| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nightcrawler (2014) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
osman2510
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass Pridružen: 08.Listopad/Oct.2012 Lokacija: Prijedor Status: Offline Points: 2090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2014 u 19:13 |
|
upravo sam završio i uplodovo prijevod
molim admine da obrišu ono moje smeće od adaptacije i ubace novi prijevod pozz p.s. nadam se da je sa ovim i tema o noćnom guzonji završena
|
|
|
لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
|
![]() |
|
Neeboo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
malo teži slučaj Pridružen: 26.Studeni/Nov.2014 Lokacija: hrvatska Status: Offline Points: 50 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2014 u 19:58 |
|
Ja ću se potrudit prevesti film ali zbog trenutnog zdrastvenog stanja
nisam još u mogućnosti. Sutra letim za Basel na operaciju a ponajviše od ishoda operacije ovisi hoće li prijevod prije ili kasnije. Uglavnom, ako ga netko do tada ne prevede malo bolje od ovih hrabrih pokušaja, dat ću sve od sebe da film ima dobar prijevod. Jer film nije nimalo loš. Zaista zaslužuje malo bolje.
![]() |
|
![]() |
|
code381
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Travanj/Apr.2012 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 52 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2015 u 11:48 |
![]() |
|
protectore
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2019 u 10:56 |
|
Slucajno naleceh na temu. Sokantan film koji ma visoku ocjenu ali je u potpunosti i zasluzuje.Obavezno odgledati ako uopste ima onih koji vec nisu ;)
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2020 u 00:46 |
|
Meni osobno jedan od najboljih i najdražih filmova u zadnjih 10 godina. Od glume do atmosfere, od radnje do teme....DAMN
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2020 u 02:37 |
|
Super da si me podsjetio na ovaj... Američki propagandistički pamflet da ako mislite uspjeti u životu morate gaziti preko mrtvih. Oda ljudskom šljamu. Dno dna. Ako volite standardnu povijest koja glorificira isključivo ubojice i varalice dok joj je sve drugo nevažno, nikako ovaj film nemojte propustiti. Ako smatrate da sociopati trebaju biti u umobolnici, a ne slobodno šetati po ulici, preskočite. Ako vas boli želudac, a gadi vam se trumpova ksenofobija i ostalo što od njega dolazi, pogledajte najtkroler umjesto guranja prsta u grlo, garantiram da ćete povratiti.
Ažurirao JoxerTM - 11.Lipanj/Jun.2020 u 02:44 |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2020 u 09:38 |
|
Ja sam film doživeo upravo suprotno - kao oštru kritiku svega onoga što čini sadašnjice (ne samo) američke konzumeristično-propagandno-globalističke ustrojenosti društva. Nažalost, kako vreme odmiče, a pod utiskom najnovijih dešavanja, mislim da će se sličnih društveno-angažovanih filmova sve manje snimati...
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2020 u 13:22 |
|
Ma kakvi, ako gledaš s te strane, ovo je čisti pro konzumeristički film. Nema tu ni utjelovljenja nemoralnih korporacija kroz aliene (They Live), a niti normalan i običan čovjek popizdi više od konzumerizma pa nakon toga "kolje kokoši po selu" (Falling Down). Ovdje je od početka u fokusu bezosjećajni manijak dovoljno inteligentan da nađe koga će izmanipulirati i na lak način unovčiti prethodno potisnute (pretpostavljam samo, jer njegova prošlost nije prikazana) homicidalne porive. Odnosno, poduka američkom gledatelju da ako misle u životu najlakše napredovati ima da postanu sociopati i gaze preko leševa. Daj bože da si ti u pravu i da sam ja film krivo shvatio. Ali najiskrenije, onako kako ti ponekad znaš u recenzijama napisati u naslovu, ja bih ovaj film opisao jednom riječju: PROMAŠENO.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2020 u 21:48 |
|
Sećam se da je ovo za mene bio jedan od boljih filmova koje sam odgledao tekuće godine. Nightcrawler je ono što se naziva starom školom i to u najboljem
izdanju. Najlepše od svega je što takve hijene zaista i postoje i nisu
nepoznate američkoj i svetskoj javnosti koja ih je nagrađivala za ono
što su radili van kuće. Džejk koji je ovde producent i glumac je
nadmašio samog sebe. ![]() Ovo i mnogo gore su neka gospoda nagrađivala kao najbolju fotografiju i o tom ćutala. The Bang
Bang Club (2010) je jedan od retkih filmova koji je posvećen ovom tipu
ljudi koji bar u slučaju K.Kartera ipak imaju savest. Tri meseca posle
nagrade dobijene za gore postavljenu fotografiju on je izvršio
samoubistvo jer nije pomogao tom detetu. Nightcrawler (2014) pokazuje
kako to izgleda kad se tako nešto slično dešava ali ne negde drugde već
kod kuće. O toj fotografiji se pisalo sve i svašta ali se ipak svelo na to da je
ipak ostavio dete da samo nađe put do izbegličkog kampa koji je bio u
blizini. K.Karter je došao sa ekipom koja je dovezla pomoć u hrani i
vodi na koju je detetova majka čekala. Koliko znam niko nije pomogao
detetu, takođe ne znam ni da li je preživelo. Niko nije životopisao na filmu ovu hijenu koja je slična junaku ovog filma koji takođe sve radi zbog para. To je upravo ono što se pokušava reći u filmu. Novinari jesu nekad imali
distancu i snimali su i izveštavali o raznoraznim užasima ali to su
bili ljudi starog kova. Ovo novo pokoljenje, da ga tako nazovem, u cilju
ekskluzive a samim tim i para ne čeja da se neki događaj desi. Oni sami
prave mizanscen za koji misle da će imati što burniju reakciju kod
ljudi. Šta bi na primer sad mislili o jednoj Orijani Falači koja je bila poslednji veliki novinar. I novinar i čovek. Bilo im je lepo dok se tako nešto dešavalo sa strane, sad mečka igra
pred njihovom kućom i svi se osim Mura prave da ništa ne vide. Mislim na
filmadžije. Trebao je da se pojavi D.Gilroj da snimi film o ovoj vrsti
ljudi koji nisu ništa drugo nego čistokrvni primerci socijalnog
darvinizma kakav nam njihovi mediji naturaju. Znate kako se kaže,
volim i ja pozorište ali ne u svojoj kući. Nije nemoguće da se ovako
nešto što sam video u filmu već ne dešava, da su ova dvojica u stvari
preslikali nešto što već znaju. Ovaj film nije samo realan prikaz ovog vrlo nezahvalnog posla već slika i
prilika sveta u kome živimo. Surova realnost u kojoj čovečanstvo polako
ali sigurno gubi sve moguće kompase. Cilj opravdava sredstva/način ne
mareći za posledice. Svi su kolateralna šteta ako vi imate koristi.
Ovakve primere možete naći svuda oko vas. Od prehrambene industrije čije
smo svi žrtve u nekoj meri, pa na dalje. Džejkova uloga nije ništa senzacionalno poredivši sa standardima koje su mnogi holivudski glumci nametnuli u prošlosti ali svakako njegova drugačija rola. Znamo ga svi iz ranijih filmova pa nam je jasno da on zaista glumi u ovom filmu. Nije nas prevario kao Dženifer Lorens one godine kada je dobila oskara za ulogu u kojoj je bila ona iz privatnog života. Gilroju je ovo daleko najbolji scenario i odličan debitantski nastup sa glavnim džojstikom. Sama noćna scenografija ima velikog uticaja na kompletnu atmosferu ali je i sam ambijent koji je on kreirao pogodak. Sve u svemu, film je stvarno dobar, scenario jako interesantan dok je Djejku ovo verovatno najbolja uloga.. nije jednostavno ovako se uživeti u ulogu
nekoga ko ima aspergera ili neku slicnu socio- psihološku falinku... ili
je zapravo psihopata. Totalno jasna sustina savremenog sredstva informisanja – krv i potpuno odsustvo empatije, plus osvrt na ekonomski momenat. Od mene preporuka. |
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2021 u 00:18 |
|
Previše sam očekivala od ovog filma, pa sam se prilično razočarala... Scenario je ok, glumci ok i sve je nekako baš tako ok, ravnodušno... Nema tenzije i napetosti, nema neočekivanih obrta, nema scena i rečenica za pamćenje, nema jačine moralne poruke... Likovi nemaju dubinu, uglavnom izgovaraju neke isprazne rečenice i fali im karakterizacija... Nije ni loš ni dobar, bukvalno ok film koji ću zaboraviti.
|
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2021 u 08:58 |
|
Mogla bi i da nam se pridružiš u Repertoaru, kad si već pogledala jedan predlog.
Link kod mene u potpisu.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2021 u 11:41 |
|
Ne mogu da negiram kvalitet filma niti glumu glavnog aktera, ali meni je bio mučan za gledanje a odgledao sam svakave grozomore u životu. Isti osećaj sam imao i nakon Gone Girl. Ova dva filma, nikad nikome nisam preporučivao kad bi me ljudi pitali šta da gledaju. Ona situacija gde nikako ne možeš da se konektuješ ni sa radnjom, ni sa likovima.
![]() |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2021 u 01:31 |
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2021 u 22:25 |
Potpisujem od reči do reči. Ne mogu da odlučim da li je glavni lik psihopata ili sociopata, a samim tim mi je bilo mučno sve što radi. Nijedna stvar mi se nije dopala kod njega, a pošto sam neko ko se vezuje za priču i likove, ceo film mi pada u vodu zbog tog subjektivnog doživljaja ili bolje rečeno odbojnosti. Jasno je da je glumac dobro odradio posao, jer mi je toliko odbojan i da je i sve ostalo na svom mestu iz istog razloga, ali džaba, meni nije prijao ni mrvicu.E sad, možemo otvoriti diskusiju o realnosti i o "lešinarskom" poslu, ali nekako mislim da je film o tome rekao više nego što smo hteli da znamo.
![]() |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2021 u 14:16 |
|
Gylllenhaal odlican u ovom isto tako odlicnom filmu
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |