Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ocenjivanje prevoda ne radi?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ocenjivanje prevoda ne radi?

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
Gajtana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gajtana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2009 u 10:58
Kao što je rekao dweomer, 30 postova se za čas nabije. Ako netko krene na forum SPAM ili OPĆENITO za čas će nabiti tih 30 postova jer su male šanse da će netko brisati viceve ili asocijacije.
Najbollje bi bilo da se napravi tako da članovi koji su registrirani manje od npr. 2 mjeseca ne mogu ocjenjivati prijevode. Znači nije važan broj postova nego staž na forumu!!!

Ažurirao Gajtana - 28.Kolovoz/Aug.2009 u 11:01
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2009 u 11:07
Stoji to što kažeš međutim, tu smo mi ipak da kontrolišemo takve pojave. Čak i "nabije" 30 postova i počne da ocenjuje prevode kako ne treba - opet smo tu da te ocene brišemo.
Što se tiče staža: pogledaj listu članova i videćeš da ima mnogo ljudi registrovanih pre dve, tri, četiri godine koji nemaju nijedan post, verovatno forum nisu ni videli (njihov gubitak) i nemaju blage veze o čemu pričamo ovde, a mislim na "proces" pravilnog davanja ocena...
Na vrh
dweomer View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dweomer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2009 u 11:37

Znam da bi ovo sad bilo kao kontrola kontrole kontrole ali evo da prokomentarisem, pa mozda i posluzi necemu...

Mozda bi moglo da stoji pored ocena i :thumbsdown:, pa kad natrcim na prevod koji pregledam i vidim da ima neka nebulozna ocena (tipa 1 ili 2 a prevod ko suza, ili obratno 5 a prevod ima haos tehnichkih nedostataka i odokativnog prevodjenja [ne mislim na release]) ja kliknem na :thumbsdown: i skripta automatski generise 'informativnu auto poruku' nekome ko je u timu moderatora (kome to bi se vec naslo) pa on jednom u par dana pogleda sve te poruke i isklikce na linkove - vidi komentar (jer kad bih to uradeo ja bih normalno i napisao komentar da zna moderator sta da pogleda) i proveri slucaj i po potrebi ubije ocenu... ili ubije mene :P

Samopredlog, pa vi vidite.

*bow*

Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj oblak24 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2009 u 19:16
joj onda bi svi prijevodi bili petice. ma joj. i to kompliciranje sa ocjenama. možda najbolje bi bilo da moderatori brišu loše prijevode i to je to. bez ikakavih ocjena. heheh :Đ
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2009 u 19:30
Originalno postovano od strane oblak24 oblak24 piše:

joj onda bi svi prijevodi bili petice. ma joj. i to kompliciranje sa ocjenama. možda najbolje bi bilo da moderatori brišu loše prijevode i to je to. bez ikakavih ocjena. heheh :Đ

zašto bi brisali,puno truda treba uložiti da bi se preveo film,tako da...kako bi se ti osjećala da ti netko obriše prijevod a ti se satima mučila da ga prevedeš,,svaki prijevod je zaslužioClapjer iza njega stoji velik trud...pozdrav
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2009 u 20:07
Niko neće brisati prevod ako je loš. Loš je - ali boljeg nema. I tačka na ovu priču. Za provereno loše titlove, daju se loše ocene. Za lošu ocenu na dobrom titlu daje se opomena/ban ocenjivaču i gotova stvar.
Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj oblak24 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2009 u 22:20
isuse bože to sam i mislila... za provjereno loše titlove. al one baš skroz skroz loše. zaboga
Na vrh
dweomer View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dweomer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Rujan/Sep.2009 u 23:55

Ma kakvo brisanje titlova... mislim da je neko ovde pogresno razumeo...  

rekoh >>i proveri slucaj i po potrebi ubije ocenu... <<

nisam mislio na brisanje prevoda, vec na uklanjanje lose ocene.

A svaki trud je za pohvalu, pa cak i kad je los... nekad bolje ishta nego nishta.

Ažurirao dweomer - 02.Rujan/Sep.2009 u 23:56
Na vrh
WilliamWallace View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj WilliamWallace Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 04:54
Evo i moj prvi post. Takodje me zanimalo zasto ne mogu da ocenim neke titlove iako ih redovno skidam, ali forum nikada nisam posetio. Ali evo kopkalo me sto ne mogu da ocenim pa sam nasao razlog.
Sto se tice toga u potpunosti se slazem sa dweomer-om. Trebalo bi nekako da zastitite ljude koji dodju, skinu titl i ocene ga pravedno a da ih ne forsirate da postuju 30 poruka. Npr, evo meni sada ne pada na pamet na koju temu i gde da pisem da bih dogurao tih 30 odgovora.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 10:54
Razmemo mi u potpunosti da nisu SVI novi članovi zlonamerni prilikom ocenjivanja, ali je bilo jaako mnoogo onih koji su delili jedinice,recimo, sporta radi Smile. Ovo rešenje nam se učinilo kao dobro iz prostog razloga što kroz tih nekih 30 postova možemo koliko toliko proceniti nekoga i njegove namere (naravno, uvek ostaje mogućnost da nas lažu i mažu, ali bože moj vreme sve pokaže Wink). Neki članovi čak i posle 30 postova imaju zabranu ocenjivanja, jer prosto ne razumeju ili neće da shvate šta se smatra kvalitetom titla, a šta ne.
Pošto su sad praznici,te nije ekipa voditelja kompletna da ti da bolji odgovor LOL možeš koristiti mogućnost koju drugi koriste:
Napišeš ovde ili u temi brisanje i ispravak titlova koji titl želiš da oceniš kojom ocenom i ako imaš i komentar napišeš ga, pa će neko od nas da to uradi u tvoje ime Wink (trenutno se razmatra da se uvede pravilo da se uz svaku ocenu stavi i komentar, čisto da drugi imaju neku smernicu zašto je ocenjeno 1 ili 5)

A što se tiče toga da ne znaš kako da dođeš do 30 postova, evo mali predlog, ako može:
prvo otvoriš pozdravnu temu da se "upoznamo" u delu Novi članovi
potom malo pregledaš pošto na forumu ima mnogo zanimljivh stvari:
Podforum Divx-Titlovi Proudly PresenTs  gde imaš najave filmova i serija, diskusije, liste i slično
Podforum HI-TECH i informatički svijet - sve ti je rečeno, svako ko ima problem, želju da se nečim pohvali LOL da nešto reši, odluči, jedni drugima pomažemo koliko možemoWink
Podforum Ajmo zaigrati... opet diskusije, informacije i ostalo vezano za sport, muziku i igrice
I na kraju, Generalne rasprave i zabava u okviru kog je sekcija
Spam,spam i samo spam, najposećeniji i najaktivniji deo foruma (nemoj reći onim gore, nije baš da su presrećni zbog toga LOLLOLLOL). Dođeš u kaVanče da se malo ogreješ i opustiš, a potom redom po forumuWink i 30 postova je za čas tu...samo je ppitanje da li ćeš i posle tih 30 postova dobiti dozvolu LOLLOLLOL

Ažurirao icemaher - 02.Sijecanj/Jan.2010 u 12:22
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
bajica View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bajica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 11:22
Pozdrav! Na stranici sam čest posjetitelj, iako sam tek nedavno registrirana. Želim ocijeniti titl Dead like me: Life after Death kojeg je postavio keydot. Jako me teško zadovoljiti prijevodom, jer reagiram na svaku, pa i najmanju sitnicu. Nakon dugog traženja i izgubljenih sati i sati na ispravljanje drugih nebuloza, napokon titl, i to na hrvatskom. Svaka čast, ocijena 5.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 11:25
Originalno postovano od strane bajica bajica piše:

Pozdrav! Na stranici sam čest posjetitelj, iako sam tek nedavno registrirana. Želim ocijeniti titl Dead like me: Life after Death kojeg je postavio keydot. Jako me teško zadovoljiti prijevodom, jer reagiram na svaku, pa i najmanju sitnicu. Nakon dugog traženja i izgubljenih sati i sati na ispravljanje drugih nebuloza, napokon titl, i to na hrvatskom. Svaka čast, ocijena 5.

Ocenila sam i kopirala komentar Wink ako imaš želju još nešto da ocenimo, samo javi
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
WilliamWallace View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj WilliamWallace Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 14:22
Hvala ti puno na pomoci, ovaj prvi podforum deluje jako zanimljivo i korisno.

Ažurirao WilliamWallace - 02.Sijecanj/Jan.2010 u 14:22
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 19:43
Komentare mogu ostavljati SVI korisnici, bez obzira na broj postova. Takođe, kolega WilliamWallace javi mi se na PM, pa da rešimo "problem". Wink 
Na vrh
brajakum View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj brajakum Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 17:31
Ja sam uvijek gledao ocjenu prilikom downloada nekog prevoda, i uglavnom su bile dobre. Mislio sam da treba da svi doprinesemo sto boljem kvalitetu, ali ne misle svi isto. A zloupotreba ce biti uvijek. Poz

braja
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2010 u 17:34
Originalno postovano od strane brajakum brajakum piše:

Ja sam uvijek gledao ocjenu prilikom downloada nekog prevoda, i uglavnom su bile dobre. Mislio sam da treba da svi doprinesemo sto boljem kvalitetu, ali ne misle svi isto. A zloupotreba ce biti uvijek. Poz

Upravo zato smo za sve nove članove otvorili temuWink

Novi Članovi - Ocenite Prevod!!!

Ažurirao bojanadj - 04.Sijecanj/Jan.2010 u 17:34

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,199 sekundi.