Predlog
Web: Titlovi.com
Kategorija: SAJT I FORUM
Ime foruma: Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
Opis foruma: Ovdje nas možete pohvaliti, pokuditi, predložiti nešto ili pitati za probleme, ali isključivo u vezi foruma. Ovo nije mjesto za potražnju prijevoda i pitanja kad će se neki pojaviti!
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=24293
Datum ispisa: 26.Srpanj/Jul.2026 u 01:14 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Predlog
Objavio: darko082
Tema: Predlog
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2009 u 13:16
Postovani urednici sajta, imao bih jedan predlog,pa ako ste u mogucnosti da ga razmotrite.. Ne znam koliku kontrolu imate nad onima koji se bave prevodilackim poslom,u smislu da li mozete da im predlozite sta da prevode,ali mislim da ako ste to u mogucnosti,da treba napraviti posebnu sekcuju napravljenu samo za prevodjenje dokumentarnih filmova. Verujem da je to zelja mnogo clanova ovog foruma,a bogami i velikog broja posetilaca sajta,a verujem da moze dosta pomoci celokupnoj zajednici. Jer ipak su to filmovi iz kojih se dosta moze nauciti i saznati. Naravno ne zelim da potcenjujem ni jedan film. Kao sto i sami vidite,mnogo je titlova koji se ponavljaju...zar ne bi bilo pametno taj visak prevodilacke snage usmeriti na nesto sto je novo kod nas a to je prevodi dokumentaraca.... U svakom slucaju,hvala na bilo kakvom odgovoru,i nadam se da ce te bar malo razmisliti o mom predlogu.... Veliki pozdrav Vama se obracam,jer ste naj veci sajt na svetu,koji poseduje i obradjuje prevode za jezike stare Jugoslavije.
|
Odgovori:
Objavio: Sentinel
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2009 u 13:24
Posto vidim da nisi upoznat sa situacijom, da te malo rasvjetlim... Koliko je meni poznato, nas prevoditelja na ovom sajtu od ukupnog broja clanova je sacica (mozda 20ak), prevodimo sto nam se svidja i kako imamo slobodnog vremena. Taj veliki broj prijevoda koji se ponavljaju su vecinom titlovi koji su uskladjeni za neki drugi release, ili se djecica vole potpisivat na titlove da im se ime vidi ili neki treci potpuno nebitan razlog... Sto se tice tvoje zelje za dokumentarcima, hvale vrijedan prijedlog, ALI po tko zna koji put, ne mozes natjerati nikoga da prevodi ono sto nece... ovo je volonterski posao, vecina nas ga radi iz hobija ili privatne strasti, treba odvojiti dobar komad slobodna vremena za napisati jedan titl, pogotovo ako je na slusanje, i sto je najbitnije nitko od nas nije placen za taj posao... tako da mislim da taj tvoj prijedlog, iako dobar, nema nikakve perspektive iz razloga, 100 ljudi 100 cudi...
eto, nadam se da sam pomogao pozz
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
|
Objavio: darije
Datum objave: 11.Veljaca/Feb.2009 u 14:58
Baš tako kao što reče kolega. Jedino možemo da uputimo javni apel prevodiocima, pa ako prihvate... Međutim i do sad je bilo dosta prevoda za dokumentarce. Vidim i neke najavljene....
-------------
|
Objavio: GOLOGUZOVSKA
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2009 u 02:51
Dragi Darko,
Baš ti je zgodan taj "dokumentarni" predlog.
Ako se negde može glasati - moj glas imaš!
Poseban problem je kvalitet prevoda! (svaki drugi moram da ispravljam,
što gramatički, što leksički...ima i bisera - bukvalnih prevoda). Da li
se to ljudi služe nekim elektronskim prevodiocima?...Ugl. niko to ne
kontroliše
By the way - znaš li možda zbog čega se stalo sa prevodima drugog serijala THE TUDORS?
SE 2 ep 6 - 10 nema.
E, pa - za sada toliko.
Pozdrav,
GOLOGUZOVSKA
|
Objavio: dcizmas
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:29
|
Predlazem (ako je moguce) administratorima da
onima koji prevedu neki film koji nije preveden
a oni koji su zaduzeni za odobrenje uploada istog
iustanove da je uploader i autor tog prevoda,
dodele 10 postova bonusa ako su ispod tog broja.
Na taj nacin te osobe bi bile lisene tog ogranicenja.
------------- Pozdrav svima...
|
Objavio: icemaher
Datum objave: 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:56
Premestio sam post u ovu temu. Sto se tice ogranicenja, imaju ogranicenja clanovi koji nemaju 10 postova, a to ogranicenje je da ne mogu da otvaraju teme za svaki prevod koji im treba... Slobodno mogu da pisu postove(ako vec nije bila potraznja za te prevode/titlove) u ove dve teme: forum_posts.asp?TID=16049 - Lista potrebnih prijevoda do 2005 g. forum_posts.asp?TID=16047 - Potrebni Prevodi Za Filmove od 2005. g. Ne razumem zasto mora da se otvara posebno tema za svaki prevod kojeg traze...
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
|
Objavio: neovo
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 15:46
Sviđa mi se Darkov prijedlog.
Novi sam na ovom forumu,ali regao sam se samo iz tog razloga da vidim na koji način se usmjeravajuprevoditelji.
Pročitao sam cijelu temu i sasvim mi je jasno da je to dugotrajni posao jer i sam prevodim ali više manje s srpskog na hrvatski ili slo-->hr.
Mislim da bi trebalo napraviti nešto po tom pitanju.
Recimo da se napravi neka tema tipa " preporučeni prijevodi " i da se tu može postaviti želja nekog korisnika za prevođenje filma,pa ako neko od Vas snađe vremena i volje možda prevede titl i stavi ga na raspolaganje za download.
Imao sam nedugo skinut jedan film "Denis...menace" a na titl sam ćekao godinu dana ,a da je bilo takve teme možda bi se mi ko smilovao i preveo titl.
Toliko i hvala unaprijed.
|
Objavio: cudak_31177
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 16:15
Nijedan od prevodilaca neće prevoditi ono što treba nekom drugom. Svako prevodi ono što njemu samom treba. Tako da bi ta tema bila suvišna, i ljudi bi stalno kukali... ne treba nam to.
-------------
|
Objavio: neovo
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 17:37
Pa dobro ignorirali bi ih ko to sad činite,no ima i onih koji nisu ko ti .
Vjerujem u to .
|
Objavio: Buki
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 17:45
Pa očito da ti nije jasno, svi prevode ono šta žele i imaju pravo na to, a ako ti treba neki prijevod možeš jedino u temi odgovarajućoj za to napisati to, ili prevesti sam...
|
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 17:46
Sumnjam. Svi smo mi na "titlovima" isti. Ignorisaćemo i dalje zahteve, i raditi kako mi hoćemo.
-------------
|
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:11
Ljudi...opustite se,to je bio samo moj predlog...nema potrebe sada se raspravljati oko toga da li neko treba ili ne prevoditi nesto sto drugi zele a ne on. Ja sam samo hteo predloziti da se mozda malo vise paznje usmeri i na dokumentarne filmove,prvenstveno zato sto mogu biti od koristi... Nisam ja sada trazio da to neko mora raditi....svaka cast i ovoj nekolicini ljudi sto uopste prevodi i to pruza na koriscenje drugima...ali kazem,i dokumentarni filmovi se ne bi trebali zapostavljati.
|
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:15
Brate, ko je sad tebi šta rekao? Obraćamo se čoveku koji je predložio nešto drugo u tvojoj temi. Ovo se ne odnosi na tebe, čitaj postove iznad.
-------------
|
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 18:20
Nisam ni rekao da se odnosi na mene..ali bas zato sto rasprava nema nikakve veze sa mojom temom,ne treba se voditi tu i razlivati smisao teme....
|
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2009 u 19:07
Ok, pošto je tema poprilično iscrpljena, a prevodioci su rekli šta su imali da kažu, vreme je za lock, zar ne?
-------------
|
|