Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Dry (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Dry (2020)

The Dry

The Dry (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

117 min

Režija:

Robert Connolly

Scenarij:

Robert Connolly
, Harry Cripps
, Samantha Strauss
, Jane Harper

Glavne uloge:

Eric Bana
  >  Aaron Falk
Martin Dingle Wall
  >  Luke Hadler
Jeremy Lindsay Taylor
  >  Erik Falk
Genevieve O'Reilly
  >  Gretchen
John Polson
  >  Scott Whitlam
Bruce Spence
  >  Gerry Hadler
BeBe Bettencourt
  >  Ellie Deacon
Keir O'Donnell
  >  Greg Raco
Eddie Baroo
  >  McMurdo
Renee Lim
  >  Sandra Whitlam
Matt Nable
  >  Grant Dow
James Frecheville
  >  Sullivan
Miranda Tapsell
  >  Rita Raco
Joe Klocek
  >  Young Aaron Falk
Sam Corlett
  >  Young Luke

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Dry (2020)
    Objavljeno: 31.Ožujak/Mar.2021 u 00:11
Prijevod je najavio Dartanjan ⚡
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2021 u 01:44
Vrlo interesantno urađen whodunnit.

Pri tome ne mislim samo na prirodu koja ne prašta (suša).

Glavnom se liku po glavi motaju crnjaci iz prošlosti i izjedaju ga iznutra, što gledamo kao kratke flashbackove.
Koji nemaju puno veze sa trenutnim slučajem koji istražuje. Ili imaju? Neću spoilati.

A istražuje smrt negdašenjg prijatelja i njegove žene.
Tu ženu nikad prije nije vidio. Autor ne da ni nama da ju vidimo.

Pa iako priča nije nekakvo presavršeno ludilo, samo je dobra, režiser je htio film učiniti posebnim i odradio je posao kako treba.
Osim nekoliko neispeglanih scena koje valja oprostiti.

Meni se film kao cjelina baš sviđa.
Voljeli vi krimiće ili ne, pogledajte, neće vam biti žao. Ne očekujte čuda doduše. Wink

Ažurirao JoxerTM - 06.Travanj/Apr.2021 u 02:05
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2021 u 12:49
U oskudici kvalitetnih trilera poslednjih godina, ovaj je pravo osveženje. Vidi se da je rađen prema knjizi (istoimeni bestseler Džejn Harper) jer obiluje dramskim elementima karakterističnim za adaptacije.

Radnja se odvija u australijskoj zabiti, u za njih, karakterističnom sušnom ambijentu. U fokusu priče je zločin koji se dogodio na izolovanoj farmi a isti treba da rešava odlikovani policajac iz Melburna, koji se igrom slučaja zatekao u tom mestu koje je zapravo njegov rodni grad. No i pomenuti pandur ima repove iz prošlosti i neprijatne uspomene koje ga opterećuju a dodatnu teškoću mu predstavlja palančki mentalitet meštana sa kojima nije lako sarađivati u rešavanju ubistva. U filmu se prepliću trenuci iz prošlosti i sadašnjosti sve do samog kraja, kada se fragmenti ove teške priče uklope u celinu. Sam rasplet mi nije legao baš najbolje, previše je trivijalan za moj ukus.

Sve u svemu, ovo je film za preporuku. Thumbs Up

p.s. Nikad pre nisam čuo za izraz "prečekati". Proverim na internetu i vidim da je to arhaičan izraz koji je odavno izašao iz upotrebe a zapravo znači "pričekati". Baš neobično. Confused

Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2021 u 17:47
Veoma dobra triler-drama. Prepoznaje se taj "šmek" koji imaju australijski filmovi. Preporuka za gledanje.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2021 u 10:18
Pogledao sam film zbog 3 gore postavljena komentara.
I potpuno se slažem sa komentarima i ocenama.
U poplavi loših filmova ovaj prosečan film štrči iznad proseka.
Kraj filma je dobar iako je solidan plottwist.
Ali sama scenografija Australije uz dobar krimić je pravo osveženje.

* i da, zamislite da ste čitali knjigu. Onda i nije tako loš krimić,drama triler.

IMdB: trenutno 7,0       Lična:   6,3

Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2021 u 21:01
Mnogo dobar film , drži pažnju do kraja.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2022 u 06:06
Gle, i meni se svideo iako nije moj tip filma. Pored toga što svakako volim iznad pomenuti šmek australijskog filma, ima nečega i u svim tim tajnama, mentalitetu unutar male sredine što me je dodatno držalo u priči koju nam film pokušava ispričati. Eric Bana dobar, ovde tumači nešto specifičnijeg lika, kao da je pisan baš za njega, tih, predan svojim mislima, svedene spoljašnosti, taman se fino uklopio u sredinu i ton filma. Ista ekipa (režiser, Bana, opet i po romanu Jane Harper) nam spremaju Force of Nature, pretpostavljam za sledeću, 2023. god. Kako bilo, slažem se sa većinom komentara iznad pa da ne drvim dulje ovako sabajle nepotrebno. 
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2022 u 14:08
Dobar film
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2022 u 14:12
Iznenadjujuce dobar!
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.