Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > Virtual Dub: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Uputstvo za "brisanje" nalepljenog prevoda
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Uputstvo za "brisanje" nalepljenog prevoda

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Uputstvo za "brisanje" nalepljenog prevoda
    Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2007 u 20:19
Kao što i naslov kaže... možete videti o čemu se radi. Mnogo je bilo reči o ovome, pa evo i uputstva step-by-step!!!

DOWNLOAD:

Uputstvo
VirtualDubMod 1.5.10.1
Plug-in

Ažurirao darije - 01.Rujan/Sep.2009 u 17:04
Na vrh
TauCeti View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj TauCeti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2007 u 17:50
Svaka ti dala!
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2007 u 14:38
Isti problem imam. Procitao sam sve sto je pisano na tu temu ali to nadilazi moje sposobnosti. Ako moze neko primitivnije objasnjenje...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2007 u 14:51
Pa idi korak po korak po uputstvu. Sve je detaljno napisano i nema šanse da ne odradiš sve....

Ajde malo edit-a: Možeš i ovako. 

Prvo ćeš u nekom programu za slike ( najlakši ti je Windows-ov Paint) napraviti crni pravougaonik ( dimenzije: dužina , kolika je dužina u rezoluciji filma npr. 640x??? (znači 640) a širina koliko je širok nalepljeni prevod)U principu može i proizvoljno jer ćeš kasnije ionako štelovati po filmu. Možda ovo izgleda komplikovano, ali veruj mi nije. Sačuvaćeš to kao .bmp sliku.

Otvorićeš VirtualDub i učitati film. Ideš na Video->Filters->Add->Logo->OK.  Zatim u Logo image pronađeš onaj crni pravougaonik ( sliku koju si napravio) i učitaš je. Zatim pod Justification staviš BC. Klikni na Preview i pomeranjem slajdera vidi da li pravougaonik pokriva dovoljan deo ekrana, tj da li zaklanja prevod. Ako je dobar OK, ako ne smanji ga, povećaj... Nakon svega ovoga ideš Ok i pod File na Save As... Staviš određeni codec (naravno, ovde ćeš se poslužiti gore postavljenim uputstvom, kako bi ispravno sve namestio u postavkama codec-a) i sačekaš par minuta... Imaš film sa crnom trakom i spreman da u njega ili učitaš klasično prevod ili da zalepiš naš prevod, svejedno. Nadam se da sam ti dovoljno jasno objasnio postupak i da nećeš imati problema, no u suprotnom , slobodno pitaj.

To je lakše (i primitivnije) ali tako gubiš dobar deo slike....

Ažurirao darije - 07.Kolovoz/Aug.2007 u 15:08
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2007 u 15:37
Hvala, probacu.
Imam dosta filmova s lepljenim titlom. u principu mi to ne smeta (sitan engleski titl na francuskom i italijanskom filmu je prava stvar!).
Pitao sam zbog ono nekoliko kineskih/japanskih titlova koje imam. Ako se titl razguzio posred slike i ja stavim tu traku prakticno mi ode slika. jel tako?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2007 u 15:53
jap. Approve
Na vrh
Hmelj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hmelj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2007 u 18:49
hej Darije,pod plugin i uputstvo si postavio samo uputstva,fali plugin dakle. Aj molim te ispravi to pa da mogu skinut
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2007 u 21:16
Izvini na pogrešci....Postavljeno ponovo, ovaj put tačno!
Na vrh
Hmelj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hmelj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2007 u 22:38
Ok,skinuo sam ali sam zapeo na jednom dijelu pa moze pomoc :)...."idete na VIDEO pa na COMPRESSION gde morate da izaberete DivX codec za kompresiju(recimo 5.2.1.)." eh to nemrem pronac...

tak da sam odabrao taj ffdshow video codec i kad sam stisnuo na configure nije mi se pojavio divx prozor vec ovo...

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2007 u 04:15
Nemaš to iz prostog razloga, jer nemaš direktno instaliran DivX codec. Nisam radio, jer ga nemam u tom obliku, sa FFDshow...codec-om, ali koliko vidim sa slike, imaš tamo opciju gde stoji XviD, nađi DivX u listi i piči ista podešavanja koja sam napisao....
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2007 u 20:37
Jel to funkcionira ako skinem npr.film i na crnoj traci imam nekakav arapski ili šta ti ja znam koji blesavi prijevod!!??Jel mogu sa tim programom gore preljepit preko te crne trake na kojem mi je taj blesavi prijevod(film sam skino sa tim prijevodom peko Mule)!??
Na vrh
Dngy View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
BSTD :)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dngy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2007 u 21:31
Naravno da možeš, to nema veze s jezikom prijevoda, ta traka ti sakriva taj dio slike na kojem ti je prijevod, pa računaj da će to ispod ostati nevidljivo.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2007 u 21:42
OK,hvala na odgovoru!!Idem probat to sredit!Skino tri filma sa takvim prijevodima,a živcira me kad vidim te hjeroglife dolje!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2007 u 00:56
Još i bolje ako je lepljeni prevod na crnoj traci....samo udariš svoju crnu traku preko i gotovo.....
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2007 u 01:04
Thumbs UpWink
Na vrh
elektron View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj elektron Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2008 u 19:29
Izvini Darije, al opet malo kasnim. Brzo cu uci u fazon, veruj mi
Uputstvo s pocetka stranice link nije aktivan, rece ti pre godinu dana da je ponovo postavljen. Verujem, ali ga ne umem naci.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2008 u 01:06
Postavio sam opet uputstvo. Imaš ga za "download" u prvom postu.
Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2008 u 20:31
hvala Darije,prvi put sam upotrebio tvoje uputstvo i sljaka extra
Na vrh
allah View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj allah Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2008 u 18:44
Uradio sam sve kako treba al kad krenem da snimam fajl output bitrate mi je 1 fps. To je nemoguce ja inace rippam filmove sa AutoGK film mi bude gotov za dva sata... komp mi je dual core 2.2, 2 GB Ram-a nemoguce da je tako sporo...

Molim pomoc...
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2009 u 08:55
može li ponovo ovaj Plug-In, link ne radi?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,221 sekundi.