Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Predlog
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Predlog

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darko082 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darko082 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Predlog
    Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2009 u 13:16
Postovani urednici sajta,
imao bih jedan predlog,pa ako ste u mogucnosti da ga razmotrite..
Ne znam koliku kontrolu imate nad onima koji se bave prevodilackim poslom,u smislu da li mozete da im predlozite sta da prevode,ali mislim da ako ste to u mogucnosti,da treba napraviti posebnu sekcuju napravljenu samo za prevodjenje dokumentarnih filmova.
Verujem da je to zelja mnogo clanova ovog foruma,a bogami i velikog broja posetilaca sajta,a verujem da moze dosta pomoci celokupnoj zajednici. Jer ipak su to filmovi iz kojih se dosta moze nauciti i saznati. Naravno ne zelim da potcenjujem ni jedan film. Kao sto i sami vidite,mnogo je titlova koji se ponavljaju...zar ne bi bilo pametno taj visak prevodilacke snage usmeriti na nesto sto je novo kod nas a to je prevodi dokumentaraca....
U svakom slucaju,hvala na bilo kakvom odgovoru,i nadam se da ce te bar malo razmisliti o mom predlogu....
Veliki pozdrav
Vama se obracam,jer ste naj veci sajt na svetu,koji poseduje i obradjuje prevode za jezike stare Jugoslavije.

Ažurirao darko082 - 11.Veljaca/Feb.2009 u 13:19
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2009 u 13:24
Posto vidim da nisi upoznat sa situacijom, da te malo rasvjetlim...
Koliko je meni poznato, nas prevoditelja na ovom sajtu od ukupnog broja clanova je sacica (mozda 20ak), prevodimo sto nam se svidja i kako imamo slobodnog vremena.
Taj veliki broj prijevoda koji se ponavljaju su vecinom titlovi koji su uskladjeni za neki drugi release, ili se djecica vole potpisivat na titlove da im se ime vidi ili neki treci potpuno nebitan razlog...
Sto se tice tvoje zelje za dokumentarcima, hvale vrijedan prijedlog, ALI po tko zna koji put, ne mozes natjerati nikoga da prevodi ono sto nece...
ovo je volonterski posao, vecina nas ga radi iz hobija ili privatne strasti, treba odvojiti dobar komad slobodna vremena za napisati jedan titl, pogotovo ako je na slusanje, i sto je najbitnije nitko od nas nije placen za taj posao...
tako da mislim da taj tvoj prijedlog, iako dobar, nema nikakve perspektive iz razloga, 100 ljudi 100 cudi...

eto, nadam se da sam pomogao
pozz
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2009 u 14:58
Baš tako kao što reče kolega. Jedino možemo da uputimo javni apel prevodiocima, pa ako prihvate...
Međutim i do sad je bilo dosta prevoda za dokumentarce. Vidim i neke najavljene....
Na vrh
GOLOGUZOVSKA View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj GOLOGUZOVSKA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2009 u 02:51
Dragi Darko,

Baš ti je  zgodan taj "dokumentarni" predlog.
Ako se negde može glasati - moj glas imaš!

Poseban problem je kvalitet prevoda! (svaki drugi moram da ispravljam, što gramatički, što leksički...ima i bisera - bukvalnih prevoda). Da li se to ljudi služe nekim elektronskim prevodiocima?...Ugl. niko to ne kontroliše

By the way - znaš li možda zbog čega se stalo sa prevodima drugog serijala THE TUDORS?
SE 2 ep 6 - 10 nema.

E, pa - za sada toliko.

Pozdrav,

GOLOGUZOVSKA
Na vrh
dcizmas View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dcizmas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:29
Predlazem (ako je moguce) administratorima da
onima koji prevedu neki film koji nije preveden
a oni koji su zaduzeni za odobrenje uploada istog
iustanove da je uploader i autor tog prevoda,
dodele 10 postova bonusa ako su ispod tog broja.
Na taj nacin te osobe bi bile lisene tog ogranicenja.

Ažurirao dcizmas - 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:34
Pozdrav svima...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:56
Premestio sam post u ovu temu.
Sto se tice ogranicenja, imaju ogranicenja clanovi koji nemaju 10 postova, a to ogranicenje je da ne mogu da otvaraju teme za svaki prevod koji im treba... Slobodno mogu da pisu postove(ako vec nije bila potraznja za te prevode/titlove) u ove dve teme:
Lista potrebnih prijevoda do 2005 g.
Potrebni Prevodi Za Filmove od 2005. g.
Ne razumem zasto mora da se otvara posebno tema za svaki prevod kojeg traze...

Na vrh
neovo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj neovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 15:46
Sviđa mi se Darkov prijedlog.
Novi sam na ovom forumu,ali regao sam se samo iz tog razloga da vidim na koji način se usmjeravajuprevoditelji.
Pročitao sam cijelu temu i sasvim mi je jasno da je to dugotrajni posao jer i sam prevodim ali više manje s srpskog na hrvatski ili slo-->hr.
Mislim da bi trebalo napraviti nešto po tom pitanju.
Recimo da se napravi neka tema tipa " preporučeni prijevodi " i da se tu može postaviti želja nekog korisnika za prevođenje filma,pa ako neko od Vas snađe vremena i volje možda prevede titl i stavi ga na raspolaganje za download.
Imao sam nedugo skinut jedan film "Denis...menace" a na titl sam ćekao godinu dana ,a da je bilo takve teme možda bi se mi ko smilovao i preveo titl.
Toliko i hvala unaprijed.
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 16:15
Nijedan od prevodilaca neće prevoditi ono što treba nekom drugom. Svako prevodi ono što njemu samom treba. Tako da bi ta tema bila suvišna, i ljudi bi stalno kukali... ne treba nam to.
Na vrh
neovo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj neovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 17:37
Pa dobro ignorirali bi ih ko to sad činite,no ima i onih koji nisu ko ti .
Vjerujem u to .
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 17:45
Pa očito da ti nije jasno, svi prevode ono šta žele i imaju pravo na to, a ako ti treba neki prijevod možeš jedino u temi odgovarajućoj za to napisati to, ili prevesti sam...Wink
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 17:46
Sumnjam. Svi smo mi na "titlovima" isti. Ignorisaćemo i dalje zahteve, i raditi kako mi hoćemo.
Na vrh
darko082 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darko082 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:11
Ljudi...opustite se,to je bio samo moj predlog...nema potrebe sada se raspravljati oko toga da li neko treba ili ne prevoditi nesto sto drugi zele a ne on.
Ja sam samo hteo predloziti da se mozda malo vise paznje usmeri i na dokumentarne filmove,prvenstveno zato sto mogu biti od koristi...
Nisam ja sada trazio da to neko mora raditi....svaka cast i ovoj nekolicini ljudi sto uopste prevodi i to pruza na koriscenje drugima...ali kazem,i dokumentarni filmovi se ne bi trebali zapostavljati.

Ažurirao darko082 - 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:12
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:15
Brate, ko je sad tebi šta rekao? Obraćamo se čoveku koji je predložio nešto drugo u tvojoj temi. Ovo se ne odnosi na tebe, čitaj postove iznad.
Na vrh
darko082 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darko082 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:20
Nisam ni rekao da se odnosi na mene..ali bas zato sto rasprava nema nikakve veze sa mojom temom,ne treba se voditi tu i razlivati smisao teme....

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2009 u 19:07
Ok, pošto je tema poprilično iscrpljena, a prevodioci su rekli šta su imali da kažu, vreme je za lock, zar ne?
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,117 sekundi.