| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Cao drugari |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
mann
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: Cao drugariObjavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 20:59 |
|
|
Cao drustvo,
Godinama koristim vase prevode, prvenstveno zato sto volim da ponekad pogledam kvalitetan film sa porodicom ili prijateljima koji nisu najcesce vicni znanju engleskog jezika, pa mi je vasa pomoc mnogo puta bila vise nego dobrodosla. Pre neki dan sam saznao za jedan fenomenalni japanski film Ikigami iz 2008, koji me je, malo je reci, zaista odusevio, i nakon nesto duzeg istrazivanja, nisam uspeo naci niti jedan titl, sto me je zaista potreslo jednako kao i film. Seo sam i preveo ga, poslat je kolegama u administraciju, i nadam se da cete uzivati, kao sto sam ja uzivao da ga podelim sa roditeljima koji ne znaju engleski ali vole da pogledaju zajedno film u drustvu. Veoma je kvalitetan film, trudio sam se da ga maksimalno korektno prevedem, pa se nadam da cete i vi uzivati u njemu, posebno ako biste zeleli da ga pogledate a ne znate engleski ili japanski. Mislim da je ovo i idealan pozdrav za sve vas, od mene kao novog clana :)
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:09 |
|
|
Hvala na odvojenom vremenu, trudu i prevodu.
I dobrodošao na na naš Forum. * čini mi se da trenutno nemamo tu temu, pa bih zamolio "rukovodstvo" da je ubaci, a onda očekujemo i tvoj komentar u toj temi kao i preporuku ili anti-preporuku. U ovom slučaju ovo prvo očigledno.
|
||
![]() |
||
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:10 |
|
![]() Što se prevoda tiče, javiće ti se neko od administracije sa savetima kad ga pregledaju.
![]() |
||
![]() |
||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:10 |
|
|
Ćao.
![]() Hvala za prevod filma i preporuku. Uživaj zajedno sa nama na "titlovima".
|
||
|
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:14 |
|
|
Na žalost ne vidim da si najavio taj prevod, ali ubuduće molba da to uradiš u temi ispod.
Hvala unapred. * to je praksa i prevodilački bon-ton kod nas, plus informacija za publiku/članove Foruma da će uskoro izaći taj titl (ako ispuni osnovne kriterijume za postavljanje). Prevodi koji će se uskoro pojaviti- popis |
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72035 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:19 |
|
|
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 22:44 |
|
|
Hvala mann na izboru naslova, ne znam za druge ali meni egzotike nabijene emocijama nikad dovoljno. |
||
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 22:50 |
|
![]() ![]() |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 22:51 |
|
|
||
|
||
![]() |
||
mann
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 02:12 |
|
|
Hvala svima na divnim porukama i lepim zeljama, svakako bih ovom prilikom zeleo da svima pozelim srecne praznike i sve najbolje u Novoj godini, i u skladu sa forumom, puno novih prevoda :)
Jos jednom bih skrenuo paznju na film, koji smatram da zasluzuje daleko vise mesta u raspravama i diskusijama. Tematika ovog filma je veoma bliska svima nama. Film uspesno oslikava ponasanje covevanstva koje traje vec vekovima - stvaranje ideologija o znacenju ljudskog zivota i sa kojom lakocom su ljudi spremni da odbace tudje zivote bez ikakve grize savesti, otupljeni svakodnevnim mantrama, dok se naravno, ne pocne raditi o njihovom, vlastitom. Kao i jedna vecita borba obicnog coveka protiv sistema na bukvalno svim nivoima... Mogu slobodno reci da nam ovakav film nikada nije bio potrebniji. Prelepo sklopljena emotivna prica o sudbinama nekoliko likova, koja na tako jednostavan nacin govori o najslozenijoj i najtezoj temi - smislu zivota. Takodje, jedan kolega je to pomenuo, vezano za najavu, morate me izvinuti jer sam prevod filma uradio pre nego sto sam se ovde registrovao i uopste imao nameru da ga postavim. Prevod je radjen rucno u text editoru, stoga iz tehnickih razloga izgleda ne ispunjava sve potrebne zahteve, ali nadam se da cu biti u mogucnosti da ih prevazidjem, kako bi ovaj titl ugledao svetlost dana. Hvala svima na strpljenju i toploj dobrodoslici! Srecne praznike vam zelim jos jednom.
|
||
![]() |
||
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 02:41 |
|
|
Ovde imaš temu filma, pa ubaci svoj komentar ako želiš, ovde će ostati manje vidljiv i zaboravljen.
Ikigami (2008) (klik ovde) * a možeš i dati ocenu filma na trostepenoj skali za ocenu (1-3). (iznad postera filma)
|
||
![]() |
||
Tetragramatonski kle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 21:26 |
|
|
Ja sam ovde samo da ispunim kvotu za ocenjivanje. Sorry. 🙃
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 21:41 |
|
|
Kakvu kvotu? Ne kopčam, o čemu se tu radi? Ako je o Ikigamiju, film je ekstra.
|
||
![]() |
||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 22:08 |
|
ocenjivanje prevoda u bazi nije omogućeno članovima sa manje od 30 postova, zbog zlopupotrebe i nepravilnog korišćenja ove opcije tj, davanja jedinica odličnim prevodiam bez ikakvog komentara ili pojašnjenja za to.
Kako su članovi koji se oglušuju o pravila i preporuke ipak u manjini, odlučili smo da savesne članove ne uskratimo da daju svoj komentar na prevod - znači, slobodno možete komentaristai SVAKI prevod, a za ocenjivanje će se pobrinuti naši urednici u temi: Novi Članovi - Ocenite Prevod!!! gde možete ostaviti post sa imenom filma i uploadera i naravno ocenu. Ovde mislimo i na dobre i na loše ocene. |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 22:22 |
|
|
A to... Nadam se da se ljudi neće ljutiti, ali ja jako rijetko stavim ocjenu. Radije pohvalim u tekstu ako se sjetim, neki put zaboravim, nemojte zamjeriti. Isto
vrijedi i za prijevode koje smatram sramotom sajta, ta nekakva jedinica
ne znači ništa ako nisam naveo barem primjer ili dva gdje se vidi
koliko je loš. Srećom su takvi rijetki, barem što se tiče filmova koji nisu drama/history/war/biography kombinacije, te ne gledam pa ne znam.
|
||
![]() |
||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51176 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 23:25 |
|
Razumemo te, ali to se odnosi na postove o filmovima i sl, a ne odgovore na prošlogodišnje pozdrave
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Tetragramatonski kle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2021 u 00:27 |
|
|
😂 Jbg...ko mi je kriv što nisam pročitao objavu do kraja. 🤔
Možda je i 15-ak dovoljno. |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2021 u 08:02 |
|
|
Trebalo bi da jeste dovoljno, ubrzah malo čitav proces, da se ne zlopatiš sa gomilom postova. Hvala na vremenu i trudu oko prevoda, uživaj 👍
|
||
![]() |
||
Tetragramatonski kle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2021 u 12:12 |
|
Zahvaljujem!
![]() |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |