Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Gisaengchung (2019) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 218 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2019 u 20:29 |
Prijevod je najavio Srecko Delibasic ⚡
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Izvanredan film, izuzetna socijalna satira, crna komedija, drama, na momente triler, horor, pa i misterija.
Inteligentno napisan, sjajno režiran i bravurozno odglumljen, Parazit je film koji ne smete da propustite. Zagarantovana vam je dvosatna zabava uz puno smeha, ali vam film, na kraju ipak stavlja i prst na čelo.
Ona jedna rečenica opisa je sasvim dovoljna, čak mislim da je kontraproduktivno otkrivati delove radnje ili zapleta. Iznanadite se i sami ovim nesumnjivim remek delom koje je na ovogodišnjem Kanu osvojio Zlatnu palmu.
Briljantno, čista desetka!
Ažurirao 2b0rn0t0b - 21.Kolovoz/Aug.2019 u 14:37 |
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Srecko Delibasic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 23.Svibanj/May.2010 Lokacija: Nikšić, CG Status: Offline Points: 630 |
Slažem se u potpunosti! Najbolji film ove godine, definitivno.
|
|
![]() |
|
bgvracar ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2016 Status: Online Points: 2811 |
Odličan film, jedan od najboljih koje sam pogledao ove godine. Satirični, crnohumorni prikaz socijalnih razlika u korejskom društvu, gde jedni žive u svemirskim brodovima a drugi moraju da se pentraju na zid da bi se iskenj...
![]() |
|
![]() |
|
bole4s ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 30.Rujan/Sep.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 34 |
Zaista izuzetan film ! Prethodnici su ga odlično opisali tako da ne bih ništa dodavao jer mi se čini da bih na taj način samo umanjio doživljaj gledanja. Jedino moram naglasiti da sam posle određenih scena, sina koji je sa mnom gledao, udaljio, jer naizgled lepa komedija prerasta u neku vrstu horora koji može biti uznemirujuć i neprimeren deci do 15 godina.
|
|
![]() |
|
Vilin ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1002 |
Odličan film. Početak liči na laganu holivudsku priču, ali se kasnije film razvija u izuzetnu socijalnu dramu. Jedina moja zamerka je možda previše teatralan završetak. Film zaista donekle podseća na Manbiki kazoku, ali ipak prednost dajem Koreedi, koji je veliki majstor.
|
|
![]() |
|
marko99119 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Uz Jokera definitivno dva najbolja filma u 2019 što se mene tiče.
|
|
![]() |
|
protectore ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 20.Veljaca/Feb.2010 Status: Offline Points: 171 |
Odlicna satira uz djelimicno uvrnutu istocnjacku specificnost. Preporuka.
|
|
![]() |
|
dzindzin16 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 07.Studeni/Nov.2009 Status: Offline Points: 681 |
Dobar film i pored toga sto Korejce(kao pojavu na filmu), ne varim nikako.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23754 |
Uf... ovo je meni miljama daleko od remek dela, najboljeg filma uz Jokera,....
![]() Da li su jedni bogati i poprilično glupi/naivni a drugi siromašni i prepametni? U današnje vreme da ovako nešto prođe... Da su se zaustavili na prvom ili drugom skretanju bilo bi rizično ali gledljivo. Ali ne, morali su da teraju do kraja. A onda ispada da uopšte nisu tolike mudrice. Ne znam da li šta izdvaja ovaj film od ostalih. 134 wins & 167 nominations me demantuju ali ovo definitivno nije film po mom ukusu. Naravno, mnogima jeste i poštujem to. Ukusi su nam različiti i tako treba i da bude. I da ostane. ![]() Rasplet filma i finale su samo potvrdili slab utisak koji sam već imao. Gore i lošije nije moglo od prikazanog. Možda i osvoje Oskara, ali nadam se iskreno da neće. Na 40.minutu sam hteo da prekinem sa gledanjem filma. Šteta što nisam. Antipreporuka od mene. IMDB: 8,6 Lična: 0,0 ![]() Ažurirao Danilo-Naissus - 10.Sijecanj/Jan.2020 u 02:00 |
|
![]() |
|
CSInvestigator ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11285 |
Ovo je jedan od onih filmova koji morate gledati u pravo vreme, na pravom mestu, pravog raspoloženja. Humor u filmu je specifičan, a žanrovski je rasut na sve strane. Čas mi je prijao, čas nije. Kao da sam simultano gledala 10 filmova od kojih su mi se neki svideli, a neki nisu. U svakom slučaju, u moru tupavih, šablonskih, komercijalnih filmova i rimejkova ovaj je pravo osveženje i vredi ga pogledati.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mufa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 26.Ožujak/Mar.2018 Status: Offline Points: 17 |
Vjerovatno je do mene, ja ovo ne shvatam kao umjetničko djelo niti kao nešto što ću poželjeti pogledati opet. Prije bih rekao da ne razumijem šta je pisac htio da kaže nego da se usudim da protivrječim svim ovim nagradama i nominacijama. Nije moj stil i kako mi u Sarajevu kažemo " ne kontam".....
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1758 |
Ima ovde nekih preferencija ...
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 105 |
film je odlično prikaza današnji moderni svijet na jedan ironican ili cak grotestican nacin.....ocekujte neocekivano, ne ocekujte ocekivano.....za mene osobno ODLIČAN FILM
|
|
![]() |
|
bgvracar ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2016 Status: Online Points: 2811 |
Meni je ovo film godine, 10/10. Ako izuzmemo glumu Joaquin Phoenix-a, za klasu bolje ostvarenje od izvikanog, ništa ni o čemu, Joker-a. Nadam se da će uloviti Oskara za najbolji strani film, korejska kinematografija je to zaslužila.
![]() |
|
![]() |
|
Gewehr98 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1219 |
Nemoguće je porediti Džokera sa ovim. Ovaj film je remek-delo današnjice, a bogami i sutrašnjice. Film koji najbrutalnije opisuje kako živimo i gde živimo. Džokera sam smatrao fenomenalnim filmom, ali ovaj film je što bi rekao Đorđe Čvarkov: "Nešto!". Preporuka 10/10.
![]() |
|
![]() |
|
Filaret ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2009 Status: Offline Points: 501 |
Ajde?
Šalim se naravno, poštujem i iskreno cenim tvoje viđenje filma, ali mene ovo nije kupilo. Dok sam živ neću umeti da shvatim korejski smisao za humor. Okej, nije komedija, a šta je onda? Levičarsko zalaganje za srećniji svet... Ma daj, prođi me se... Neka bude komedija, ko ima jak želudac i plavušu pored sebe... |
|
![]() |
|
Gewehr98 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1219 |
Komedija nikako ne. Jedina komedija u filmu je sprdanje sa S. Korejancima. Svako ima svoje mišljenje. Sve je do kraja izgurano. Bez ograničenosti, bez holivudskih sr ![]() Džoker je svakako fenomenalan film. Film treba gledati kao satiru, ali ne nikako komičnu, nego tragičnu. Ima gomile detalja i metafora na koje treba obratiti pažnju.
Ažurirao Gewehr98 - 26.Sijecanj/Jan.2020 u 13:36 |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator ![]() ![]() Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23754 |
Yeah, film o ljudskoj podlosti, alavosti/pohlepi i gluposti.
![]() I predvidljiv - bilo je samo pitanje vremena. ![]() Film ima potencijala svakako ali... neverovatan splet uspešnih spletki. Meni poprilično nerealno... samo se tamo izgleda ne proveravaju diplome/struka. Ili ipak ima glupih bogataša. Ukratko, ne sviđa mi se film. A verujem da je drugima vrh film. ![]() |
|
![]() |
|
memich ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2019 Lokacija: Zenica Status: Offline Points: 723 |
Zaboravio si nepotizam, kako rodbina rodbini sređuje poslove
![]() To je nekako i najslabiji dio filma, podosadno je bilo. Ali kad se zakuhalo bilo je sjajno. Finiš jest očekivan, ali je solidan. Također ostaje prostora za nastavak koji bih rado gledao. Kad se već cijela diskusija pretvorila u "Joker vs Parasite," ja glasam za Džokera. Može biti da sam jedini kome se sviđaju oba filma. Ovom filmu dajem 8/10. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |