Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Upute za izradu i sinkronizaciju prijevoda
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - SINHRONIZACIJA PREVODA- Subtitle Modifier
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

SINHRONIZACIJA PREVODA- Subtitle Modifier

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2010 u 21:11
Da, ako ne možeš da nađeš daj mail na PM, poslaću ti. Sitno je to.
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2010 u 23:23

Promenjen prvi post, i ispravna verzija modifiera opet dostupna.

Eto Bardem, samo klikni i piči LOL

Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2010 u 00:01
E to je ekspeditivnostThumbs Up
Na vrh
nenadnesapaun View Drop Down
member
member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nenadnesapaun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 15:41
zelim samo da vas pohvalim.Puno pozdrava
Na vrh
AESON View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AESON Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2011 u 21:19
Tek sam sada video ovaj tutorijal.Ovo je zaista koristan alat, za svako pohvalu administratoru.
Na vrh
Chocky View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2015 u 11:54
Pozdrav,
ako bi mogao ovde da pitam nesto vezano za sinhronizaciju prevoda.

1. Ako film/serija ima jedan fps a prevod je konvertovan u manji ili veci fps to onda znaci da ce titl iz sekunde u sekudnu zuriti ili kasniti? 

2. Da li postoje standardi kolko fps imaju blue ray, dvd, hdtv i ostali zastupljeni formati da bi znao odma da odredim koji titl i sa kolko fps-a meni treba? Posto se desava za starije filmove da ne pise kolko ima fps kada se uploduje na sajtu titl, za koji release (enkoderi) je odradjeno i onda skidam titl po titl dok ne nadjem prilagodljiv ali se dodgodi da i ne nadjem.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2015 u 12:49
1. Da, u principu.

2. Koliko znam, ne postoji standard, samo najčešći fps (23,937 i 25)
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Chocky View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2015 u 13:25
Znaci ili je film/serija u 23,937 ili 25? To onda znaci ako je titl prilagodjen za 25 fps onda moram da ga konverujem u 23,937fps jer je npr. film/serija u tom fps-u. U suprotnom titl ce bi zuriti iz sekunde u sekund. To sam shvatio da sam Time Adjuster-om ne mogu da korigujem ako ne konvertujem.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2015 u 14:26
I u SW moraš prebaciti ili liniju po liniju pomerati, dok ne prilagodiš drugom fps.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
cersei View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Puppet Master

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cersei Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2015 u 16:48
 da se pohvalimLOL
u SW pokušavala 20 min namjestit da paše za bluray, a film iz 96te, ima samo titlove za dvd, skinula ovo i evo za 2 min gotovogrin
Na vrh
Chocky View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2015 u 15:03
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

I u SW moraš prebaciti ili liniju po liniju pomerati, dok ne prilagodiš drugom fps.

Nisam shvatio. Ne koristim SW. Za moje pitanje bi bilo da li treba da konvertujem onda subtitl i prilagodim ga istom fps-u kao sto je i video materijal da se ne bi dogodilo da mi zuri ili kasni titl kako odmice vreme?
Ovo pitam iz razloga ako moram na svakih 30 sec. manuelno da ubrzavam ili usporavam titl nema poente. Cesto ni sa Time Adjusterom nisam podesio u nekim slucajevima.

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2015 u 16:27
Da, moraš da konvertuješ, ako nećeš da stalno pomeraš, ali ne znam da li Time A. to može.

Na vrh
Chocky View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chocky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2015 u 18:53
Hvala Thumbs Up. Ne, ne moze Time A. da to uradi. Cini mi se da ima neki playeri koji mogu da odrade. Ja koristim Pot player pa vidim da ima tu mogucnost ali trebace mi na primeru kada naletim sa problem koji sam naveo. Uglavnom se taj problem desava sa starijim filmovima za koje uradjem titl za DVD verziju (drugi fps), a u medjuvremenu se pojavi BR gde onda ne odgovara fps.

Film sa kojim sa se nedavno zezao sam pogledao i obrisao. Bio je u pitanju House (1986) skinuo 2 verziju jednu od 700Mb druga od 900Mb i ni jedna nije odgovarala od 4 titla sa sajta pa sam se zezao tako vrteci u napred. 

Znacu za sledeci put sta da radim.

Na vrh
Tony098 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony098 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2015 u 01:04
Super jednostavno, hvala na tutorialu!
Na vrh
Tony098 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tony098 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 13:27
Zna li itko zašto ovaj program pretvara I slovo u l ? (i u L)
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 15:35
Slučajno sam otkrila da se to dešava kad pritisneš F10 za automatsko
sređivanje grešaka u gotovom prevodu. Zašto, samo bog zna LOL
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2017 u 19:22
Zašto?
Puno sam radio ispravaka titlova koje sam čupao iz DVDova... 
Vrlo učestala OCR greška je zamjena I i l. 
Radio sam uglavnom REPLACE funkcijom i 
štrikao prstima ZAMIJENI ili TRAŽI SLJEDEĆE. 
ALT+N ili ALT+D. 
Slični postav prstiju u drugom ne-word programu. 
Štrikaš napamet, bez gledanja prstiju. 
Kad skontaš da imaš PUNO I, 
zamjeniš sve I u l, i preostane ti manje za popravit, jer je manje I nego l. 
Programer je izabrao manje od dvaju nesreća. Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.