Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Leave the World Behind (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Leave the World Behind (2023)

Leave the World Behind

Leave the World Behind (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2023

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

138 min

Režija:

Sam Esmail

Scenarij:

Kim Doh-Yon
, Sam Esmail

Glavne uloge:

Kevin Bacon
  >  Danny
Ethan Hawke
  >  Clay Sandford
Julia Roberts
  >  Amanda Sandford
Vanessa Aspillaga
  >  Salvadora
Kevin Kenny
  >  Plane Crash Victim #3
Josh Drennen
  >  Officer Crow
Mahershala Ali
  >  G. H. Scott
Alexis Rae Forlenza
  >  Danny's Daughter
Sebastian Deerkop
  >  Beach Goer
Alex Barber
  >  Kid Beachgoer
Madison Jessica Bennett
  >  Kid Beachgoer
Pavel Frolov
  >  Plane Crash Victim #1
Jesse King
  >  Plane Crash Victim #2
Erica Cho
  >  Jocelyn
Farrah Mackenzie
  >  Rose Sandford
Orli Gottesman
  >  Taylor
Myha'la
  >  Ruth Scott
Charlie Evans
  >  Archie Sandford

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
contritum View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj contritum Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Leave the World Behind (2023)
    Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2023 u 21:18
Ovaj film isto usporen ali mi je bio zanimljiv i držao pažnju sve do kraja
Na vrh
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2023 u 22:19
Koliko god me ljutila ili nervirala nakon osmeha sve bih joj oprostioLOL,
što se tiče filma zaista je odličan, meni nije bio usporen, priča lepo teče, glumci vrhunski
svaka preporukaThumbs Up
Na vrh
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2023 u 23:11
Vrlo dobar žanrovski film sa dobrom glumom. Osjeti se po nekim paralelama da je to rukopis Sama Esmaila, kreatora serije Mr. Robot koji je i ovo režirao, voli tehnologiju preispitivat i društveno-socijalne manipulacije vezane za vladajuće. Dobar posao.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 00:32
Počeo je vrlo inspirativno, obećavajuće, dovoljno originalno i ozbiljno da sam ga već pre polovine doživeo kao novi neočekivani biser(čić) sa Netflixa. Nažalost, nastavio se i završio potpuno neinspirativno, kao izduvan balon, nedovršen i iritantan, klasičan primerak savremene kinematografije koja se iz nečega pretvori u običnu splačinu.

Ako neko očekuje fantaziju, misteriju ili film katastrofe - to je samo okvir i pozornica za jednu klasičnu psiho-dramu o nekolicini likova kojima čak ni pojedini iz prvih ešalona hollywoodske glumačke postave nisu mogli udahnuti dovoljno realnosti i smislenog ophođenja. A trudili su se.

Ne znam, možda je to danas "in" da se sa pričom puno započne, a da se potom tupi sa nebitnim stvarima i okoliša, te konačno finišira bez ikakvog smisla i logičnog razjašnjenja. Valjda da bi mi, gledaoci, sami sa sobom nešto razmotavali, objašnjavali i smišljali po sopstvenom nahođenju i mašti. Mogu da pričam samo u svoje ime, nemam nikakav problem da za svoj groš smišljam i pišem neke pričice. Ali kada sednem da ispratim tuđu viziju onda joj se i prepustim, te očekujem da taj neko istu adekvatno osmisli, zaokruži, razjasni i finišira.

Samo retki majstori zanata umeju da uspešno isprovociraju gledaoca na taj način. Takvi nisu smislili i realizovali ovaj naslov. Puno započeto, potencijal do plafona, a na kraju antiklimaks. Šteta, mada još i može da prođe čega sve ima.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 11:19
Mene dato ostvarenje  vise podseca na poslednji film Jordan Peele-a sa osnovom iz nekih drugih finih ostvarenja, `Jeleni um... `,    mada dva puta sam zaspao dok sam ga gledao kao i kod  pomenutog ( slicno negde do polovine film), bas me interesuje kako ce privesti kraju.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 14:16
Samo za sad imam da napisem da imam u planu da gledam ovaj film i da je odlicna glumacka ekipa )
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 15:06
Ne sjećam se kad sam zadnji put pogledao ovako dobar midbudget (ne mislim na glumačku plaću) mystery.

Glumi nemam što zamjeriti, ipak su unutra više manje profesionalci koji maksimalno poderu svaki kadar.
Na par mjesta dijalozi nisu baš uvjerljivi što se teksta tiče, međutim sveukupno ovo je pisao pravi scenarist, a ne AI i to za američku neuku publiku pa i ću i to pohvaliti.
Posebno zato što likovi nisu uobičajeni holivudski kartonski modeli bez ikakvog karaktera ili priče bez doticaja sa stvarnošću.
Pa će na primjer neka možda ključna poruka za film biti izgubljena jer useljenica/turistkinja ne zna engleski, a vozač je nemoćan jer nema interneta pa mu ne radi gugltranslejt.

Kraj mi je bombon samo takav, nećemo žlicom dobiti odgovor tko je odgovoran za katastrofu, a uz to će se publiku istrolati sa "zadnjom preživjelom" kao sinonimom zadnje epizode jedne precijenjene zaboravuše.
Ljudska rasa treba preživjeti, naravno, ali to će ovdje biti kao u Evangelionu, ako tko ostane to će biti sami bezveznjaci.
Ali opet, na gledateljima ostaje izmaštati i popuniti neprikazane rupe. Ako mašte još imaju.

Konačno glazba u funkciji filma je odabrana izvrsno.
Tako uvodna špica veze s glazbom nema, nekakav je nepodnošljivo loš rep za završiti na psihijatriji sluša li se predugo.
Odnosno pokazuje dekadentno stanje kulture danas, e da bi iskočio naslov Napusti Svijet i naravno iza toga glazba u filmu se iz pretendmusica transformira u stvarnu glazbu.

Stvar koja filmu nedostaje je emotivna šamarčina kao u nekim drugim filmovima katastrofe i tu se za milimetar udaljio od masterpis kategorije, ali unatoč tome ovo je po meni:
Mastwoč.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 15:55
Nešto se i previše slažem sa Joxerom lately, prosto mi ne ostavlja prostor da dodam išta. LOL
Konačno da mi se uštedi malo vremena. LOL

Hajde makar to da ovo meni uopšte nije delovalo (previše) kao netflix film, skoro pa poput A24 filma pre. 
Jedan od retkih (mada, drugi ove godine već) filmova koje poželeh da pustim još jednom odmah pošto se završio. I mene je plašilo da se ne počne sa crtanjem, objašnjavanjem, uvek useru oko toga sa ponuđenim odgovorima, već viđenim po pravilu, čime se unerede po svemu što su do tada gradili, danas bre malo ko zna da završi priču, te ako se već ne zna ili mudrije, ne želi pružiti efektan ali rizičan odgovor, makar postavi prava pitanja ili ponudi užitak upravo u postavci i mogućnostima. Sve je to mahom u domenu šampitice (sa čokoladom preko) ovde.  
Na vrh
SIN View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SIN Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 16:25
Ukratko, da se ne piše puno o nečemu o čemu se nema baš što, slažem se gotovo u potpunosti sa arBc-om. Osim što bih ja ukratko rekao da je film pokušaj da se od ničega napravi nešto. Sve u svemu, potrošena večer na wannabe uradak. Već u prvim minutama izbor muzike je bio neadekvatan za "ozbiljan" film, ali to je bilo ništa spram sveg ostalog. Nakon 1:40h sam htio stisnuti stop, ali odgledah do kraja, malo na ubrzano, kad sam već potrošio toliko vremena.
Na vrh
vedran-klemen View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vedran-klemen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 22:59
Hmm. Film se zove po pjesmi za tinejdžere. Na Roger Ebert siteu je dobio ocjenu 2.5... Mislim da ću požaliti što sam skinuo ovaj film... :((
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:02
Originalno postovano od strane vedran-klemen vedran-klemen piše:

Na Roger Ebert siteu je dobio ocjenu 2.5... Mislim da ću požaliti što sam skinuo ovaj film... :((

Vrlo verovatno, mada ne bih smeo da tvrdim, ja recimo biram filmove za gledanje po plakatu LOL

Ažurirao puppet_master - 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:43
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:16
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Vrlo verovatno, mada ne bih smeo da tvrdim, ja recimo biram filmove za gledanje po plakatu LOL

Nemoj da se zevzečiš ove nema ajkulica što ... , verovatno si jeo napolitanke, priznajWink, pa si se složio sa JoxeromWink, šalim se nisam još pogledao do kraja, valjda ću sutra uspeti.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:18

Hmm. Film se zove po pjesmi za tinejdžere. Na Roger Ebert siteu je dobio ocjenu 2.5... Mislim da ću požaliti što sam skinuo ovaj film... :((

Film još nisam pogledao pa ga neću ni komentarisati, 
ali... 2,5/4 nije loša ocena, to je isto kao 6,25/10. 

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:23

Idi onda gledaj Deep Fear (2023), dobra glumica a i film je ok.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:26
Nema ajkulica ali šta fali jelenima, privukao me jelen na posteru. LOL(btw, nisam jeo napolitanke od letos, svega mi Unhappy)

Pomislih da je kakav road kill massacre filmić, srećna porodica zbiči jelena na autoputu, ovaj se nekim božanskim čudom podigne i napravi belaj. Ili nešto o samoći, kao u pesmi "Jeleni umiru sami", no kada sam video da se ovi (ti, jeleni) okupljaju, skontah da je film nekim delom i o kolektivu. Approve

Gledah to, Gavrankoviću, istog dana kada se pojavio LOLnije mi se dopao Approve
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:30

Gledah to, Gavrankoviću, nije mi se dopao LOL

Big smileLOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:36
Gledam u tefter, te noći se zajedno sa Deep Fear gledao "Sly" (dokumentarac) i uber dosadni filmić u kojem je Michael Cera i onaj slatkiš iz "It", "Adults", ogluših se o pravilo plakata, jedan gledao zbog ajkula, drugi zbog StaloneTa, treći zbog te Sophie Lillis. Nekada prosto nemam sreće i to ti je. LOLLOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 23:36

Na Roger Ebert siteu je dobio ocjenu 2.5...

Preporuka - ne gledati brojke i decimale, nego film.
Preporuka broj 2 - Roger Egbert se okreće u grobu zbog previše promašenih recenzija napisanih na tome sajtu.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2023 u 10:49
Ne bih previse tupio , meni se film svideo uz  neke mane, da ne nabrajam bili bi spoiler-i , ostale kinematografske stvari su mi ok, vecina mi je dobra, i onda me podsete saroliki utisci o slicnim ostavrenjima koja su bila prethodnih godina, o kojima smo komentarislai,  od sr...., prese...., glupost, sta vidite u njemu,  pa do dobar, los, cudan , interesantan, iznenadjenje koje nam je servirao Ne..... , dati reziser,  itd.

Mada i o romanu moze da se diskutuje ( slicni utisci kada sam ga procitao), kao i prica koja traje odavno samo se malo menja, vidjali smo po filmovima, citali u knjizevnim delima, gledali dokumentarce davno ali mi to ne smeta, moze da se stalno diskutuje, neka druga simbolika, neko drugacije vidjenje stvari od strane autora , jedna relna stvar koja je realizovana i o kojoj sam pricao, eto prvo je prica utihnula, nakon nekoliko godina dosla je u žiyu javnosti, kao i neke druge. 

O kraju necu da pricam svakome ce izazvati drugacije emocije, imace drugaciji utisak.

Interesuje me onako i Garlandov naredni film  Civil War , i jos neka ostvarenja, da sad ne nabrajam, iako volim .

Dakle ovo mi je ostvarenje ` S vremena na vreme...` , analizu ostavljam za sebe, kao sto rekoh ne bih filozofirao, fino mi je ostvarenje ali falilo mi je tu jos po nesto da se uradi, razradi, poboljsa, mislim da ga treba pogledati, i idem na sledeca ostvarenja.

Ažurirao AlexDeLarge - 14.Prosinac/Dec.2023 u 10:54
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2023 u 13:59
Odgledao sam bas juce trejler za Civil War i mogu reci da obecava
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.