Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Eksterni HDD - FORMATIRANJE
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Eksterni HDD - FORMATIRANJE

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 13:06
Portable ili neku drugu verziju? Ja preferiram portable verzije programa, ne znam sta mislis o njima. Sta mislis o Cute Partition Manager-u?

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 14:03
Isprobah.
Brz je, i zanimljivo, particije koje su vec formatirane u win7 disk menadzeru vidi kao unallocated, mada ih win7 vidi kao NTFS, a acronis ne nudi opciju formatiranja u NTFS. 
Tako da je moralo kao FAT32 sto me bas i ne raduje....

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 15:15
FAT32 nije dobro rešenje jer bilo koji fajl veći od 4GB neće moći da se upiše na tu particiju. Bilo bi dobro da dok je disk prazan bude formatiran u NTFS.
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 16:26
Znam, ali izgleda da Acronis ne moze da formatira ovaj eksterni hdd jer se kaci preko usb-a, ili zbog velicine, jednom mi je prikazao neku gresku da zbog velicine ne moze da ocita hdd pravilno....
Kao i ovo:

<event id="18" level="4" module="54" code="414" time="1376740101" message="Fdisk has failed to analyze." line_tag="0xB8927DFC4B593C1D"/>
<event id="19" level="4" module="16" code="12344" time="1376740101" message="Probe has failed." line_tag="0x636E90537217A6FE"/>
<event id="20" level="4" module="7" code="7" time="1376740101" message="Format impossible" line_tag="0x5738609E19DFE504"/>

Schopenhauer
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 18:04
Mini partition tool i vozi ;)
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 18:46
Kakav je to program, moze neki dodatni info?

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 19:20
Moćna alatka!!! Brzo i jednostavno rešava sve probleme! Nema dugog čekanja da se formatira...

E sad... ne znam koliko je kvalitetna, videćemo šta će reći testovi, ali brzo sam dobio ono što sam tražio. Očas posla konvertovah disk u GPT, i formatirah hdd u dve jednake particije.

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 19:52
Acronis uopšte ne vidi drugi hdd, samo jedan hard vidi. 
Da li je to zbog povezivanja preko USB-a ili zbog veličine....ne znam.

Schopenhauer
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2013 u 21:11

Evo kako i disk menadžer vidi situaciju:

A tu je i program sa sajta Seagate, za proveru ispravnosti diskova - test u toku.
Sve u svemu - Acronis odsad pa ubuduće - nikad više. 

Ažurirao BELI - 17.Kolovoz/Aug.2013 u 21:12

Schopenhauer
Na vrh
JOBAH View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JOBAH Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Listopad/Oct.2013 u 08:50
Sad mi je jasno sta je jafforidza govorio, osecam to na sopstvenoj kozi, mbr vs. gpt hmm, elem posedujem dva externa diska od 3TB i 4TB koja sam normalno formartirao u NTFS ne razmisljajuci o mbr i gpt (nisam imao ni pojma sta je), i da bi smanjio guzvu u sobi kupujem Fantec QB-35US3 eksterno kuciste za 4 SATA harda, otvaram originalne externe hardove cupam diskove prebacujem u novo externo kuciste ali cvrc, ne radi, gomila izmisljenih particija, unlocated space-a i kojecega, od podataka ni traga... Vratim u staro kuciste sve ok, kopam po internetu trazim resenje i shvatam bolnu istinu MBR i GPT sranja, dakle originalna USB 3.0 kucista prave emulacijom MBR diskove preko ogranicenja od 2.2 TB pa prebacivanjem dolazi do brljanja, kazu nije problem odradi backup podataka i prebaci hard na GPT i format. BACKUP podataka od 3 i 4TB!? mora da se sale... Dolazimo do saznanja da cu ili kupiti novi hard za backup ili ostaviti novi externi dock da sakuplja prasinu... A tamo sam se smejao Belom na pitanju kako da formatira disk, Bog me kaznio... Neka bude za nauk drugima, GPT, pa NTFS format, pa sve ostalo... (BTW ni to nije najsigurnije jer vam hard nece raditi na 32bitnom windowsu)... ziveli.. 

Ažurirao JOBAH - 30.Listopad/Oct.2013 u 08:51
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2015 u 21:24
Pozdrav svima, ja sam mislio da je nemoguce imati istovremeno NTSC i FAT sistem na Eksternom HDD (moze samo jedan) + imao sam uvek problem oko prebacivanja (copy ili move) fajla veceg od 4GB na Transcend EHDD koji su na FAT32. Cenim da je najbolje formatirati u NTSC. Neki komentar ovde ??? Svako dobro ! Danilo Nis

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2015 u 22:22
NTFS mislim da je najbolji format, jedino ako ti pravi probleme neki tv ako ne cita ntfs.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2015 u 22:37
Externi HDD koristim isključivo za skladištenje podataka (filmovi, serije, muzika, games,...) a za gledanje na TV-u koristim USB 4GB ili 8GB. Hvala na komentaru icemaher. Vel.pozzz.

Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2015 u 11:05
Za gledanje filmova na Panasonic plazmi FullHD koristim Western Digitalov media player na koji su spojeni WD-ov eksterni hard od 500GB (formatiran u NTFS) i SanDiskov USB stick od 16GB (formatiran u FAT32) i nemam nikakvih problema. WD-ov medija player uredno prepoznaje uređaje i podatke na njima a i mogu se međusobno prebacivati podaci sa jednog na drugi. Tek toliko za informaciju.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Travanj/Apr.2015 u 03:04
Mene uvek fascinira znacajna razlika u cenama na SRB trzistu.
Jedan isti, identican eksterni HDD a razlika u ceni od npr. 2.000 do 3000 rsd (25% skuplje). Kao da smo ogromni kao USA pa imamo East i West Coast. I firme koje se najvise reklamiraju su one najskuplje. Isti proizvod a cene razlicite.
Mada sve uvek zavisi od plate (primanja). Onaj ko ima puno love - nebitno mu je da li ce dati par hiljada manje ili vise.
Kada sam pitao jednog prodavca kako to da im je isti proizvod *EHDD bio 2.000-2.500 jeftiniji u Nov-Dec 2014 u odnosu na danas (a kurs je dinar dva razlika) - rekao mi je da je to zbog CH franka i cene sirove nafte na svetskom trzistu.
To je zadnji put da sam im usao u prodavnicu.
Inace su bili vrlo korektni preko call centra i imao sam ustedu 25-30% pri zadnjoj kupovini.

Savet: UVEK proverite raspon cena na NETU, uporedno i proverite da li je CALL centar jeftiniji od MP (maloprodaje) - negde su iste cene a negde se drasticno razlikuju (call centar - maloprodaja).
Ovo vazi za sve hardvere i bukvalno sve sto vam treba od PC-LapTop opreme. Od igle do lokomotive.

Vel.pozzz.
Danilo Naissus

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.