| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dune (2020) |
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Korisnik | ||
Kakarot
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2021 u 13:30 |
|
|
Prilicno losa recenzija.. Pogledaj film jos jednom, pa popravi ovu glupost..
|
||
![]() |
||
sole011
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 20.Studeni/Nov.2008 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Studeni/Nov.2021 u 18:05 |
|
|
Nije jasno sa čim je upoređen film DUNE 2021. Ako se poredi sa prvom verzijom filma, onda sve mane važe i za DUNE 1984. Oba filma su dobra, prvi film u 1984, a drugi u 2021. Recenzija je loša. Pogledati oba filma je preporuka.
|
||
![]() |
||
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1540 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Studeni/Nov.2021 u 12:36 |
|
|
Ma mogu da pricaju sta hoce ,ali ovaj film iz 2021 nema tu atmosferu iz knjige ,razvodnjeno skroz,nisam gledao ceo film ali ovo sto sam gledao ne svidja mi se. Da se razumemo film je dobar i oni koji nisu citalii knjige ,njima ce se svideti sigurno. Lincov film uz sve mane vise je pogodio temu i atmosferu iz knjiga. Sam pocetak novog filma gde oni sede za stolom i raspravljaju mi je ko iz nekog Netflixovog dramskog tinejdzerskogserijala, a da ne pricam da toga ni nema u knjizi . Iskreno bolje mi je uradjena i mini serija Deca dine ali opet kazem misljenja su razlicita i sve u svemu treba pogledati film svakako
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1851 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2021 u 20:44 |
|
|
Ovaj film moze da ukapira samo onaj koji je procitao knjigu i ljubitelj Sci-fi. Meni je ovo licno totalno smece i bez ikakve vrednosti , jednostavno isprazno. Ocena 1/10
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1851 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2021 u 12:47 |
|
|
Torrenti koji postoje za film su fake?! Jel moze neko na moj p.m da poslaje link za pravo torrent.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2021 u 14:56 |
|
Mozda se najvise slazem sa komentarom, najbolje procitati knjige, u suprotnom gledati Lynch-ov film i/ ili mini-seriju, ili novi i cekati nastavke. Da se osvrnem He-Man jeste u tom domenu remek-delo ali bez navodnika. Slicna ce biti prica i za The Wheel of Time, kao sto je bila za The Witcher (najbolja kombinacija knjige+igrica ko voli), The Expanse series mi je mozda najujednacenija kombinacija knjige/serija.
|
||
![]() |
||
inge666
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 08.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 39 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2021 u 14:17 |
|
|
Ja sam blago razočarana, čekala film da izađe i kontam evo ga napokon odličan film da pogledam kad ono baš mlako, što neko već reče u komentaru.
|
||
|
Preferiram azijske filmove
(Kina, Koreja, Japan, Thailand) Prevedem što mi se svidi i uploadam eto da imam k'o svoju malu arhivu tu na netu, možda poželim opet ponekad pogledat. |
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23762 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2021 u 20:23 |
|
|
Ukratko... hahahaha
Dina (1984) je imala set sjajnih glumaca Kyle MacLachlan, Virginia Madsen, Dourif, MC Gill, Mc Millan, Nance, Stewart, Sting,... kostimi vrh za to vreme... kockasta zaštitna polja koja nisu ni za K*..... priča skoro ista. Tamo gde počinju verzije 1984 i 2020 tu se isto i završavaju. Nedorečeno... naravno... jer slede još dva dela. Moglo je možda kao mini serija 4-8 epizoda ali će i ovaj serijal odraditi svoje. Fanovi romana se opet žale da je iseckano ali to je normalno. Utisak: ako prvi put gledate (i niste opterećeni verzijom 1984 ili serijalom knjiga) - bićete prezadovoljni. Ko žli može da uporedi obe verzije. Mane se odnose na roman: pape i kardinali, naci uniformisqanost, Sadam Husein, Gadafi, arapi, beduini, fale kamile mutanti, začin-nafta, naravno zli Rus baron Vladimir, mačevi u 101,veku, gajde... fale samo Srbi, šajkače i rakija.... Od mene preporuka. Verzija 1984: 6,6 Ova verzija: 7,7 Ažurirao Danilo-Naissus - 16.Studeni/Nov.2021 u 20:30 |
||
![]() |
||
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2021 u 20:36 |
|
|
Griješiš, Danilo. Godina je cca 22.000-ita tako da nema više ovih naših zemaljskih nacija (doduše, kladim se da su Titlovčani opstali!), a barun - ako ćemo već gledati porijeklo, onda je Finac - jer preziva se Harkkonen.
|
||
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23762 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2021 u 20:52 |
|
Sećam se da sam negde u filmu na trenutak video cca. 10.000. U knjizi je možda drugačije. "In 10191, Duke Leto of House Atreides, ruler of the ocean planet Caladan, is assigned by the Padishah Emperor Shaddam Corrino IV to replace House Harkonnen as fief rulers of Arrakis..." Da dopunim... slažen se sa tvojom recenzijom. Odlična je. Kasting je odličan. Hans Zimmer na žalost nije ovaj put prepoznatljiv ali ok. I sveukupan utisak... povećao bih ocenu na 8,1. Ovo je link. Planiram da je pazarim oko novogodišnjeg sajma 17.12. pa nadalje. Sa odličnim popustom. Ps.prodavac, ljubitelj Dine mi kaže da mi je ovo sasvim dovoljno. Mnogo bolji prevod. 4 knjige u jednoj. Više (nastavci) mi ne trebaju. Ima i opcija da se prelista. https://carobnaknjiga.rs/dina-1-specijalno-ilustrovano-izdanje Još jednom, preporuka od mene. Odličan film.
|
||
![]() |
||
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2021 u 21:13 |
|
Ta godina - 10191. - je AG (After Guild). Da to idemo prevesti u naše godine, bila bi negdje oko 22.000. Dina nije priča o jednom ili nekoliko likova, već o cijeloj ljudskoj vrsti kroz milenije, svojevrsni generacijski romani poput Mannovih "Buddenbrookovih" tako da ako ti se svidi i kreneš čitati, nemoj stati dok ne pročitaš sve od Franka Herberta, a onda te još čekaju romani Briana Herberta i Kevina Andersona - dovoljno za iduću godinu ili dvije...
|
||
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
||
![]() |
||
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 181 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2023 u 17:22 |
|
|
Ipak cu dati sansu filmu )
|
||
![]() |
||
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2023 u 17:27 |
|
Naravno da mu pruzamo sansu, ali ocekujem polu smece.Mislim na Part 2. |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2475 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2024 u 21:14 |
|
|
Ajhoupso da će sekond part biti uzbudljiviji i dinamičniji, jer me je ovaj first part smorijo žešće.
Ajhoupso da neće biti parta 3, i da je Denis uspio book first odraditi kako treba, i da ce celokupan utisak biti snažniji i upečatljiviji od Linčovog. |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <1 234 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |