| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Srt, sub |
Odgovori
|
| Korisnik | |
lola75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Srt, subObjavljeno: 23.Ožujak/Mar.2009 u 21:17 |
|
Znam da je ovakvih pitanja bilo postavljeno dosta. Skidam titlove tu na forumu, i gledao sam teme sa odgovrima da li dvd player čita sub ili srt, ali meni se konkretno kod filma
World.Trade.Center[2006]DvDrip[Eng]-aXXo dogodi da neće čitat titl, a na svim drugim filmovima hoće, poskidao sam čini mi se sve titlove sa foruma, i spržio brdo cd-a i neće. Na kompu naravno hoće, e sad, nije čak ni bitno ako ja to ne natjeram da radi na dvd playeru ( LG LH-T255 ) ali mi nije više zanimljivo trošiti cd-e , da bar unaprijed znam da neće, pa ne bih ga ni pržio Hvala |
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72045 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2009 u 21:26 |
|
Prvo i osnovno: Daj filmu i titlu ime "World Trade Center", bez glupih točkica, zareza, zagrada i svega ostalog što ljudi inače pišu. Ta operacija rješava 99% svih problema oko (ne)čitanja titlova.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
lola75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2009 u 09:09 |
|
Evo prijatelju idem isprobat, bez točkica i gluposti, baš onako kako si napisao
|
|
![]() |
|
lola75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2009 u 09:18 |
|
Prijatelju samo da ti zahvalim, znam da znaš da si bio u pravu haha, ali svejedno hvala. ovih 10-ka cd-a sad mirne duše bacam, i držim se toga, bez suvišnih točkica, zareza, i svih gluposti
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72045 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2009 u 10:59 |
|
Pravilo je jasno: ime filma i titla mora biti identično, inače nastaju problemi (pogotovo kod linijskih playera). Može se pisati i sa točkama, zarezima i ostalim, ali to povećava mogućnost pogreške.
P.S. Postotak riješenih slučajeva se upravo popeo na 99,1%. ![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
guuba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 12.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 21 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2009 u 22:42 |
|
Eh ti titlovi. Koliko sam se namučio oko njih, a i sada imam ponekad muke i problema. Ovo sa ubacivanjem titla u prženju na CD ili DVD pa da ih učitava player nisam probavao. Radim malo drugačije, preko ConvertXtoDVD3 programa. Taj alat prebacuje iz .avi formata u DVd format pa mogu pogledati film na TV tj. preko DVD playera. E, sad tu ima problema, kao prvo mogu ubaciti samo titlove sa .srt extenzijom, kad nema .srt exten onda napravim rename .sub u .srt pa to ponekad štima, a ponekad neće pa neće.
Ako ima netko istih iskustava i rješivih slučajeva tog problema volio bih da podijeli ovdje na forumu. |
|
|
trla baba lan ...
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2009 u 22:54 |
Kad zelis promjeniti sub u srt, ne radi to tako da samo promjenis ime, vec konvertuj s programom Subtitle Workshop. SRT ima ovakav tajming: SUB ovakav: {1834}{1914} |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
guuba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 12.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 21 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2009 u 23:35 |
|
[/QUOTE] Kad zelis promjeniti sub u srt, ne radi to tako da samo promjenis ime, vec konvertuj s programom Subtitle Workshop. SRT ima ovakav tajming: SUB ovakav: {1834}{1914} |
|
|
trla baba lan ...
|
|
![]() |
|
ninjawhite
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 05.Svibanj/May.2009 Lokacija: Doboj Status: Offline Points: 218 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 20:19 |
|
Posto sam i sam imao problema sa istim dodao bih koju.Prevodi mogu biti svakojaki.Vecina komp. plejera ce ocitati svaki pa ma kojim programom oni pravljeni pa cak i obican tekst iz pisanke.primjer({8725}{8805}Ponestaje nam municije!|Moramo se maknuti odavde.)Da bi ovo bilo citljivo dvd plejerima potrebno ga je pretvoriti u neke druge formate.Sa novijim proizvodima to i nije neki problem medjutim sa prvim plejerima koji su citali diviks format je nesto drugacija stvar.Subtitleworkshop ce svakako rjesiti problem.Potrebno je prevod koji imamo sacuvati u sub formi.E sad ovo je vazno.Ne u bilo kojoj vec obavezno u MICRODVD formi.To ce biti citljivo na svakom dvd plejeru.Naravno ime na prevodu mora biti 100% isto kao i na filmu.Bez dodataka tipa srt. ili sub. cro. srp. ili slicno.Ja licno nisam naisao jos nikad da neki plejer nece ocitati ovakav prevod.
|
|
![]() |
|
ladybug
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Svibanj/May.2009 u 09:30 |
|
Ja problem rjesavam tako sto "nalijepim" titl na film, ako zelim da ga narezem za gledanje na dvd playeru, (posto neki playeri zeznu font) pomocu VirtualDubMod-a +plugin za titlove.
Sto se tice gledanja na kompu, mediaplayer cita titlove ako imaju identican naziv, a vecina ostalih playera (tipa bs player) imaju opciju da ucitas titlove... |
|
![]() |
|
conja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: Paracin Status: Offline Points: 132 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Svibanj/May.2009 u 20:05 |
|
Posto ConvertX radi sa .srt titlovima sve titlove ostalih formata(.sub,.txt i dr.) mozes sa programom Subtitle Workshop (SW) da prebacis u .srt otvori SW i ucitaj titl: Zatim ides na save AS U prozoru koji ti se otvori biras SubRip I sada imas .srt titl sa kojim se ConvertX odlicno snalazi....... |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |