Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - A Kiss Before Dying (1991)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

A Kiss Before Dying (1991)

A Kiss Before Dying

A Kiss Before Dying (1991)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1991

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

94 min

Režija:

James Dearden

Scenarij:

James Dearden
, Ira Levin

Glavne uloge:

Matt Dillon
  >  Jonathan Corliss
Sean Young
  >  Dorothy Carlsson
Sean Young
  >  Ellen
Max von Sydow
  >  Thor Carlsson
Diane Ladd
  >  Mrs. Corliss
Brett Barth
  >  Dave
James Bonfanti
  >  Young Jonathan
Lachele Carl
  >  Reporter
Lia Chang
  >  Shoe Saleslady
Yvette Edelhart
  >  Screaming Lady
Jim Fyfe
  >  Terry Dieter
Martha Gehman
  >  Patricia Farren
Briony Glassco
  >  Waitress
Adam Horovitz
  >  Jay Faraday
Sarah Keller
  >  Lecturer
Frederick Koehler
  >  Mickey
Joie Lee
  >  Cathy
Shane Rimmer
  >  Commissioner Malley
James Russo
  >  Dan Corelli

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: A Kiss Before Dying (1991)
    Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2022 u 19:36
Ako je ovo druga verzija novele koja je prva? Hvala na titlu. Deluje mi zanimljivo.
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2022 u 19:51
Jedna stvar koja me uvijek naljuti je što ljudi "prevode" engleske riječi tražeći sličnosti s našim riječima - i onda dobijemo idiotarije gdje "billion" postaje "bilijun", a "novel" postaje "novela"
NOVEL je ROMAN. Razlika između "novele" i romana je u nekoliko stotina stranica i engleski se kaže - pazi sad(!) - "NOVELLA"...

naravno - ova primjedba se ne odnosi na kolegu Alexu, već na članak o ovom filmu. Molio bih malo više pozornosti kad se rade ove teme.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2022 u 20:12
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Ako je ovo druga verzija novele koja je prva? Hvala na titlu. Deluje mi zanimljivo.

Cini mi se da  kod prve adaptacije knjige nisu nesto preterano menjali, a da kod druge jesu znacajno. A prvi nisam gledao cini mi se da je snimljen tamo negde pedesetih, sezdesetih godina. Znam zbog  Rosemarys Baby i The Boys from Brazil. 
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2022 u 20:14

oju da gledam. Nisam citao novelu.
Alex ti ovde pozarni, kad ti spavas covece, hihihiih
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2022 u 20:29
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

Jedna stvar koja me uvijek naljuti je što ljudi "prevode" engleske riječi tražeći sličnosti s našim riječima - i onda dobijemo idiotarije gdje "billion" postaje "bilijun", a "novel" postaje "novela"
NOVEL je ROMAN. Razlika između "novele" i romana je u nekoliko stotina stranica i engleski se kaže - pazi sad(!) - "NOVELLA"...

naravno - ova primjedba se ne odnosi na kolegu Alexu, već na članak o ovom filmu. Molio bih malo više pozornosti kad se rade ove teme.

Pa da, samo ovde kada se pise ( a pise se dosta), neke stvari zaboravimo jer nam je nesto drugo bitnije, moja pretpostavka.
A da epiku cine dela u prozi i stihovima, pa imamo: roman, pripovetku, novelu, poemu, ep ili spev (crtica (drustvena hronika) i aforizam(i) mada oni su specifina vrsta). Zatim  specificne prozne vrste: biografija, autobiografijaa, putopis, dnevnik , memoari. Mozda nije kompletno , mozda sam nesto zaboravio.  
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2022 u 20:33
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

oju da gledam. Nisam citao novelu.
Alex ti ovde pozarni, kad ti spavas covece, hihihiih

Nisam ni ja citao, ni gledao film, vidim sad da je 1957. godina i da si ga stavio iznad datog, nego ostavim Newsletter Subscription pa mi stize obavestenje, pa posle brisem, a nesto smo pricali u temi oko filma Once Were Warrors, on je par redova ispod datog.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Veljaca/Feb.2024 u 13:41
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.