| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kako se nosite s tim? |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kako se nosite s tim?Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 20:59 |
|
Nisam čest prevoditelj, odradim samo ono što me zanima, ne obećajem ništa jer ne znam kako ću s vremenom. U jedan prijevod ulupam brat-bratu oko 5, 6 sati, znanje engleskog mi je solidno, kad nisam siguran u nešto nije mi problem proguglati 'riječ+meaning', držim se književnog hrvatskog jezika,... ono, ništa posebno. Ne zahvaljujem se drugima na prijevodima jer sam lijen za tako nešto, pa i ne očekujem da se meni netko zahvali. Ono, ionako je sve ovo na izvol'te. Onda mi uleti lik sa komentarom, kao 'čemu još jedan prijevod na istom jeziku, bla, bla...'. Nisam vidio da je netko stavio prijevod od zkarlova, a i da jesam, opet bih ubacio svoj, jer čemu sam ga radio? Naravno, nakon mog komentara da se žali Ministarstvu za istraživanje ruda i gubljenje vremena, lik prelazi na moju bližu obitelj, točnije pokojnog oca, koji i nema baš puno veze sa svim ovim. Naravno, počasti me i nadimkom 'wannabe zkarlov', pogrešno napisanim, ali jasno je što mu je na pameti. Dugo sam na internetu, tamo od sredine devedesetih, ali nikako se ne mogu priviknuti na te anonimne junačine. Znam da ima svakakvih, život ga satire, žena ga vara, djeca ne uče, sto čuda mu je na grbači... i onda naiđe na 2 prijevoda za istu epizodu i još na istom jeziku... Pa jel' nije to za pop...dit, da prostite? Zanima me mišljenje kolega prevoditelja koji su se spoticali o takve likove. Kako se nosite s tim?
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:06 |
|
@valkanela Eh, kad "odgulis" 10 tak godina na sajtovima sa titlovima jednostavno odignorises. ![]() Naravno, svako se nosi na svoj nacin, ali prije svega treba napomenuti da taj sto pise najcsce ne postize svoj cilj, vec svojim izborom kako i sta ce pisati, pokaze svoj pravi ja. Bar onima koji znaju "citati" ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72053 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:07 |
Postao sam administrator pa ih kažnjavam. ![]() Relax. Ignoriraj budalu. Vidiš da je toliko glup da je ničim izazvan rekao da posjeduje još jedan nick ovdje, a to nije dopušteno. |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:10 |
|
Ijuuu, pa onda ih i ja mogu kaznjavati ![]() ![]() ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Neshoo10
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Studeni/Nov.2013 Lokacija: Easter Island Status: Offline Points: 265 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:19 |
|
Kolega, samo ti udri i ne dopuštaj da te neko spotiče u onom što voliš da radiš |
|
|
Samo su ljudska glupost i univerzum beskonačni, za univerzum nisam siguran.
|
|
![]() |
|
Rocky75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Budale i pečurke se ne sade, same niču Pridružen: 24.Rujan/Sep.2012 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1723 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 21:27 |
+1 ![]() |
|
|
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
|
|
![]() |
|
dum-spiro-spero
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 22:05 |
|
I sama sam prije nekog vremena imala slučaj gdje me tip popljuvao zbog prijevoda koji čak i nije bio moj. Na kraju je uvidio grešku i ispričao se. Međutim, ja sam dan, dva bila iskreno potresena i detaljno pregledala sve što sam do tada prevodila. Mogu ti reći da mi je pomoglo da uvidim neke svoje greške i da napredujem. Iako sam bila na pola puta da od svega odustanem, zahvaljujući podršci dobrih ljudi odavde, nastavila sam. Da ti bude lakše, nisi jedini koji je imao loša iskustva. Nekome će se sviđati ono što radiš nekome ne. Svi smo mi pomalo sujetni na ono što radimo i lijepo je kad dobiješ priznanje za dobro odrađen posao. No moraš biti svjestan da će biti i kritika, opravdanih i neopravdanih i da se moraš znati nositi s njima. Na kraju krajeva, sve je ovo dobra zabava i ništa više. Onog trenutka kad prestane biti, nađi neki drugi hobi. Do tada, ne obaziri se na glupe komentare, jer čovjeka koji ti zbog duplog prijevoda istog filma spominje užu i širu familiju treba samo žaliti. Sretno i sve najbolje
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 22:40 |
A ja ih prijavim "učiteljici" iri koji ih kažnjava ![]() Ko kaže "hvala", ja njemu "nema na čemu". Ostale ignorišem ili ako ima elemenata prijavim za kaznu Još sad kad počne da se primenjuje novi Zakon o prekršajima od 01. marta, pisaćemo kazne kao saobraćajci ![]() |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 22:53 |
|
jednostavno je: pocni ![]() |
|
![]() |
|
Rocky75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Budale i pečurke se ne sade, same niču Pridružen: 24.Rujan/Sep.2012 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1723 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 23:19 |
Opet si se ušibala. ![]() ![]() ![]() |
|
|
Brigada žandarmerije pronašla i zapalila 2 hektara pod marihuanom, nakon čega su objavili da su oni sada divizija i da kreću u svemir da pohapse Pokemone!
|
|
![]() |
|
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14922 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2014 u 23:21 |
|
pa ja
vidim da nam se tihi vratio, opet radite popola![]() aj buduci da znamo kakav je moj vid dok sam ovako, provjeri onaj link u drugoj temi, da ne ispadne da krivo opet vidim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 12:23 |
|
Budala i paprati nikad nestat neće...
|
|
![]() |
|
Rocky75
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 12:24 |
|
Za paprat nisam siguran, sve ih je manje.
|
|
|
|
|
![]() |
|
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 12:37 |
|
Alkohol, alkohol i još alkohola (iako vidim da me Cersei pretekla - ah, ti Lannisteri!).
Ili svakih 6 mjeseci nestaneš s foruma i nema te (a ni titlova) narednih 6 mjeseci (kao pojedinci ovdje prisutni)... |
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 13:53 |
i to što kažeš
![]() |
|
![]() |
|
skajler
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Pridružen: 03.Kolovoz/Aug.2012 Lokacija: >>>>>>>>>>>>>> Status: Offline Points: 5303 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:34 |
|
Ne daj se obeshrabriti! A ovih "preko svega, nečega", njima nikad dosta razloga za njihove aktivnosti... Furaš svoj fazon i ne osvrćeš se... Na kraju krajeva, ti frikovi su nebitni, a ako baš "iritiraju do panja", pm administratoru i budu uklonjeni!
Ažurirao skajler - 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:36 |
|
![]() |
|
Dr IggY
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Smederevo Status: Offline Points: 487 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:37 |
|
Kako se u narodu kaze... Nemoj da ti je srce blizu dupeta. Ne potresaj se zbog nebitnih stvari.
|
|
|
Trn u tudjem oku svi vide,a panj u svom niko.
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:42 |
|
Eno ga: http://titlovi.com/titlovi/supernatural-176673/komentiraj-prijevod/
... još pljuje po meni. Ne smeta mu prijevod, već zašto sam postavio još jedan za istu epizodu. Podsjeća me na lika što me nazvao na sam Badnjak. Imao sam neki oglas za laptop i lik mi SMS-a da bi on zamijenio svoju Opel Corsu iz '93 za moj 3 mjeseca star laptop. Ja se zacenio, rekoh 'koji šaljivdžija' i nastavim u revijalnom tonu. Napišem mu da ću mu se obavezno javiti kad nađem laptop približnog godišta, pa da se zamijenimo. Sinko moj, kad je zapjenio... mislim da mu se slina slijevala s mog mobitela dok sam čitao poruku. Te oca, te mater, te djecu... sve je spomenuo. Onda sam mu poslao k'o fol broj policijske značke i zamolio ga da ne gasi mobitel kako bih ga mogao locirati. Lol... i dan danas ga zvrcnem da provjerim: "Birali ste broj koji se više ne koristi"! Eh, te sitnice koje život znače ;-) |
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:47 |
|
U virtuelnom svetu trolova, ljudi ne treba da se odlikuju sa:
1) Thick skin 2) Butt hurt U suprotnom je čovek malouman, imao i 10,000 prevoda.
|
|
![]() |
|
valkanela
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2014 u 14:55 |
|
Baš ti hvala... uvijek je lakše kad se javi dežurni optimista
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |