Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Spam, spam i samo spam
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kutak za plakanje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kutak za plakanje

Odgovori Odgovori Stranica  <1 111213
Korisnik
Poruka
Gremlin_ View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Gremlin_ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2026 u 23:41
Originalno postovano od strane Zabuza Zabuza piše:

Drage kolege prevodioci, izabrao sam da ovde ovo napišem i unapred se izvinjavam što nema veze sa ovom temom. 
Posle 5 godina je najverovatnije došao kraj našem druženju, jer sam na moj zahtev ( da dobijem pravo direktnog postavljanja, kao što imaju uploderi) dobio jedan, da budem iskren, neočekivan odgovor i to od jednog od moderataora, a taj odgovor je bio da su titlovi koje ja postavljam ovde nepotrebni, da ja čak uopšte i ne proveram šta postavljam i da svako može da radi ovo što ja radim i to jednim klikom. Da li je tako procenite vi sami. Ja se povlačim sa ovog sajta jer kada se neko u dve rečenice, da prostite na izrazu, popiša na moj petogodišnji rad i sate i sate mog vremena koje sam utrošio na ovo iz čistog entuzijazma, ja stvarno više nemam ni volje ni ambicije da nastavim dalje. Hvala svima koji su mi pružili podršku za ovih pet godina i veliki pozdrav!

Ovde ima i stručnjaka koji traže belu dlaku u jogurtu. Em im džabe rade prevode, em ga tupe. Treba da ima nekog reda i zakona,ali bez dlačica. 
Na vrh
Lanselot View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Lanselot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 13:32

Drage kolege prevodioci, izabrao sam da ovde ovo napišem i unapred se izvinjavam što nema veze sa ovom temom. 
Posle 5 godina je najverovatnije došao kraj našem druženju, jer sam na moj zahtev ( da dobijem pravo direktnog postavljanja, kao što imaju uploderi) dobio jedan, da budem iskren, neočekivan odgovor i to od jednog od moderataora, a taj odgovor je bio da su titlovi koje ja postavljam ovde nepotrebni, da ja čak uopšte i ne proveram šta postavljam i da svako može da radi ovo što ja radim i to jednim klikom. Da li je tako procenite vi sami. Ja se povlačim sa ovog sajta jer kada se neko u dve rečenice, da prostite na izrazu, popiša na moj petogodišnji rad i sate i sate mog vremena koje sam utrošio na ovo iz čistog entuzijazma, ja stvarno više nemam ni volje ni ambicije da nastavim dalje. Hvala svima koji su mi pružili podršku za ovih pet godina i veliki pozdrav!

Tek sad videh ovo. Nije fer prema Zabuzi. Odgledao sam baš mnogo filmova za koje je on uradio sync. Bukvalno sam neke starije filmove, za koje je ranije postojao prevod samo za neku DivX verziju ili slično, uspeo da pogledam isključivo zato što je on uradio sync za noviju WEB ili BluRay verziju. Pored toga, čovek ima i 56 autorskih titlova.

Puna podrška da nastaviš sa radom! Smile
Na vrh
Gremlin_ View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Gremlin_ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 14:53
Originalno postovano od strane Lanselot Lanselot piše:

Tek sad videh ovo. Nije fer prema Zabuzi. Odgledao sam baš mnogo filmova za koje je on uradio sync. Bukvalno sam neke starije filmove, za koje je ranije postojao prevod samo za neku DivX verziju ili slično, uspeo da pogledam isključivo zato što je on uradio sync za noviju WEB ili BluRay verziju. Pored toga, čovek ima i 56 autorskih titlova.

Puna podrška da nastaviš sa radom! smile
Aj da ne budem g0vn0 ali stvarno preterivanje od strane nazovi stručnjaka. Da kažeš nekome da njegovi prevodi nisu potrebni, kakav kompleks treba da imaš pa da ga lečiš ovde? Bratac, to je za posmatranje, ovde niko nije plaćen, svi to rade iz nekog hobija i ljubavi, i nađe se neki lelemud da prosipa pamet. Evo i ovaj sad Balistic film, vidim da dr iggy ispituje šta se dešava. Ja ga skinuo i gledao na drugom sajtu, ne znam šta fali prevodu? Možda ne znam dovoljno srpski, jeste da živim na granici sa albanijom ali nije uticali na mene da umrem ako ljažem.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 15:30

Puna podrška da nastaviš sa radom! Smile
Da razjasnimo i završimo ovu raspravu, kojoj ovde ionako nije mesto.
Kolega Zabuza je tražio da sam odobrava titlove, ali administatori se nisu složili jer još uvek često pravi greške. Citat iz prepiske:

Već si pitao, ali opcija za postavljanje titlova bez provere se daje uz titulu "translator". Većina onoga što si postavio su obrade, a ne tvoji prevodi, ali nije u tome stvar. Evo na primer ovi poslednji, koji čekaju na odobrenje – jedino je dobar Harpoon i to zato što je dobar Ispravljačev autorski titl. Ostala dva su tehnička katastrofa. Uptown Girls je od pre skoro deset godina i da ne ulazimo u to kako i zašto je tada odobren, od obrada se očekuje da se temeljno srede, a ne samo preslove (što se radi na jedan klik) ili dotera za drugi rls. Treba spojiti linije, doterati tehnički i ispraviti pravopisne i sve ostale greške. To što se čuvaju stari titlovi takvi kakvi su postavljeni pre mnogo godina, ne znači da i novi mogu da izgledaju isto.

Dakle, nije stvar u prevodima i sinhronizacijama, već u obradama koje se svode samo na preslovljavanje starih i loših titlova.
Sve ostalo mu je odobreno i objavljeno. Zaista nema razloga da bez ikakvog poboljšanja objavimo ćiriličnu verziju nesređenog titla koji imamo na sajtu više od 20 godina.

Pošto ovo nije tema za žalbe i komentare na njih, svi takvi postovi će ubuduće biti brisani.

Na vrh
Zabuza View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zabuza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 16:53
Originalno postovano od strane LjubicaSP LjubicaSP piše:

Puna podrška da nastaviš sa radom! smile
Da razjasnimo i završimo ovu raspravu, kojoj ovde ionako nije mesto.
Kolega Zabuza je tražio da sam odobrava titlove, ali administatori se nisu složili jer još uvek često pravi greške. Citat iz prepiske:

Već si pitao, ali opcija za postavljanje titlova bez provere se daje uz titulu "translator".
Većina onoga što si postavio su obrade, a ne tvoji prevodi, ali nije u tome stvar.
Evo na primer ovi poslednji, koji čekaju na odobrenje – jedino je dobar Harpoon
i to zato što je dobar Ispravljačev autorski titl. Ostala dva su tehnička katastrofa.
Uptown Girls je od pre skoro deset godina i da ne ulazimo u to kako i zašto je tada odobren,
od obrada se očekuje da se temeljno srede, a ne samo preslove (što se radi na jedan klik)
ili dotera za drugi rls. Treba spojiti linije, doterati tehnički i ispraviti pravopisne
i sve ostale greške. To što se čuvaju stari titlovi takvi kakvi su postavljeni pre mnogo godina,
ne znači da i novi mogu da izgledaju isto.

Dakle, nije stvar u prevodima i sinhronizacijama, već u obradama koje se svode samo na preslovljavanje starih i loših titlova.
Sve ostalo mu je odobreno i objavljeno. Zaista nema razloga da bez ikakvog poboljšanja objavimo ćiriličnu verziju nesređenog titla koji imamo na sajtu više od 20 godina.

Pošto ovo nije tema za žalbe i komentare na njih, svi takvi postovi će ubuduće biti brisani.

Evo da se oglasim i ja poslednji put u vezi ovoga, u nadi da mi nećeš obrisati odgovor jer možeš da radiš šta želiš i kako ti odgovara. Kao prvo Ljubice, ja tebe nisam imenovao niti mi je palo na pamet da delim privatne poruke javno, ali mi je drago što si to uradila jer si samo potvrdila ono što sam ja napisao. Elem, ne radi se ovde o automatskom postavljanju prevoda, kao što sam ti rekao u poruci, već se radi o tvojoj drskosti, nipodaštavanju i ismejavačkim opaskama tipa da ja ne gledam uopšte šta radim, da to može svako i slično... A ja sam, na primer, kada se uzmu samo 4 serije koje sam kompletne uradio, a to je preko HILJADU epizoda koje sam ja svaku rečenicu ručno sinhronizovao, prelomio i ispravio svako slovo, pa ti sad vidi koliko je tu ne sati, ne dana, nego nedelje i nedelja utrošeno da bi ti to smejala kada sam ti naveo kao primer. A za ovo što si navela, ne vidim ništa loše u tome što "samo" sinhronizujem film star 30 godina da bi ljudi mogli da ga pogledaju i nisam primetio da se bilo ko žalio na te prevode osim tebe, pa čak ne vidim ni šta je loše u tome što ponekad prebacim film na ćirilicu jer možeš misliti postoje ljudi koji bi pre pogledali film na ćirilici nego na latinici ako imaju izbor. Poenta svega je da niko od nas ovde nije zaposlen kod tebe ili vas pa da prima platu i mora da trpi vašu drskost i vaša ismejavanja, ako nešto i nije kako treba, možeš da kažeš nije u redu i to je to, bez opaski i svega toga, ljudi ovde ostavljaju svoje vreme kojeg nemaju na pretek da bi ih vi sprdali zbog zareza i jednog malog slova. Evo još jednog primera koji mi je pao na pamet, bio mi je odbijen jedan prevod jer mi je rečeno da sam liniju koju govori žena preveo kao da je govori muškarac (što naravno nije bila istina) uz opasku da sam prevodio na slepo, da ne proveravam šta radim i da ako neću da se potrudim da ne radim uopšte, a meni nije bilo teško pa sam na internetu našao tu epizodu i poslao tačnu scenu u kojoj se vidi da sam u pravu pa mi je prevod odobren, ali poenta ovog primera je da nisu ništa odgovorili, umesto da napišu naša greška ili bilo šta, umesto toga ništa. Dakle mi nismo ovde u školi, niti smo deca pa da se tako ponašaš/te.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 17:19
Hajde, tebi ću još odgovoriti, ali posle toga je stvarno dosta priče.

Zar stvarno nećeš da razumeš suštinu? Niko te nije ismevao ni omalovažavao, niti odbijao tvoje obrade, iako su kolege imale dosta posla oko njih, a ja sam ti samo prenela zajednički stav: ne primamo nesređeno preslovljavanje starih i loših titlova. Šta tu nije jasno? Ostalo smo ti odobravali, inače ne bi imao 583 titla. I od ta tri poslednja su ti odobrili onaj koji je valjao, a dva loša nisu.
Pravila su tu da se poštuju i važe za sve. Ima ovde ljudi koji su i više doprineli, pa se ne žale
Na vrh
Zabuza View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Zabuza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 18:00
Originalno postovano od strane LjubicaSP LjubicaSP piše:

Hajde, tebi ću još odgovoriti, ali posle toga je stvarno dosta priče.

Zar stvarno nećeš da razumeš suštinu? Niko te nije ismevao ni omalovažavao, niti odbijao tvoje obrade, iako su kolege imale dosta posla oko njih, a ja sam ti samo prenela zajednički stav: ne primamo nesređeno preslovljavanje starih i loših titlova. Šta tu nije jasno? Ostalo smo ti odobravali, inače ne bi imao 583 titla. I od ta tri poslednja su ti odobrili onaj koji je valjao, a dva loša nisu.
Pravila su tu da se poštuju i važe za sve. Ima ovde ljudi koji su i više doprineli, pa se ne žale

Moram da odgovorim jer ne može da ostane na tome i bitno mi je da drugi ljudi ovo vide, mislio sam da sam to napisao u ranijoj objavi jer sam znao da ćeš toga da se dotakneš i da ćeš misliti da je to zgodno da me potkačiš, ali vidim da ipak nisam. Ja ne smatram za sebe da sam neka legenda ovog sajta i vrlo dobro znam da ovde ima ljudi koji su uradili više, ali ipak mislim da sam ostvario neki doprinos i da imam pravo da kažem nešto. A za ovo ostalo neću više da pričam jer sa zidom ne vredi pričati, samo vrtiš jedno te isto u krug, u krug, u krug.

Kraj ove rasprave, ja se više u vezi ovoga ne oglašavam.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2026 u 23:46
Dobra večer.

1. Svi smo prihvatili pravila foruma kad smo se registrirali.

2. Nekolicina ljudi ovdje ozbiljno radi na onome što je nekoć radilo i 20-ak ljudi i zato slijepo vjerujem svakome od njih kad prijavi da nešto ne valja.

3. Nekolicina ljudi će ovdje do kraja života postavljati svoje tilove, a nikada neće dobiti neku od titula (translator, uploader...) koja bi im omogućila da ih samostalno odobravaju i to samo iz jednog razloga: titlovi im nisu dovoljno dobri da bi oni zaslužili tu mogućnost.

4. Nikad se nije dogodilo, a niti neće (barem dok ima živih nas prvoboraca), da samo jedna osoba iz administracije bude protiv unapređenja nekog člana i da zbog toga ta osoba ne bude promovirana. O svakome se diskutira, gledaju se dobre i loše strane i tek nakon toga se zajednički donese odluka. To govorim jer sam danas dobio poruku jednog "juniora" o tome "kako ga jedan član administracije tlači i zbog toga želi da...". To što ti se javio "Marko", a ne "Darko" ne znači da samo "Marko" ne valja, a ostali su super. "Marko" je to prvo prodiskutirao s nama ostalima.

5. To što netko "nije primijetio da se bilo tko drugi žali na titl osim osobe koja ga tlači" sam i osobno doživio kada sam onom stručnjaku dao trojku za katastrofalan titl koji je skinulo oko 1000 ljudi, ali nitko od njih se nije bunio. Možda je to bilo zato jer ja bolje od njih znam kako izgleda kvalitetan ili barem "bolji" titl od onog koji je njima "dovoljno dobar".

6. Gremlin je dobio ban jer je prestao razmišljati na koji način će se obraćati članovima administracije i/ili ostalima na ovom forumu. Sve piše u Pravilima.

postovanje
Na vrh
Slayer887 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Slayer887 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2026 u 11:58
Pozdrav ekipa, napravim nekoliko odličnih titlova na hrvatskom jeziku i to za filmove koji nikada nisu bili prevedeni, uploudam ih tu i odbiju ih jer po njima nisu tehnički ispravni. 

Kažem sam sebi, ok, idem slijediti njihove upute i tehnički ih posložiti. Nakon toga idem ponovno uploudati i ekipa opet odbije i napišu kao razlog odbijanja nekakvo automatsko prevođenje, a ja se preko 5 sati mučio da napravim titl i skrz ga uskladim s filmom. 

Iskreno, ne bi me to ništa čudilo i iznenadilo da ovdje nisam našao uistinu katastrofalne titlove gdje pola rečenica fali, prepune gramatičkih grešaka i drugih stbari, a opet su odobreni.

Pa me zanima kakvo vi iskustvo imate i da li je tu potrebna neka veza da bi ti se titl odobrio, jer kao što rekoh, koji god da pošaljem oni će nači izgovor da ga odbiju bez obzira koliko je dobro preveden. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 111213
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.