Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Upute za izradu i sinkronizaciju prijevoda
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Titlovi za 3D filmove - UPUTSTVA!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Titlovi za 3D filmove - UPUTSTVA!

Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
Korisnik
Poruka
Denny View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Denny Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2014 u 16:55
Radi meni .srt fajl  ali ova druga dva neće da prepozna, provalio sam da TV koristi ovaj plejer na koji sam registrovan naravno www.divx.com

Edit: Kada gledam preko Gom playera, povežem comp sa tv-om HDMI kablom, napravim prevod kao u objašnjenju na predhodnoj stranici, al mi na tv-u onda prevod u 3D-u bude mutan kao da je izduplan oči bole :) jel za to postoji rešenje barem?? U konvertoru za titlove stavim na maximalnih +10 da titl iskače iz ekrana, mada ne vjerujem da je do toga

Ažurirao Denny - 28.Rujan/Sep.2014 u 18:51
Na vrh
Marijana T View Drop Down
Senior translator
Senior translator
As time goes by

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Marijana T Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2014 u 00:59
U GOM plejeru ti ne treba konvertor za titlove. Zašto titl mora da iskače iz TV ekrana? Dovoljno je da ti iskaču slike a titl bude malo ispred ekrana. Kad u plejeru napraviš ispod svake slike titl (proces opisao Damilica) idi na "Preferences"i označi "Display on overlay surface" Možeš podesiti i boju slova, ivicu itd.

Inače, ne moraš razvlačiti kabl od desktopa do računara. Možeš povezati TV i sa mobiilnim smartphonom ili tablet računarom ako imaju mini HDMI Pogledaj ovo

Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
Na vrh
Denny View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Denny Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2014 u 16:09
Sve sam ja uradio kako treba samo me interesuje još koja je opcija u GOM-u, ako uopšte i postoji na ovom SS-u iznad, da namjestim dubinu titla u 3D modu da iskaču malo više iz ekrana?? Jer imam osjećaj da ne iskaču ama baš ni malo kada podesim .srt fajl u 3D modu, a kad ostavim .sub file umjesto .srt to je opšte veselje na 3D-u su skroz izduplan titl da se ne može gledati :)
Na vrh
Senior translator
Senior translator
As time goes by

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Marijana T Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2014 u 20:56

Originalno postovano od strane Denny Denny piše:

Sve sam ja uradio kako treba samo me interesuje još koja je opcija u GOM-u, ako uopšte i postoji na ovom SS-u iznad, da namjestim dubinu titla u 3D modu da iskaču malo više iz ekrana?? Jer imam osjećaj da ne iskaču ama baš ni malo kada podesim .srt fajl u 3D modu, a kad ostavim .sub file umjesto .srt to je opšte veselje na 3D-u su skroz izduplan titl da se ne može gledati :)

Ja zaista ne znam više nego što sam objasnila. Jedino sam na TV aparatu podesila dubinu slike na +14. Sedim oko 4 m daleko od TV-a i predmeti dolaze tako blizu da imam utisak da bih ih mogla dohvatiti. Slova titla ostaju malo ispred TV aparata. Meni to ne smeta. Uvek upottrebljavam srt. fajl. Ako nađjem samo sub, onda ga kovertujem u srt. preko SW ili Media subtitlera. Važno je da se slika na kompjuteru ili tabletu poklopi sa slikom na TV. Ako to neće, onda treba uključiti "Aepect ratio" opciju disable.

Ažurirao Marijana T - 10.Sijecanj/Jan.2015 u 23:56
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
Na vrh
leon2 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj leon2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2014 u 10:58
3D tv lg 42 lb 650 lijepo mi prikazuje sve 3d titlove ali kad disk prikopčam na media player Noontec titl mi je prepolovljen lijevo i desn. U opcijama playera sam sve pokušao.Molim pomoć
Na vrh
vitez View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vitez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2014 u 15:57
Ne znam zašto ni meni neće LG 50LB671v da reprodukuje prevod. Probao sam na razne načine - sa 3DSubtitlerom sam konvertovao i u idx/sub i sup fajlove, pa ih spajao u mkv sa mkvmerge, ali nikako da prikaže. Da ne treba neka opcija da se dodatno štiklira?

Kada film koji je HSBS pustim na računaru prikaže titl za svaku stranu, ali ne i na TV-u.

Ispravka: Postoji rešenje i za ovo. Naime treba koristiti Xilisoft Video Converter Ultimate i pomoću njega se učita subtitl, a zatim se uradi konverzija, doduše to može da potraje zavisno od kvaliteta videa i snage računara.

Ažurirao vitez - 06.Prosinac/Dec.2014 u 13:57
Nevidjene gluposti su najupadljivije!
Na vrh
tosans View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tosans Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2015 u 21:55
Originalno postovano od strane leon2 leon2 piše:

3D tv lg 42 lb 650 lijepo mi prikazuje sve 3d titlove ali kad disk prikopčam na media player Noontec titl mi je prepolovljen lijevo i desn. U opcijama playera sam sve pokušao.Molim pomoć

Isti takav tv sam i ja nedavno kupio ali na zalost nikako ne mogu da pokrenem titlove na njemu kada pustam preko USB 3D filmove. uradio sam preko 3d subtitlera konverziju iz srt u sub ali i u vobSub idx, ali nista ne vredi nece pa nece i nemam pojma sta i kako uraditi da bi se pokrenuo titl!?

Na kompu kada proverim da li titl radi sve je ok, ali kada sa USB-a povezem na TV, i pustim film nece da radi titl?

Da li ti pustas filmove sa kompa ili direktno sa USB-a?

EDIT: Uspeo sam da pustim sa USB 3D film i da namestim slova ćč da se lepo prikazuju umesto drugih simbola. Potrebno je podesti latin2 u opcijama videa, u podešavanju subtitla.

Ažurirao tosans - 11.Sijecanj/Jan.2015 u 17:52
Na vrh
3lava View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 3lava Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2015 u 15:55
Moram da ti odam priznanje. Svaka cast majstore. Imas dobre zivce i odgovoris svako i ako bi se neki iznervirali zbog takvih pitanja. Ja sam se cudio zasto moj LG TV nece da pusti prevode za mkv i mislio sam da je nesto zbog samog mkv fajla. Nisam ni ja razmisljao o silnim tackicama. Kako si pronicljiv bio kada si shvatio da nece duga imena... BRAVO
Na vrh
BobySrbin View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BobySrbin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2015 u 11:16
http://subtitle3d.com/ online sajt bez greske!!! Lagano je!

Ažurirao Movie Master - 14.Veljaca/Feb.2015 u 12:13
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2015 u 12:18
Originalno postovano od strane BobySrbin BobySrbin piše:

http://subtitle3d.com/ online sajt bez greske!!! Lagano je!

Da, za kompjutere. SSA(Substation Alpha) i ASS(Advanced Substation Alpha) formate titlova
ne podržavaju "standalone" plejeri, što može da se vidi iz prethodnih postova.
Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2015 u 12:19
Vidim da je ova tema malo uspavana :( A ja tek sada krenula u 3D akcije.
Tačno Movie Mastere. Preko tog http://subtitle3d.com/ online jeste lagano konvertovati titl ali se na TV-u prikazuju dve linije istog titla. A ne znam ko ima 3D na kompjuteru :P (naravno osim ako filmove na pušta preko njega). Ja puštam preko eksternog HDD ili fleške.
I malo sam čačkala i sa 3Dsubtitlerom i sa nekim drugim programima ali na mom TV-u jedino dobro radi regularni, tj. običan titl .srt formata. Jeste malo zamorno za oči jer je titl u liniji sa ekranom i smeta pri čitanju, naročito ako u tom trenutku slika iskače iz ekrana.
Dešava mi se takođe da je ton veoma slab pa moram da pojačavam do besvesti ali bez nekog velikog rezultata. Na kompu je sve u redu sa tonom tih filmova. Da li neko zna zbog čega je tako? I mogu li da rešim taj problem? To mi se dešava kod većine 3D filmova ali je posebno izraženo u filmu Gravity (audio je mp4a) Uzgred, TV mi je LG 47LA660S. Može li se skinuti neka video aplikacija na TV-u za bolje opcije za 3D filmove?
Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
Na vrh
Senior translator
Senior translator
As time goes by

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Marijana T Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2015 u 23:35
Molila bih one koji su 3D filmove gledali u specijalnim Cineplex bioskopima da mi objasne gde treba da budu titlovi? Da li sasvim napred ispred slike ili u ravni ekrana? Moram priznati da godinama nisam bila i bioskopu iz zdravstvenih razloga (ne mogu da sedim dva sata ili duže). Čula sam da su mnogi 3D filmovi sinhronizovani a ne titlovani. Iz toga zaključujem da ni najsavremenija tehnika titlovanja 3D filmova ne mora biti uspešna. Confused
Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2015 u 11:24
Ja sam odavno odgledala samo Avatara u bioskopu (u inostranstvu) i titl je bio čas u donjem delu ekrana čas u gornjem, ispred platna. Ali vidim da su svi "nalepljeni" titlovi ispred ekrana (kad likovi govore nekim nepoznatim jezikom pa je titl na engleskom) i to je mnogo ugodnije za gledanje.
Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
Na vrh
asvezica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvezica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2015 u 14:10
Kad otvorim 3d subtitler sve podesim kao na pocetnoj strani gdje je lijepo objasnjeno ali nemam opciju convert.
Koristim win 8.1 64 bit, skinuta java 64 bitna, pretpostavljam da mi pach putanja BD Sup2sup nije uredu, kako to podesiti!?
3d subtitler je skinut u folderu download i tamo je raspakiran!? Kako naci pach putanju!?
ovo mi je putanja: C:\Users\Dnevni\Downloads\3D Subtitle\3D Subtitle\BDSup2Sub.jar
a mjesto gdje sam raspakiro programcic : c:\Users\Dnevni\Downloads\3D Subtitle\3D Subtitle\
Na vrh
asvezica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvezica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2015 u 18:56
Uspio sam prijesiti putanju, sve, dobijem gotove titlove prefiksa .sub, .idx, .xml, ali playeri na pc-u mi ih ne otvaraju, cudno, zalijepim s mkvtoolnix-64bit-8.3.0-setup jako lijepo radi na pc-u ali tv LG 42LB671V 3D Full HD LED MPEG4 mi ne prikazuje zalipljene titlove, sad stvarno nemam ideju gdje grijesim.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 234
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.