Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dzhamilya aka Jamilya (1972)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dzhamilya aka Jamilya (1972)

Dzhamilya

Dzhamilya (1969)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Džamila

Godina:

1969

Žanr:

drama, ljubavni, ratni

Trajanje:

83 min

Režija:

Irina Poplavskaya
, Sergei Yutkevich

Scenarij:

Chingiz Aitmatov

Glavne uloge:

Chingiz Aitmatov
  >  Narrator (voice)
Natalya Arinbasarova
  >  Dzhamilya
Mukhtar Bakhtygereyev
  >  Osman (as M. Bakhtygereyev)
Bolot Beyshenaliev
  >  Artist (as B. Beyshenaliev)
Suymenkul Chokmorov
  >  Daniyar
Nasreddin Dubashev
  >  Se-it
Nasyr Kitayev
  >  brigadir Orosmat
Aliman Zhankorozova
  >  Mother (as A. Zhankorozova)
Altynbek Kenzhekov
  >  Ssadyk (as A. Kenzhekov)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dzhamilya aka Jamilya (1972)
    Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 18:55

Dzhamilya aka Jamilya (1972)

Kirgizija (SSSR), 83’, na ruskom

Režija …….. Irina Poplavskaja, Sergej Jutkevič

Scenario i naracija ……. Čingiz Ajtmatov

Uloge

Natalija Arinbasarova ……. Džamila

Suimenkul Čokmorov …….. Danijar

Altinbek Kenžekov    ...        Sadik

Nasredin Dubašev      ...        Seit

imdb

Kirgisko selo u II sv. ratu i Džamila koja živi u njemu, udata za Sadika koji je ne voli koliko je njoj potrebno i koji je na frontu. Seit je Sadikov mlađi brat koji ima ulogu Džamilinog čuvara i treba da je odbrani od nasrtljivih mladića. Njoj je to od sve muke zabavno, dok ne sretne Danijara, bivšeg vojnika koji hramlje od zadobijenih rana.

Film je ispričan u formi Seitovih sećanja na Džamilu i Danijara, koji su mu "otkrili svu lepotu sveta".

Dirljiv film o ženinom pravu da voli i bude voljena u okruženju koje od nje očekuje jedino da rađa i vodi domaćinstvo i o Seitovom širenju vidika.

Film u mkv verziji je bio na jednom blogu, a onda su naišle neke sope, pipe i ostala čudovišta i pojela linkove. XviD verzija je dostupna, a prevod odgovara za obe.

Prevod na http://titlovi.com/titlovi/dzhamilya-aka-jamilya-140811/

Ažurirao Filaret - 13.Veljaca/Feb.2012 u 19:02
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 21:25
Ja sam na TV-u, pre mnogo godina, gledala verziju iz 1994. Hvala na podsećanju na ovaj divan film, bez obzira na to što je reč o dve različite adaptacije.
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2012 u 11:32
Da, divan film, prava reč i nimalo trivijalna.
Nisam ni znao za tu noviju verziju, ali mi se nešto i ne žuri da je pogledam.
Mislim da je ovde važna autentičnost (vreme, mesto, fizionomije) i zato mi se dopada ovakva Džamila, energična i samosvesna, lepa i u gumenim čizmama. Bojim se da bi tamo ličila na neku kenjkavu namigušu. Još na engleskom koji treba da liči na ruski...
Verovatno su ovo samo moje predrasude, ali neću da ih kvarim nego ću popodne da potražim Dr Živaga sa ruskom sinhronizacijom. Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.