Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Lighthouse (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Lighthouse (2019)

The Lighthouse

The Lighthouse (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Svjetionik

Godina:

2019

Žanr:

drama, misterij, fantazija, horor

Trajanje:

109 min

Režija:

Robert Eggers

Scenarij:

Robert Eggers
, Max Eggers

Glavne uloge:

Willem Dafoe
  >  Thomas Wake
Shaun Clarke
  >  Departing Wickie
Valeriia Karaman
  >  Mermaid
Logan Hawkes
  >  Ephraim Winslow
Robert Pattinson
  >  Ephraim Winslow
Preston Hudson
  >  Tender Mate
Jeffrey Cruts
  >  Tender Mate
Pierre Richard
  >  Departing Assistant Wickie
Kyla Nicolle
  >  Woman on the Rocks

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Lighthouse (2019)
    Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2019 u 00:16
Prijevod je najavio Bambula ⚡
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2019 u 19:44

Bambula, požuri! Smile

Auh, napatih se danas sa ovim filmom. 

Znate već onaj osećaj kada dugo čekate i tražite neki film, pa kada ga konačno nađete i pogledate ostanete razočarani.

Ne plediram da sam nepogrešiv u svojim ocenama, ali zaista mi nije jasno zašto je ovo jedan od najboljih ovogodišnjih filmova (ušao je u širu konkurenciju za Oskara za najbolji film).

The Lighthouse (2019) je, posmatrano sa zanatskog aspekta, sasvim korektan film. Počev od glume, koja je najbolji segment, preko muzike i auditivnih efekata, do scenografije i fotografije - sve je uradjeno na visokom nivou i veoma uverljivo. 

Ali...ah, to ali ...

Dosadnjikava priča o dvojici svetioničara mi je sve vreme bila isprazna i mučna. Režiser je zaista izvrsno dočarao izolovanost i klaustrofobičnost udaljenog ostrva na kojem dvojica muškaraca odradjuju svoju smenu u održavanju svetionika i pri tome se opijaju, prde, mačistički se nadgornjavaju i lagano lude do konačnog tragičnog ishoda. 

Iako u principu baš volim male, kamerne drame, ova mi nikako nije legla. Pokušavao sam da se "konektujem" ali nikako mi nije išlo. Baš me interesuju i druga mišljenja o filmu.

p.s.  sačekajte Bambulin prevod ako baš ne žurite sa filmom. Prilično arhaičan engleski, govoren sa akcentom i u dijalektu nije lak za razumevanje i pored engleskih titlova.  Bogami će se prevodilac napatiti sa ovim filmom, ali bih zaista voleo da vidim rezultat.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 15:16
Krenuo prije tjedan dana sa gledanjem,engleski titlovi tu.
Reko sam sebi piece of cake za pogledati.Kad ono tulum od dijaloga.
Sizifov posao za uživanje u ovom filmu.Užasno potrebni titlovi.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2019 u 16:31
Prijevod je uradio Dartanjan 👍
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2020 u 06:22

Dartanjan, sve pohvale za prevod, odličan je!  Odmah mi se i film učiinio puno boljim. 

Ako smem da korigujem svoju ocenu i viđenje filma posle drugog gledanja, popravio bih je na vrlo dobar.  Po meni, odličan bi bio da nije prespor za nekog pretpostavljenog prosečnog gledaoca, i da sama tema nije mračna i teška. Ipak je ovo film za sladokusce i studente režije.  Majstorstvo od filma, jednom rečju. 

Poznajući priču posvetio sam se više vizuelnom aspektu filma i on mi je posle glume, najbolji. Somnabulni i nadrealistički kadrovi u filmu se prema kraju umnožavaju, a sa njom i teskoba i klaustorfobija gledaoca. Režiseru svaka čast, vešto nas posadi u tu smrdjivu sobu sa jednim protofašistom i jednim čovekom na ivici pucanja. Promakao mi je na prvo gledanje motiv Efraimove griže savesti i motivacije za zločin koji će počiniti. Režiser je to vrlo vešto sugerisao. 

Od svega viđenog u filmu najupečatlljivija mi je završna scena, urađena je majstorski. Ovo je film koji bi ipak trebalo gledati na velikom platnu jer su jaki i efektni vizuelni i auditivni efekti bitna, možda i najbitnija stilska odlika, uz naglašenu likovnost. 

Pročitah negde da je scenarista i režiser izjavio kako je scenario nastao po nedovršenoj priči Edgara Alana Poa, ali i sam priznaje da je njegova priča umnogome izmenjena, a Poov uticaj ostao na nivou inspiracije.

U svakom slučaju, preporučujem film svima, uz ogradu da je ipak reč o arthouse filmu. Ovde ne važe holivudska pravila svetlopisanja.

p.s. osnovno poznavanje grčke mitologije, posebno ove koja se odnosi na božanstva i bića mora je dobrodošlo. 

E, da! Srećna vam Nova godina! Smile Heart Hug

Ažurirao 2b0rn0t0b - 01.Sijecanj/Jan.2020 u 07:01
Na vrh
aca1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aca1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2020 u 18:24
Није филм за ширу гледаност, ово је неки сирови art-house-horror, са укусом, мирисом и бојом, прве декаде 20. века. Верно је то редитељ пренео на мене. Усамљено, каменито острво са светиоником и двојицом (или је то само једна особа) на ивици или између стварности и фикције + алкохона испарења - дају пуно простора за интерпретацију.
Лагано то клизи, нема вишкова, али има стилског претеривања. То ми смета!

6.5/10
Love is the morning and the evening star
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2020 u 19:14
Originalno postovano od strane aca1 aca1 piše:

Усамљено, каменито острво са светиоником и двојицом (или је то само једна особа) на ивици или између стварности и фикције + алкохона испарења - дају пуно простора за интерпретацију.

Ako je to ostrvo zaista ostrvo i taj svetionik zaista svetionik... Cool

Na vrh
aca1 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aca1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2020 u 19:24
може и тако Big smile 
или је то прича о постојању, о животу? Живот? Шта је живот? ............
Big smile
Love is the morning and the evening star
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2020 u 20:37
Originalno postovano od strane 2b0rn0t0b 2b0rn0t0b piše:

Dartanjan, sve pohvale za prevod, odličan je!  Odmah mi se i film učiinio puno boljim. 

Što mu dade četvorku, ako je već odličan?
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2020 u 04:54
Originalno postovano od strane Atrahasis Atrahasis piše:

Originalno postovano od strane 2b0rn0t0b 2b0rn0t0b piše:

Što mu dade četvorku, ako je već odličan?

Odličan je prevod, a film je vrlo dobar. 

Na vrh
Wida View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Wida Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2020 u 14:32
Svaki komentar je suvišan.10/10.
Nevjerojatno dobar film.Gluma obojice na najvećoj razini.
Kolega Dartanjan odradio vrhunski posao.(prijevod za čistu peticu)

Na vrh
ernad-fakic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ernad-fakic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2020 u 23:26
Očekivao sam puno više. Priča je morala da ponudi više. 7/10
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2020 u 16:10
Bolji od Džokera.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2020 u 17:55
Mene je i trajler smorio samo tako.   

Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2020 u 03:49
Materijal za Oskara. Vilem Dafo i Robert Patinson su izvanredni. Kamera maestralna.  Film ima nekoliko nivoa značenja, kao i svaka psihološka drama...pa može biti itekako zanimljiv za interpretacije. Svakako jedan od filmova godine.

Ocena 9.5/10  

P.S. Možda sam pomalo subjektivan, jer sam i Egersovu Vešticu svojevremeno veoma nahvalio.
Na vrh
dzabaludin View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzabaludin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2020 u 22:29
Uf!
Nije mi baš lego neku noć (sve pohvale prevoditelju!),
bolje bi bilo da sam gledao nešto veselije.
Cijelo vrijeme sam se pitao "ko je ovo režir'o"?
Znao sam da nije Trier, ali me je nešto vuklo njemu.
No, njegovi "užasi" su mi zanimljiviji, ovaj sam nekako
jedva dočekao da završi.
Trierovi mi nisu nimalo dosadni.
The Lighthouse povremeno jest i očekivao sam nešto više.
Nikako za Oskara, ovo je negledljivo široj publici.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2020 u 00:04
Možda je negledljivo široj publici, ali je gluma za Oskara, bez obzira na tu činjenicu.
Na vrh
win32 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj win32 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2020 u 09:43
Jedan od kvalitetnijih filmova koje sam pogledao u zadnjih par godina. Ovo je jedan od onih filmova koji idu u kolekciju za ponovno gledanje.
Gledam svoje ocjene na PTP i svega par filmova (od njih par stotina koje sam pogledao i ocijenio) ima ocjenu izmedu 90 i 100, a "The Lighthouse" je jedan od njih. Clap
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2020 u 13:26
Velemajstorska režija, kamera fantastična, skoro svaki pojedinačni kadar je umetničko delo. Vilijam Defo briljantan, Patison iznenađujuće odličan. Ipak, film je prilično hermetičan, gledljiv za uzak krug zaljubljenika u režiju i umetničke filmove ovakvog kalibra. Slažem se sa većinom onoga što je o filmu napisao 2b0rn0t0b i nema tu mnogo šta da se doda ili oduzme. Film je psihodelirična, halucinogena priča (ipak preduga) sa vrhunskim, umetničkim kadrovima.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2020 u 19:33
Ovo ludilo vredi pogledati.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.