Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugonia (2025)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Bugonia (2025)

Bugonia

Bugonia (2025)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Bugonia

Godina:

2025

Žanr:

kriminalistički, komedija, znanstvena fantastika

Trajanje:

120 min

Režija:

Yorgos Lanthimos

Scenarij:

Jang Joon-hwan
, Will Tracy

Glavne uloge:

Alicia Silverstone
  >  Sandy
Parvinder Shergill
  >  Doctor
Teneise Mitchell Ellis
  >  Detective
Vanessa Eng
  >  Corey
Marc T. Lewis
  >  Tony
J. Carmen Galindez Barrera
  >  Ricky
Teneisha Ellis
  >  Detective
Teneisha Ellis
  >  Detective
Rafael Lopez Bravo
  >  Carlos
Fredricka Whitfield
  >  Fredricka Whitfield
Atsushi Nishijima
  >  Chief Andromedan
Cedric Dumornay
  >  Chris
Roger Carvalho
  >  Young Detective
Andy Blackburn
  >  Andromedan
Momma Cherri
  >  Tina
Yaisa
  >  Aurora Sumner
Janlyn Bales
  >  Andromedan

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
bosko-zecevic View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bosko-zecevic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Bugonia (2025)
    Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 03:27
Kolega, lose si prepisao (ili preveo) txt. Takodje, glavne uloge su pogresno navedene. NE hvataju COVEKA, nego zenu, mozda poslovnu ili vanzemaljsku, ali zenskog roda (Emma S,) Jedino si nab'o reziju (Yorgos)
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 09:44
Hvala na ispravci. Btw, što se tiče glumaca, to se automatski vuče sa IMDB, i nemamo mogućnosti da promenimo.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2025 u 13:54
Jel rimejk bolji od originala
Na vrh
Cobra1978 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Cobra1978 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2025 u 20:27
Teško je objasniti kako oavkvi filmovi dobijaju ovako visoke ocjene
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2025 u 08:05
Da li ovo prevodi kolega Payutti?
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2025 u 09:28
Taman sam hteo, ali me preduhitrio Dartanjan.
Ništa, s nestrpljenjem očekujem novi film Wesa Andersona.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2025 u 14:48
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2025 u 09:43
Iako sam u najavi rekao da je nepotreban rimejk filma Save the Green Planet!, zbog orininalne priče, žanrova, teme i likova, pogledah ponovo korejski pa Lantimosov samo da bih ih uporedio. 

Jednostavno Bugonia je rimejk uz manje izmene oko priče i  likova.  Tehnički Lantimosov je bolje urađen što je i logično i oko estetike itd..., da sad ne drvim, međutim baš zbog teme i žanrova, stanja likova,  korejski mi više odgovara kako je snimljen. 

Dakle priča je ista, ima razlika naravno, suštinskih nema, možda baš sam kraj. I još jedna stvar je drugačij,a a to je  što je direktor žena a pomaže mu rođak, pa je odnos  glavnog lika drugačiji, ispoljava dodatno druge negativne osobine .   U Save the Green Planet! više je uključena policija i dva detektiva, pomaže mu devojka kojoj nije od starta dato puno prostora i odmah naglašeno i prikazano da je mentalno... dok je vamo kod rođaka, prethodno navedeno  odmah istaktnuto, dalje imaju određene retrospekcije života koje su fino ubačene kod korejskog . Ostalo je praktično isto.

Moram reći da je gluma u oba odlična.   Ali mi je atmosfera u Save the Green Planet! bolja, i sveukupno nekako opičeniji.

Dakle ko je pogledao  Save the Green Planet! po mom mišljenju ne mora da gleda Bugoniu, obrnuto može, a i ne mora. Ako se neko dvoumi , ili razmišlja definitivno bi preporuka bila  da pogleda  Save the Green Planet!

Ažurirao AlexDeLarge - 06.Prosinac/Dec.2025 u 12:34
Na vrh
TotenhemovFanatik View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj TotenhemovFanatik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2025 u 23:39
Definitivno sam bio u pravu kad sam rekao da miriše na "Poor Little Things" i "Kinds of kindness", a da nijesam znao ni ko je režiser, ni ko glumi. Zaključak sam donio samo na osnovu naziva i postera. I koliko je samo od neprocjenjive važnosti da se ne čita radnja prije gledanja filma. Ja to nikad i ne radim. Elem, Ema Stoun opet izdominirala, samo joj je uloga ovaj put bila malo manje zahtjevna u odnosu na ranije uloge. Barem je to neki moj utisak. Inače oduševljen filmom, samo što mislim da nema materijala da se bori za oskara. Predvidio sam suštinu, ali nadao sam se da griješim, jer mom senzibilitetu odgovara drugačiji epilog, odnosno, odgovarao mi je u trenutku gledanja. Međutim ne mogu da kažem da je to pokvarilo film. Samo mu je u posljednjim minutima potpuno promijenilo žanr. Što se mene tiče, uživancija od prvog do posljednjeg sekunda, brutalan scenario, perverzno kvalitetna gluma i ovim filmom se i definitivno potvrđuje da mi režiser Jorgos Lantimos prija i da sam ga baš zavolio. On ima taj neki morbidni pristup priči i scenama. Slično je radio i Linč, ali mi njegov senzibilitet nikad nije odgovarao.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2025 u 14:56
Ne pada mi na pamet da gledam ovu glupost )
Na vrh
vinarija-arandelovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj vinarija-arandelovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2025 u 00:38
Meni je film baš prijao. Odgledao 2 puta za redom. Gluma predobra, i poruka filma na kraju fenomenalna - pomor čovečanstva nije problem planete, pomor pčela jeste. Ovo ipak nije film za mlađu publiku. Večeras ću pogledati korejski original.
Na vrh
vinarija-arandelovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vinarija-arandelovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2025 u 00:44
Uzgred glavni glumac Jesse Plemons je konačno uradio “career-best” ulogu, za oskara.
Na vrh
Ivamark View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ivamark Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2025 u 16:46
dobar
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2025 u 19:17
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Jel rimejk bolji od originala

Kude je original, daj link od imdb?
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2025 u 23:13
Šta će ti link, eto ti naslov originala (na engleskom doduše) odmah u početku posta Alexandra Golemog.

naslov, imdb link i sav taj džez

Ažurirao puppet_master - 05.Prosinac/Dec.2025 u 23:19
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2025 u 18:40
Koji je interesantniji, original ili rimejk?
Ne gledaju mi se oba.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2025 u 11:22
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Koji je interesantniji, original ili rimejk?
Ne gledaju mi se oba.

Moje mišljenje, pogledaj 

Jigureul jikyeora! (2003)

Na vrh
skyspy111 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skyspy111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2025 u 19:07
Jesse Plemons je odglumio samo tako ,jedan od najboljih glumaca danasnjice,
Na vrh
JiSiN View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JiSiN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2025 u 11:26
Ja bi barem prvo pogledao Original "Save the Green Planet!" (Spasite zeleni planet! / Jigureul jikyeora!). *Ali bi preporučijo da se još do februara čeka. Jer tada izlazi 4K UHD BluRay od Arrow'a iz engleske. Do sada ima samo DVD a BluRay'a uopšte nije bilo. Znači bit će 2160p i 1080p Remaster Rip u Februaru :)
Na vrh
IonX View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj IonX Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2025 u 20:19
Žao mi je. Previše su mi KIna, Japan, Koreja strane civilizacije, čudna gluma, iritirajući tonaliteti glasova tokom razgovora, da ću preskočiti "original". "Žrtvovao sam se" za Squid Game gde sam zapazio interesantan detalj, glavni lik se isto bečio i zavijao u govoru kao i svi ostali - u prvoj sezoni. Tek u drugoj je počeo normalno da govori na svom jeziku. To sam shvatio kod njih - valjda je prenošenje emocija glasom važno. A meni neizdrživo,
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.