Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Titlovi HOWTo
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Titlovi HOWTo

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bad santa View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bad santa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Titlovi HOWTo
    Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2006 u 13:37
Kako radite titlove? Jel postoji neki programčić koji olakšava prevođenje ili je doista svaki titl mukotrpni posao prevođenja riječ po riječ? Imam dosta titlova za rijetke filmove koje bih htio prevesti na hrvatski, al mi se baš neće ako moram za svki titl utrošiti 5 dana vremena. Koliko vama to traje? Jel imate kakvo olakšanje?

Ažurirao bad santa
Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2006 u 16:04

Subtitle workshop.

Al napraviti svoj titl na osnovu tonskog zapisa, bez engleskog ili nekog drugog već postojećeg titla, to nisam nikad, a kažu da je teško  

Ažurirao kl0kan
Na vrh
DoDo View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DoDo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2006 u 17:35

Ja za prevodjenje prekucavanjem preko engleskog titla preporucujem Subtitle Studio, a za sredjivanje titlova (zuri, kasni itd) Subtitle Workshop.

Drug hvali i Subtitle Translator, taj olaksava prevodjenje na slusanje (na pocetku i kraju svake recenice pritisnes Ctrl+I, treba imati brze reflekse ;-)

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2006 u 19:07
Sta ti je sad pa to???

Daj slobodno otvori jos jednu temu o tome ili nam ovde malo reci o tome.....

Ja muku mucim sa jednim jedinim titlom (doduse za film od 6 sati....)
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
bad santa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bad santa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2006 u 21:02
Originalno postovano od strane kl0kan kl0kan piše:

Subtitle workshop.

Al napraviti svoj titl na osnovu tonskog zapisa, bez engleskog ili nekog drugog već postojećeg titla, to nisam nikad, a kažu da je teško  

Ma mene je više zanimalo prevođenje već postojećih titlova, u smislu jel svaki titl prevodite ručno ili možda postoji neki program koji ima nešto poput baze rečenica ili riječi pa sam umeće riječi.

Majstore, može jedan prijevod s francuskog? naime, za Wes Cravenov Hills have eyes postoje samo frncuski titlovi. Ako hoćeš, možemo se dogovoriti da ja nešto prevedem s engleskog kaj tebi treba a ti ovo pa obadva postamo tu.
Na vrh
DoDo View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DoDo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2006 u 21:38

Ja kad prevodim, imam otvoren mali program po imenu Windict - srpsko-engleski englesko-srpski recnik.

Stoji mi na task baru i svaku rec koju ne znam, proverim u tom recniku.

To mi je jedino pomagalo.

Onlajn translatori su glupost ziva - ne preporucujem, nikako.

Dobronamerna ispravka: 'Oba' je pravilno da se kaze, ne 'obadva' ;-p

Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2006 u 21:58

Yeeeeh, kolka bi to bila baza... Nema druge, moraš ručno.

Važi, daj mail da ti bacim ovaj titl što mi treba. A ti mi baci tog Crawena na kl0kan@gawab.com

Pa ih okačimo oba

Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2006 u 22:00
Hehe DoDo, prava si! Inače, moj omiljeni izraz je 'obe zajedno'   
Na vrh
DoDo View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DoDo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2006 u 22:01

Pardon....

Htedoh da kazem "OBOJE"

Kl0kan ce razumeti ;)

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2006 u 00:30
Originalno postovano od strane DoDo DoDo piše:

Pardon....

Htedoh da kazem "OBOJE"

Kl0kan ce razumeti ;)

...i možda još po neko...
Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2006 u 01:48
Hmmmmm, Darije....
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2006 u 01:54
HMMMMMMMMMMMMM,HMMMMMMMMMMMM x2!!!!!!!!!
Na vrh
bad santa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bad santa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2006 u 10:31

Yeeeeh, kolka bi to bila baza... Nema druge, moraš ručno.

Važi, daj mail da ti bacim ovaj titl što mi treba. A ti mi baci tog Crawena na kl0kan@gawab.com

Pa ih okačimo oba

uf, imao sam mali zajeb pa se tek sad stigoh javiti. poslao sam ti titl pa ti pošalji svoj pa da prevedemo. uglavnom, ja sam spor u tome pa se ne moraš+ preveć žuriti.

u svezi glede baze, jer ne bi mogao postojati neki program koji bi barem držao0 bazu nekih fraza koje se uvijek jednako prevode, neovisno o kontekstu, npr. pozdravi, izreke i tako nešto. za to ne bi trebala biti velika baza.ž

btw. gdje si skinuo onaj švedski film za koji tražiš titl?
Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2006 u 13:15

Gle Santa, postoji neki kompjuterski prevodilac,  zove se NeuroTran 2000. Al to ne liči ni na šta sto on radi. On ti ima to što kažeš, stopedesetak jednostavnih, uobičajenih fraza i još ponešto. Drug ga našao guglajući, preveo mi s njim CODE 46 ali to je neprepoznatljivo! Izvoli, potraži...

Ajd skini sa sajta taj engl. titl što mi treba, plz! LA PUTA Y LA BALLENA se zove.

INNAN FROSTEN, švedski triler imaš na eMule i shareazi, ali malo ljudi ga ima i skidao mi se mesec dana

Na vrh
Danijel007 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danijel007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2006 u 18:09
najbolje ti je skinut negdje engleski titl (ak ga ima) i onda prevadjat, a ak mislis radit novi onda subtitle workshop. dobar je i za pravadjanje
Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2006 u 20:45
Santa, jel na 2 CDa ono što si mi poslao? Deluje mi malo nepovezano...
Na vrh
bad santa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bad santa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2006 u 12:23

Santa, jel na 2 CDa ono što si mi poslao? Deluje mi malo nepovezano...
malo jest blesavo sad kad pogledah. skinuto je odavde http://subtitles.images.o2.cz/115925/Hills+Have+Eyes%2C+The. html

NIš, sam ti prevađaj
Na vrh
bad santa View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bad santa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2006 u 12:24
skužih! drugi titl ti je prijevod komentara, tak da zanemari onaj titl u kojem tiu u prvoj rečenici stoji Wes Craven
Na vrh
kl0kan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kl0kan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2006 u 15:09
jasno
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.