Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Novi članovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cao drugari
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Cao drugari

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
mann View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj mann Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Cao drugari
    Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 20:59
Cao drustvo,

Godinama koristim vase prevode, prvenstveno zato sto volim da ponekad pogledam kvalitetan film sa porodicom ili prijateljima koji nisu najcesce vicni znanju engleskog jezika, pa mi je vasa pomoc mnogo puta bila vise nego dobrodosla.

Pre neki dan sam saznao za jedan fenomenalni japanski film Ikigami iz 2008, koji me je, malo je reci, zaista odusevio, i nakon nesto duzeg istrazivanja, nisam uspeo naci niti jedan titl, sto me je zaista potreslo jednako kao i film. Seo sam i preveo ga, poslat je kolegama u administraciju, i nadam se da cete uzivati, kao sto sam ja uzivao da ga podelim sa roditeljima koji ne znaju engleski ali vole da pogledaju zajedno film u drustvu.

Veoma je kvalitetan film, trudio sam se da ga maksimalno korektno prevedem, pa se nadam da cete i vi uzivati u njemu, posebno ako biste zeleli da ga pogledate a ne znate engleski ili japanski. Mislim da je ovo i idealan pozdrav za sve vas, od mene kao novog clana :)
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:09
Hvala na odvojenom vremenu, trudu i prevodu.   
I dobrodošao na na naš Forum.    

* čini mi se da trenutno nemamo tu temu, pa bih zamolio "rukovodstvo" da je ubaci, a onda očekujemo i tvoj komentar u toj temi kao i preporuku ili anti-preporuku.
U ovom slučaju ovo prvo očigledno.   

Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:10
welcome

Što se prevoda tiče, javiće ti se neko od administracije sa savetima kad ga pregledaju. Smile
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:10
Ćao.   dobrodosli

Hvala za prevod filma i preporuku.
Uživaj zajedno sa nama na "titlovima".
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:14
Na žalost ne vidim da si najavio taj prevod, ali ubuduće molba da to uradiš u temi ispod.   
Hvala unapred.

* to je praksa i prevodilački bon-ton kod nas, plus informacija za publiku/članove Foruma da će uskoro izaći taj titl (ako ispuni osnovne kriterijume za postavljanje).

Prevodi koji će se uskoro pojaviti- popis

Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 21:19
dobrodosli
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 22:44
Hvala mann na izboru naslova, ne znam za druge ali meni egzotike nabijene emocijama nikad dovoljno.

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 22:50

dobrodoslidobrodosli

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2019 u 22:51
dobrodosli
Na vrh
mann View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mann Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 02:12
Hvala svima na divnim porukama i lepim zeljama, svakako bih ovom prilikom zeleo da svima pozelim srecne praznike i sve najbolje u Novoj godini, i u skladu sa forumom, puno novih prevoda :)

Jos jednom bih skrenuo paznju na film, koji smatram da zasluzuje daleko vise mesta u raspravama i diskusijama. Tematika ovog filma je veoma bliska svima nama. Film uspesno oslikava ponasanje covevanstva koje traje vec vekovima - stvaranje ideologija o znacenju ljudskog zivota i sa kojom lakocom su ljudi spremni da odbace tudje zivote bez ikakve grize savesti, otupljeni svakodnevnim mantrama, dok se naravno, ne pocne raditi o njihovom, vlastitom. Kao i jedna vecita borba obicnog coveka protiv sistema na bukvalno svim nivoima... Mogu slobodno reci da nam ovakav film nikada nije bio potrebniji. Prelepo sklopljena emotivna prica o sudbinama nekoliko likova, koja na tako jednostavan nacin govori o najslozenijoj i najtezoj temi - smislu zivota.

Takodje, jedan kolega je to pomenuo, vezano za najavu, morate me izvinuti jer sam prevod filma uradio pre nego sto sam se ovde registrovao i uopste imao nameru da ga postavim. Prevod je radjen rucno u text editoru, stoga iz tehnickih razloga izgleda ne ispunjava sve potrebne zahteve, ali nadam se da cu biti u mogucnosti da ih prevazidjem, kako bi ovaj titl ugledao svetlost dana.  

Hvala svima na strpljenju i toploj dobrodoslici!
Srecne praznike vam zelim jos jednom.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 02:41
Ovde imaš temu filma, pa ubaci svoj komentar ako želiš, ovde će ostati manje vidljiv i zaboravljen.

Ikigami (2008)    (klik ovde)      

* a možeš i dati ocenu filma na trostepenoj skali za ocenu (1-3). (iznad postera filma)    

Na vrh
Tetragramatonski kle View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 21:26
Ja sam ovde samo da ispunim kvotu za ocenjivanje. Sorry. 🙃
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 21:41
Kakvu kvotu?
Ne kopčam, o čemu se tu radi?
Ako je o Ikigamiju, film je ekstra.
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 22:08
Originalno postovano od strane Tetragramatonski kle Tetragramatonski kle piše:

Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Kakvu kvotu?
Ne kopčam, o čemu se tu radi?
ocenjivanje prevoda u bazi nije omogućeno članovima sa manje od 30 postova, zbog zlopupotrebe i nepravilnog korišćenja ove opcije tj, davanja jedinica odličnim prevodiam bez ikakvog komentara ili pojašnjenja za to.
Kako su članovi koji se oglušuju o pravila i preporuke ipak u manjini, odlučili smo da savesne članove ne uskratimo da daju svoj komentar na prevod - znači, slobodno možete komentaristai SVAKI prevod, a za ocenjivanje će se pobrinuti naši urednici u temi: Novi Članovi - Ocenite Prevod!!! gde možete ostaviti post sa imenom filma i uploadera i naravno ocenu. Ovde mislimo i na dobre i na loše ocene.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 22:22
A to...

Nadam se da se ljudi neće ljutiti, ali ja jako rijetko stavim ocjenu.
Radije pohvalim u tekstu ako se sjetim, neki put zaboravim, nemojte zamjeriti.

Isto vrijedi i za prijevode koje smatram sramotom sajta, ta nekakva jedinica ne znači ništa ako nisam naveo barem primjer ili dva gdje se vidi koliko je loš.
Srećom su takvi rijetki, barem što se tiče filmova koji nisu drama/history/war/biography kombinacije, te ne gledam pa ne znam. Wink
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2021 u 23:25
Originalno postovano od strane Tetragramatonski kle Tetragramatonski kle piše:

Razumemo te, ali to se odnosi na postove o filmovima i sl, a ne odgovore na prošlogodišnje pozdrave LOL
Na vrh
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2021 u 00:27
😂 Jbg...ko mi je kriv što nisam pročitao objavu do kraja. 🤔
Možda je i 15-ak dovoljno.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2021 u 08:02
Trebalo bi da jeste dovoljno, ubrzah malo čitav proces, da se ne zlopatiš sa gomilom postova. Hvala na vremenu i trudu oko prevoda, uživaj 👍
Na vrh
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Tetragramatonski kle Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2021 u 12:12
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Trebalo bi da jeste dovoljno, ubrzah malo čitav proces, da se ne zlopatiš sa gomilom postova. Hvala na vremenu i trudu oko prevoda, uživaj 👍

Zahvaljujem! Thumbs Up
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.