| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Notepad problem |
Odgovori
|
| Korisnik | |
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Notepad problemObjavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2015 u 19:05 |
|
Drugari,
Pošto radim uglavnom prevode na sluh, znači mi i ako postoji kineski titl, nekad zbog tajminga, a nekad ako ne čujem dobro šta kažu akteri, da makar naslutim na osnovu prevoda. Pre sam to rešavala, tako što iskopiram sadržaj titla u google translate, prevedem na engleski, pa prevedeno iskopiram nazad u titl otvoren u notepadu. Ponekad mi se dešavalo da se titl posle tog kopiranja ne otvori u SW, ali na taj problem sam navikla. Međutim sad imam veći problem. Na primer ako je bio holandski titl, prevedem ga na engleski preko gugla, iskopiram u notepad. Kad otvorim u notepadu, vidim engleski, kad otvorim isti fajl u SW, vidim originalni holandski WTF!?Imate li neko rešenje ili predlog, smorih se od pojedinačnog kopiranja redova. ![]() Hvala Mary
|
|
|
Veži konja gde ti gazda kaže
|
|
![]() |
|
fAzazel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nečastivi Pridružen: 11.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Zenica, BiH Status: Offline Points: 2132 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2015 u 19:26 |
|
Ne znam kako da središ notepad, ali šta misliš da koristiš
Online Subtitle Translator & Editor? Prevede ti titl na željeni jezik i sačuva kao novi fajl.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dibidus41
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
bvb 1 - 5 juve Pridružen: 04.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 1019 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2015 u 20:14 |
|
Kad Gi prevod prekopiraš iz GoogleevEg prevodioca u Notepad, isti vole da proguta
jednu od dve crtice između početnog i krajnjeg vremena linije i još vole da napravi jedan space posle ":" koje odvajaju sate, minute, sekunde... Lako rešiš dodavanjem crtice i brisanjem viška spaceova sa "replace all" i sačuVaVanjem u ANSI. Š'o se smatra pogrešnog otvaranja, nema greške da je u pitanju greška...tvoja! Znam iz iskustva
![]() ! |
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2015 u 21:28 |
|
Hvala obojici na predlozima. Dibidus, pribeležiću tvoje rešenje, ako mi nekad zatreba. FAzazel, ja sam izgleda dinosaurus, nisam ni znala da ovo postoji. Bruka živa. Hvala, od sad tako rešavam problem! Divni ste, obojici može piće po želji!
|
|
|
|
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2015 u 10:01 |
|
Možeš pokušati i sa Subtitle Editom: Automatsko prevođenje - Prevedi s pomoću Googla...
|
|
![]() |
|
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2015 u 12:12 |
|
Hvala Fokane. Imaću i to kao rezervnu varijantu. Sad bih se pojela što nisam ranije pitala za rešenje na forumu, jedno 5 dana života bih uštedela
|
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |