Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prevođenje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Prevođenje

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
crockett View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj crockett Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Prevođenje
    Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 07:50
Imam problema s prevođenjem.
Naime, skinuo sam s neta titlove koji imaju i prijevod za gluhe i sve što se
čuje u pozadini.

Problem:kada prevodim rečenicu po rečenicu (kako su napisali s eng.)
imam malo vremena za pročitati (fps je usklađen 23,976).

P.S. Da ne otvaram bezveze još jednu temu kako profesionalni prevodioci prevode američke fraze i to?

Hvala
Na vrh
crockett View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj crockett Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 12:45
Bilo tko?????????
Samo jedan mali tečajEmbarrassed

ZA DOBROBIT SVIH NOVIH PREVODIOCA I ONI KOJI ĆE TEK TO POSTATI

Ažurirao crockett - 14.Rujan/Sep.2008 u 12:49
Na vrh
silvyyy View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silvyyy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 13:16
A sta tebi tacno nije jasno? Kako nemas vremena da procitas? Pa stisni pauzu :)

Ako neka linija titla prekratko traje, produzis je tako sto kliknes u sw-u na set final time (alt+v) u trenutku kada zelis da se zavrsi (a mozes da promenis i pocetno vreme - alt+c).
Na vrh
crockett View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj crockett Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 13:20
Originalno postovano od strane silvyyy silvyyy piše:

A sta tebi tacno nije jasno? Kako nemas vremena da procitas? Pa stisni pauzu :)

Ako neka linija titla prekratko traje, produzis je tako sto kliknes u sw-u na set final time (alt+v) u trenutku kada zelis da se zavrsi (a mozes da promenis i pocetno vreme - alt+c).

Ma nije stvar u tome.U subtitle workshopu sam podesio početak i kraj te brzinu fps-a ali oni s vremena na vrijeme sve više ubrzavaju.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 13:43
pa problem je sto se onda fps u filmu menja i moraces rucno da ispravis kad krene da zuri ili kasni.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 14:54
samo polako i strplivo gde zuri rucno uspori ili obrnuto
jeste malo kilavo ali (sto bi rekao bili iz maratonaca"staces i ja je nevolim")

s za americke fraze koje cesto nemaju veze sa vezom u nasem jeziku   moje skromno misljenje je da zavisno od situacije na filmu upotrebis svoju kreativnost i zamenis je nekom nasom koja odgovara situaciji, to ce taman prevodu dati i tvoj neki licnii pecat i nece biti samo suvo prevodjenje

Na vrh
silvyyy View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silvyyy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2008 u 15:56
Originalno postovano od strane crockett crockett piše:

Ma nije stvar u tome.U subtitle workshopu sam podesio početak i kraj te brzinu fps-a ali oni s vremena na vrijeme sve više ubrzavaju.

Opet alt+c/alt+v liniju po liniju.
Eventualno ako se tajming menja nakon svake stote (ili tako nesto) linije mozes ih izdvojiti u grupe, svakoj odrediti pocetno i krajnje vreme i onda spojiti sve na kraju (brze je, ali retko koji na taj nacin zuri/kasni). Ili ako ima jos titlova, probaj sa nekim drugim.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.