Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Film čije je snimanje zabranjeno u Srbiji (23.09.2018.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Film čije je snimanje zabranjeno u Srbiji (23.09.2018.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Film čije je snimanje zabranjeno u Srbiji (23.09.2018.)
    Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2018 u 20:37
Ma em je naša kinematografija otišla u k..c zbog pevaljki, starleta i rijalitija, ali isto tako izvinjavam se na izrazu ali ovaj Dimitrije Vojnov baš kenja. Skoro je kenjao u nekoj emisiji, lik kenja li kenja a ne kaže ništa. Nije on toliko pametan koliko su drugi glupi, on je zapravo filozof, voli da filozofira, a to je u prevodu kenja. Izvinjavam se ovo je prvi put i da ja napišem ružnu reč ali je tako. Mislim, ne bih da vređam, nije on možda hteo da bude onakav, ali da li je sebe pogledao na šta liči, na čudo prirode. A pritom je napao Lazara Ristovskog svog kolegu i režisera filma Optimisti Gorana Paskaljevića da su zbog nekakvog sukoba sa njim, namerno u filmu svinji dali ime Dimitrije. Pršte frustracije iz njega. A pritom sam ubeđen, on može da prosipa one priče nekom drugom, ali neko sa iole mozga zna da je on jedan isfrustrirani debeli filozof. On kao misli nekakva osveta vendeta pazback od pomenute dvojice jer im je on uskratio budžet za film. Kompleksi i isfrustriranost su čudo. Lik priča 2-3 sata a ne kaže ništa. Kaočovek je ne smrad nego smradina.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2018 u 22:33
Ja koliko vidim po tabloidnim novinama (uz ogradu koliko je to sve to uopšte tačno - danas na medijskom nebu Srbije):

1.Upravni odbor Filmskog centra Srbije odlučio da se raskine ugovor o finansiranju ovog ostvarenja. (tj.da državne pare ne ulaže u film koji ruži ugled države koja ga finansira).

2.Ovo nije zabrana niti je zabranjeno snimanje. Filmski producenti samo trebaju da nađu novog sponzora za snimanje filma. A onda će publika dati svoj sud o kvalitetu filma.

3.Sam producent je (navodno) tražio od scenariste Dimitrija Vojnova da promeni scenario a sam Vojnov je (navodno) tražio od Filmskog centra da zaštiti svoj identitet i bude potpisan inicijalima. Ovo se dovodi u pitanje jer je Vojin sam napisao na Tw da se "povukao iz cele priče i da ne želi da menja svoj scenario".

Inače, scenario mi izgleda poprilično kilavo. Baskuz Ruskinja je prostitutka, kupuje je exDB Miloš i zaljubljuje se u nju (?), nju kidnapuje druga mafija trgovinom organima a Vitez kreće u misiju spašavanja. Uz to državni lekari i policija su deo mafije. A neko je još tu dodao Albance i neke stvari kojih nema u filmu.

Ukratko, pare su problem. Film nije zabranjen već se ne finansira od državnih para. A može da se snimi uz drugog sponzora.

Inače, kakve bljuvotine se snimaju na našim prostorima, nisam siguran da ijedna država/vlast ima mehanizam da zabrani snimanje bilo kog filma u regionu. Da li je film isplativ ili ne to je drugo pitanje. Da li bi neko išao ili da li će iči na projekciju ovog filma i u kom broju, kako bi bio prihvaćen ovde i u inostranstvu, ostaje da se vidi ako se realizuje. Prvo treba naći nekoga ko veruje u uspeh ovog filma.

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2018 u 22:45
Očigledno da film nije zabranjen i da je u planu mogućnost prikupljanja finansijskih sredstava za snimanje ovog filma, kakav god da je.     

https://i.imgur.com/scy38sc.png

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2018 u 22:54
Danilo-Naissus, ja cu radije po ko zna koji put odgledati DOGODILO SE NA DANASNJI DAN ili SPECIJALNO VASPITAJE, po mom misljenju 2 kultna filma, nego sto cu neki nas projekat odgledati jednom. Pa evo i onaj Juzni vetar, trejler me podseca na film Rane. Odgledao sam prvu sezonu Ubice mog oca i u pocetku bo zadovoljan jer kakve sve krseve snimamo da ovo i nije lose ali ipak je i tu falila produkcijska inekija. HBO bre nece da ulaze u nase projekt a hoce u kosijske kao Rumunija,Madjarska,Ceska... I ono malo kinematografije nam unistise ljudi kao Ljuba Stankovic, koji je jos uvek dete a tretiraju ga kao pevaca, a logicno je da ce mu se glas promeniti kad bude u periodu mutacije i Kija Kockar rijaliti igrac ili pevacica ili starleta. Zbog takbih ljudi smo gde jesmo. Pa Gorcin Stojanovic reziser filma Strsljen je dozvolio da snima spot za tamo nekakvog Djoganija. Umesto d se cene ljudi kao Goran Paskaljevic i slicno, takve ljude mozemo naci u nekakvim emisijama koje se snimaju po podrumima. Titlovi hvala sto postojite pa da se moze skinuti prevod za i ruski film,seriju, isto tako poljski,madjarski,litvanski... Kakva smo zemlja cudi me da postoji ovako dobar sajt kao TITLOVI.COM
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 00:05
Nadam se da je ovo samo odlična i originalna reklama za ovaj film.
Svako voli da vidi neki "zabranjeni" film.
Pravi zabranjeni filmovi i ne stignu do tabloidnih medija.    
Još jednom, nije problem snimiti film već zaraditi na tom filmu.
Naša publika je vrlo probirljiv i strog kritičar.

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 00:59

Димитрије Војнов: Онај ко не наплаћује ставове, тешко наплаћује

Vreme 1440 - Licni stav: Politicki ili pilicarski

Dimbo je zaratio sa famoznim filmskim centrom pre ovog što je Danilo objasnio. Nije zabranjeno snimanje filma ako filmska ekipa nađe pare. Film može biti zabranjen tek kad se snimi a to u oba slučaja nije tako.

Kome u Srbiji smeta finansiranje filma o zločinima na Kosovu?

Stanje u državi se reflektuje na kulturu i to nije od juče. Master dizaster se divi Muratu, prošle nedelje beše jubilej 100 leta od Kajmakčalana i pravi povod za paradu. Isto važi i za 110 godina od podzanja Prvog srpskog ustanka na kom niko od predstavnika vlasti nije bio, nije bio čak ni dični Karađorđev potomak koji živi na naš račun u Belom dvoru.

Sve ovo je maksimalno ispolitizovano a istina je negde između. Pre 7-8 godina naleteo sam na nekoliko skandala koje su napravile komisije koje su delile lovu za filmske projekte. Najpoznatiji je onaj vezan za Nacionalnu klasu 2. G.Marković nije imao scenario ali je zato dobio lovu i počeo da skuplja ekipu. Onaj drugi koji je još gori i nije poznat vezan je za komisiju u kojoj je bio mlad i neafirmisan reditelj koji je samom sebi dodelio lavovski deo iz budžeta namenjenog filmadžijama. O skandalu kad je mlađa u skupštini izboksovao preko budžeta finansiranje daragojevićeve pomije Sveti Georgije zbiva aždahu da ne govorim. Primera ima dosta i to ne vidi samo onaj ko ne želi da vidi. Sve to mnogo bolje zna Dimbo koji je donekle u pravu, nije u pravu kad se sad pravi nevin poput francuske sobarice.

https://pastebin.com/m8WYmMDh

Ovo gore je njegov scenario pa ko želi neka se informiše. Okačio sam linkove, zainteresovani mogu da ih iskoriste skupa sa svojom glavom. Svoje mišljenje zadržaću za sebe.

Volim film, i ne samo film a na ovu "kulturnu elitu" primenio bih američli recept. Američka vlada nema ministarstvo za kulturu već pomaže na druge načine one za koje misle da to zaslužuju. Ne troše pare građana na (ne)podobne spodobe koje svoje frustracije prebacuju na film. Ako već preuzimaju i imitiraju kompletnu američku koncepciju neka primene i ovo. Neka izađu sami na tržište.
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 01:47

Pošteno pričajući ne znam što se oko ovoga diže prašina. Zar neko očekuje da se vrednuje nečiji scenario zbog kvaliteta? Pa da nisam gledao zadnjih 10 god. sve promašene projekte pa da se zapitam da li je ovo ili ono razlog. Da li su finansirani od strane države, velmoža, kojekavih fiktivnih lopovskih društava meni je kompletno sve jedno. Kada se na zagađenu poljanju zaseje najbolje seme i ubace najbolji i najzdraviji preparati od žetve nema ništa, niti će biti. 

I ja volim film, obožavam ga, ali to nije razlog za mazohizam. Zašto bih gledao nešto od čega će mi biti loše i fizički i psihički i svi su kao bogte vid'o iznenađeni stalnim glupostima koje se događaju. Ni malo me ne interesuju srpski filmovi novije produkcije, jer su kao i politička i duhovna elita svetlosnim godinama daleko od istog tog naroda. Nama je predodređeno da pročitamo na kajronu ili kojekakvim "nezavisnim" medijima da je zid pao, most nije završen, da se deponija slučajno po 5-ti put zapalila, da će nam biti bolje kad dođe "kraljevstvo nebesko", a dotle smo dužni da plaćamo. Boli nas samo ono što se desi samo nama, a ne obraćamo pažnju na tuđu muku, a da ne pričam da ćemo pre da pocrkamo nego nekome još i da pomognemo. I šta sad? Samo je kinematografija podbacila? Zamislite šta je sve moglo da se napravi i uradi u kulturi sa milijardu evra koji su proćerdani u ovim vremenima. 

Pride, zar je neko očekivao neko remek delo klasične kulture, što u kinematografiji što u ostalim kulturnim delatnostima uz ovakvu kulturnu elitu? Stvarno?!

Opet, mogao bih da predložim temu koja će biti istorijski svetski jedinstvena našim probranim čovekoljupcima. Svima je izmakla priča o nestajanju jednog malog naroda koji je pre mnogo vekova obitavao na balkanu, pa eto još jedne mogućnosti našim vrlim romanopiscima da objasne našu krivicu u tom događaju. I naravno treba pažljivo odabrati vreme, jer je lakše kada tvoja pripadnost eliti ne može biti dovedena u pitanje. LOL

Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 02:10

Nisam ni ja toliki mazohista, uglavnom pošrujem onu narodnu koja kaže da nema tako loše pomije koju dobra svinja ne može da izjede.

Šalu na stranu, napisah da je ovo maksimalno isplitizovano i da se Dimbo ponaša kao da je pao sa Marsa pa ne zna šta se sve finansira našim parama. Nazovite ovo što sledi teorijom zavere, mislim da master dizaster i slični odnarođeni tipovi rade na tome da nas ubiju u pojam. Da budemo zombiji, tikve bez korena, kliker na asvaltu koje povetarac pokreće. Što bi sami rekli, sve je transparentno i vidljivo za prosečnog posmatrača. Zato sam posle onih linkova zadržao svoje mišljenje za sebe.

Film ne može da odtži ni Dimbo ni Goran Marković jer su, ma kako bili dobri ili loši, nesposobni da dođu sami do love. Oni su dva lica iste medalje (digao sam Dimba u nebesa) jer zavise od budžeta. Nisu važna imena, njih dvojica su mi se lepo namestili.  Zato mi je fenomenalan film Ničije dete koje je potpisao Vuk Ršumović. Po sposlu sponzora da se videti koliko je obio pragova da bi došao do para. Spas je u gerili i talentovanim pojedincima kojih ipak ima.

Postojao je jedan narod koji je nestao i o njemu je pisao pokojni Pekić u Zlatnom runu. Bolje da finansiraju nešto takvo a ne kojekakve senke i slična remek dela čiji su autori nešto besni na Nemanjiće i Solunce.

Zaboravih da dodam, sve ih je lepo proučio i opisao pokojni Tirke u svom Crnom talasu. Ni tad nisu filmovi bili zabranjivani već su završavali u bunkeru.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 03:10

Ničije dete je ozbiljan projekat, koji ne maše dnevnom politikom niti se dodvorava nekome. Zato i vredi puno više od izvikanih srpskih remek dela i remek umetnika LOL. Za pojedine "žderače" narodnih para i provikane filmčine ima više srca i duše, ma za sve njih zajedno. Priča o mladim ljudima koji nemaju sreću, samo se "pridržava" na nacionalnim i ostalim kvazi društvenim pitanjima. Sudbina ljudi kojima Bog nije podario, ili je Đavo pružio neophodno.

LOLLOLLOLZnao sam da ćeš da provališ na koji sam narod mislio. LOL E, sad, ako uzmemo u obzir današnju elitu čvrsto sam uveren da bi istorija bila drugojačija i da bi se opet pojavie hladnjače.LOL Uvek sam za ozbiljno uzimao ljudsko samokažnavanje, ono sa onim bičevima u samostanima, ali verujem da bi ovi kažnjavali bičevanjem nas u ime njihovog iskupljenja.LOL Ne mogu a da se ne zgrozim  one scene kada sakati i ubogi spasoše srpsku vojsku i kraljevinu. Ozbiljno kažem da me te priče o državi i "umetnicima" ne interesuju, jer se loše osećam od njih, biva mi muka. A muka nije osećanje. LOLLOLLOL Neću više da uskačem. Smile

Ažurirao mahoni - 24.Rujan/Sep.2018 u 03:16
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 03:51

Nešto slično ima i za druga Ristovskog koji ne pravi pitanje ko je na vlasti. Bataliću gospodu umetnike i slične, dovoljno su sami sebe pokazali.

Bežim sa teme u kojoj ipak nisam iskazao svoje mišljenje i stav. Ima dana za megdana. Ostavio sam dovoljno materijala za one koji misle dvojom glavom, neka vide da krljanje između Dimba i filmskog centra nije od juče. Na kraju, da se ne zaboravi, Dimbo se svesno zamerio gospodi koja drže kasu sa našim parama, treba to ceniti. Ne verujem da ne zna onu narodnu da koga ke moliti ne treba ga ljutiti. Za početak i to je nešto.

Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2018 u 16:01
Slažem se i sa Mahonijem i sa Stoletom.    

Inače, po tabloidima... Filmski centar Srbije je odvojio 30 miliona dinara za snimanje ovog filma. Da li je to malo, realno ili mnogo znaju ljudi u struci.

Ostaje pitanje, zašto bi se scenarista jednog (kako kažu) odličnog scenarija krio iza pseudonima Kosta Marković.

Jedna komisija je odobrila novac za film, druga je poništila tu odluku. Postoje opcije:
- da jednostavno nema novca,
- da je novac preusmeren na neki drugi projekat.
- da su uočene neke nove nepravilnosti,
- da je odrađena revizija ugovora.

Da li je scenario razlog ili izgovor ostaje da se vidi.
Producent filma S.M. je potpisao sporazumni raskid ugovora sa FCS.
Različiti tabloidi i dnevne novine imaju skoro suprotne stavove po ovom pitanju.
Generalno, onaj ko finansira neki projekat može i da utiče na taj projekat.
Pronalaženje novog sponzora koji nema zamerki bi rešilo "dramu" a koliko film zaista vredi oceniće publika i filmska struka.      

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2018 u 16:48

Nikola Kojo za NOIZZ: Zabrana filma "Mezimica" je odraz paranoje

Dimbo sam kaže da su vršili pritisak na njega i da je zato izmenio scenarija. Odatle valjda pseudonim mada meni sve to izgleda drugačije. Sagnuo je glavu jer pokornu glavu sablja ne seče. Potpisao je i aneks ugovora sa filmskim centrom koji je pristao da ih finansira.

Okačio sam linkove pa ko voli neka izvoli.

Moje mišljenje je da je Dimbo pokušao da u scenariju eskivira sve veze države sa slučajem hladnjača i možda bi i uspeo u tome da je umesto nekog iz DB-a ubacio nekog kriminalca. Konkretno, bilo koga samoi ne onog ko skreće pažnju na mudinje. Kolega na poslu sluša razne ludake kad je njegov red i sa njim nevoljno isto to radim. Uglavnom ne registrujem šta sluša, aktiviram se kad se spomene neko ime itd. Slušao je suđenje na kom je bila šatana kandić koja je itekako povezana sa svim tim i tamo su joj dokazali da laže. Čuo sam ime pa sam se aktivirao, kasnije saM preslušao snimak a ono što sam čuo bilo je u rangu najboljeg scenarija za neki film koji za temu ima teoriju zavere, špijuniranje i slično. Snimak sa suđenjia postoji na netu a ovo nije ni mesto ni vreme ua njega. Da spomenem još našeg glavnog bezbednjaka jovicu stanišića koji je eskivirao Hag. Njegova izjava posle tribunala sve govori. Ni za nju nije ovde mesto i sa tim ovde prestajem. Koga zanima neka sam istražuje.

Sve ovo je maksimalno ispolitizovano i to je loše za film. Birokratija ima svoje metode da to spreči a ima i država koja može da utiče na sponzore. To je bar lako i legalno. Pošalje se finansijska policija, sanitarna inspekcija koja 3-4 puta dnevno posećuje žrtvu. To takođe nije tema.

Pisaće se o ovom neko vreme a onda će sve pasti u zaborav. Pamtiće samo zlopamtilaLOL

Šta se sve tu stvarno dešava znaju samo oni koji stoje iza ove čarlame. Mediji nisu pouzdani izvor informacija, najbolja bi bila neka emisija uživo. Okrugli sto ili nešto slično.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 02:16

Našli rešenje: Ipak se snima "Mezimica"?

Problemi zbog kojih je ugovor sporazumno raskinut nisu nerešivi, pa će FCS i producenti filma preispitati odluku i probati da omoguće da se film realizuje.

Članovi grupacije za kinematografiju Privrede komore Srbije pri Udruženju za kreativnu industriju, održali su sastanak gde je jedina tema oko snimanja filma "Mezimica".

Filmski centar Srbije (FCS) je pre desetak dana, pred sam početak snimanja raskinuo ugovor sa producentom Svetozarom Cvetkovićem, ali sada, kako pišu domaći mediji, ima nade da se ovaj film snimi.

Sastankom je predsedavao Dragan Bjelogrlić, a prisustvovali su i reditelji Dušan Milić, glumac i reditelj Nikola Đuričko, Boban Jeftić direktor FCS-a, kao i Svetozar Cvetković producent i autor scenarija Dimitrije Vojnov.

"Krivicu žele da svale na mene. Ipak ima razloga za optimizam i moguće je da ćemo ipak snimati", napisao je Vojnov na društvenim mrežama za vreme zasedanja.

Filmovi "Teret" i "Mezimica" se bez ikakve osnove ocenjuju kao antisrpski, što nanosi veliku štetu srpskoj kinematografiji i kulturi u celini.

Na sastanku je konstatovano da problemi zbog kojih je ugovor sporazumno raskinut nisu nerešivi, pa će FCS i producenti filma preispitati odluku i omogućiti da se film realizuje, prenosi "Kurir".

Strukovna udruženja smatraju da je to njihova obaveza prema filmu i srpskoj kulturi.

"Apelujemo na kolege da se uzdrže od neargumentovanih nastupa u medijima koji su doprineli stvaranju nezdrave atmosfere i uzbunjivanju javnosti", poručile su filmadžije.

Iz FCS-a navode da ne bi ni raskinuli ugovor sa Svetozarom Cvetkovićem da nisu dobili zahtev od Vojnova da se stopira snimanje.

"Upravni odbor se nikada nije bavio sadržajem filma, već su njegov sadržaj u dopisu, producenti sami ocenili kao sporan. Jedina istina je da ovaj projekat pratilo stalno kršenje ugovora zbog samog scenariste, a ne FCS-a. Scenario je menjan bez njegovog znanja i na kraju potpisan pseudonimom", piše u saopštenju.

U filmu "Mezimica" glavne uloge poverene su Milošu Bikoviću, Nikoli Koju i Aglaji Tarasovoj.

Autor: mondo.rs

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 02:32

Posle pregledanja svega iole merodavnog lično mislim da je priča bezveze, da je ovo hiljaditi film na tu temu i da stvarno može da izazove konotacije na širem nivou. 

Scenarista tvrdi da je izbegao sličnu tematiku iz rata, ali definitivno mi nije jasno zašto bi neko snimio film sa preprodajom organa i koji to segment nije prikazan u predhodnih sto filmova. Da li je to da se pokaže da se događa i kod nas? Da li se očekuje drugačije reagovanje publike zato što kradljivci organa pričaju srpski jezik? Da li kod nas postoji nekakav drugačiji cilj osim novca? Pa, što nije napisao scenario o krađi beba koja se kod nas dešava decenijama?

Ma, bre, bezveze tupim, a rekoh da neću. LOL Smatram da je tematika uveliko sažvakana i da se bezveze troši novac, osim ako film ima još nekakav cilj. Oni će naravno da ga snime sa ili bez pseudonima. LOLLOLLOL

časna piJonirska, više me nema o'đena.LOL   

P.S. Onaj lekar koji je pre par godina tražio 500e od oca klinca koji je imao tumor na mozgu je kažnjen sa gubitkom licence na kratak rok i opet radi. Čemu ova zajebancija, stvarno mi nije jasno. 

Ažurirao mahoni - 28.Rujan/Sep.2018 u 02:38
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 02:57
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Posle pregledanja svega iole merodavnog lično mislim da je priča bezveze, da je ovo hiljaditi film na tu temu i da stvarno može da izazove konotacije na širem nivou. 

Scenarista tvrdi da je izbegao sličnu tematiku iz rata, ali definitivno mi nije jasno zašto bi neko snimio film sa preprodajom organa i koji to segment nije prikazan u predhodnih sto filmova. Da li je to da se pokaže da se događa i kod nas? Da li se očekuje drugačije reagovanje publike zato što kradljivci organa pričaju srpski jezik? Da li kod nas postoji nekakav drugačiji cilj osim novca? Pa, što nije napisao scenario o krađi beba koja se kod nas dešava decenijama?

Ma, bre, bezveze tupim, a rekoh da neću. LOL Smatram da je tematika uveliko sažvakana i da se bezveze troši novac, osim ako film ima još nekakav cilj. Oni će naravno da ga snime sa ili bez pseudonima. LOLLOLLOL

časna piJonirska, više me nema o'đena.LOL   

P.S. Onaj lekar koji je pre par godina tražio 500e od oca klinca koji je imao tumor na mozgu je kažnjen sa gubitkom licence na kratak rok i opet radi. Čemu ova zajebancija, stvarno mi nije jasno. 

Mislim da je sve to najmanje bitno jer svi smo mi dobrovoljni donori organa zahvaljujući ljudima koji govore srpski. Nismo ako odemo u policiju i potpišemo izjavu. Ne znam da li treba taksa da se plati, znam da će mi prijatelj veterinar popravljati zube, nameštati, ne daj Bože, ruku, nogu...

Šalu na stranu, u filmskim zanimljivostima sam okačio godtovanje u "Oku". Tamo se negira bilo šta što ima veze sa organima, to je izmišljotina koju su lansirali mediji.

Ovo je muljanje na nivou, pravo naše, pilićarsko koje neću da komentarišem. Nemam dovoljno podataka.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 20:24
Koje osnovno pitanje treba sebi da postavi:

Scenarista: - Da li će neko ovo da gleda?
Producent: - Da li će ovo da zaradi neki dinar?    

Dobra stvar, što se po ko zna koji put pokazalo kakvi su nam mediji danas u Srbistanu.
Tabloidi, žuta štampa, dnovinari,.... odavno više to ne čitam jer im ne verujem ni reč.
Dovoljno je da jedan list objavi pa da ga ostali prate bez provere, copy paste, mnogi imaju identične tekstove sa istim pravopisnim greškama i omaškama.

Npr. Pjerluiđi Kolina o golu CZ. Nema dalje.    

Inače znak pitanja na gornjem naslovu jednog tabloida znači da je to samo obično nagađanje a ne vest.   

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 21:42

Svaka roba nađe kupca, pklopac lonac itd. Neko bi i ovo gledao, to je sigurno. Možda nekog zanima kako se dva puta vrši ekshumacija tela buldožerom a da ona budu neoštećena. Ili, zašto bi neko pravio masovnu grobnicu u Batajnici, maltene u dvorištu naših oružanih snaga. Ključno pitanje, kako su stradali svi ti ljudi, da nisu možda nato snage dejstvovake na kolone izbeglica ?

Pomoć države je poželjna i neophodna ne samo zbog para već i zbog logistike. Regulisanje saobraćaja dok se nešto snima, na primer. Država (čitaj mi) finansira filmove koji prolaze loše ili dobro na blagajnama. Ključno pitanje je da li su producenti, na primer Bjelogrlić, podelili zaradu ili bar vratlili uložena sredstva u državnu blagajnu ?

Stanje u medijima, i ne samo u medijima je takvo da ću pre poverovati Njuz netu nego novinama koje pisale, na primer, o fantastičnom koncertu Bili Ajdola koji nije održan jer je otkazan.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 23:34
Mi kao da imamo državu staru godinu dana. Država plaća, niko ne vraća.
Evo samo primer netransparentnosti - novogodišnja rasveta u Bgd svake godine sve skuplja (ako je to tačno).
Lično sam za lepše, ukrašene, čistije gradove. Nova rasveta - ok. A šta je sa starom? Da li se ustupa nekom gradu/gradovima ili prodaje, kolika je ušteda.
Za niški aerodrom npr. danas vlast kaže da je otkazana linija za Malme jer je prazan avion, a suprotna strana kaže da je to najjača avio linija iz Niša popunjena 80%. Neko laže očigledno. Inače, ranije u vreme DS je gradska vlast uplaćivala prazne karte u avionu da bi popunila kvotu da avion ima zaradu da leti. Da li su plaćali prazna sedišta ili su poklanjali karte narodu - ne znam ali se niko nije pohvalio u to vreme da mu je grad platio avio kartu za bilo gde.

Nebitno ko je na vlasti, dok se gleda dobrobit sopstvenog džepa a ne dobrobit naroda nijednoj zemlji neće da svane pa ni Srbiji.

Za filmove domaće, ne znam da li uopšte postoji uvid kolko je neki bioskop zaradio u bioskopima. Verovatno, nadam se da postoji. Trebalo bi.

Ako imamo loše scenariste, neka se adaptira neko književno delo. Npr.Serija koju bih voleo da vidim snimljenu na RTS-u u narednih 5 godina - neki od naših klasika. Dobrica Ćosić npr. Koreni, Deobe, Vreme smrti....

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 23:53

Uopšte nije u pitanju nečija dobtobit već samo "gde sam ja tu". Konkretno, koliko je moja provizija. Nabavna cena jelke, fontane, jarbola je tolika, dok dođe do nas ooovoolikaaa. Ako ste alavi uzmite proviziju na skener ili bilo šta drugo što treba bolnicama, školama...Pare se arče na gluposti.

Autorima kaplje para stalno. Nebitno da li je film davan u bioskopu ili na televiziji. To najbolje zna Siniša Pavić koji je jedan od najvećih deoničara RTS-a. Svaka reptiza njegove serije njemu donosi procenat.

Vratiću se na Dragojevića i njegovu aždahu. Njegov partijski drug, bivši ministar prosvete Obradović, da bi povećao gledanost naterao je čitave škole da odu u bioskop. Ristovski je otišao još dalje, gradonačelnici nekih opština su iz budžeta pokupovali karte za film koji još nije snimljen.

Slažem se, mogli bi da ekranizuju neko književno delo. Majedonci su, na primer, snimili istorijski spektakl sa manjim budžetom od Dragojevićeve ale. Nušić 1915, Ćosić...nije da nema.

Bežim sa teme.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2018 u 01:03
"Svaka reptiza njegove serije njemu donosi procenat."
Čuo sam da i glumci i naslednici glumaca dobijaju neku kintu, ne znam koliku od tih repriza.
Što je ok, takav ugovor, autorska prava i slično. Crno na belo.

Nušić 1915 - roman da se naježiš. Realno kako je bilo. Raspad jedne države, rasulo, povlačenje... Albanska golgota tokom koje je nestalo, umrlo, poginulo ili zarobljeno 243.877 ljudi.

A onda je 1918. srpski Kralj Aca učinio nešto nepojmljivo. Kraljevinu Crnu Goru je prisvojio i poništio njenu državnost i napravio jednu nesložnu i na propast osuđenu zajednicu naroda koji su do pre mesec dana ratovali jedni protiv drugih. Srbija je izgubila svoje ime a ideja da se svi izjašnjavaju kao Jugosloveni je doživela propast 1941. i još jedanput 1990. Danas se sve vratilo na početak. Svako ima svoje državno dvorište i svoju kapiju. Svoju kuću, okućnicu, voćnjak, izlazak na more ili reku. Šteta što nije bilo mirnog razgraničenja kad je trebalo, danas bi ExYu prostori sasvim drugačije izgledali. Ali i za mir i za rat su potrebne bar dve strane.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,289 sekundi.