| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ithaca (2015) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Ithaca (2015)Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2016 u 00:36 |
|
Ithaca (2015) ![]() Režija: Meg Ryan Scenarij: Erik Jendresen, prema romanu Williama Saroyana Žanr: Drama Jezik: Engleski Država: SAD Trajanje: 96 min Tom Hanks ... Mr. Macauley Meg Ryan ... Mrs. Macauley Sam Shepard ... Willie Grogan Hamish Linklater ... Tom Spangler Jack Quaid ... Marcus Macauley Gabriel Basso ... Tobey George Alex Neustaedter ... Homer Macauley Molly Gordon ... Mary Arena Scott Shepherd ... Corbett Spencer Howell ... Ulysses Macauley Priča o mladom Homeru Macauleyju koji kada počne Drugi svjetski rat, ostane kod kuće kako bi brinuo o majci, sestri i mlađem bratu, dok je njegov stariji brat na frontu. Homer radi kao raznosač telegrama kako bi pomogao obitelj i svojim sugrađanima donosi vijesti sa fronta. Prevod je najavila: Beca011 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2016 u 00:54 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2020 u 18:34 |
|
Dakle, ovo je (po milioniti put) rimejk filma (kome uopšte nije ni trebao rimejk).
Rimejk filma The Human Comedy (1943) sa izuzetnom glumačkom ekipom, probranoj u toj ratnoj 1943. Majki Runi, Džejm Krejg, Marša Hant, Dona Rid,... Sa mnogo više emocija, ekspresije istih, sa mnogo ubedljivijim načinom prezentovanja novele na filmsko platno... I konačno, tema vrlo aktuelna tih ratnih godina. Meg Rajan, njena prva režija i epizodna gluma. Odlična glumačka ekipa - ali realizacija ispod očekivanja. Nema ovde emocija, ljudskosti, empatije, podrške,... Likovi su dati vrlo površno i zbrzano,... Film nije predvidljiv (bar ne meni, jer sam očekivao drugačiji kraj)... ali eto... nisu uspeli ni da iskopiraju original. Na stranu to - ko normalan daje detetu od 14 godina (iako ga glumi prelep i harizmatičan 17. godišnji Aleks Nojštedler) takav zadatak (a okružen je starijim i zrelijim i iskusnijim muškarcima). Jasno je da je jedna od poruka - u ratu svi gube svoje najmilije i siromašni i bogati, rat ne bira... Ali to se može reći za bilo čiji narod i vojsku. I svi misle da su u pravu tokom rata. I svi se nadaju da su na pobedničkoj strani. * snimani su filmovi sa sličnom tematikom, uručivanje telegrama porodicama američkih vojnika poginulih u vojnim intervencijama širom sveta pri širenju demokratije. Postoje eto i procedure kako nekome saopštiti takvu vest, tako da više ne šalju decu od 14.godina. Ps.scena... majka vojnika proslavlja rođendan, puna kuća gostiju... Pa jebote telegram, može loša vest da sačeka i naredni dan, ko čovek a ne ko vampir tokom noći da predaš taj telegram. 1 dan neće promeniti ništa ali neće ni pokvariti tu zadnju zabavu, jer od narednog dana za tu majku i tu porodicu više nikada neče biti isto. SJAJAN i vrlo kvalitetan prevod Bece 011. Svaka čast i hvala ti na odvojenom vremenu i trudu za prevođenje. Ocena (5+). Bravo. Bez lične ocene filma. A film svakako vredi pogledati. Ali ne očekujte previše. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |