Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gisaengchung (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Gisaengchung (2019)

Gisaengchung

Gisaengchung (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Parazit

Godina:

2019

Žanr:

drama, komedija, triler

Trajanje:

132 min

Režija:

Bong Joon Ho

Scenarij:

Bong Joon Ho
, Hitoshi Iwaaki
, Dae-hwan Kim
, Han Jin-won

Glavne uloge:

Jung Ik-han
  >  Neighbor
Jung Hyun-jun
  >  Da-song, Mr. Park's son
Matthew Pilachowski
  >  Party Guy 3
Kang Echae
  >  Special Guest
Jung Yi-seo
  >  CEO of Pizza Place
Kim Kyu-baek
  >  Drunk Person 1
Jo Jae-myeong
  >  CEO's Brother of Pizza Place
Kim Jin-hyung
  >  Drunk Person 1
Cho Yeo-jeong
  >  Park Yeon-kyo
Park Myeong-hoon
  >  Geun Se
Park Keun-rok
  >  Driver Yoon (as Park Keun Rok)
Jang Hye-jin
  >  Kim Chung-sook
Lee Jeong-eun
  >  Moon Gwang
Park Seo-joon
  >  Ki-woo's friend and the Park family's ex-tutor (special appearance)
Lee Jeong-eun
  >  Moon-gwang, the Park family's housekeeper
Jung Ji-so
  >  Park Da-hye
Andreas Fronk
  >  German Father
Ahn Seong-bong
  >  Street Fighting Person 1

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Gisaengchung (2019)
    Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2019 u 20:29
Prijevod je najavio Srecko Delibasic ⚡
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2019 u 14:30
Izvanredan film, izuzetna socijalna satira, crna komedija, drama, na momente triler, horor, pa i misterija. Inteligentno napisan, sjajno režiran i bravurozno odglumljen, Parazit je film koji ne smete da propustite. Zagarantovana vam je dvosatna zabava uz puno smeha, ali vam film, na kraju ipak stavlja i prst na čelo. Ona jedna rečenica opisa je sasvim dovoljna, čak mislim da je kontraproduktivno otkrivati delove radnje ili zapleta. Iznanadite se i sami ovim nesumnjivim remek delom koje je na ovogodišnjem Kanu osvojio Zlatnu palmu. Briljantno, čista desetka!

Ažurirao 2b0rn0t0b - 21.Kolovoz/Aug.2019 u 14:37
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
Srecko Delibasic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Srecko Delibasic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2019 u 01:49
Originalno postovano od strane 2b0rn0t0b 2b0rn0t0b piše:

Izvanredan film, izuzetna socijalna satira, crna komedija, drama, na momente triler, horor, pa i misterija. Inteligentno napisan, sjajno režiran i bravurozno odglumljen, Parazit je film koji ne smete da propustite. Zagarantovana vam je dvosatna zabava uz puno smeha, ali vam film, na kraju ipak stavlja i prst na čelo. Ona jedna rečenica opisa je sasvim dovoljna, čak mislim da je kontraproduktivno otkrivati delove radnje ili zapleta. Iznanadite se i sami ovim nesumnjivim remek delom koje je na ovogodišnjem Kanu osvojio Zlatnu palmu. Briljantno, čista desetka!

Slažem se u potpunosti! Najbolji film ove godine, definitivno.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2019 u 20:08
Odličan film, jedan od najboljih koje sam pogledao ove godine. Satirični, crnohumorni prikaz socijalnih razlika u korejskom društvu, gde jedni žive u svemirskim brodovima a drugi moraju da se pentraju na zid da bi se iskenj... LOL
Na vrh
bole4s View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bole4s Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2019 u 08:27
Zaista izuzetan film ! Prethodnici su ga odlično opisali tako da ne bih ništa dodavao jer mi se čini da bih na taj način samo umanjio doživljaj gledanja. Jedino moram naglasiti da sam posle određenih scena, sina koji je sa mnom gledao, udaljio, jer naizgled lepa komedija prerasta u neku vrstu horora koji može biti uznemirujuć i neprimeren deci do 15 godina.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2019 u 08:50
Odličan film. Početak liči na laganu holivudsku priču, ali se kasnije film razvija u izuzetnu socijalnu dramu. Jedina moja zamerka je možda previše teatralan završetak. Film zaista donekle podseća na Manbiki kazoku, ali ipak prednost dajem Koreedi, koji je veliki majstor.
Na vrh
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2019 u 01:35
Uz Jokera definitivno dva najbolja filma u 2019 što se mene tiče.
Na vrh
protectore View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj protectore Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2019 u 17:10
Odlicna satira uz djelimicno uvrnutu istocnjacku specificnost. Preporuka.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2019 u 17:09
Dobar film i pored toga sto Korejce(kao pojavu na filmu), ne varim nikako.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2020 u 01:03
Uf... ovo je meni miljama daleko od remek dela, najboljeg filma uz Jokera,....   
Da li su jedni bogati i poprilično glupi/naivni a drugi siromašni i prepametni?
U današnje vreme da ovako nešto prođe...
Da su se zaustavili na prvom ili drugom skretanju bilo bi rizično ali gledljivo.
Ali ne, morali su da teraju do kraja.
A onda ispada da uopšte nisu tolike mudrice.

Ne znam da li šta izdvaja ovaj film od ostalih.
134 wins & 167 nominations me demantuju ali ovo definitivno nije film po mom ukusu.

Naravno, mnogima jeste i poštujem to.
Ukusi su nam različiti i tako treba i da bude.
I da ostane.

Rasplet filma i finale su samo potvrdili slab utisak koji sam već imao.
Gore i lošije nije moglo od prikazanog.
Možda i osvoje Oskara, ali nadam se iskreno da neće.
Na 40.minutu sam hteo da prekinem sa gledanjem filma. Šteta što nisam.

Antipreporuka od mene.

IMDB: 8,6    Lična: 0,0     

Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Sijecanj/Jan.2020 u 02:00

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2020 u 01:23
Ovo je jedan od onih filmova koji morate gledati u pravo vreme, na pravom mestu, pravog raspoloženja.

Humor u filmu je specifičan, a žanrovski je rasut na sve strane. Čas mi je prijao, čas nije. Kao da sam simultano gledala 10 filmova od kojih su mi se neki svideli, a neki nisu.

U svakom slučaju, u moru tupavih, šablonskih, komercijalnih filmova i rimejkova ovaj je pravo osveženje i vredi ga pogledati.
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Mufa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mufa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2020 u 22:42
Vjerovatno je do mene, ja ovo ne shvatam kao umjetničko djelo niti kao nešto što ću poželjeti pogledati opet. Prije bih rekao da ne razumijem šta je pisac htio da kaže nego da se usudim da protivrječim svim ovim nagradama i nominacijama. Nije moj stil i kako mi u Sarajevu kažemo " ne kontam".....
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2020 u 16:31
Ima ovde nekih preferencija ...
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2020 u 00:03
film je odlično prikaza današnji moderni svijet na jedan ironican ili cak grotestican nacin.....ocekujte neocekivano, ne ocekujte ocekivano.....za mene osobno ODLIČAN FILM
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2020 u 16:51
Meni je ovo film godine, 10/10. Ako izuzmemo glumu Joaquin Phoenix-a, za klasu bolje ostvarenje od izvikanog, ništa ni o čemu, Joker-a. Nadam se da će uloviti Oskara za najbolji strani film, korejska kinematografija je to zaslužila. Thumbs Up
Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2020 u 01:15
Nemoguće je porediti Džokera sa ovim. Ovaj film je remek-delo današnjice, a bogami i sutrašnjice. Film koji najbrutalnije opisuje kako živimo i gde živimo. Džokera sam smatrao fenomenalnim filmom, ali ovaj film je što bi rekao Đorđe Čvarkov: "Nešto!". Preporuka 10/10. Thumbs Up
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2020 u 02:06
Ajde?

Šalim se naravno, poštujem i iskreno cenim tvoje viđenje filma, ali mene ovo nije kupilo. 

Dok sam živ neću umeti da shvatim korejski smisao za humor.

Okej, nije komedija, a šta je onda? Levičarsko zalaganje za srećniji svet... Ma daj, prođi me se... Neka bude komedija, ko ima jak želudac i plavušu pored sebe...

Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2020 u 13:31
Originalno postovano od strane Filaret Filaret piše:

Ajde?

Šalim se naravno, poštujem i iskreno cenim tvoje viđenje filma, ali mene ovo nije kupilo. 

Dok sam živ neću umeti da shvatim korejski smisao za humor.

Okej, nije komedija, a šta je onda? Levičarsko zalaganje za srećniji svet... Ma daj, prođi me se... Neka bude komedija, ko ima jak želudac i plavušu pored sebe...

Komedija nikako ne. Jedina komedija u filmu je sprdanje sa S. Korejancima.
Svako ima svoje mišljenje. Sve je do kraja izgurano. Bez ograničenosti, bez holivudskih srCensored. Zato je film, bar po meni, posebniji i bolji od Džokera.

Džoker je svakako fenomenalan film.

Film treba gledati kao satiru, ali ne nikako komičnu, nego tragičnu. Ima gomile detalja i metafora na koje treba obratiti pažnju.

Ažurirao Gewehr98 - 26.Sijecanj/Jan.2020 u 13:36
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2020 u 14:12
Yeah, film o ljudskoj podlosti, alavosti/pohlepi i gluposti.   
I predvidljiv - bilo je samo pitanje vremena.   
Film ima potencijala svakako ali... neverovatan splet uspešnih spletki.
Meni poprilično nerealno... samo se tamo izgleda ne proveravaju diplome/struka.
Ili ipak ima glupih bogataša.

Ukratko, ne sviđa mi se film. A verujem da je drugima vrh film.     

Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2020 u 14:47
Zaboravio si nepotizam, kako rodbina rodbini sređuje poslove
To je nekako i najslabiji dio filma, podosadno je bilo.

Ali kad se zakuhalo bilo je sjajno. Finiš jest očekivan, ali je solidan.
Također ostaje prostora za nastavak koji bih rado gledao.

Kad se već cijela diskusija pretvorila u "Joker vs Parasite," ja glasam za Džokera. Može biti da sam jedini kome se sviđaju oba filma.

Ovom filmu dajem 8/10.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.