| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Leave the World Behind (2023) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
contritum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Leave the World Behind (2023)Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2023 u 21:18 |
|
Ovaj film isto usporen ali mi je bio zanimljiv i držao pažnju sve do kraja
|
|
![]() |
|
Goran87BG
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 16.Rujan/Sep.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 577 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2023 u 22:19 |
|
Koliko god me ljutila ili nervirala nakon osmeha sve bih joj oprostio
,što se tiče filma zaista je odličan, meni nije bio usporen, priča lepo teče, glumci vrhunski svaka preporuka
![]() |
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2023 u 23:11 |
|
Vrlo dobar žanrovski film sa dobrom glumom. Osjeti se po nekim paralelama da je to rukopis Sama Esmaila, kreatora serije Mr. Robot koji je i ovo režirao, voli tehnologiju preispitivat i društveno-socijalne manipulacije vezane za vladajuće. Dobar posao.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 00:32 |
|
Počeo je vrlo inspirativno, obećavajuće, dovoljno originalno i ozbiljno da sam ga već pre polovine doživeo kao novi neočekivani biser(čić) sa Netflixa. Nažalost, nastavio se i završio potpuno neinspirativno, kao izduvan balon, nedovršen i iritantan, klasičan primerak savremene kinematografije koja se iz nečega pretvori u običnu splačinu.
Ako neko očekuje fantaziju, misteriju ili film katastrofe - to je samo okvir i pozornica za jednu klasičnu psiho-dramu o nekolicini likova kojima čak ni pojedini iz prvih ešalona hollywoodske glumačke postave nisu mogli udahnuti dovoljno realnosti i smislenog ophođenja. A trudili su se. Ne znam, možda je to danas "in" da se sa pričom puno započne, a da se potom tupi sa nebitnim stvarima i okoliša, te konačno finišira bez ikakvog smisla i logičnog razjašnjenja. Valjda da bi mi, gledaoci, sami sa sobom nešto razmotavali, objašnjavali i smišljali po sopstvenom nahođenju i mašti. Mogu da pričam samo u svoje ime, nemam nikakav problem da za svoj groš smišljam i pišem neke pričice. Ali kada sednem da ispratim tuđu viziju onda joj se i prepustim, te očekujem da taj neko istu adekvatno osmisli, zaokruži, razjasni i finišira. Samo retki majstori zanata umeju da uspešno isprovociraju gledaoca na taj način. Takvi nisu smislili i realizovali ovaj naslov. Puno započeto, potencijal do plafona, a na kraju antiklimaks. Šteta, mada još i može da prođe čega sve ima. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 11:19 |
|
Mene dato ostvarenje vise podseca na poslednji film Jordan Peele-a sa osnovom iz nekih drugih finih ostvarenja, `Jeleni um... `, mada dva puta sam zaspao dok sam ga gledao kao i kod pomenutog ( slicno negde do polovine film), bas me interesuje kako ce privesti kraju.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 14:16 |
|
Samo za sad imam da napisem da imam u planu da gledam ovaj film i da je odlicna glumacka ekipa )
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 15:06 |
|
Ne sjećam se kad sam zadnji put pogledao ovako dobar midbudget (ne mislim na glumačku plaću) mystery. Na par mjesta dijalozi nisu baš uvjerljivi što se teksta tiče, međutim
sveukupno ovo je pisao pravi scenarist, a ne AI i to za američku neuku
publiku pa i ću i to pohvaliti. Posebno zato što likovi nisu uobičajeni holivudski kartonski modeli bez ikakvog karaktera ili priče bez doticaja sa stvarnošću. Pa će na primjer neka možda ključna poruka za film biti izgubljena jer useljenica/turistkinja ne zna engleski, a vozač je nemoćan jer nema interneta pa mu ne radi gugltranslejt. Kraj mi je bombon samo takav, nećemo žlicom dobiti odgovor tko je odgovoran za katastrofu, a uz to će se publiku istrolati sa "zadnjom preživjelom" kao sinonimom zadnje epizode jedne precijenjene zaboravuše. Ljudska rasa treba preživjeti, naravno, ali to će ovdje biti kao u Evangelionu, ako tko ostane to će biti sami bezveznjaci. Ali opet, na gledateljima ostaje izmaštati i popuniti neprikazane rupe. Ako mašte još imaju. Konačno glazba u funkciji filma je odabrana izvrsno. Tako uvodna špica veze s glazbom nema, nekakav je nepodnošljivo loš rep za završiti na psihijatriji sluša li se predugo. Odnosno pokazuje dekadentno stanje kulture danas, e da bi iskočio naslov Napusti Svijet i naravno iza toga glazba u filmu se iz pretendmusica transformira u stvarnu glazbu. Stvar koja filmu nedostaje je emotivna šamarčina kao u nekim drugim filmovima katastrofe i tu se za milimetar udaljio od masterpis kategorije, ali unatoč tome ovo je po meni: Mastwoč. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 15:55 |
|
Nešto se i previše slažem sa Joxerom lately, prosto mi ne ostavlja prostor da dodam išta.
![]() Konačno da mi se uštedi malo vremena.
![]() Hajde makar to da ovo meni uopšte nije delovalo (previše) kao netflix film, skoro pa poput A24 filma pre. Jedan od retkih (mada, drugi ove godine već) filmova koje poželeh da pustim još jednom odmah pošto se završio. I mene je plašilo da se ne počne sa crtanjem, objašnjavanjem, uvek useru oko toga sa ponuđenim odgovorima, već viđenim po pravilu, čime se unerede po svemu što su do tada gradili, danas bre malo ko zna da završi priču, te ako se već ne zna ili mudrije, ne želi pružiti efektan ali rizičan odgovor, makar postavi prava pitanja ili ponudi užitak upravo u postavci i mogućnostima. Sve je to mahom u domenu šampitice (sa čokoladom preko) ovde.
|
|
![]() |
|
SIN
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 16:25 |
|
Ukratko, da se ne piše puno o nečemu o čemu se nema baš što, slažem se gotovo u potpunosti sa arBc-om.
Osim što bih ja ukratko rekao da je film pokušaj da se od ničega napravi nešto.
Sve u svemu, potrošena večer na wannabe uradak. Već u prvim minutama izbor muzike je bio neadekvatan za "ozbiljan" film, ali to je bilo ništa spram sveg ostalog.
Nakon 1:40h sam htio stisnuti stop, ali odgledah do kraja, malo na ubrzano, kad sam već potrošio toliko vremena.
|
|
![]() |
|
vedran-klemen
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 22:59 |
|
Hmm. Film se zove po pjesmi za tinejdžere. Na Roger Ebert siteu je dobio ocjenu 2.5... Mislim da ću požaliti što sam skinuo ovaj film... :((
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:02 |
Ažurirao puppet_master - 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:43 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:16 |
Nemoj da se zevzečiš ove nema ajkulica što ... , verovatno si jeo napolitanke, priznaj
, pa si se složio sa Joxerom , šalim se nisam još pogledao do kraja, valjda ću sutra uspeti. |
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:18 |
Film još nisam pogledao pa ga neću ni komentarisati, ali... 2,5/4 nije loša ocena, to je isto kao 6,25/10. |
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:23 |
Idi onda gledaj Deep Fear (2023), dobra glumica a i film je ok. ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:26 |
|
Nema ajkulica ali šta fali jelenima, privukao me jelen na posteru.
(btw, nisam jeo napolitanke od letos, svega mi )Pomislih da je kakav road kill massacre filmić, srećna porodica zbiči jelena na autoputu, ovaj se nekim božanskim čudom podigne i napravi belaj. Ili nešto o samoći, kao u pesmi "Jeleni umiru sami", no kada sam video da se ovi (ti, jeleni) okupljaju, skontah da je film nekim delom i o kolektivu. ![]() Gledah to, Gavrankoviću, istog dana kada se pojavio
nije mi se dopao ![]() |
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:30 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:36 |
|
Gledam u tefter, te noći se zajedno sa Deep Fear gledao "Sly" (dokumentarac) i uber dosadni filmić u kojem je Michael Cera i onaj slatkiš iz "It", "Adults", ogluših se o pravilo plakata, jedan gledao zbog ajkula, drugi zbog StaloneTa, treći zbog te Sophie Lillis. Nekada prosto nemam sreće i to ti je.
![]()
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:36 |
Preporuka - ne gledati brojke i decimale, nego film.
Preporuka broj 2 - Roger Egbert se okreće u grobu zbog previše promašenih recenzija napisanih na tome sajtu. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2023 u 10:49 |
|
Ne bih previse tupio , meni se film svideo uz neke mane, da ne nabrajam bili bi spoiler-i , ostale kinematografske stvari su mi ok, vecina mi je dobra, i onda me podsete saroliki utisci o slicnim ostavrenjima koja su bila prethodnih godina, o kojima smo komentarislai, od sr...., prese...., glupost, sta vidite u njemu, pa do dobar, los, cudan , interesantan, iznenadjenje koje nam je servirao Ne..... , dati reziser, itd. Mada i o romanu moze da se diskutuje ( slicni utisci kada sam ga procitao), kao i prica koja traje odavno samo se malo menja, vidjali smo po filmovima, citali u knjizevnim delima, gledali dokumentarce davno ali mi to ne smeta, moze da se stalno diskutuje, neka druga simbolika, neko drugacije vidjenje stvari od strane autora , jedna relna stvar koja je realizovana i o kojoj sam pricao, eto prvo je prica utihnula, nakon nekoliko godina dosla je u žiyu javnosti, kao i neke druge. O kraju necu da pricam svakome ce izazvati drugacije emocije, imace drugaciji utisak. Interesuje me onako i Garlandov naredni film Civil War , i jos neka ostvarenja, da sad ne nabrajam, iako volim . Dakle ovo mi je ostvarenje ` S vremena na vreme...` , analizu ostavljam za sebe, kao sto rekoh ne bih filozofirao, fino mi je ostvarenje ali falilo mi je tu jos po nesto da se uradi, razradi, poboljsa, mislim da ga treba pogledati, i idem na sledeca ostvarenja. ![]() Ažurirao AlexDeLarge - 14.Prosinac/Dec.2023 u 10:54 |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2023 u 13:59 |
|
Odgledao sam bas juce trejler za Civil War i mogu reci da obecava
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |