Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čudan problem
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Čudan problem

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
LukaMG View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LukaMG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Čudan problem
    Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2018 u 23:52
Pozdrav svima, imam jedan, za mene kao početnika u prevođenju, čudan problem. Naime, radim prevod jednog filma u programu SubtitleWorkshop i tu koristim encoding EastEurope i prikazuje mi sva naša yu slova(čćđžš). Fajl ćuvam kao SRT. i taj fajl iz SubtitleWorkshopa lepim na video pomoću programa HandBrake, i tu nastaje problem. Kada u HandBrake-u uradim encode prikazuje mi samo slova ČĆĐ dok slova Š i Ž ne prikazuje. To se dešava i na UTF-8 i na 8859-2.
Jasam probao da nekako prevarim program, pošto mi je slabo jasno kako funkcioniše, pa sam isti fajl iz SubtitleWorkshopa sačuvao kao ASS. pa konvertovao u SRT. i onda encodirao taj fajl u HandBrake-u i pokazuje mi slova Š i Ž ali onda ne prikazuje ČĆĐ.

Molim vas, da ako neko zna kako da rešim ovo i u čemu je problem, neka odgovori. Unapred zahvalan, Luka.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2018 u 06:27
Kada se .srt fajl otvara u Notepadu i nakon toga sprema (Spremi kao...) treba uvijek odabrati ANSI a u Hand Breaku (nisam koristio program) vjerojatno treba podesiti kodiranje na East Europian ili Windows 1250, nešto na tom tragu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.