Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Film čije je snimanje zabranjeno u Srbiji (23.09.2018.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Film čije je snimanje zabranjeno u Srbiji (23.09.2018.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2018 u 01:27

Nikom ne tovarim našu krivicu i ne pada mi na pamet da apelujem na nečiju svest ili savest. Računica je jasna, neka svako budžet podeli sa brojem stanovnika. Sam neka se uveri koliko on i njegova porodica daju godišnje harača i šta za te pare dobija. Na duže staze ostaje bez penzija i bez dece koja će emigrirati. Ne osuđujem ih, nisu blesavi da plaćaju tuđe dugove. NIsmo mi jedini u regionu, slične ako ne i istovetne probleme ima i komšiluk.

Vojnov je ne jednom već dva puta udario u osinjak. Na prethodnoj strani su reakcije na njegova zadnja scenarija koja je ponudio filmskom centru. Prvim, koji je odbijen, skrenuo je pažnju na sebe, drugim je na izvesno vreme zapečatio svoju karijeru. Ne bih voleo da se to desi.

Ažurirao Stole Haringa - 08.Listopad/Oct.2018 u 02:05
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 00:19
Pročitah članak u Nedeljniku.

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/samo-u-nedeljniku-mezimica-film-koji-necete-gledati-u-bioskopima/

Evo mojih utisaka:

Film jeste antidržavni. Policija, lekari, mafija, belo roblje,... svi su u jednoj kaljuzi. Ne znam da li je neka država u Svetu finansirala ovakav antidržavni film. Svi režimi se trude da stvarnost ulepšaju.

Drugo, važan je aktuelni politički trenutak i napor da se nađe kakvo-takvo rešenje sa Prištinom. Svako pominjanje Srba je autogol, a svako pominjanje Albanaca u negativnom kontekstu je opet autogol.

Trula država, truli sistem, mito, korupcija, kriminal... ne ide u ovim zlatnim godinama uspona Srbije gde standard raste, nezaposlenost se smanjuje, nova radna mesta,.... Naravno, zaboravlja se da je ova priča fikcija, fantazija,... Da možda i nema veze sa sadašnjošću.

Menja se scenario od srpske na albansku trgovinu organima inače vrlo osetljivu svetsku temu. Scenarista Mita se buni, poziva sa pravom na autorska prava, ali pošto je sufinansiranje države značajno a niko nije gadljiv na pare i na zaradu želi da koristi pseudonim.

Svi glavni akteri ćute, verovatno sa dobrim razlogom. Traži se da se snimanje filma prolongira za neka buduća vremena.

A da li postoji zabrana u Srbiji?
Mislim da ipak ne postoji, već država (napokon) počinje stidljivo da bira šta će da finansira.
Niko i nije kontrolisao iako je to u opisu radnog mesta (FCS) scenario filma "Teret". A onda je bar po ovom članku naš ambasador u Kini nakon navodne projekcije filma (ako se zaista desila) navodno upitao nadležnog ministra - "Zašto mi (koj moj) ovo finansiramo?".

Za državne pare treba proveriti scenario filma i da li će ulepšati ili poružneti sliku države iz koje dolazi.
Privatni finansijer nema tu obavezu. Država može da zabrani prikazivanje nekog filma na svoojoj teritoriji, poput Rusa, film Staljinova smrt.

Sećam se filma The Passage (2007). Da li ima ili nema sličnosti sa ovim nesnimljenim filmom prosudite sami.   

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2018 u 00:29
  Hteo sam da izbegnem politikarenje i nisam uspeo.

Briselski sporazum je motka kojom su polomljene noge svakom našem igraču. To što je protivustavan je neka druga priča.

Napisah da je Dimbo skrenuo pažnju na sebe scenarijem u kom je Srbija u bliskoj budućnosti okuparana od strane Nato pakta. Novi Otpisani formitaju pokret otpisanih itd. Dimbo je kao naša opozicija, ne zna ko nam uređuje vojsku i policiju. I to je neka druga priča.

Film Teret nisam gledao i gledaću ga kad bude za mene dostupan. Ne znam šta je u njemu, znam koga sam viideo da protestvuje. Na žalost, Simu sam upoznao kad sam mu pomogao na ulici. Prevoz ubijenih jeste bio državni posao. Prevoz su organizovali bezbednjaci kojima je Jovica Stanišić bio šef. Ne zna se koliko je Arbanasa stradalo od Nato pakta, ne zna se kako su dva puta otkopavani bagerom bez oštećenja, ne zna se ko je bio genije koji je naredio da se zakopaju u Batajnici, u dvorištu naše vojske. Pretpostavljam zašto je ispalo baš tako i to zadržavam za sebe.

Državni posao je i prodaja organa. Država je mene, moju porodicu, komšije i sve građane Srbije, zakonom koji su izglasali, proglasila dobrovoljnim davaocem organa. Podatke o nama imaju državni organi. Doktori nekoliko decenija unazad rade sa raznoraznim Topalovićima kojima javljaju da imaju novu mušteriju.

Za mene bi ovo bio odličan scenario za film, bezbednjak u sprezi sa lekarima ili državom koja nas je stavila na tržište. Svejedno je da li će biti đuture ili na kilo.

Dimbo je dva puta udario u osinjak i dva puta je odbijen. Ne mogu znati da li su ovo antidržavni filmovi kad ih nisam gledao.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2018 u 22:49

Svaka vama čast, ali ne pada mi na pamet da gledam film teret, a još manje neku novu bolidnu frikombinaciju koja se rađa iz nekakvog prerađenog scenarija. Autofašizam je nešto što sa sigurnošću možemo da kažemo da se pojavio ovde. Sva ta pomama za našim mesom samo je nastavak ostalih mongoloidnih zakona kojim smo izgubili sva ljudska prava koja su inače upisana u ustavu. Došao je trenutak da možemo slobodno da kažemo da smo samo sredstvo za naplatu i otimačinu. Stole, definitivno si u pravu što se tiče mogućeg scenarija, ali on ne valja, on oslikava istinu, a to nikada nije dobro. Njihovo prekrajanje naših prava jeste zločin, ali naše ćutanje je više od zločina. Mi trenutno i za ono malo naših prava koja još postoje smo dužni da plaćamo takse. Ne mogu sa sigurnošću da kažem ko je tačno veći zlikovac, ali znam definitivno ko su mentoli.

Ostajem pri mišljenju da nam takvi filmovi više ne trebaju, a ako neko želi da ih snima neka traži producente i finansijere.

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2018 u 23:15

Teret je snimljen i Dimbo ga je opisao u kratkim crtama. Njega podseća na legendarni Spilbergov Duel. Ono što mene zanima je koliko su umešani bezbednjaci i za čiji račun rade to što rade. Znam da je retoričko pitanje sad kad se zna za čiju je agenciju radio ili još uvek radi Jovica.

Mezimica neće biti snimljena ni u kom obliku. Može lako da se desi da više nijedan Dimbov scenario ne dobije bilo kakvu pomoć od države. Za razliku od državnih ljubimaca njegovi filmovi se sami isplaćuju. To što pokušava da bude aktuelan je nešto sasvim drugo i to itekako smeta. Ne znam koji su mu motivi jer ima dovoljno godina da zna kako sve to kod nas funkciniše. Ne u filmskom svetu već u globalu, od MZ do najvišeg vrha vlasti. Pokazao je da ume da ide uz dlaku i da ne ume da ćuti a ja to cenim. Za kasnije će se tek videti.

Napisah već, najbolje je da nemamo ministarstvo kulture. Kad toliko kopiraju sjedinjene države neka iskopiraju i to. Niko ne zna gde nestaju pare niti kome se i zašto daju. Da budem malo neoliberalan i u trendu, filmski centar je trošak, Rtivanova kao osvedočeni branilac državnih interesa je trošak, Dragojević i ostali državni ljubimci su trošak, RRA koje je iznad bilo kakve državnr uprave je trošak itd. Para za državne institucije nikad dosta a samo dva bubrega.

Filmovi postoje da bi se gledali a ja bežim sa teme.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2018 u 23:30

LOLLOLLOL Na žalost, od ovakvih tema u ovakvom okruženju jedini beg je na lešće. LOLLOLLOL

Samo da znate i tamo se plaća domovinski PDV. LOL

Jednom sam rekao pa porekao, a sad po drugi i zadnji put.  

Ne pišem više ovde. LOLLOLLOL 

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,258 sekundi.