Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - prevodi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

prevodi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
mikeboss View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mikeboss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: prevodi
    Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2011 u 15:29
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2011 u 15:55
Jesi li ostavio komentar? Jesi li dao ocjenu?
Na vrh
mikeboss View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mikeboss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 13:57
sta ces dobiti time sto cu ja dati ocenu ja sam dao zamerku da prevod nedostaje u jednom momentu nema nista 3 min pa onda svaka druga recenica fali evo dacu ocenu 1 ja razumem kad se pogresi da fali slovo ili te kvacice to mi nije bitno ali kad nedostaje prevoda tokom filma i to za sve 3 prevoda sto postoje onda stvarno je previse moze prevod da ne valja ali bas svi da ne valjaju za ovaj film  da oni stoje da se  mogu skidati, ne vidim logiku gledanja filma,a film je odlican i zelim da ga imam u kolekciji ali sta mi vredi kad je prevod los onda mi takav film nije potreban,ja to tako gledam nemoj da se ljutis,ja sam film odgledao sa ovim prevodima sto ih imate ali to nije to ako me razumes,ako ne onda nista necu se ubiti sad zbog toga veliki pozdrav.
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 09:21

Radi se o vremenskom preklapanju titlova, provjerio sam, ali ne znam kako to ispraviti...

Kad se meni dogodi greška, ja to rješavam ručno. Embarrassed
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 12:26
Originalno postovano od strane mikeboss mikeboss piše:

sta ces dobiti time sto cu ja dati ocenu ja sam dao zamerku da prevod nedostaje u jednom momentu nema nista 3 min pa onda svaka druga recenica fali

Ne treba gledati tako "usko". Što ću ja dobiti? Ništa, ali dobit će svi oni ostali koji budu htjeli pogledati film jer će tamo stajati tvoja ocjena i komentar da fali određeni broj linija.

evo dacu ocenu 1 ja razumem kad se pogresi da fali slovo ili te kvacice to mi nije bitno ali kad nedostaje prevoda tokom filma

Ne možeš dati 1 osim za titlove koji su rađeni translatorom, ali 2 je dovoljno niska ocjena da se ljudi zapitaju vrijedi li gledati film sa takvim titlom.

i to za sve 3 prevoda sto postoje onda stvarno je previse moze prevod da ne valja ali bas svi da ne valjaju za ovaj film  da oni stoje da se  mogu skidati, ne vidim logiku gledanja filma,a film je odlican i zelim da ga imam u kolekciji ali sta mi vredi kad je prevod los

Nisu 3 prijevoda nego 1 podešen za različite verzije. Zato imaju iste greške.

ne vidim logiku gledanja filma,a film je odlican i zelim da ga imam u kolekciji ali sta mi vredi kad je prevod los

Tu se opet vraćamo na ocjenjivanje i stavljenje komentara. Ovo vrijedi za sve, a ne isključivo za tebe. Neće vam pasti kruna sa glave ako napišete komentar i date ocjenu nekog prijevoda. Zato i postoji ta mogućnost. Neće nitko po forumu tražiti komentare titla nego tamo gdje titl skida.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 13:04
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 13:38
Originalno postovano od strane nitkov nitkov piše:

Radi se o vremenskom preklapanju titlova, provjerio sam, ali ne znam kako to ispraviti...

http://forum.titlovi.com/detaljno-uputstvo-za-pravljenje-prevoda-sworkshop_t38959&FID=69&PR=3.html
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 14:38

Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Originalno postovano od strane nitkov nitkov piše:

http://forum.titlovi.com/detaljno-uputstvo-za-pravljenje-prevoda-sworkshop_t38959&FID=69&PR=3.html

Pretpostavljam da misliš na skriptu GAP?

Ma, možda sam se krivo izrazio, onako na brzinu. Inače ne ispravljam tuđe greške, nego samo svoje. Ako ću raditi s engleskim titlom koji je inače vremenski u redu, osim dvadesetak ili više grešaka preklapanja titla, onda možda upogonim tu skriptu kao elegantnije rješenje od ručnog podešavanja. Do tada, radim kako radim. Zapravo, u ovih par prijevoda, nisam vidio preklapanje u engleskom titlu. Da jesam, već bi me čuli. LOL

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 16:03
Nije bilo baš tebi lično namenjeno, više si poslužio kao povod. Mnogi uopšte ne koriste
nikakvu kontrolu grešaka, što iz neznanja, što iz lenjosti, iako na forumu imamo odlično
uputstvo za gotovo automatizovani rad SW-a. Posle toga ostaje samo par greškica za
ručno podešavanje ako se ispostavi da u titlu ima loših vrednosti tajminga koje ne može
nijedan program da ispravi ili spajanje više linija koje traju prekratko a nema prostora
da im SW produži trajanje. Ja lično ne koristim GAP skriptu jer nemam potrebe, ali ako
neko želi da je koristi, ne može da škodi, a što ne škodi - znači da koristi.LOL
Na vrh
mikeboss View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mikeboss Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 14:22
pusti 2cd  pojavi se na pocetku titl i onda nema nista 5 minuta 
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 16:16

pusti 2cd  pojavi se na pocetku titl i onda nema nista 5 minuta 

U pravu si, nedostajalo je više od 5min. prevoda za CD2. Nemam verziju na 2 cd-a pa sam svoju podelio na 2 cd prema titlu za cd1, dodao u titl za cd2 ono što hvali, sredio tajming, i opet zamenio titl. Ako se slučajno ne slaže od početka cd2 za tvoju verziju, mada mislim da bi trebalo, upotrebi SW za podešavanje po onom uputstvu za koje imaš i ovde link.
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 18:16
A, to je prevod by The Tiger, uploader panmarko... Sećam ga se. Baš me čudi da niš ne valja.
Dobro, nije baš za keca, ali nije ni za mnogo više. Upravo takvi titlovi su me naterali da u novije vreme svaki iole sumnjiv prevod peglam red po red. Pošto, naravno, SW odradi svoj deo posla.

@ nitkov: Ja ti dadoh par saveta...
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 20:09
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

A, to je prevod by The Tiger, uploader p...
Od svih tih mačaka rijetko koristi, uglavnom štete.LOL
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2011 u 00:20
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Jesi li ostavio komentar? Jesi li dao ocjenu?

Od toga slaba vajda. Evo primera. Za ovaj

kome posle 19-e linije (od cca 880) na cd2 SVI tajminzi (osim par poslednjih na odjavnoj špici) imaju vrednost.

875
00:00:00,000 --> 00:00:00,000

ja sam:

1. Napisao komentar (nisam jedini!)
2. Poslao report aprovalcu
3. Ostavio post u "Brisanje i ispravak...")

I ništa! Mogu samo da zamislim nekoga ko je sa ovim počeo da gleda fim, odgledao pola i onda počeo da juri (na pola gledanja!) tehnički ispravan prevod... ako je to uopšte i pokušao. A film je apsolutno genijalan.
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2011 u 00:31
Dobro de, srkis, će ga brisnemo s obzirom da si postavio
sređenu verziju za isti release, a titl ionako nije njegov autorski.

P.S.

Ode!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,195 sekundi.