori: Objavio: mega games
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2015 u 23:11
Verovatno ste ga već videli u originalu ali evo titlovanog drugog teaser trailer. Sjajan je!
------------- http://www.megablog.rs/" rel="nofollow - Mega blog Blog koji prati novosti iz sveta filma, muzike, tv serija, interneta, softvera, video igara, stripova i još ponečeg...
Objavio: angels
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2015 u 00:51
Objavio: Atrahasis
Datum objave: 01.Svibanj/May.2015 u 17:56
Baš sam preključe odgledao sva tri dela da malo obnovim gradivo... Živo me interesuje kako će ovi nastavci da ispadnu?
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 01.Svibanj/May.2015 u 23:31
Poslednja glasina je da [spoiler]Han Solo[/spoiler] gine na kraju filma. Što jeste bedak, ali nekako nastavlja "tradiciju" da u prvom delu svake Star Wars trilogije umre neki bitan lik.
A i prošli su prvi test što se mene tiče tj. osmislili su dovoljno zanimljivog novog droida. R2-D2 je i dalje nenadmašan, ali je i BB-8 sasvim solidan.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 02:52
Sramota me da priznam, ali ja prethodne delove još nisam odgledala Mislim, planiram, ali nikako da počnem.
P.S. Vidim Čak ubacio današnji trejler.
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 03:27
Hogar Strašni piše:
Poslednja glasina je da [spoiler]Han Solo[/spoiler] gine na kraju filma. Što jeste bedak, ali nekako nastavlja "tradiciju" da u prvom delu svake Star Wars trilogije umre neki bitan lik.
Ako ima Boga to će se napokon i desiti.
Mislim svaka čast svakom delu, ali zamislite da je Leonardo da Vinči posle Mona Lize (1503.–1517.) naslikao Mona Lauru (part 2), pa Mona Alesandra (part 3), pa Mona Antonija (part 4),... Marija, Emilija, Renata, Sandra, Dina, Darija, Danijela, Aida, Adrijana, Anđela, Bjanka,.... Karolina, Kristina, Klara,.... etc. da li bi se danas Mona Liza smatrala remek delom.
Mislim da su u Holivud pre desetak ili više godina sleteli vanzemaljci i oteli sve kreativne ljude Holivuda sa njihovim svežim i još nerealizovanim idejama i projektima.
Toliko se forsiraju nastavci i rimejkovi da je to strašno. Harison Ford je odigrao brilijantno i nije trebao da se uopšte vraća ponovo u tu priču. Šta, kao prazan im je Holivud, nema više talenata.
Naš narod bi rekao, krčag ide na izvor dok se ne razbije. Star Wars, Terminatorčiki,... i ostala bratja su odavno potrošeni kao teme i ideje. Sledeće, Silvester Stalone kao Roki umire od starosti u ringu ili bar pored ringa kao trener.
Svako preterivanje je uvek štetno, pa i štancovanje nastavaka unedogled.
Objavio: bojanadj
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 12:15
CSInvestigator piše:
Sramota me da priznam, ali ja prethodne delove još nisam odgledala Mislim, planiram, ali nikako da počnem.
P.S. Vidim Čak ubacio današnji trejler.
Ima godinu dana kako sam sve skinula u HD 1080p, ali nikako da počnem.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:00
Znam samo jedno, ovaj film će biti prvi na Box Officu i to ubedljivo Arena u Ns je rasprodata, a premijera je za 2 meseca. Planiraju i druge termine da ubace.
Nikad nisam bio fan Star Wars serijala, tako da mi je novi Bond mnogo interesantniji
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: cersei
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:09
ja nemam blage kako ove dvije postale moderatori u nas, opća kultura 0 bodova S 8 godina gazila snijeg do pojasa dok išla u videoteku po Star Wars filmove
Objavio: MrDaky78
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:10
Ja nikad nisam gotivio Bonda. Kakav je to tajni agent koji uđe i kafanu i kaže: "My name is Bond. James Bond"?
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:10
Nisam ni ja Kuma gledao, pa nikom ništa
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:11
MrDaky78 piše:
Ja nikad nisam gotivio Bonda. Kakav je to tajni agent koji uđe i kafanu i kaže: "My name is Bond. James Bond"?
možda pije na teku
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:25
MrDaky78 piše:
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:44
MrDaky78 piše:
pa to mu je bila ulaznica
- Armin van Buuren
Objavio: Dibidus41
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 19:45
AcaNDr piše:
Nisam ni ja Kuma gledao, pa nikom ništa
Ti ka' i Ja, samo u KumU zijaš
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2015 u 20:22
U skladu sa temom, novinski članci Blic.On.Line:
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/599880/38-GODINA-KASNIJE-Evo-kako-danas-izgledaju-glumci-iz-prvih-Ratova-zvezda" rel="nofollow - 38 GODINA KASNIJE Evo kako danas izgledaju glumci iz prvih "Ratova zvezda"
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/577635/Budjenje-sile-Najtajnovitije-snimanje-ikad" rel="nofollow - Buđenje sile: Najtajnovitije snimanje ikad
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/469098/Princeza-Leja-Svi-mi-iz-originalnih-Ratova-zvezda-smo-se-malo-ofucali" rel="nofollow - Princeza Leja: Svi mi iz originalnih "Ratova zvezda" smo se malo ofucali
BTW: nisam planirao ali ću ipak odgledati ovaj film kasnije u kvalitetnoj verziji filma, minimum 720p, maximum 1080p. Možda grešim, ali ne očekujem ništa spektakularno.
Objavio: Kneginja
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2015 u 15:16
Prevod je najavio Bambula
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 16:19
Napisaću i ovde
moj utisak o filmu:
Očekivao sam originalniju
priču... Lorens Kasadan i Džej Džej Abrams nisu uspeli da napišu nešto novo,
već su u lepu (modernu) foliju i celofan umotali ideje i motive iz originalne
trilogije (pogotovo iz epizode IV I V). Harison Ford je prilično na nivou
i možda je njegov Han Solo jedini lik pored novog robota koji ima neku dubinu i
koji je i dalje dopadljiv. Jasan je motiv produkcije, ali pored zarade postoje
i bitnije stvari koje veliki studiji kao Dizni redovno prenebregavaju. Ostali
likovi su nedovoljno razrađeni i njihovi postupci/motivi nemaju kvalitetnu
podlogu, već su dramski usiljeni. Nadam se da će renomirani reditelj i
scenarista Rajan Džonson (napisao scenario za epizodu VIII i IX) uspeti da
razradi likove i celokupnu priču i da će nam podariti nešto originalno i
intirgantno... Ako i drugi deo bude prosečan, onda su džabe krečili. Džaba im i
pare! Mislim da nisu skontali da Star Wars nije puka akcija i avantura (koja
služi da razonodi današnje rasejane klince), već jedan moderan mit koji ima poruku...
Nažalost, pogana ruka komercijalizacije uvek isisa dušu iz svega što dotakne.
Ocena:
Efekti: 8 (pored kvalitetnih
praktičnih efekata, glavnog antagonistu koga tumači Endi Serkis su
odradili u CGI-ju; inače ako nekog zanima glavnog negativca koga nazivaju Vrhovni vođa
Snouk je definitivno dobro poznati Sit iz trilogije koja prethodi originalima. Ovo nije spojler jer je mesecima pre izlaska filma provaljeno...)
[SPOILER]U pitanju je Dart Plegas! Scenaristi su provaljeni još na konferenciji u San Dijegu (još u julu), i koliko su čuknuti nisu mogli da prikriju tu činjenicu... Tolko o čuvanju ozbiljno napisanog scenarija! Svi su zapeli da Dart Plegas mora da bude neke rase MUN ili kako se već zove u knjigama i stripovima, ali pošto je film baziran na originalnoj trilogiji i filmovima pretečama, u tim "kanon" materijalima nigde nije naznačeno koje je rase Imperatorov legendarni (navodno besmrtni) učitelj! Odluka produkcije da tako važnog antagonistu odrade korišćenjem animacija i CGI efekata je sumanuta. U ranim fazama projekta imali su bolju ideju, što se da videti iz priložene slike: http://i.imgur.com/aVPnfF6.jpg" rel="nofollow - http://i.imgur.com/aVPnfF6.jpg Kada se pogleda scenario kao celina nije ni čudo što su i ovde omanuli. Po mom mišljenju film kao što je Star Wars je trebalo da nastavi da se bavi filozofskim temama koje su lepo bile reprezentovane u prvobitnim filmovima, a sa ovim nastavcima su to mogli i da upotpune. Priča o životu, borbi, smrti, besmrtnosti, spiritualnosti, ideji da tmina ne može postojati bez svetla, ali i da svetlo proizilazi iz tmine (Heraklit)... Originalna trilogija je svojevrsan moderan mit, koji je sa ovim filmovima mogao da preraste u ep velikih razmera i da pritom popravi utisak posrnule trilogije-preteče (koja je u nekim segmentima i bolja od ovog filma). Ostaje nada da je Rajan Džonson kao fan ove sage zaista razumeo srž i poentu ove priče. Takođe postoji nada da nastavci prerastu u nešto veće od zabavnog filma što Buđenje sile svakako jeste![/SPOILER]
Scenario: 6,5(Dosta toga je puka replika prvobitne
trilogije, dosta nedorečen u nekim delovima i prilično nezreo)
Gluma: 7+ (Likovi nedovoljno utemeljeni, ali su glumci ok)
Muzika: 8 (Ni
Džon Vilijams nije iznedrio neke nove i originalne melodije, ali su njegove
teme i dalje briljantne; najslabija muzika Star Wars-a do sada!)
Režija: 7,5 (Abrams je odličan tehničar, poput Ridlija
Skota, ali ne uspeva da uoči greške u ključnom elementu kinematografije - u
scenariju!)
Ukupna ocena: 7,3(ima
potencijala, ali prvi deo nije ispunuo očekivanja i čak je uspeo da potvrdi da
veliki studiji brinu samo o lovi, a ne o kvalitetnoj filmografiji. Ovo kažem, jer nisu imali petlje da naprave neđtp novo, već su igrali na siguricu koja je već viđena!)
-------------
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Objavio: iromafia111
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 18:55
iromafia111 piše:
Možda netko misli da se zekam, ali čitam da se ljudi masovno bune protiv onih koji su prvi odgledali nove Srar Warse i sad spoilaju po internetu. Zamisli kolika ispadneš faca zato jer si već odgledao film i upropastio ga ostalima.
Atrahasise, ovo što sam napisao u rubrici potražnje titlova za filmove ne odnosi se na tebe.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:03
Pa nisam naveo detalje iz filma, a ovo u vezi glavnog anatagoniste (vođe Snouka) je samo delimična potvrda spekulacije koja nije eksplicitno objašnjena u filmu, kao što ni neke ostale stvari nisu objašnjene!
Inače, zajebaše stvar!
Nije potpuna katastrofa, ali prosečan film nije ono što se
očekivalo od nastavka legendarne trilogije!
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:09
Nećemo u detalje, ali ako nije lošiji od Avatara - gledat ću ga.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:17
ništa ne može biti gore od Avatara
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:18
Piši kad ga odgledaš... Nije da nema potencijala, ali sam lično očekivao kvalitetniji početak. Kao što sam napisao, nastavak ovde može puno toga da popravi i objasni... Videćemo!
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:22
cersei piše:
ništa ne može biti gore od Avatara
Zar nisu rekli da će i Avatar biti trilogija? Vidiš da može.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:28
Ja očekujem ocenu 0,0 (nula) tako da jedna prosečna 5,0 (5/10) će biti stvarno prijatno iznenađenje.
PRIČA je najbitniji deo filma, a sada vidim da je u modi u Holivudu "seckanje filmova" na delove - (npr. The Maze Runner 1,2,3,...) što ih pretvara u mini-serije a ne u filmove.
PS.igraju na kartu: nostalgija + brend u novom ruhu + retro posteri. Bolja opcija: mlada atraktivna glumica ide da traži svog oca (H.Forda) koga nikada nije upoznala i onako usput pobedi Imperiju.
EDIT za Hogara: publiku (ljude iz Srbije i okruženja) koja je gledala ovaj film delim na: 1.omladinu (kojoj je ovo prvi susret sa SW serijalom), 2.filmofile (koji su gledali samo neke od filmova i to ne obavezno hronološki ili pravim redosledom) i 3.okorele veterane i fanatike SW. Prvima je film ono OK, drugima je prosečan rimejk jedne od epizoda a trećima je od filma, politički korektna prazna priča i način da se brzo zaradi novac na "staroj slavi".
Tačno je da nisam gledao ali sam lično čuo vrlo negativne kritike od okorelih fanova SW - tipa najslabija epizoda SW do sada. Nadam se da svi greše a da je Hogar u pravu i da je ovo remek delo svetske kinematografije i najbolji deo ovog serijala do sada. Film koji će biti ovenčan brojnim Oskarima.
#Uroš: sa dobrom reklamom jedan prosečan film može puno zaraditi dok se ne pročuje kakav je zaista. Na sreću, ako su stručni filmski kritičari ućutkani, bar nije narod. A lična preporuka ili kritika filma je mnogo jača od zvanične reklame, jer joj se više veruje.
Nadam se da će oni koju su odgledali film naći vremena za kratak komentar i svoju ocenu u ovoj temi. Naravno, pogledaću film i dati svoj konačni sud.
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 19:35
Danilo-Naissus piše:
Ja očekujem ocenu 0,0 (nula) tako da jedna prosečna 5,0 (5/10) će biti stvarno prijatno iznenađenje.
PRIČA je najbitniji deo filma, a sada vidim da je u modi u Holivudu "seckanje filmova" na delove - (npr. The Maze Runner 1,2,3,...) što ih pretvara u mini-serije a ne u filmove.
PS.igraju na kartu: nostalgija + brend u novom ruhu + retro posteri. Bolja opcija: mlada atraktivna glumica ide da traži svog oca (H.Forda) koga nikada nije upoznala i onako usput pobedi Imperiju.
Nije za nulu, ali nije ni za osmicu... Znači osrednje.
Glumica ne traži ništa, kad pogledaš videćeš...
Ima propusta, ali nije totalni pad.
Inače, film je za tri dana prikazivanja zaradio: 517 miliona $
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 21:23
Danilo-Naissus piše:
Ti si se baš nešto navrzao na film koji nisi ni pogledao. Zašto je sasvim normalno i prihvatljivo da serija može da ima dobru priču i posle 50-60 sati radnje, a filmovi nikako ne mogu da prikažu ama baš ništa zanimljivo posle 15? Jedna "iseckana filmska priča" je 2004. dobila 11 Oskara, čisto da te podsetim. Daleko od toga da tvrdim da je ovaj serijal vredan nagrada. To je samo dobra stara zabava.
P.S.
Nemo' neko da mi je spojlovao film. Kod mene se prikazuje tek od 24-og, a može se desiti da ne budem u prilici da ga gledam. U tom slučaju, do januara nemoj neko da je zucnuo.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 22:09
Hogar Strašni piše:
U tom slučaju, do januara nemoj neko da je zucnuo.
Mene ne morate čekati, pogledat ću ga oko 1. maja. Praznik je, fino će mi leći.
-------------
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 22:33
Hogar Strašni piše:
Nemo' neko da mi je spojlovao film. Kod mene se prikazuje tek od 24-og, a može se desiti da ne budem u prilici da ga gledam. U tom slučaju, do januara nemoj neko da je zucnuo.
Mi planiramo do vikenda da konačno pogledamo VI epizodu i onda za vikend u Arenu, da na velikom ekranu odgledamo VII. Sve ću ti ispričam, kad se vrnem.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 22:43
Službeno se ispričavam svim ljubiteljima Avatara koje sam uvrijedila Rekao Gazda da ne mogu pljuvati film koji nisam cijeli vidjela, a zadnjih 10 min filma se kanim godinama da pogledam
Film je sranje do 10 min do kraja, ali postoji mogućnost da u tih 10 min napravili nešto genijalno, mala ali postoji
Tako da se ispričavam
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2015 u 22:43
Ja nisam ni počela da gledam serijal
Nemoj neko da spojleriše 4. deo iz 1977. godine
Objavio: osman2510
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2015 u 09:06
ljudi, ne znam što ste očekivali?
po meni, J.J. je odradio odličan posao
film je nastavak mita od prije 30 godina. znači, novo je vrijeme i nova generacija, a na starim temeljima. zamislite sebe u doba kada je prvi film izašao (ako ste i bili živi)
duh je i dalje isti, a u biti novi početak. radnja se dogođa nakon 20-30 godina, onoga što je i u filmu mit. pa ti napravi novi mit, nakon i na temeljima starog mita. i to za 2 i kusur sata
logično je da je perspektiva starije osobe, koja se striktno veže za stare filmove, drukčija od one nekih novih klinaca.
razumljivo je da neki detalji i informacije još nisu objelodanjene. kao što rekoh, rupa je u vremenu koje je prošlo, koja će se naravno u daljim nastavcima razraditi. jedino što mi je malo krivo je to što radi walt dizni, tako da će morati brinuti da film bude za niže uzraste. tako da očekivanja mogu biti u najboljem slučaju poput pirata kariba, pa kom se svidi ili ne svidi.
bez obzira na sve nedostatke, a ima ih, po meni najbolji film godine, a samo će vrijeme pokazati koliko je film loš ili dobar. što se tiče abramsa, po meni kao tvrdokornom star trek fanu (a volim i star wars, al ne toliko) unaprijedio je star trek, pa zašto to ne bi bio i slučaj sa star warsom
------------- لا إله إلا الله محمد رسول ا
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2015 u 21:14
Ja volim Pirate s Kariba, tako da za mene to nije problem. S druge strane, na Ratovima, počev od '77. odrastale su generacije i generacije, tj mnogi su ih počeli gledati kao klinci i kao takvi su decenijama gradili i razvijali kultove oko Ratova, pa mi je zaista u redu da je i nova trojka prilagođena nekim novim klincima.
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2015 u 01:31
osman2510 piše:
što se tiče abramsa, po meni kao tvrdokornom star trek fanu (a volim i star wars, al ne toliko) unaprijedio je star trek, pa zašto to ne bi bio i slučaj sa star warsom
Ja nisam rekao da je film loš (moja ocene je 7,3), ali postoje problemi koji nisu smeli da se jave.
Dosta toga je nedorečeno i likovi su nerazrađeni (i novi i stari glumci su i više nego ok, ali su likovi nepotpuno izdefinisani!). Priča je trebalo da bude originalnija u mnogoim segmentima fabule (dakle trebalo je da otvore nova poglavlja mitologije), ali se nadam da će se sve ove manjkavosti srediti u nastavku. Lično bih voleo da vidim mračniji film koji će otvoriti neka intirgantna pitanja.
Moje glavne osude filma su:
-Dosta toga je već viđeno!
-Glavni antagonista je odrađen u CGI-ju (ali pošto nije u filmu prisutan in personam, lako mogu da ga srede u nastavku).
-Nevešto su uveli nove likove (nisu ih razradili). Nekako mi deluje da su namerno pola toga sakrili za drugi film koji treba da bude šokantan, a da u trećem bude samo akcija... Videćemo!
Lošiji mi je od prva dva dela originalne trilogije, ali je bolji od prva dva dela preteča (Phantom Menace i Attack of the Clones)!
Pozitivno:
+Fin humor.
+Dosta kvalitetnih glumaca koji se zaista trude da budu što uverljiviji!
+Muzika i dalje na zavidnom nivou
+Odlični praktični efekti i način snimanja
-------------
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2015 u 01:57
Uroše, mogu li da te zamolim za jedan komentar?
Počeo sam da ponovo gledam SW (Star Wars) po epizodama, a ne hronološki.
Kako bi poređao epizode po kvalitetu, po tvom ukusu?
Samo redosled tipa, npr. 4,5,1,3,6,7,2. Ne mora ocena ako ne želiš ili ako je zahtevno za procenu.
Ps.koliko sam te razumeo, Epizoda 7 je "jača" od 1 i 2.
Hvala unapred na komentaru.
PS2.uzdržaću se od daljih komentara dok ne pogledam na proleće Epizodu 7 u kvalitetnijoj rezoluciji. Minimum 720p.
Objavio: osman2510
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2015 u 08:39
po mnogima, a i po meni, prequel (epizode 1, 2 i 3) nije Star Wars,
odnosno ne može se doživjeti kao takav
no, za ovaj posljednji se zasigurno može reći da to jeste
po meni, ako nije jači od povratka jedija, onda u bar istom rangu,
iako je možda epizoda 6 najgledanija zbog završnice
dakle, moj osobni raspred: 5, 4, 7, 6.
ostalo smeće ne računam
danilo, a zašto ne odeš u bioskop i odgledaš ga kao gospodin u 3D,
a onda kada izađe blu ray na proljeće kući u 1080p i opet u 3D
------------- لا إله إلا الله محمد رسول ا
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2015 u 11:44
Bioskop "Vilin Grad" u Nišu je stvarno odličan i imaju extra kokice, uslugu, ambijent, ali mi se odavno nije desilo da iz bioskopa izađem mrzovoljan i pokraden.
Jedino ako je film na preporuku i baš super uz dobro društvo. Navikao sam na kablovsku i ono stani/pauziraj nasred filma (skuvaj kafu, idi u toalet,...). Smešno mi je kad Ameri kukaju kako su potrošili X dolara na neko s##nje od filma. Toga nema u mom (piratskom) okruženju.
Hvala ti na komentaru Osmane. Po meni je Natalija Portman malo osvežila serijal (Epizoda 1 npr) ali su i spustili uzrast za taj film i površno usput su odrađeni neki likovi/karakteri (poreklo oca Anikina, lik Liama,... bar u Epizodi 1).
PS.ne znam da li postoji neka zajednička Tema ali pojedinačnih Tema za većinu epizoda (koliko vidim, ako dobro vidim) trenutno nema.
Inače, odavno sam gledao epizode 4,5,6 (kao set filmova Star Wars) i tu se apsolutno slažem sa tobom za kvalitet. Epizode 1,2,3 sam gledao na TV i usputno tako da ih ne bih još komentarisao dok lepo ne odgledam.
Staviću anketu po tom pitanju. Baš bih voleo da vidim rezultate glasanja. => => => => => => http://forum.titlovi.com/vas-izbor-najbolja-epizoda-star-wars_t75316.html" rel="nofollow - ANKETA
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 21:53
Hajd' da reknem i ja koju.
Za početak da citiram Osmana.
osman2510 piše:
ljudi, ne znam što ste očekivali?
Nije to Kum 4 niti je iko probao da napravi nastavak Bekstva iz Šošenka. To su Zvezdani ratovi.
I
da dodam nešto Danilu.
Danilo-Naissus piše:
Tačno je da nisam gledao
ali sam lično čuo vrlo negativne kritike od okorelih fanova SW - tipa
najslabija epizoda SW do sada. Nadam se da svi greše a da je Hogar u
pravu i da je ovo remek delo svetske kinematografije i najbolji deo ovog
serijala do sada. Film koji će biti ovenčan brojnim Oskarima.
Je l' to isto kao kad si čitao recenzije vrhunskih kritičara pre
nego što je ijedan od njih objavio bilo šta? Nikada nisam tvrdio da će
film biti "remek delo svetske kinematografije i najbolji deo ovog
serijala do sada. Film koji će biti ovenčan brojnim Oskarima". Nema
potrebe za takvim komentarima. Samo mi smeta da se pored budalaština
poput serijala Transformers nečemu što očigledno nije na tako niskom
nivou daje nula i da se unapred proglašava smećem. Ne kažem ni da bi ga
trebalo unapred hvaliti, niti sam očekivao da bude remek delo, ali
postoji širok spektar ocena između smeće i remek delo.
O filmu u spojlerima.
[SPOILER]
Ako bih već morao da dam filmu brojčanu ocenu, bilo bi između 7 i 8. Mnoge Atrahasisove zamerke su na mestu. Scenario je pomalo šupljikav. Ne zalazi u neku novu teritoriju (manje-više Nova nada
na drugi način.) Likovi nisu dovoljno izdefinisani, ali mi deluje kao
da se produkcija odlučila da ide stopama Pitera Džeksona i zapravo
ispriča jednu priču kroz tri filma Sa LotR bilo genijalno, sa Hobitom promašaj. Videćemo kako će ovo proći, pa ću sačekati Epizodu VIII. I neke stvari u filmu se dešavaju bez
valjanog razloga, da ne kažem da su malo nelogične. Npr. Rej, super
zajebani Džedaj bez dana obuke. Ili Kajlo Ren, opaki posrnuli Džedaj
koji može da zaustavi laserski pucanj, ali se muči u dvoboju s običnim
jurišnikom, pa makar bio i ranjen.
Muzika je definitivno slabija nego
u dosadašnjem serijalu. Nije loša, ali nema upečatljivih melodija kojih
su prvih šest filmova bili puni. Srećom, išao je Binary Sunset na kraju.
Da to nisam čuo, bio bih veoma razočaran.
O
Snouku još uvek nemam neko definisano mišljenje. Ne smeta mi to što je
CGI, ali tek kad budem gledao u visokoj rezoluciji mogu utvrditi da li
je CGI dovoljno kvalitetan da opravda takvu odluku za negativca.
(Projekcija je bila neki jadni 3D i Snouk mi je bio previše mutan). Što
se tiče Atrahasisove teorije, nadam se da nije Plegas. Ne sviđa mi se
što je Dizni poništio Prošireni univerzum. Nekako mi ne ide da Palpatin
nije bio 100% siguran da je dokusurio svog učitelja, a i Plegasova priča
mi je bolja sa takvim krajem. Ukoliko jeste Plegas, drago mi je što
više nije Muun. Ne znam jesu li mogli goru rasu da mu nađu. Sad mi
deluje kao Kaminoanac, što nije neka sjajna rasa za Sita, ali je bolje
nego Muun.
I pored svega toga, film je dobar. Svi koji misle
drugačije neka ponovo pročitaju citiranu Osmanovu rečenicu. Bolji mi je
od epizoda I - III. Osveta Sita je mogla biti na nivou Imperija uzvraća udarac, ali su je neke Lukasove odluke dosta koštale. Ali to je već neka druga tema. Može da se nosi sa Povratkom Džedaja, ali su Imperija i Nova nada ispred.
Glumci
su sjajno obavili posao, stari i novi. Likovi su zanimljivi. Nadam se
da će ih u narednim filmovima detaljnije razraditi. Pogotovo onog papka
Kajlo Rena, jer me bez poznavanja motivacije i lične istorije nervira
žestoko. BB-8 je pun pogodak, iako je "okrugli R2D2". Humor je sjajan, pogotovo delovi sa Finom.
Efekti su odlični, ali i za njih moram čekati Blu-ray. Režija
je takođe na nivou. Nisam nešto lud za Ejbramsom, ali je što se tiče
režije odradio dobar posao. Onima koji ga ne vole može da bude lakše,
jer neće režirati naredne dve epizode.
[/SPOILER]
Sve
u svemu, dobar film, Mislim da je
problem sa utiskom kod mnogih to što je Dizni digao preveliku famu oko
njega. Izvikali su ga previše, a znali su da film ne može to da isprati.
Možda bi reakcije bile bolje da nije pravljena tolika frka oko svega.
Ali pare su pare, čak i kod Miki Mausa. A
ima i onih što preterano idealizuju originalnu trilogiju, jer su je
gledali kao klinci, mrze prikvele i pene na svaki pomen Džar-Džar
Binksa. Njima nema pomoći.
Svakome ko voli žanr ga i te kako preporučujem.
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:02
Slažem se sa Hogarom Strašnim 100% i izvinjavam se i njemu i ostalima za svoje ishitrene komentare o filmu koji nisam ni pogledao već sam bio pod tuđim utiskom.
Hvala Hogare Strašni na tačnoj i dobronamernoj kritici. Primljeno k znanju. I korigovano moje ponašanje ubuduće (u vezi sa bespotrebnim davanjem ocena unapred i napamet).
PS.Inače, mislim da nam se mišljenja što se tiče filmova poklapaju 99,9% (za razliku od tvog muzičkog ukusa koji poštujem ali nisam u tim vodama).
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:07
Danilo-Naissus piše:
PS.Inače, mislim da nam se mišljenja što se tiče filmova poklapaju 99,9% (za razliku od tvog muzičkog ukusa koji poštujem ali nisam u tim vodama).
Moj muzički ukus delimo samo ja i još jedan čovek u Japanu.
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:08
Lepo napisano, druže... Ok film, ali sam ja lično očekivao BUM.
Ja sam kriv. Imam sve jači utisak da čuvaju šok scene za drugi deo (mislim da će Rajan Džonson da zamuti priču samo tako Da je zabiberi, kako se to obično kaže), a pošto Kolin Trevorou režira poslednji deo, za njega su verovatno rezervisali maksimalnu akciju...
Hogar Strašni piše:
Moj muzički ukus delimo samo ja i još jedan čovek u Japanu.
-------------
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:16
Možda je još bitnije ko će pisati scenario. Pomalo počinje da mi smeta trend u savremenim Sci-Fi filmovima i serijama da se mnoge stvari objašnjavaju principom "eto tako je" i da se neke očigledne rupe ne krpe.
Mislim (Nadam se) da će ova trilogija na kraju biti solidna. Više me brine da oni spin off filmovi ne dovedu do zamora kod publike.
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:19
Scenario i režija za osmicu: Rajan Džonson
Scenario za devetku: Rajan Džonson (opet), a režija dragi nam Kolin Trevorou (najnoviji remake Parka iz doba jure).
-------------
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2015 u 22:25
Okej, ima Džonson potencijala da odradi dobar posao.
Do tada se kljukamo ostalim spektaklima koji su pobegli od Buđenja sile u 2016-u.
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2016 u 22:11
Još pre dve nedelje smo odgledali film u bioskopu (2d, a ne 3d), a nikako da napišem utisak.
U globalu, potpisala bih sve što su Osman i Hogar napisali. Kao neko ko nije odrastao na Ratovima, niti je fan/ljubitelj/nerd, a pogotovo što sam se sa serijalom upoznala tek nedavno i u kontinuitetu, mogu reći da je meni ovaj nastavak odličan i 100% u skladu s ostatkom serijala. Tako smo se lepo ismejali (BB-8 je sjajan), zabavili, uživali u scenama, u priči (slažem se da nije originalna, ali je pitka i lepo teče). Pravi porodični film. Meni nije čudno što Dizni radi filmove, jer je i Lukas sam rekao da je i prvi film (iz 77) bio namenjen deci i porodicama. Možda je baš zato sklopio dogovor s Diznijem, da bi ga oni zadržali u tom nekom porodičnom duhu. Normalno je da se film ne svidi svima i da razočara mnoge obožavatelje, ali, ponavljam, meni je sasvim u duhu prethodnih. Uostalom, napraviti nešto revolucionarno i u priči i u režiji i u glumi danas je veoma, veoma, veoma teško. Meni iskreno to ne treba. Nek i naredna dva dela budu ovakva, ja ću biti zadovoljna.
Što se zamerki tiče, meni navedene rupe nisu toliko smetale, jer sam filmu pristupila kao prvom delu trilogije, što je podrazumevalo rupe koje će kasnije popunjavati. Jedinu zamerku koju je moja porodica (kompletna) imala je izbor glumca za Kajlo Rena. Svi ostali su nam bili super, ali on nam nikako nije legao. Ni jednom od nas.
Objavio: NaEdenCovekBratMu
Datum objave: 28.Sijecanj/Jan.2016 u 16:51
Star Wars: Episode VIII možda će se snimati u starom delu Dubrovnika. Konačna odluka još uvek nije donesena.
http://makingstarwars.net/2016/01/star-wars-episode-viii-to-film-in-croatia/" rel="nofollow - Više info.
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2016 u 16:23
Arbok hvala za prevod
Titl mozete preuzeti http://titlovi.com/titlovi/star-wars--episode-vii---the-force-awakens-229495/" rel="nofollow - OVDJE
Objavio: Simon
Datum objave: 23.Ožujak/Mar.2016 u 22:01
Zašto su sve upropastili i kako su to uspeli?
Kajem se što sam pogledao ovaj nastavak.
------------- Neka sila bude s vama
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2016 u 00:18
Hvala i clanovima Bambula http://titlovi.com/titlovi/star-wars--episode-vii---the-force-awakens-229676/" rel="nofollow - TITL i soskic71 http://titlovi.com/titlovi/star-wars--episode-vii---the-force-awakens-229664/" rel="nofollow - TITL na autorskim prevodima
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2016 u 19:28
Odgledah i ja konačno sve delove, pa i ovaj. Meni je bio baš zabavan i lagan za gledanje, a onaj novi robotić je presladak. Svakako da nije remek-delo, jer crpi priču iz prethodnih delova, a znamo da je original ipak original. Valjda će se iskupiti malo za scenario u narednim delovima.
Objavio: Alexd40
Datum objave: 05.Travanj/Apr.2017 u 21:24
Sjajan film . Sa mnogo tehnicki odradjenih detalja , da deluje nestvarno. Naravno i prevod ja tom nivou. Svaka cast samo nastavite.
Objavio: dupin
Datum objave: 08.Svibanj/May.2017 u 18:06
Gledao sam sve filmove Star Wars i svi su mi se sviđali.
Objavio: beogradski
Datum objave: 06.Lipanj/Jun.2017 u 21:53
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, danas sam odgledao. Moram da priznam da iako nisam fan ali STAR WARS spada u kultne filmove, mislim na one pre delove. I moram priznati da sam pre one delove i odgledao kasnije ono i nisam redovno i 'aj kao da pogledam. I mogu priznati da nije toliko lose. Bas cu onda odgledati ''ovih dana'' Rough One a mozda i te neke sto sam preskocio ali ''mozda'')
Objavio: sinna
Datum objave: 07.Lipanj/Jun.2017 u 09:30
Ne treba žaliti za onim što ste odgledali,nego za onim što niste gledali.Kako komentirati ili se uključiti u razgovor ako ne razumiješ što se priča i o čemu se priča.Ponavljam se opet,ova trilogija je više za mlade generacije koje se trebaju navući na SW franšizu,stari su već navučeni i ovisni o njoj.Zato treba biti korektan od strane nas starijih prdonja i ne pljucati. HAIL STAR WARS ! ! !(jer emoji sliči malo meni)
-------------
Everything is a joke !
Objavio: dejan-brankovic
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2018 u 17:09
Mi stariji smo zadovoljni, manje - više, dok ovo neće
baš proći kod mlađih
Objavio: Lazarus74
Datum objave: 25.Svibanj/May.2018 u 09:31
Nije ni cudo sto ima ovoliko podeljenih misljenja,kao i neki slusao sam komentare drugih ali kad sam pogledao film te komentare sam bacio u vodu.Nije ovo film koji se samo gleda ima dublji smisao nego sto se vidi.Ko nije gledao prethodne delove nece primetiti da ga kopiraju sa smenom junaka.Tj idemo iz pocetka.Za mene je prica strava samo cekam da se razradi u narednih 5 delova.