Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - 4 filma Alana Kornoa
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

4 filma Alana Kornoa

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: 4 filma Alana Kornoa
    Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2010 u 18:33
4 filma Alana Kornoa

Alain Corneau (1943)

Francuski režiser koji je prošao kroz nekoliko razvojnih i tematskih faza. Ova 4 filma su deo njegove prve faze koju karakteriše opčinjenost američkim žanrovskim filmom i težnja da se žanrovski obrazac obogati evropskim individualnim izrazom.
   Pravi je naslednik Žan - Pjer Melvila i nastavljač njegove nostalgične "evroamerikane", tipične za niz evropskih autora (Venders, Tavernije, povremeno Šabrol, Tadić, Šijan). Njegovi rani filmovi imaju čvrstu strukturu, jasno profilisane likove, svedene dijaloge i obeležava ih neka vrsta melanholije i čežnje za ljudskim vrednostima.
   Dosledan Bresonovskom minimalizmu, Korno poštuje gledaoca i ne trudi se da izmišlja dramske situacije da bi objasnio tok radnje ili postupke svojih likova. Jednostavno, priča teče dalje, do kraja, bez moralisanja i kajanja.

1. Police Python 357 (1976)
(Policijski pištolj 357)

Inspektor Fero (Iv Montan) je sticajem okolnosti umešan u ubistvo devojke sa kojom je u tajnoj vezi (Stefanija Sandreli), ne znajući da ona ima odnos i sa njegovim šefom.

Po mom laičkom mišljenju, uz Melvilov Crveni krug, najbolji francuski (samim tim i evropski) detektivski film.

2. La menace (1977)
(Pretnja)

Verovatno najslabiji od ova 4 filma. Opet Iv Montan, sada kao čovek koji bi da prekine jednu i započne drugu vezu, ali ne može da pobegne od sopstvene prošlosti.

3. Série noire (1979)
(Crna serija)

Sasvim drugačiji, skoro dijametralan u odnosu na američke žanrovske obrasce, film prati tragikomičnog gubitnika u pokušajima da se izvuče iz problema. Meni najdraži Kornoov film.
   O filmu je opširnije pisala Kneginja na 

4. Le choix des armes (1981)
(Izbor oružja)

Jedan bivši kriminalac (Iv Montan, pogodili ste), njegova žena (Katrin Denev) i jedan sadašnji i frustrirani lopov u bekstvu (Žerar Depardje) ukštaju puteve i niko ne ostaje pošteđen. U ovom filmu se ponajbolje uočava Kornoova težnja da svoje junake predstavi kao žrtve situacije i sticaja okolnosti. Ne tako dobar kao Python, ali odličan film.

Posle ovih, Korno u svijoj drugoj fazi snima remekdelo Sva jutra sveta (Tous les matins du monde, 1991), nekoliko dokumentarnih filmova i odličan triler Doušnik (Le cousin, 1997).
  Poslednji njegovi filmovi su teško shvatljive kulturološke i civilizacijske sinteze u formi komedije ili avanturističkog filma i daleko su od ovih ostvarenja.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2010 u 18:46
Veliko hvala za ove opise. Clap 
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2010 u 19:19
Filaret, puno hvala za prevode kao i opise ovih odlicnih filmova ruza
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 00:19
I ja se zahvaljujem na opisima a posebno na titlovima. Zvuči mi zanimljivo. Stavljam u bookmark da ne zaboravim kasnije da skinem.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.