Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jedno obicno pitanje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena temaJedno obicno pitanje

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
CkeRs View Drop Down
member
member

Status: Offline
Direktni link do posta Tema: Jedno obicno pitanje
    Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 19:55
Pozdrav,

Zelio bih da znam sto se tice prevoda,ako sam ja u stanju da prevodim filmove/serije ili bilo koje tv emisije (sto mislim da jesam) i ako se vi iz administracije uvjerite u to,prodjem odredjene testove ili kakav je vec protokol,da li ja bivam placen za to sto radim,mislim na prevodjenje ili je to moja dobra volja, prevodjenje.

Unaprijed hvala na odgovorima.
Embodiment of love.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 20:00
Prijatelju, ovde je sve DOBROVOLJNO. NIkakav novac ili nesto slicno, izuzev pohvala i tapsanja po ledjima!
Vladika
Na vrh
PsOaligator View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 20:01
Apsolutno dobra volja, svi mi prevodimo i počeli smo da prevodimo ponešeni nesebičnošću ljudi koji prevode i postavljaju prevode ovdje ljudima da ih skidaju...
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 20:37

odmah da ti recem  provera ovde traje dosta dugo (prvih 500 prevoda mora da uradis  dzabe da bi sve to lepo i detaljno isproveravali) 

kad  dobijes atest tj potvrdu ISO 9002/tg/jezik na koji prevodis/00123  onda od darija trazis da te upise u registar proverenih i da ti dodeli 3 srebrne zvezdice (plave nose samo oni koji su zapoceli proces inicijacije) 

sa tri srebrne zvezdice onda mozes da ostvaris clanstvo u VIP klubu  na forumu i posle napunjenog pripravnickog staza od godinu dana dobijes zvanje mastera (mozes ga dobiti i pre ako nakupis 1000 autorskih prevoda)  

sa njim vec ostvarujes pravo na naknadu ( nekada se delila i markica za prevoz ali su je ukinuli )

vecina isplata se realizuje u kafani na forumu tako da se obratis posle svakog prevoda gazda iri i on ti sve to sredi

naravno fiskalni racun ne dobijes ,dok mery ne sredi program za kasu (trenutno instalira na njoj TNT addon skriptu koja obracunava broj prevedenih reci i kvalitet istih sa brojem kesa koji  dobijes)

Ažurirao luka0037 - 29.Studeni/Nov.2009 u 20:46

Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 21:15
hahahahhaha! dobar si luka. joj... 
Na vrh
CkeRs View Drop Down
member
member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 21:28
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

odmah da ti recem provera ovde traje dosta dugo (prvih 500 prevoda mora da uradis dzabe da bi sve to lepo i detaljno isproveravali)
Hoookay,morge malo za tih 500 prevoda.Znam da bi sve bilo uredno posle samo jednog prevoda.

Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

kad  dobijes atest tj potvrdu ISO 9002/tg/jezik na koji prevodis/00123  onda od darija trazis da te upise u registar proverenih i da ti dodeli 3 srebrne zvezdice (plave nose samo oni koji su zapoceli proces inicijacije) 

sa tri srebrne zvezdice onda mozes da ostvaris clanstvo u VIP klubu  na forumu i posle napunjenog pripravnickog staza od godinu dana dobijes zvanje mastera (mozes ga dobiti i pre ako nakupis 1000 autorskih prevoda)  

sa njim vec ostvarujes pravo na naknadu ( nekada se delila i markica za prevoz ali su je ukinuli )

vecina isplata se realizuje u kafani na forumu tako da se obratis posle svakog prevoda gazda iri i on ti sve to sredi

naravno fiskalni racun ne dobijes ,dok mery ne sredi program za kasu (trenutno instalira na njoj TNT addon skriptu koja obracunava broj prevedenih reci i kvalitet istih sa brojem kesa koji  dobijes)

What a load of bullsh*t.
Embodiment of love.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 21:36
čovek ti je odgovorio u stilu tvog pitanja.

A odakle ti mislis da mi mozemo da dajemo pare,pa neki ljudi bi bili milioneri,da su naplacivali prevode?Mozda neko drugi daje,a mi NE!

Ažurirao AcaN - 29.Studeni/Nov.2009 u 21:38
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 21:41
pa mislim da se daje profesionalnim prevoditeljima koji prevode baš za ove filmove koji se nađu u kinima, dvd-ima.. ali za to moraš imato certifikat i kaj ja znam di to nađeš poslodavca. mislim to ti spada u ovu ostalu vrstu prevoditeljskih poslova - knjige, tekstovi, filmovi, web stranice... to baš moraš završiti naki fakultet ili tečaj. uglavnom... valjda me kužiš kaj oću reč.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 21:42
Npr Gaca....sad bi se izležavao na nekoj plaži, uz pićence....iz njega njegova vila od 2930857298452 soba LOL

Ne, jarane, sve je ovo za dobrovoljno...ko hoće, kad i koliko može Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
CkeRs View Drop Down
member
member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 21:44
Oki doki,cijenim ako je tako.

P.S Oblak..imam certifikat ;)
Embodiment of love.
Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 22:45
e pa vidiš, ako imaš certifikat onda možeš naći neki prevoditeljski posao za ozbač ono ;)
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 23:05

e pa moracemo da verifikujemo taj  certifikat

evo posto imas vec neki atest iz spoljnog sveta smanjicemo umesto 500 mozes da odradis 250 za pocetak do dobijanje srebrnih zvezdica

i staziranje ce mo ti skratiti na pola godine stim sto moras da imas i preko 1000 postova na forumu 

Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 23:46
ahahahhaa. lol. pa trebao bi ne jesti i ne piti i ne spavati da umije napraviti 500 prijevoda. to ne može ljudsko biće. to može jedino superračunalo. hahahaha
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 23:52

pa ko je rekao da je to lako 

ali ko ovde dobije srebrne i zlatne zvezdice taj posle titluje sirom balkana za izdavacke kuce i debelo to naplacuje 

ko nas stavi u svoj CV i kome mi damo preporuku taj  zaradjuje MNOGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOo

Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2009 u 23:58
joj daj ne kakaj Luka LOL
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 00:06

to je istina i to ce ti posvedociti mnogi koji sada rade u  poznatim filmskim kucama ,da su svoje prve korake poceli prevodeci kod nas uz nas nadzor

svi ovi kablovski distributeri biraju ljude na osnoovu saveta i preporuka koje im mi saljemo 

ugled koji imamo meri se u hiljadam poseta tokom dana a kvalitet i standarrde koje smo uveli su priznati cak i po standardima EU 

nego oblacicu jedno pitanje ne vezano za temu , da li se secas uopste koliko si jedinica podelila u nastupu 'neobavestenosti '?

malo pre smo obrisali desetak pa cisto da li da znamo da li je to samo vrh ledenog brega

Na vrh
oblak24 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 00:37
ma mislim da nema još puno. ne gledam puno filmova. doduše bilo je dosta tajtlova koji me eto, malo je reći, nisu uopće oduševili.
znam da sam za film wall-e podijelila puno jedinica, tak isto vjerojatno i za onaj film 'ne budi zao dok ispijaš sok u predgrađu' i khm.. još neke crnačke komedije kao npr. barbershop i barbershop 2; zatim: corpse bride, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, How High, Lock stock and two smoking barrels, Menace II Society, Puff Puff Pass, Purple Rain 1984, The Boy In The Striped Pyjamas.
to su uglavnom filmovi koje nisam pogledala jer se još nije našao odgovarajući prijevod. sinkronizacije su preloše a ja nemam srca sebi kvariti doživljaj filma lošim prijevodom.
vjerujem da ih ima još nekolicina.
a eto zato sada ispaštam ova dva žuta kartona i tko zna kada ću opet moći povratiti tu radost dijeljenja ocjena. LOL xD
Na vrh
Gajtana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 08:08
Naveden filmove osim wall-e nisam gledala, ali za wall-e postoji savršen prijevod, odgovarao je po svim segmentima. Nemoj me pitati koji jer je prošlo dosta vremena, ali garantirano štima. No tu smo temu već prožvakali Wink
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 08:33
Pa u tome je i bio problem. Oblačica nije ocenjivala kvalitet samog prevoda, nego je delila jedinice zato što ne paše titl na njenu verziju. Wink
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 11:42
Originalno postovano od strane CkeRs CkeRs piše:

Pozdrav,

Zelio bih da znam sto se tice prevoda,ako sam ja u stanju da prevodim filmove/serije ili bilo koje tv emisije (sto mislim da jesam) i ako se vi iz administracije uvjerite u to,prodjem odredjene testove ili kakav je vec protokol,da li ja bivam placen za to sto radim,mislim na prevodjenje ili je to moja dobra volja, prevodjenje.

Unaprijed hvala na odgovorima.

LOL e nema sta, dobar si.
sto se para tice, nadji lokalnog pirata, ponudi mu se da te pimpa, pa mozda i isposlujes kakav deal, ovo tu su sve entuzijasti.

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.