Server Error in Forum Application
An error has occurred while writing to the database.
Please contact the Forum Administrator.

Support Error Code:- err_SQLServer_getSessionData()_save_new_session_data
File Name:- functions_session_data.asp
Forum Version:- 11.01

Error details:-
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
Violation of PRIMARY KEY constraint 'PK__tblSession__26EFBBC6'. Cannot insert duplicate key in object 'dbo.tblSession'. The duplicate key value is (73216668b742342a69bd575b674fz46185,3207175926).

Komentari na filmove - Bugonia (2025)
Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Bugonia (2025)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107548
Datum ispisa: 12.Lipanj/Jun.2026 u 07:41
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Bugonia (2025)
Objavio: bosko-zecevic
Tema: Bugonia (2025)
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2025 u 03:27
Kolega, lose si prepisao (ili preveo) txt. Takodje, glavne uloge su pogresno navedene. NE hvataju COVEKA, nego zenu, mozda poslovnu ili vanzemaljsku, ali zenskog roda (Emma S,) Jedino si nab'o reziju (Yorgos)

Odgovori:
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2025 u 09:44
Hvala na ispravci. Btw, što se tiče glumaca, to se automatski vuče sa IMDB, i nemamo mogućnosti da promenimo.

Objavio: aleksayu
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2025 u 13:54
Jel rimejk bolji od originala

Objavio: Cobra1978
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2025 u 20:27
Teško je objasniti kako oavkvi filmovi dobijaju ovako visoke ocjene

Objavio: ar8c
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2025 u 08:05
Da li ovo prevodi kolega Payutti?

Objavio: payutti
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2025 u 09:28
Taman sam hteo, ali me preduhitrio Dartanjan.
Ništa, s nestrpljenjem očekujem novi film Wesa Andersona.

Datum objave: 26.Studeni/Nov.2025 u 14:48

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2025 u 09:43
Iako sam u najavi rekao da je nepotreban rimejk filma Save the Green Planet!, zbog orininalne priče, žanrova, teme i likova, pogledah ponovo korejski pa Lantimosov samo da bih ih uporedio. 

Jednostavno Bugonia je rimejk uz manje izmene oko priče i  likova.  Tehnički Lantimosov je bolje urađen što je i logično i oko estetike itd..., da sad ne drvim, međutim baš zbog teme i žanrova, stanja likova,  korejski mi više odgovara kako je snimljen. 

Dakle priča je ista, ima razlika naravno, suštinskih nema, možda baš sam kraj. I još jedna stvar je drugačij,a a to je  što je direktor žena a pomaže mu rođak, pa je odnos  glavnog lika drugačiji, ispoljava dodatno druge negativne osobine .   U Save the Green Planet! više je uključena policija i dva detektiva, pomaže mu devojka kojoj nije od starta dato puno prostora i odmah naglašeno i prikazano da je mentalno... dok je vamo kod rođaka, prethodno navedeno  odmah istaktnuto, dalje imaju određene retrospekcije života koje su fino ubačene kod korejskog . Ostalo je praktično isto.

Moram reći da je gluma u oba odlična.   Ali mi je atmosfera u Save the Green Planet! bolja, i sveukupno nekako opičeniji.

Dakle ko je pogledao  Save the Green Planet! po mom mišljenju ne mora da gleda Bugoniu, obrnuto može, a i ne mora. Ako se neko dvoumi , ili razmišlja definitivno bi preporuka bila  da pogleda  Save the Green Planet!

Objavio: TotenhemovFanatik
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2025 u 23:39
Definitivno sam bio u pravu kad sam rekao da miriše na "Poor Little Things" i "Kinds of kindness", a da nijesam znao ni ko je režiser, ni ko glumi. Zaključak sam donio samo na osnovu naziva i postera. I koliko je samo od neprocjenjive važnosti da se ne čita radnja prije gledanja filma. Ja to nikad i ne radim. Elem, Ema Stoun opet izdominirala, samo joj je uloga ovaj put bila malo manje zahtjevna u odnosu na ranije uloge. Barem je to neki moj utisak. Inače oduševljen filmom, samo što mislim da nema materijala da se bori za oskara. Predvidio sam suštinu, ali nadao sam se da griješim, jer mom senzibilitetu odgovara drugačiji epilog, odnosno, odgovarao mi je u trenutku gledanja. Međutim ne mogu da kažem da je to pokvarilo film. Samo mu je u posljednjim minutima potpuno promijenilo žanr. Što se mene tiče, uživancija od prvog do posljednjeg sekunda, brutalan scenario, perverzno kvalitetna gluma i ovim filmom se i definitivno potvrđuje da mi režiser Jorgos Lantimos prija i da sam ga baš zavolio. On ima taj neki morbidni pristup priči i scenama. Slično je radio i Linč, ali mi njegov senzibilitet nikad nije odgovarao.

Objavio: beogradski
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2025 u 14:56
Ne pada mi na pamet da gledam ovu glupost )

Objavio: vinarija-arandelovic
Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2025 u 00:38
Meni je film baš prijao. Odgledao 2 puta za redom. Gluma predobra, i poruka filma na kraju fenomenalna - pomor čovečanstva nije problem planete, pomor pčela jeste. Ovo ipak nije film za mlađu publiku. Večeras ću pogledati korejski original.

Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2025 u 00:44
Uzgred glavni glumac Jesse Plemons je konačno uradio “career-best” ulogu, za oskara.

Objavio: Ivamark
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2025 u 16:46
dobar

Objavio: Mizi
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2025 u 19:17
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Jel rimejk bolji od originala

Kude je original, daj link od imdb?

Objavio: puppet_master
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2025 u 23:13
Šta će ti link, eto ti naslov originala (na engleskom doduše) odmah u početku posta Alexandra Golemog.

https://m.imdb.com/title/tt0354668/" rel="nofollow - naslov, imdb link i sav taj džez

Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2025 u 18:40
Koji je interesantniji, original ili rimejk?
Ne gledaju mi se oba.

Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2025 u 11:22
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Koji je interesantniji, original ili rimejk?
Ne gledaju mi se oba.

Moje mišljenje, pogledaj 

https://titlovi.com/filmovi/jigureul-jikyeora-2958913/" rel="nofollow - Jigureul jikyeora! (2003)

Objavio: skyspy111
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2025 u 19:07
Jesse Plemons je odglumio samo tako ,jedan od najboljih glumaca danasnjice,

Objavio: JiSiN
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2025 u 11:26
Ja bi barem prvo pogledao Original "Save the Green Planet!" (Spasite zeleni planet! / Jigureul jikyeora!). *Ali bi preporučijo da se još do februara čeka. Jer tada izlazi 4K UHD BluRay od Arrow'a iz engleske. Do sada ima samo DVD a BluRay'a uopšte nije bilo. Znači bit će 2160p i 1080p Remaster Rip u Februaru :)

Objavio: IonX
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2025 u 20:19
Žao mi je. Previše su mi KIna, Japan, Koreja strane civilizacije, čudna gluma, iritirajući tonaliteti glasova tokom razgovora, da ću preskočiti "original". "Žrtvovao sam se" za Squid Game gde sam zapazio interesantan detalj, glavni lik se isto bečio i zavijao u govoru kao i svi ostali - u prvoj sezoni. Tek u drugoj je počeo normalno da govori na svom jeziku. To sam shvatio kod njih - valjda je prenošenje emocija glasom važno. A meni neizdrživo,

Objavio: Heryshaf
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2025 u 21:08
Neobičan film. Glumačka ekipa sjajna.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 23:01
Rimejk je mnogo bolji od originala. Korejci u tom periodu još nisu umeli da naprave dobre filmove i pored sjajnih ideja.

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 23:02
Rimejk je drastično bolji

Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2025 u 23:57
Po cemu je mnogo ili drasticno bolji po ideji,  prici, glumi,atmosferi, ... ako je tu drasticno bolji onda ok.

Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2025 u 23:42
Originalno postovano od strane IonX IonX piše:

Žao mi je. Previše su mi KIna, Japan, Koreja strane civilizacije, čudna gluma, iritirajući tonaliteti glasova tokom razgovora, da ću preskočiti "original". "Žrtvovao sam se" za Squid Game gde sam zapazio interesantan detalj, glavni lik se isto bečio i zavijao u govoru kao i svi ostali - u prvoj sezoni. Tek u drugoj je počeo normalno da govori na svom jeziku. To sam shvatio kod njih - valjda je prenošenje emocija glasom važno. A meni neizdrživo,

Konačno je neko to rekao. Ja sam htio da napišem upravo ovo, maltene od slova do slova, ali pošto nijesam gledao korejsku verziju, to ne bi bilo pošteno. Glavni razlog zašto mi na ovim prostorima ne volimo filmove iz jugoistočne Azije je upravo to što su nam te civilizacije daleke i strane. Neko sam ko obožava kulturu i naprednost tog dijela svijeta i smatram da od tih civilizacija imamo mnogo da naučimo i da su to najbolji, najvrijedniji i najkvalitetniji ljudi na svijetu. Japan i Koreja su nacije kojima se divim i bila bi mi čast da ih posjetim i da ih upoznam iz prve ruke. 

Međutim, njihova gluma nama djeluje kao preusiljena i čudna, da ne kažem da djeluje amaterski. Prosto, njihov način izražavanja, ali i doživljaj sedme umjetnosti su prilagođeni njihovoj kulturi. Pošto smo mi, sasvim prirodno, bliži zapadnoj kulturi, gledanje holivudskih ili zapadnoevropskih filmova je kao da gledamo nešto domaće. Čak šta više, bliskoistočni filmovi, koji dolaze iz iranske, sirijske, arapske kuhinje, takođe su mi vrlo bliski i veoma mi prijaju. Slično je i sa sjeverom Afrike, ali opet to je mediteranski stil, stvaran pod uticajem evropskih kolonizatora, pa je i to skoro kao domaće. Ali kad su u pitanju filmovi iz Japana, Koreje, Kine, veoma su teški za poklapanje sa našim senzibilitetom. Pored toga, oni često igraju na tu kartu specijalnih efekata, vizuelizacije, haosa, strahote, jeze, ali tako da to bude glavni segment filma i meni je taj njihov način rijetko kad prijao. Da budem iskren, takav pristup mi ne prija ni u Holivudu.

Međutim. s vremena na vrijeme se pojavi nešto poput Squid Game serije u čijim sam epizodama uživao tokom svake sekunde. Ili onog kinematografskog fenomena "Parasite", koji je jedna takva remekčurda, da sad zahvaljujući njemu, kompletna istočnoazijska kinematografija ima otvoren put ka svjetskom tržištu. 

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2025 u 09:48
Podržavam dobar deo izrečenog, mada sam ja još izričitiji/ekstremniji po pitanju nekih stavova. Svakom svoje i svima lepo, a moje je na zapadu gde je film izmišljen i doveden na nivo odakle ceo svet usvaja i mahom kopira uz prilagođavanja lokalnom mentalitetu.

Objavio: Boris-HA
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 00:28
Стојим иза речи  TotenhemovFanatik-а и ar8c-а.

-------------
2025 - Max

Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2025 u 15:17
Originalno postovano od strane TotenhemovFanatik TotenhemovFanatik piše:

Konačno je neko to rekao. Ja sam htio da napišem upravo ovo, maltene od slova do slova, ali pošto nijesam gledao korejsku verziju, to ne bi bilo pošteno. Glavni razlog zašto mi na ovim prostorima ne volimo filmove iz jugoistočne Azije je upravo to što su nam te civilizacije daleke i strane. Neko sam ko obožava kulturu i naprednost tog dijela svijeta i smatram da od tih civilizacija imamo mnogo da naučimo i da su to najbolji, najvrijedniji i najkvalitetniji ljudi na svijetu. Japan i Koreja su nacije kojima se divim i bila bi mi čast da ih posjetim i da ih upoznam iz prve ruke. 

Međutim, njihova gluma nama djeluje kao preusiljena i čudna, da ne kažem da djeluje amaterski. Prosto, njihov način izražavanja, ali i doživljaj sedme umjetnosti su prilagođeni njihovoj kulturi. Pošto smo mi, sasvim prirodno, bliži zapadnoj kulturi, gledanje holivudskih ili zapadnoevropskih filmova je kao da gledamo nešto domaće. Čak šta više, bliskoistočni filmovi, koji dolaze iz iranske, sirijske, arapske kuhinje, takođe su mi vrlo bliski i veoma mi prijaju. Slično je i sa sjeverom Afrike, ali opet to je mediteranski stil, stvaran pod uticajem evropskih kolonizatora, pa je i to skoro kao domaće. Ali kad su u pitanju filmovi iz Japana, Koreje, Kine, veoma su teški za poklapanje sa našim senzibilitetom. Pored toga, oni često igraju na tu kartu specijalnih efekata, vizuelizacije, haosa, strahote, jeze, ali tako da to bude glavni segment filma i meni je taj njihov način rijetko kad prijao. Da budem iskren, takav pristup mi ne prija ni u Holivudu.

Međutim. s vremena na vrijeme se pojavi nešto poput Squid Game serije u čijim sam epizodama uživao tokom svake sekunde. Ili onog kinematografskog fenomena "Parasite", koji je jedna takva remekčurda, da sad zahvaljujući njemu, kompletna istočnoazijska kinematografija ima otvoren put ka svjetskom tržištu. 

Pošto si posetio, i ja sam, mada to je kratko vreme, meni su Korejci nekako najpribližniji, takav sam utisak stekao imam i prijateljicu Seulu i u Tokiju, i ovako po razgovorima s vremena na vreme nekako mi je približnija Koreanka.

Korejske filmove sam počeo odavno da gledam, HK scena gledana, japanska kinematografija takođe, oni su mi malo specifičniji, takođe čitao sam  romane japanskih pisaca , čitam mange, manhve kad naleti i bude dostupno. Npr. priznajem da su me neke starije drame novog talasa udavile, ali su mi i neke prijale. Volim Miikea (njegovog  mentoar Imamuru), Sion Sona, Kitana,pa tu je i Kore-eda itd.

Jednostavno volim korejske filmove, odgledao sam popriličan broj, nije neki hajp ali stvarno volim i prijaju mi . Volim i njihove komedije, uglavnom ljudi više vole njihove trilere i akcije. Volim takođe kad provlače više žanrova kao i njihove tranzicije, to mi je top.

Eto ja bih predložio filmove režisera  Kim Ki-duk-a, The Isle, Pieta, Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring, što bi rekli godišnja doba,  ma vrhunski. Zatim Park Chan-wook, stvarno ima izvrsne filmove, pa opet da ne ređam.

Bong Joon Ho, takođe, ne volim baš sve, ali ima dobrih.

Ako ti se svideo Parasite, gde su svi paraziti Smile, ne znam da li si gledao , verujem da jesi ali bih preporučio filmove , pa sve, nema ih puno, Alex van Warmerdam-a, A poster filma kao što sam i ja uočio, član Stole Haringa je pisao o tome, isto i član Kojić, pogledaj poster filma  `The Last Days of Emma Blank`.

Što se Indije tiče, jako zanimljiva zemlja, koliko tu različitosti ima, koji je to haos, pa i štancuju najviše filmova godišnje,  i njihove filmove volim da gledam,   hajde pesme i igre, razumem zašto je tako, Nikola je otvorio temu Bolivudski filmovi,  ima  i zanimljivih trilera, hajde tri koje bih odmah preporučio,  Kahaani , Drishyam ( i nastavak je dobar), A Wednesday, opšte poznati, hajde još jedan zanimljiv, ali drugi žanr,  Tumbbad, da ne nabrajam ima ih u temi dosta pobrojanih, ali su bolivudski, nema iz drugih indijskih filmskih `industrija `. 

Možda me je najviše iznenadio butanski film  `Travelers and Magicians` , mislim da sam samo još 4 njihova pogledao i svi su mi prijali. i kambodžanski film `Karmalink` .

Preskočih Tajland , Filipine...

Mislim da ima ima dosta vrednih ostvarenja, i da vredi pogledati, ali ako nekome ne odgovara, ne odgovara, i tu je kraj, svako gleda šta mu prija. 

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 00:54
@AlexDeLarge Pošto vidim a si doktorirao azijsku kinematografiju, rado ću odgledati neke od navedenih naslova. A imao bih i ja da preporučim jedan naslov. U pitanju je butanski film 'Lunana: A Yak in The Classroom'. Definitivno jedan od najjeftinijih, ali najboljih azijskih filmova koje sam odgledao.

Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 08:10
 Gledalo se, u suštini gledam iz svih država.
Predložih dati butanski, a  'Lunana: A Yak in The Classroom' sam gledao, hvala na preporuci,i ostala su još tri butanska koja sam pogledao,  `The Monk and the Gun` , `The Cup` i `Milarepa`.
A korejski npr. pa ima ih puno, ali nek ostane na tri filma Kim Ki-duk-a, `The Isle`, `Pieta`, `Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring`, kao i  navedeni indijski.

Objavio: marcobobby
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 14:49
Pravi dragulj u opusu vrsnog filmadžije kakav je Yorgos Lanthimos. Teške teme poput ugroženosti opstanka čitavog ljudskog roda (pčele ovde dođu kao neka metafora) obraditi u formi satire i crnog humora, uz primerenu dozu naučne fantastike, mogu samo režiseri sposobni da nam prikažu realnost koja izaziva emocije, podeljena, pa čak i suprotstavljena mišljenja. Nekome ovo izgleda samo smešno, ali drugima stvara nelagodnost, neku jezu od korporativne bahatosti, bez imalo razumevanja za sudbine malih običnih ljudi. A Jesse Plemons je upravo takav njihov predstavnik u borbi protiv korporativnog (farmaceutskog) zla, otelotvoreno u hladnoj, proračunatoj direktorki, koju maestralno tumači Emma Stone. Tehnički besprekoran, scenaristički doteran, jer nije tipičan remake ''korejca'' u pravom smislu te reči, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bravo i hvala za ovo gos'n Lanthimos!

Objavio: puppet_master
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2025 u 17:13
I meni vrlo dobar, ne koliko "Poor Things" čija su mi višeslojnost i teme kojima se bavi još i bolji (mada mi je istovremeno Bugonia pa bolja od Kinds of Kindness) ali mi je baš legao. Emma Stone i Jesse Plemons sjajni, prijala mi je šizoidnost svega, da li je pa morao rimejk, nije na meni da sudim, ne vidim da škodi, u krajnjoj liniji skreće pažnju na original onima koji ga nisu videli, ja lično sam pa mahom uživao, bole me brige.

Datum objave: 13.Sijecanj/Jan.2026 u 19:09
Nisam ukapirao ovaj film.

Šta znači uopšte Buđonija, yebem mu kalemče???

LOL

Da li je ovo film o pčelama, o andromedancima, o antifrizu, o teorijama zavere, ili o grisiniju i smokiju???

Gotivim Emiliju, gotivim Džeseta, ali film je sranje, živi bili pa videli.

Objavio: filips88
Datum objave: 14.Sijecanj/Jan.2026 u 09:12
Teska nebuloza. Gubljenje vremena i zatupljivanje mozga. I ovo svrstati u u najgledanijim filmovima...Sam naziv filma kaze ZATUPLJIVANJE! Wacko

-------------
If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)

Objavio: Gremlin_
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 18:52
Film je odličan.

Ako ga gledaš drogiran, eventualno pijan.

Objavio: vedran-klemen
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2026 u 21:01
Ovaj je dubok bio film. Ljudska vrsta je na testu hoće li se moći oduprijeti pohlepi, ili ćemo se uništiti ili ojačati. Ukratko...

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk